• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Kızlar merhaba sizlere bir sorum olacak. Bildiğiniz üzere 10 aylık Nihle isminde bir kızım var. Ben kızıma 2. tüp bebek denememden sonra sahip oldum çok şükür. Ancak 1. tüp bebek doktor hatası yüzünden olumsuz sonuçlanmıştı. Problem bende ve fsh yüksekliği var. Yani Türkçesi erken menopoz tehlikem var. Hamilelikten önce bir çok kez hormon testi verdim ve 10 ile 18 arasında çıkıyor sonuçlar. Ama yaşım 25. Yumurtalıklarım ise 40 yaşındaki bir kadının yumurtalıkları gibi çalışıyormuş. Tüp bebek sırasında 8 yumurtam oluştu 6 tanesi olgunlaştı 4 tanesi döllenecebilecek duruma geldi 2 tanesi aşılandı 1 tanesi kızım tuttu. Kırkım çıkar çıkmaz adet oldum ve çok şükür adet düzensizliğim yok. Doğumdan sonra hiç korunmadık ama olsun diye de uğraşmadık. Kızım hastalığı emme ve yeme problemi derken birde iki aydır kızıma bakmak için kayınvalidem va kayınbabam gelince baya bir bunaldım. Bu arada kızım 7 aylıkken emmeyi bıraktı ancak ben sagmaya devam ediyorum. Geceleri ve sabahları anne sütü içiyor yemek yemediği veya rahatsız olduğu zamanlarda da imdatıma anne sütü yetişiyor. Şimdi gelelim konuya geçenlerde yine hormon testi verdim ve fsh 14 lh 9 çıktı. doktorda ikinci bebeği düşünüyorsan geç kalmadan tüp bebek yaptır dedi. Ben ikinci bebeği istiyorum ama hazır da değilim. Ancak hazır olana kadar da geç kalabilirim. Ne yapmalıyım kızlar bana akıl verin. Yeni arabada aldığımız ve ev kredimiz olduğu içinde pekte müsait değiliz maddi olarak. Ancak istersem arabayı satabiliriz. Bana bi akıl verin :(

canim oncelikle allah gonlune gore vakitli saglikli bir bebek daha nasip etsin size ancak gercekten cok karmasik bi konu arabanizi satmaniz maddi anlamda yeterli geliyorsa satin tekrar alabilirsiniz ama gec kalinca belki bir bebek sahibi daha olamayabilirsin tabii allahin isine akil ermez once tedbir sonra tevekkul... sen tedbirini al arkadasim yap bi kardes nihle'ye abla olsun minigin.. manevi olarakta esin ve ailenden destek istedigini soyle gerisi gelicektir... hadi bakalim acilisi siz yapin biz devam ettirelim :1: ben aman amannn diyorum ancak elif su'm abla olmali...

kizimin dr.ile gorustum ozel menenjit asisi ile ilgili,kesinlikle onerdigini soyledi kizlar 12 aylik olmadan vurdurmamida onerdi cunku 12.ayda devletin asilari var denk gelmesin diye... yarinda s.ocagina gidicem kilo boy takibi icin bakalim ebemizin dusuncesi ne dr.onerdigini soylemeden soracagim tabi kesinlikle yaptiracagim ayin 23nde aylik kontrolumuzde...

senın ısın dha zormus canm 2 taneyle..:ssz:
benm ıkıncı olsa o da bole olur herhaldee muhtemelen
kızımın masaallahı ver yeme ve uyku konusunda her turlu zoru yasatıyo banaa:25:
dogru dıyosun bole bole buyucekler ama ıste aksam yataga gırdgm zaman
aklıma ılk bgun kızm ne yedı dusuncesı gelıyo ve sabaha zaten geceden kalma bu stresle uyanms oluyorumm
cok zor yaa yemeyen cocukk,bebek...benmkı bu ara hoslanmadgı bse olunca elıyle cıkarıyo sıpa onu ogrenmss:9:
ben uc ana ogun oldugu kadar da ara ogun verıyorum dedgn gbı az az tadımlık yıyo
yemecegını bılsem de hazrlıyorum bı kasık bı kasıktr mantıgyla....
canı ıstemedgnde bı gorsen dudakları ıkı kasıktan sonra dırek kıtlenıyoo:1:
ama benmkı ıstahszlıktan zıyade tamamen memeye guvendgı ıcın sıpaa
dırenıyo yememeye nasılsa 2 dk sonra emecegını bılıyo cımcımeee:6:
dogdugndan berı benm kızım da gunduz hıc uyumuyoo gece ıyı sayılır:nazar:
gunduz uyudugu max.20 ser dakıkalık kestrmeler...tık sesıne uyanır vazıyette ustelık:ssz:
yasına gırcegı gunu ıple cekıyorum malum cok degskenler ya belkı o zamana bıraz olsun degsr huyları kuzuların:31:

snde hosgeldın canımm:3: nolsun ıstee babaannelı bayram zıyaretmz bıttı eve donduk:10:
kaldgmz yerden devam kuzumlaa:emir_bebek:ıyıce emeklıyo artık:emir_bebek:
bayramda dıp kose temzlemedık ev bırakmadı:9:
bembeyaz kıyafetlerını sımsıyaha cevırdı kıpırdak kızım benımm:52:
sena nasıl sen nasılsın canımm??

canım aynen ya benimkide yemiyo 5dk sonra geliyor mememe saldırıyo:)))1yaşında inşallah acık düzelirler benim büyük kızım deşimemişti 7sinde neyse 70indede o dur misali:))):52:

kizlar pamuk kuzum emeklerken halinin uzerinde kalmiyor malum evi dolaniyor artik kuzular, e hertarafida haliyla kapatmak mumkun degil parkede betonda geziniyor hasta olcak diye korkuyorum aklima onlem olarak biseyde gelmiyor sizler napiyorsunuz oneriniz var mi?

Kızlar merhaba sizlere bir sorum olacak. Bildiğiniz üzere 10 aylık Nihle isminde bir kızım var. Ben kızıma 2. tüp bebek denememden sonra sahip oldum çok şükür. Ancak 1. tüp bebek doktor hatası yüzünden olumsuz sonuçlanmıştı. Problem bende ve fsh yüksekliği var. Yani Türkçesi erken menopoz tehlikem var. Hamilelikten önce bir çok kez hormon testi verdim ve 10 ile 18 arasında çıkıyor sonuçlar. Ama yaşım 25. Yumurtalıklarım ise 40 yaşındaki bir kadının yumurtalıkları gibi çalışıyormuş. Tüp bebek sırasında 8 yumurtam oluştu 6 tanesi olgunlaştı 4 tanesi döllenecebilecek duruma geldi 2 tanesi aşılandı 1 tanesi kızım tuttu. Kırkım çıkar çıkmaz adet oldum ve çok şükür adet düzensizliğim yok. Doğumdan sonra hiç korunmadık ama olsun diye de uğraşmadık. Kızım hastalığı emme ve yeme problemi derken birde iki aydır kızıma bakmak için kayınvalidem va kayınbabam gelince baya bir bunaldım. Bu arada kızım 7 aylıkken emmeyi bıraktı ancak ben sagmaya devam ediyorum. Geceleri ve sabahları anne sütü içiyor yemek yemediği veya rahatsız olduğu zamanlarda da imdatıma anne sütü yetişiyor. Şimdi gelelim konuya geçenlerde yine hormon testi verdim ve fsh 14 lh 9 çıktı. doktorda ikinci bebeği düşünüyorsan geç kalmadan tüp bebek yaptır dedi. Ben ikinci bebeği istiyorum ama hazır da değilim. Ancak hazır olana kadar da geç kalabilirim. Ne yapmalıyım kızlar bana akıl verin. Yeni arabada aldığımız ve ev kredimiz olduğu içinde pekte müsait değiliz maddi olarak. Ancak istersem arabayı satabiliriz. Bana bi akıl verin :(

canım öncellikle Allah hakkında hayırlıısını nasip etsin.. eğer sen gerçekten tekrar anne olmak kızına kardeş yapmak istiyorsan arabadan vazgeçebilirsin,onlar tekrar yerine gelebilcek şeyler.. ama senin tekrar anne olma şansın olmayacaksa hiç düşünme derim..ilk 1-2 yıl biraz maddi ve manevi olarak bunalacaksındır ama çocuklarının sevgisi sana herşeyi unutturacaktır...

kuzularını halen emziren anneler sorum sizlere... benm kızım memede uyumaya devam ediyor, ben evdeyken sürekli emmek istiyor ek hiçbişi vermesem ihtiyaç duymuyor demekki halen yeterli sütüm var diye düşünüyorum kendi kendime.. çünkü işe başladıktan sonra azaldığını düşünüyodum..:44::44: karnını doyuruyorum örneğin sabah kahvaltısını yaptırıyorum peşine yine uyumak için emmek istiyor..emip öle uykuya geçiyor. ben işteyken kayınvalidem sallayarak uyutuyor..ama öğleden sonra zor uyuytuyorlar meme olayı olmadığı için tabi. geceleri yine emerekk uyuyor, ve en az 2 kez kalkıyor emmeyee,gece maması yedirip uyutmayı denedim yine bişi farketmedi yine emmek için kalkıyor.. yavaş yavaş bu durum çok yorucu olmaya başladı benim için. nasıl bir çözüm bulmalıyım:44: bir yandan da kıyamıyorum her isteğinde emziriyorum.. çevredekiler artık memeden kes diyorlar ama gönlüm razı olmuyor sizler nezaman bırakmayı düşünüyorsunuz ve nasıl bir yöntemle?? memeyi bırakınca geceleri nasıl olcak hiç bir fikrimm yok bana akıl lütfen:ssz:

kuzularını halen emziren anneler sorum sizlere... benm kızım memede uyumaya devam ediyor, ben evdeyken sürekli emmek istiyor ek hiçbişi vermesem ihtiyaç duymuyor demekki halen yeterli sütüm var diye düşünüyorum kendi kendime.. çünkü işe başladıktan sonra azaldığını düşünüyodum..:44::44: karnını doyuruyorum örneğin sabah kahvaltısını yaptırıyorum peşine yine uyumak için emmek istiyor..emip öle uykuya geçiyor. ben işteyken kayınvalidem sallayarak uyutuyor..ama öğleden sonra zor uyuytuyorlar meme olayı olmadığı için tabi. geceleri yine emerekk uyuyor, ve en az 2 kez kalkıyor emmeyee,gece maması yedirip uyutmayı denedim yine bişi farketmedi yine emmek için kalkıyor.. yavaş yavaş bu durum çok yorucu olmaya başladı benim için. nasıl bir çözüm bulmalıyım:44: bir yandan da kıyamıyorum her isteğinde emziriyorum.. çevredekiler artık memeden kes diyorlar ama gönlüm razı olmuyor sizler nezaman bırakmayı düşünüyorsunuz ve nasıl bir yöntemle?? memeyi bırakınca geceleri nasıl olcak hiç bir fikrimm yok bana akıl lütfen:ssz:

yazdıkların aynen benim şuanki durumumu anlatıyo canım :) sanki ben yazmışım gibi. bizde de aynı sorun var. memeyi bırakmayı düşünmüyorum ben. kendisi bırakırsa ayrı tabi. 2 yaşına kadar emziricem. ama herkesin dediği emmeyi azaltıp ek gıdayı arttırmak. oda nası olcak bilmiyorum. akla karayı seçiyorum yemek yedirirken. şimdi 2-3 saat hiç emzirmiyorum ve yiyecek bişey vermiyorum o zaman acıkıyo iyice ve biras daha fazla yiyo yemekten.

ayni dertten bende muzdaribim :ssz: ek besin neredeyse almiyor varsa yoksa meme ve kizim yanlizca gogusumde uyur ayakta sallamak yataginda sallamak pis pislamak bunlarla asla uyumaz ve benim icinde yorucu olmaya basladi emzirme sayisini azaltip kesmek gerekiyor saniyorum birden degil kizim memme diye diye yanima geldigi surecede kiyamiyorum nasil olcak bilmiyorum.. artik akillarida eriyor vermesen kiyametler kopar

kizlar kizim cok hircin olnaya basladi mesela emeklerken halidan parkeye geciyor usumesin diye denk geldikce geri haliya aliyorum, bana etmedigini birakmiyor bagiriyor kendini yere atiyor geriyor ayaklarini yerlere vuruyor :ssz: ben oldum olasi sevmem boyle cocuklari yerlere yatan vs... simdi benim kizimda yapiyor ve bu davranislar icin oldukca kucuk degil mi ne yapmaliyim sizce?

yazdıkların aynen benim şuanki durumumu anlatıyo canım :) sanki ben yazmışım gibi. bizde de aynı sorun var. memeyi bırakmayı düşünmüyorum ben. kendisi bırakırsa ayrı tabi. 2 yaşına kadar emziricem. ama herkesin dediği emmeyi azaltıp ek gıdayı arttırmak. oda nası olcak bilmiyorum. akla karayı seçiyorum yemek yedirirken. şimdi 2-3 saat hiç emzirmiyorum ve yiyecek bişey vermiyorum o zaman acıkıyo iyice ve biras daha fazla yiyo yemekten.

ayni dertten bende muzdaribim :ssz: ek besin neredeyse almiyor varsa yoksa meme ve kizim yanlizca gogusumde uyur ayakta sallamak yataginda sallamak pis pislamak bunlarla asla uyumaz ve benim icinde yorucu olmaya basladi emzirme sayisini azaltip kesmek gerekiyor saniyorum birden degil kizim memme diye diye yanima geldigi surecede kiyamiyorum nasil olcak bilmiyorum.. artik akillarida eriyor vermesen kiyametler kopar

Dediğiniz gibi bende hemen bırakma taraftarı değilim zaten çalışan anne olunca bide işin içine vicdan azabı giriyoo ozaman hiç mi hiç kıyamıyosunuz..zaten gözlerimin içine bakıp öyle bii anneee meeemeemeemee diyee sayıklıyokiii geldee emzirmee:emir_bebek::emir_bebek::16::16: ama halimi görsenizz geceleriiii:37::37: perttttttt oluyorummm....

kizlar kizim cok hircin olnaya basladi mesela emeklerken halidan parkeye geciyor usumesin diye denk geldikce geri haliya aliyorum, bana etmedigini birakmiyor bagiriyor kendini yere atiyor geriyor ayaklarini yerlere vuruyor :ssz: ben oldum olasi sevmem boyle cocuklari yerlere yatan vs... simdi benim kizimda yapiyor ve bu davranislar icin oldukca kucuk degil mi ne yapmaliyim sizce?

canım bu sıpalar fenaaa istediği olmayıncaa Nehirde öylee çığlıklarr,tepinmeler kıyamet kopuyoo,artık herşeyin farkındalar her dediğimizii az çok anlıyorlar..ben fazla kısıtlamamaya çalışıyorum.. biyandanda hayırı öğretmeye çalışıyorum..şuan ellememesi gereken yerlerde bana bakıyo hayır diyeceğimii biliyoo sıpaa:9: elini uzatııyoo ben hayır kızımm olmazz diyincee kahkaha atıp geri çekiliyo başka yere gidiyoo :8: hazır havalar sıcakken sen de bırak dolansın istediği yerde.

Aynen beniimkide ole ne yerse yatsa 2 kere emio gundiz kaç kere hesap et.bunu azaltma si gerekio ama bizde de aynen memeye dewam

kızlar merhaba.ececık ıylestı sayılır ama burnu hala akıyor. Ben hala ıylesemedım.haftasonu veya hafta ıcı dogumgunu ıcın alısverıse gıdıcem.onumuzdekı hafta koltuklarım gelıcek evde temızlık yapmam lazım..cok ısım var cokkk

canım öncellikle Allah hakkında hayırlıısını nasip etsin.. eğer sen gerçekten tekrar anne olmak kızına kardeş yapmak istiyorsan arabadan vazgeçebilirsin,onlar tekrar yerine gelebilcek şeyler.. ama senin tekrar anne olma şansın olmayacaksa hiç düşünme derim..ilk 1-2 yıl biraz maddi ve manevi olarak bunalacaksındır ama çocuklarının sevgisi sana herşeyi unutturacaktır...

canım araba hiç umrumda değil 0 arabaya degilde ikinci ele binerim hic farketmez. ama çalışıyorum kızıma annem veya kayınvalidem sırayla ANKARADAN ANTALYAYA gelip bizimle aynı evde kalarak bakıyorlar. her ikiside dikdatör ve aşırı titiz. kendime eşime kızıma özel zamn ayıramıyorum annem varken itiraz edebiliyrm kayınvalideye laf söylenmiyor. mesela bugun öğle arasında kızımı görmk için eve geldim. kızımla gecirecegm 1 saatimi banyo temizlemkle geçirdim. cok bunaldım bu yüzden ikinci bebek onları bizim eve bağlayacak. acaba ankaraya tayin mi istesem diye düşünüyorum. neyse şimdilik tüp bebeği 1 sene ertelemeye karar verdik. 1 sene normal yolla sansımızı deneyelim dedik..

emme sıklığından yakınmışsınız çok istemiştim emmeği seven bi bebeğimin olmasını ve 2 yasına kadar emzirmeyi. kac gece acaba emer mi diye uuyandığımı bilirim. şimdide gece uyanıp süt sağıyorum yeter ki içsin diye şükredin bence.. 2. ciye inş cok emen bi bebeğim olur

kizlar yarin 9:40da menenjit asimiz var one aldik yapatiralim gec kalmadan diye dusunduk simdi tedirginim asi sonrasi ates oluyormus 2gun surebiliyormus :ssz: yaptiran var mi aramizda?

kizlar bi site buldum asilar hakkinda hic ic acici seyler soylemiyoryorumlar kismina baktim ve gozlerime inanamadim bebegine asi yaptirmayan ve asi yaptirmamakla dogru karar verdigini cevresindeki asili cocuklari gordukce daha cok inandigini soyleyen bile var... asi icerikleri mide bulandirici ve olumle sakatlikla beyin iltihabiyla sonuclanabilcek yan etkilerden bahsediyor asiya cok karsilar ve s.ocaginda asi diye israr eden ebelerin asi badina ekstra ucret aldigini yaziyor ve daha neler neler... bunlar dogru olamaz degil mi?? tamda asi arefesinde aklim altust oldu

herkes tatilde mi pek durgun buralar:1::1:
yokcanım , biz evdeydik bayramda ama kayınvalidemler geldi , nasıl şeker bi kadın anlatamam , bana iş yaptırmadı hiç , zaten aşçı kendisi restorantları var , yemekler bulaşıklar valla hep burda olsa keşke dedim bende , onlar varken girmedim tabi nete :1:
sevindim canim ya, dr.skintini biliyorum icine sinmis cok iyi... idrar enfeksiyonu huma sk tekrarliyor gercekten 3 kere felan oldu yanilmiyorsam ins.olagan bi enfeksiyondur umuyorum bobreklerle alakali degildir.. kuzunun boyuna kilosuna masallah :nazar: demir kullanmamaklada iyi bi karar vermissin eminimki demiri iyi olupta bos bosuna ilac kullanan cok bebek var cok gereksiz...
evet canım bu 3. oldu , ama sık kaka yapıyor hüma birde ön tarafa bulaştığı çok oluyor , ne kadar temizlesemde enfeksiyon kapıyor demekki , ben ona bağlıyorum ama bakalım birde ultrason çektirelimde o eksik kalmasın , nasılsa doktor parasına çalışıyo babamız :)))
canım aslında böyle böyle büyücekler ama olan bize oluyo işte benim şansıma ilk kızımda böyleydi ve hala böyle düşün blendır yiyo hala 4yaşında maalesef ve bıkmış durumdayom hergün öğlen ne yedircem akiam ne yedircem derdi ikindide meyve veriyom ikisinede gecede muhallebi veriyorum ilk kızımda bebek gibi besleniyo edada bi iyi yiyo bi kötü anlamıyorum dönem dönem değişiyo uykusu hiç yok ama gece gündüz uyumaz maalesef:(((
ama sen nie öyle alıştırsınki canım yaa? ben artık biz nasıl yiyorsak öyle veriyorum hümaya , çatalla bile ezmiyorum , alışacak nihayetinde , sadece ceviz gibi şeyleri tahta havanda döverek veriyorum
semacım gel canım.valla ecenın dogumgununu yapıcaz daha dunden berı esrayla nasıl yapıcagımı konusuyorum.6 eylulde benım evde yapılıcak canım.
amanin büyümüşte doğumgünü gelmiş bile , bizde gelmek isterdik yaaa , eşimin sülalede istanbulda aslında evimizde var orada kirada , belki önümüzdeki yıllarda istanbula yerleşebiliriz

okurken bile daral geldi bana yaa menapoz çok zor annemden biliyorum , heleki bu yaşta girersen ömür geçmez valla , benim 2 arabamda sıfır km. di , onu almadan önce bunları hesaplasaymışsınız iyiymiş , kontağı çevirdiğin an zaten belirli bir kaybın oluyor , 2. el oluyor artık , sıfır araba uzun vade binmek için güzel bir seçimdir , yani artık satarsan zarar edersin baya bi , Allah hakkında hayırklısını nasip etsin dielim

kizimin dr.ile gorustum ozel menenjit asisi ile ilgili,kesinlikle onerdigini soyledi kizlar 12 aylik olmadan vurdurmamida onerdi cunku 12.ayda devletin asilari var denk gelmesin diye... yarinda s.ocagina gidicem kilo boy takibi icin bakalim ebemizin dusuncesi ne dr.onerdigini soylemeden soracagim tabi kesinlikle yaptiracagim ayin 23nde aylik kontrolumuzde...
canım ebemiz bizi dün aradı , özel menenjit aşısından haberi yokmuş benden öğrendi :)) daha kızamığı vurdurmadıkya biz , ondan aramış , menenjit yaptırırsan 1 ay sonra kızamık yapabiliriz dedi , benimde kafam karıştı , doktora gidince sorucam bakalım
kizlar pamuk kuzum emeklerken halinin uzerinde kalmiyor malum evi dolaniyor artik kuzular, e hertarafida haliyla kapatmak mumkun degil parkede betonda geziniyor hasta olcak diye korkuyorum aklima onlem olarak biseyde gelmiyor sizler napiyorsunuz oneriniz var mi?
bizim evde parkenin üzeride fayansın üzeride yanıyo bildiğin , evde 33-34 derece , o yüzden bizimki heryerde geziyor canım , sizin orada hava nasılki bilmiyorum :26:
o diyenlere bakma sen , kuranda geçen kız bebeğin hakkı 20 aymış erkeğinse 24 ay , ben emdiği sürece ayırmayı düşünmüyorum ama 20 aydan sonra bi faydası yokmuş emmesinin , yani kendisi bırakmazsa 20 ay emzirmeyi düşünüyorum , bence sende mahrum etmemelisin çalışsanda , sonuçta çalışan anne olman bebeğinin seçimi değilki ...! kuzunun suçu ne ?
öff vazgeçer inşallah o huydan , gerçekten çok sinir bozucu , hümada kızıyor bazen ama biraz yüksek sesle hayır dediğimde kalıyor arda , çocuk nöroloji kitaplarına başvursan canım ? sabiha paktuna keskin gibi ? belki bir faydası olur
kızlar merhaba.ececık ıylestı sayılır ama burnu hala akıyor. Ben hala ıylesemedım.haftasonu veya hafta ıcı dogumgunu ıcın alısverıse gıdıcem.onumuzdekı hafta koltuklarım gelıcek evde temızlık yapmam lazım..cok ısım var cokkk
oyyy kıyamam burnuda akarmış topiğin küçük ablasının :16: gözünde büyütme canım yetişir , daha 20 + gün var
kizlar bi site buldum asilar hakkinda hic ic acici seyler soylemiyoryorumlar kismina baktim ve gozlerime inanamadim bebegine asi yaptirmayan ve asi yaptirmamakla dogru karar verdigini cevresindeki asili cocuklari gordukce daha cok inandigini soyleyen bile var... asi icerikleri mide bulandirici ve olumle sakatlikla beyin iltihabiyla sonuclanabilcek yan etkilerden bahsediyor asiya cok karsilar ve s.ocaginda asi diye israr eden ebelerin asi badina ekstra ucret aldigini yaziyor ve daha neler neler... bunlar dogru olamaz degil mi?? tamda asi arefesinde aklim altust oldu

sende aynı benim gibi pimpiriklisin esracım yaaa , ama şöyle düşün ebeyi bilmemde doktorun bi çıkarı yok bu işten , dün komşuyla konuşuyorduk , 2 yaşında oğlu rota virüsü kapmış 1 yaşındayken , yazık bebek 1 aya yakın yatmış hastanede , 5 milyarda para harcamışlar , aşılama yöntemi çok uzun zamandır kullanılan bir yöntem canım , virüsle kontrolsüz bir şekilde karşılaşmasını engelliyorsun sadece , yaptırmasak bu seferde hastalanırlarsa daha büyük sıkıntılar yaşayabiliriz ve pişmanlık :37:

Selam kizlar, benim kizim hic bir sey yemeyip iyice memeye dustu:((( Allahim sana geliyorum,insanliktan ciktim ya. Gece de meme emecegim diye sabaha kadar en az 5kere kalkiyor ki tok olsun diye yedirmedigim sey kalmadii:(( Valla hamileligin son iki ayini da sayarsam 1senedir uyku yuzu gormuyorum isin garibi gunduz de uyumuyor. Aaaaaaaaaa diyip kaçasim var artık:)) Bir de yalnizim esim ve annemlerin isine sadece sevmek geliyor. Aglatarak da zorla yedirmek istemiyorum. Dis desem 6 tane disi birden cikardi 2 ay once. 2aydir yeni dis yok ki gelen. Patladim artik:((
Dun tarttirdim 8.800 gr:((( gitmisken bir de kizamik asisi yaptilar. 9aylikken yaptiracagimizi soylememislerdi artik 1ay gec yaptirdik umarim sorun olmaz:(((

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi bende hemen bırakma taraftarı değilim zaten çalışan anne olunca bide işin içine vicdan azabı giriyoo ozaman hiç mi hiç kıyamıyosunuz..zaten gözlerimin içine bakıp öyle bii anneee meeemeemeemee diyee sayıklıyokiii geldee emzirmee:emir_bebek::emir_bebek::16::16: ama halimi görsenizz geceleriiii:37::37: perttttttt oluyorummm....
aynen canım bende çalışıyorum. sabahları ölüm kalkıyo resmen. hiç halim kalmıyo. eve geliyorum bi atlıyo üstüme sıpa gece yatana kadar öyle yapışık geziyoruz :) evin işi falan hak getire hiç bir şeye fırsat bulamıyorum. bide diolarki ikinciyi ne zaman yapacan :52: ben ölüyorum yorgunluktan uykusuzluktan :27::50:

Son düzenleme:
Selam kızlar çok uzun ara verir oldum bütün hasta bebişlere çok geçmiş olsun bizde ateş öksürük derken çok şükür iyileştik.Emekleyerek gitmediği yer kalmıyor küçük beyin:) kızlar yemek konusunda sormak istediklerim var bende hep blendırdan geçiriyorum ufacık pütür gelse öğürüyor baştan alıştırmalı diyorlar ama ilk zamanlar ister istemez ezmek zorundaydım anne sütüde yok bari yesin dedim.Bakalım ne zaman alışacak normal yemeğe.Zuhal Hüma bizim gibi yiyor demişsin verdiğin öğünler neler yani nasıl yiyecekler veriyorsun?Ben hep ana kucağında yarım yatarak yediriyorum oturarak yiyemiyor sizler nasıl veriyorsunuz mama sandalyesi kullanıyormusunuz?bunları kafama taktım bu aralar.Birde yürüteç kullandık ya bir aralar şimdi ayakta tutunca parmak uçlarına basıyor inşallah zamanla düzeltir.İşte bizde durumlar böyle bu arada ek gıdalar sayfamızada aradabir girelim yeni değişik mamalar varsa paylaşalım lütfen benim menüm çok geniş değil ama çeşitlendirmek istiyorum hepinizi ve kuzularınızı öpüyorum

Back
X