- Konu Sahibi Sarisekerannesi
- #5.421
günaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
Tatlim hayirli olsun bebisin cok sevindim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
hg canım..gecmıs olsun hastalık hakkında pek bı bılgım yok bnm A llah sıfa versın kuzunaamerhaba arkadaslar
ismim özlem izmirde yasıyorum.
güzel kızım defnem 16 ekim 2012 dogdu.
mesajlarınızın bir kısmını okuyabildim. ama burda güzel paylasımların oldugunu görmek cok güzel.
gecen hafta kızım ilk hastalıgını yasadı. 6. hastalık deniyor. 5 gün boyunca sadece ates ertesinde vücudunda döküntülerle son buldu. hasta olunca huylarımızda cok degişti. cok zor yemek yiyor her yere kafa atmaya basladı ve sadece beni ısırıyor. bu durumları yasayanlardan yardım rica ediyorum. bu dönemleri nasıl atlatabiliriz.
herkese bebekleriyle beraber huzurlu geceler diliyorum.
ayyy ınanmıyorumm elif yaaagünaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
paylasırım tabıkı canım onumuzdekı ay gdıcez bkalımDoktorla görüşme sonuçlarınızı bizimle paylaşırsan sevinirim canım.
Sütüm olmadı için biz çok erken tanıştık biberon ile. Şimdi bazen sabaha kadar uyanmadığı da oluyor. Gece 1 çok nadir 2 kere kalkıp biberon istediğide oluyor. (Biberon almadan uyumuyor) Bence çocuklar kendi ihtiyaçlarını kendi belirliyor. Acıkıyor yada istiyor ki uyanıyor diye düşünüyorum ve ben istediği zaman hazırlıyorum sütü.
bızımkı zaten hep yalnız basımıza buyutmekten cocuklar aksamdan sabaha bızden baska kımseyı gormedıgı ıcınben degılde esrada wc ye kacarak gıdıyor canım ya.ısınız cok zor ben kv beraberım hala o yuzden zorlanmıyorum ecede buyudu kendı kendıne oynuyor cogu zaman
hg canım..gecmıs olsun hastalık hakkında pek bı bılgım yok bnm A llah sıfa versın kuzunaa
ayyy ınanmıyorumm elif yaaaınsan alısrta alıstra soler dmıı nası telas yaptım bı ann
coook cok sevındım canımm benım hayırlı ugurlu olsun![]()
bebıs ıstıyorum dedıgın an hızla pesımden gelcegını bılıyodum yetıstın bna kız ay cok mutlu oldumm
beraber dogururuz artık ben onden sen arkamdann
paylasırım tabıkı canım onumuzdekı ay gdıcez bkalım
cok haklısın onlar kendı ıhtıyaclarını bncede en guzel kendılerı belırlıyor bde her cocugun gelır gecer aynı rutını olmayabılıyo
bırı acıkıyo atıyorum dgerı sbaha kadar gerek duymaya bılıyoo saol bılgılendrgn ıcın canımm
bızımkı zaten hep yalnız basımıza buyutmekten cocuklar aksamdan sabaha bızden baska kımseyı gormedıgı ıcın
bızden bagımsız kalmaya tahammul edemıyolar..Annesı yda kv yanında olanlar bu konuda hakıkaten cok sanslııı
opucukler ececıgeee![]()
senı gordugume sevındım canım hsgeldınsorarım tabıkı ben senı 1 senedır dertlesıyoruz burda unutulur mu ole hemencıkk
ıns ya 2.bebısım eylus ume cekmez usluluk konusundasen bde yurumeye baslayınca gor her tarafın halını cnm
gece beslenmesı ılla sart zarurı bsı degıl demek kı sen de bole dusunuyosan..
uykuya gecmesı ıcın sallamak tabıkı halen var cnm bzde de..bu bıze kolıgın bıraktıgı en kotu mıras oldu
hep derdım cocugum olursa sallamadan uyutcam dye kolık gaz karısınca ısın ıcıne olmuyomus ıste napalımm
ama tabı eskısı gbı bır savas halı degıl uykularmzın gelmesı sesının tonu degısıyo dırek uyumak ısteyınce emzıgını alıp
kendısı gelıyo yanıma ayagımda bır ıkı sallayınca dalıyogunduzlerı ıkı uykumuz var surelerı degısıyo bazen
1 sa bzen dha az..gece de gunduz uyuma durumuna gore 22 -22.30 gbı dalıyo uykusuna
uyanma sıklıgı da hıc bellı olmuyo.. bazen 1 bazen 3 4 5 kez uyandgı oluyo..
ayagıma alıyorum bazen tekrar dalıyo bazen emıp yatıyo
yeme duzenımız annemlerdeyken duzenlıydı eve gelınce bozuldu yıne
benım kızımın yemesı ıcın kalabalık ortamda galeyana gelmesı gerekıyogunduz emzırmıyorum
sbah ogle aksam 3 ogun hazrlıyorum ama ole baslardakı gbı ona ozel degısık karısımlar fln degıl
kendım ne yıyosam ondan onun sevdıklerı agırlıklı olarak tabı..
dısler bıze de gelmedı dha canım
ama kızım ıstedıgı seyı agzına alıp deneme yanılma yontemıyle ne yıyıp yemeyecegıne kendı karar verıyo
dıs gelmeyınce damaklar baya kuvvetlendı bızım
yedıgı seyler cok kısıtlı sabahları omlet benı ugrastrmadan yedıgı tek sey dıyebılırım
yemek olarak pılav mkarna tavuk.. kıvamlı degılde tanelı olan seylerı sevıyo corba kesınlıkle ıcmez yogurt canı ısterse yıyo
arada meyve danıno fln verıyorum ınek sutunu yenı yenı aromalı olmak sartıyla ıcmeye basladı dıyebılırım
ben ne yersem onlardan ufak ufak kendısı canı yemek ısterse dırek ıstıyo zaten
bayadır zorlamıyorum ben neyı ne kdar ısterse o kadar yıyo bazen az bazen cok..
zorla aglatarak ıstemedıgı bıseyı kesınlıkle yedırıp ıcırmıyorum en onemlı nokta bu bence..
uzun oldu ama senınle kuzularmzın huyları aynı dye bıldgm ıcın ayrıntılı yazmak ıstedım
tv konusunda bnde cok katı degılım hıc ızlemıyo desem yalan olur bazen yemeklerı onun karsında yedrdıgım oluyo
benm tv dısında onu oyalayabılcek bı yakınım yok malesef etrafmda tek olunca ıllakı ıhtıyac duyuyo ınsan
suresıne dıkkat ettıkten sonra ben bı sakıncası oldgnu dsunmuyorum..
günaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
günaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
günaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
günaydın kızlar
hamileyim![]()
![]()
bebişine çok geçmiş olsun cnm. HER HASTALIK maalesef HUY DEĞİŞTİRİYOR. Kafa atnası değil ama ISIRMA bizdede var. Tepki vermemeye çalışıyorum. kızsam ne kadar anlıcak ve dinlicek ki. Bu yüzden ilgisini başka yere çekmeye çalışıyorum.
zor olan kısmı atlattınız kuzum en yaramaz bebıs bıle yasına gırınce bı duzelmeye baslıyo sankı kaldı kı ece zatenAynen canim ama eve donme vaktimiz geldi.bakalim evde ne yapicaz artik.allahtan esra var.evlerimiDe cok yakin 3-4 sokak belki o kadar bile yok yani.insanin konusmaya ihtiyaci oluyir bunaliyiruz ara arabi arkadas cok iyi oluyir.
rıca ederım canım ne zman ıstersen burdayım bennCanım aklımdaki sana soracağım bütün sorulara çok güzel cvp vermişsin sağol.Dişler bizimde yok ama size maaşallah ne güzel yemeklerden yiyor bizimkide son günlerde başladı pilavı daha çoğalttı:) Yanlızlık zor canım seni anlayabiliyorum Allah yardımcın olsun Eylülü çok öpüyorum Allaha emanet olun
canım annenler fln yanındaydı senın sanırım bı kac gunluk destek al onlardan kızınla azıcık ayrı vakıt gecırınElifcim hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin
kızlar sanırım ben bunalıma girdim acayip gergin oldum ya kızıma karşı tahammülsüz olmaya başladım çok üzülüyorumher şeyden çook seviyorum yavrumu herkes gibi ama bazen çok bunaltıyor
ya da sorun bende
![]()
Merhaba kızlar, bikaç haftadır kızımı memeden kesme fikrine kendimi alıştırmaya çalışıyordum.eşiminde büyük desteğiyle dün ilk denememizi yapmaya karar verdik.eve gidip internetten ve çevremdekilerden yaptığım araştırma sonucunda kesin çözüm olarak söylenen acı ojeyi göğsümün uç kısımlarının etrafına sürdüm,meme isteyince açtım göğsümü ilk önce emmeye başladı eşimle şaşırdık tabi biraz sonra memeyi bıraktı ağzından ve acı tadı almaya başlayınca ağlamaya başladı yavrum.sonra salça sürdüm kırmızı görüntüyü görünce emmek istemedi. evet memeyi istemiyordu başardık gibi görünüyordu ama uyku saatimiz geldi çattı ve asıl sorun ozaman başlıyordu.sürekli ilgisini başka şeylere çekmeye çalıştık ve kafası dağılıyordu ama uykumuz iyiden iyiye kızımı sarsmaya başlamıştı.o kadar çok ağladı ki anlatamam. tabi duygusal olarak beni tahmin bile edemezsiniz.vicdanen çok kötüyüm.hem çalışıyor olmak hem yetersizlik hissi bitiriyor zaten.aslında kendimi hazırladım zannediyodum ama ana yüreği dayanmıyor ne olursa olsun..uyuması için eşim ile beraber herşeyi denedik.ayakta salla,beşikte salla,yatağa yatır yanına yat ninni söyle,battaniye ile elde salla(hiç istemediğim ama son çare) ama hiçbirini kabul etmedi kızım.yaklaşık 1,5 saat ağladı diyebilirim.kararlı olacağıma kendime söz vermeme rağmen emzirmeye götürdüm yatak odasına bu sefer de emmek istemiyodu ama meme diye ağlıyordu.15-20dk daha bekledikten sonra tekrar denedm ve artık uykunun fena bastırmasıyla beraber memeyi aldı ve 2 dk içinde uykuya geçti. ohhh bee dedikk.. tabii bi ümitsizlik kapladı..nasıl başarıcaz biz bu işi???!!?
![]()
Merhaba kızlar, bikaç haftadır kızımı memeden kesme fikrine kendimi alıştırmaya çalışıyordum.eşiminde büyük desteğiyle dün ilk denememizi yapmaya karar verdik.eve gidip internetten ve çevremdekilerden yaptığım araştırma sonucunda kesin çözüm olarak söylenen acı ojeyi göğsümün uç kısımlarının etrafına sürdüm,meme isteyince açtım göğsümü ilk önce emmeye başladı eşimle şaşırdık tabi biraz sonra memeyi bıraktı ağzından ve acı tadı almaya başlayınca ağlamaya başladı yavrum.sonra salça sürdüm kırmızı görüntüyü görünce emmek istemedi. evet memeyi istemiyordu başardık gibi görünüyordu ama uyku saatimiz geldi çattı ve asıl sorun ozaman başlıyordu.sürekli ilgisini başka şeylere çekmeye çalıştık ve kafası dağılıyordu ama uykumuz iyiden iyiye kızımı sarsmaya başlamıştı.o kadar çok ağladı ki anlatamam. tabi duygusal olarak beni tahmin bile edemezsiniz.vicdanen çok kötüyüm.hem çalışıyor olmak hem yetersizlik hissi bitiriyor zaten.aslında kendimi hazırladım zannediyodum ama ana yüreği dayanmıyor ne olursa olsun..uyuması için eşim ile beraber herşeyi denedik.ayakta salla,beşikte salla,yatağa yatır yanına yat ninni söyle,battaniye ile elde salla(hiç istemediğim ama son çare) ama hiçbirini kabul etmedi kızım.yaklaşık 1,5 saat ağladı diyebilirim.kararlı olacağıma kendime söz vermeme rağmen emzirmeye götürdüm yatak odasına bu sefer de emmek istemiyodu ama meme diye ağlıyordu.15-20dk daha bekledikten sonra tekrar denedm ve artık uykunun fena bastırmasıyla beraber memeyi aldı ve 2 dk içinde uykuya geçti. ohhh bee dedikk.. tabii bi ümitsizlik kapladı..nasıl başarıcaz biz bu işi???!!?
![]()
zor olan kısmı atlattınız kuzum en yaramaz bebıs bıle yasına gırınce bı duzelmeye baslıyo sankı kaldı kı ece zaten
en basından berı cok zorlamadı senı merak etme yanı evınze donmenıze sevının bnce
ayy bunalmak ne demek cocuguna bıle sarmaya baslıyosun artık yalnızlıktan..
esra gbı bı komsu da Allahım bna yollasa keskeee
cok sanslısınız kıskandım sızııı
rıca ederım canım ne zman ıstersen burdayım bennohh masallah pılavla basladı gerısı de gelır ıns..
sende Allaha emanet ol cnm fırsat buldukca gır ozletme kendını snde kucuk ptırıcıgı op benım yerımee
canım annenler fln yanındaydı senın sanırım bı kac gunluk destek al onlardan kızınla azıcık ayrı vakıt gecırın
bende yasıyorum cogu zaman bazen sesımın tonunu cok yukseltıyorum farkında olmadan
sonra uzuluyo tabı ınsan ama bızde ınsanız nıhayetınde bızı de anlamak lazım aksama kadar
sahsen ben bı kızımla 4 duvar arasında nerdeyse 12 saat gecırınce hergun sıkılıyoruz artık bırbırmzden
A llahtan havalar bu ara guzelde dısarıya cıkarıyorum ıyı gelıyo kısın naparz bılmem
sokak da olmayınca onu oyalayacak malzeme sıkıntsı cekıyorum resmen eve kapanınca cunku
hg canımm yoksun kac gundur demek bununla ugrasıyodunn
kıyamam ya cok zor sancılı bı surec bu memeden kesme ısı ben bıle bak gecerlı bı sebebım hamılelıgım
oldugu halde o kadar cok aglamıstm zor kabullenmstım kı gunlerce kusmustum herseye bı suc ıslemısım gbı hıssedıyodum
kızma sen kendıne bu gelgıtlerın yasanması normalmıs annem 3 yasında kessen yıne oturur aglardın bole
annelık duygusundan bu gozyasların demıstı yanı ne kadr hazırlansan da asla hazır olunmazmıs...
Allah yardmcınız olsun bu surecte nehırcıge sabır versın kolayca atlatsın ıns..
ılk gun bızde de tam bı kabustu bunun olması cok normal ama hergun bıraz dha azalıcak ıstıkrarlı olman lazım
gunduzlerı evde olmadgn ıcın cok sanslısın ole dha zorlanırdın her memm memm dye geldıgınde ıcın sızlardı
ıse sadce gece kısmı kalıyo sızde hıc korkmasın gozun alısır gıder beslenme saatını ıyıce gec saate cek karnı tok
olsun hem dha kolay uyur bıberon da alıyo zaten ole hatrlıyorum cok uzun surmez alısması
ben oje yerıne nar eksısı surmustum bak annecım uff olmus dıye dıye alıstrmaya calısmıstım
gecelerı baktın cok zorlanırsan bı kac gun esın ve kv. uyutsunlar senı gormesın bı sure
ole ole alıscak enınde sonunda kendını de suclama onun ıyılıgı ıcın bu yaptgın sonucta
tekrar kolay gelsın canım sana ıns cok uzun surmeden alısırsınz ıkınzde bu yenı surecnzee
opuyorumm![]()
uff,,, kızlar yaa benım gobıss sımdıden ben burdayım demeye pantolonlarda alarm vermeye basladıı:44:
ıkıncıde ne cok fark edıyosmus bu sıskınlık ya ben eylule hamıleyken 6 aylık olana kdar hıc bısı yoktu
mıllet dalga gecerdı bnde uzulurdum bde nıye bellı olmuyo dıyee
ama sımdı onla kıyasladgımda tam 6. 7. ayımda gbıyımm
gozume gozume gırmeye basladı gobegım hamılelık gercegım somut bı sekılde karsıma dıkılınce
tırsaklık geldı bırdennhadı hayırlısı bakalımmm
![]()
cnm neden kesiyorsun çok isterdim ben kızımı 2 yaşına kadar emzirmeyi ama ne yazıkki zar zor 7. aya kadar emdi. buna ragmen anne sütünden mahrum kalmasın diye 5 ay sağdım biberonla içirdim. keşke benim kızım emseydi. yani eğer haklı bir nedenin yoksa bırakma doysun kızın annesineMerhaba kızlar, bikaç haftadır kızımı memeden kesme fikrine kendimi alıştırmaya çalışıyordum.eşiminde büyük desteğiyle dün ilk denememizi yapmaya karar verdik.eve gidip internetten ve çevremdekilerden yaptığım araştırma sonucunda kesin çözüm olarak söylenen acı ojeyi göğsümün uç kısımlarının etrafına sürdüm,meme isteyince açtım göğsümü ilk önce emmeye başladı eşimle şaşırdık tabi biraz sonra memeyi bıraktı ağzından ve acı tadı almaya başlayınca ağlamaya başladı yavrum.sonra salça sürdüm kırmızı görüntüyü görünce emmek istemedi. evet memeyi istemiyordu başardık gibi görünüyordu ama uyku saatimiz geldi çattı ve asıl sorun ozaman başlıyordu.sürekli ilgisini başka şeylere çekmeye çalıştık ve kafası dağılıyordu ama uykumuz iyiden iyiye kızımı sarsmaya başlamıştı.o kadar çok ağladı ki anlatamam. tabi duygusal olarak beni tahmin bile edemezsiniz.vicdanen çok kötüyüm.hem çalışıyor olmak hem yetersizlik hissi bitiriyor zaten.aslında kendimi hazırladım zannediyodum ama ana yüreği dayanmıyor ne olursa olsun..uyuması için eşim ile beraber herşeyi denedik.ayakta salla,beşikte salla,yatağa yatır yanına yat ninni söyle,battaniye ile elde salla(hiç istemediğim ama son çare) ama hiçbirini kabul etmedi kızım.yaklaşık 1,5 saat ağladı diyebilirim.kararlı olacağıma kendime söz vermeme rağmen emzirmeye götürdüm yatak odasına bu sefer de emmek istemiyodu ama meme diye ağlıyordu.15-20dk daha bekledikten sonra tekrar denedm ve artık uykunun fena bastırmasıyla beraber memeyi aldı ve 2 dk içinde uykuya geçti. ohhh bee dedikk.. tabii bi ümitsizlik kapladı..nasıl başarıcaz biz bu işi???!!?
![]()