• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

Canim cok guzel anlatmissin saol tecrubeni paylastigin icin, aslinda bundan 2ay kadar evvel bende beyaz tibbi bant yapistiriyordum o ne diyordu uf olmus annecim diyordum uf uf diyerek geri cekiliyordu kararliydim ama hastalik girince araya pes ettim bari anne sutu alsin diye e simdi bantliyorum inanmiyor uf olmus deyince agliyor sence israrla buna inandirmalimiyim? Birde kesmeye karar verdin ve tamamiyle mi kestin 1 kez dahi vermedin mi yoksa oncesinde sayilari azalttin ardindan mi tamamen kestin? Bende cok arastiriyorum ve kizimin asla birakabilcegne inanmiyorum :ssz: insallah nehir gibi kolay alisir bu fikre ve beni yaniltir..

Esracım,öncelikle söyleyim..Nehirde memesiz kesinlikle gece uykusuna geçmeyen,acaip meme düşkünü bir bebekti.ne emzik ne biberon kullandık,hiçbirini kabul etmedi doğduğundan beri..Ben çalıştığım için öğlenlerii ayakta sallayarak uyuyor.buna alışıktı zaten. memeden kesmeye karar verdikten sonra,Eşim bikaç gece yatak odasına götürüp emmeden uyutma provaları yaptı..İlk başta uykuya geçsede ki o bile bizim için büyük gelişmeydi , 1 saat sonra hemen uyanıp emmek istedi,vee sabaha kadar meme ağzında... ama en azından benm için bir cesaret doğdu emmeden de uyuyabiliyomuş nehir... bikaç hafta sonra bir akşam eşimm bu gün verme bakalım dedi.zaten bende haftalarca deneyimli annelerinn yazılarını,bloglarını,etrafımdakilerden de araştırıp Siyah Bant yapıştırıp o şekilde bıraktırmaya karar vermiştim.. göğsümün uçlarına yapıştırdım.. eşimle beraber sürekli oyun oynayarak ilgisini dağıtarak bir süre oyalamaya çalıştık. istediği zaman gösterdim ' bak kızım öööğğ olmuşş pis olmuşş..' o da eehhğğğ olmuş demeye başladı ve uzaklaştı.. uzun bir süre tekrar sormadı..elini bile sürmedi..(1-2 hafta her sorduğunda gösterdim tabii bantlı olarak..:1: )buarada uyku saatimiz yaklaşmaya başladı,gece mamasını hazırladım(kendim hazırlıyorum,irmikli,muzlu,bisküvili tam doyurucu:9: ) mamasını yedirdim.. mızlamaya ve huysuzluk yapmaya başlamıştı iyiden iyiyee.. babayla beraber zorluu bir süreçten sonra uykuya geçtii. gece her kalkışında doğduğundan beri alışık olduğu gibi emerek geri uyumak istiyordu, bağıraa bağıraa ağlamalar başladıı gece tabi benii tahmin edersinizz , bi yandan kararlı olmaya çalışıyorum bi yandan vicdanımm,çok kötüydüü ilk 3-4 gün.. onla beraber bende ağladım çok.. ama beklediğim kadar çok uzun sürmedi gecelerimiz. yanii uyandığın bi 5-10dk krizz anı oluyordu sonraa uyuyodu.. 1 hafta içinde de alıştı.sadece su için kalkıyor. ve sallayarak değil kendi uyuyor biz yanına yatıyoruz.. Burda en önemli faktör Eşler!!:16: Onun ççoookk büyük desteği var bana.. hem moral olarakk hem bu konuda yardımııı bu kadar kolay atlatmamızı sağladı.. Bende memeden kesme mecaralarını okudukçaa inanasım gelmiyodu Nehiri memeden kesebileceğim.. kızım tabii halen ara ara soruyoo istiyo.. çok düşkün olduğu için kolay kolay akıldan çıkmıyor :8: Kesinlike kararlı olmak gerek, onda da güvensizlik oluşturmamak adına...

Merhaba Kubra:) birşey sormak istiyorum memeden keserken bebegine vermedigin sütü ne yaptin sagdin mi, birikip aci vermedi mi ben emzirmedigim zaman göğsümde agri yapiyor.Ben de Nisan da kesmeyi düşünüyorum insallah su kişi bi atlatalim da hastalandiginda yine antibiyotik gorevi goruyodur diye dusunuyorum benim kizim dis cikarirken hep hastalaniyor bu hafta yine hasta dun bi baktim aaaa oda ne üstten 3. disi cikmis:)

Merhaba Kubra:) birşey sormak istiyorum memeden keserken bebegine vermedigin sütü ne yaptin sagdin mi, birikip aci vermedi mi ben emzirmedigim zaman göğsümde agri yapiyor.Ben de Nisan da kesmeyi düşünüyorum insallah su kişi bi atlatalim da hastalandiginda yine antibiyotik gorevi goruyodur diye dusunuyorum benim kizim dis cikarirken hep hastalaniyor bu hafta yine hasta dun bi baktim aaaa oda ne üstten 3. disi cikmis:)

Gecmis olsun minnosuna dis doneminde hastalanmak bizimde kaderimiz ne yazik, ust solunum yolu enfeksiyonu mu geciriyor bebegin ates esliginde? Sutunu sagarsan gogusunden sut cekilmez diye dusunuyorum..

Kizlar farkindasinizdir kizim yaklasik 1,5aydir hasta bogaz enf.rota virusu bogaz enf. bogaz enf. Ve yine bogaz enf.+gribal enf.geciriyor su an. Hastaligimiz genellikle hep dis donemlerimizde ve hep farenjit buda ates yapiyor ve atesini dusurcez diye bu seferde usutup gribe ceviriyor biz 1 yasinda tanistik atesle griple farenjitle yasindan evvel hic atesli hastalik gecirmedi ama nolduysa 1 yasindan sonra hastalik bitmez oldu kan tahlilleri temiz cikiyor cok sukur oksurugu var ama cigerleri temizmis sorum su;doktorumuz alerjik olabilcegni dusunuyor son verdigi ilaclarla iylesmez ise gogus hastaliklarina goturmemizi istedi aramizda bebegini gogus hastaliklari bolumune goturen var mi, var ise orda nasil bi muayene oluyor neler yapiliyor nasil bi yol izleniyor surekli o bolumde mi takip olmasi gerekiyor bilen varsa cevap bekliyorum...

Canim mutfak seti almis bize halamiz, elos gayet guzel oynuyor yemek pisiriyor aklinca ardindan catal kullanarak yiyor bardagindan cozemedigimiz biseyler iciyor buara cok hevesli tabak canak kullanmaya muhtemelen bu aydaki bebeklerin ortak ozelligidir ve buna dayanarak tavsiye ediyorum.. Dunde tuceyle yazistik vileda kovasi ve utu masasi alalim diye kizlara :1: :1: :1:

Vileda kovamızz var bzimde,ben yaparken onunda eline veriyorumm fıstığımm koltukların altınaa kadar sokuyoo çok titizz olcakk heraldeee :9::9:

Canim cok guzel anlatmissin saol tecrubeni paylastigin icin, aslinda bundan 2ay kadar evvel bende beyaz tibbi bant yapistiriyordum o ne diyordu uf olmus annecim diyordum uf uf diyerek geri cekiliyordu kararliydim ama hastalik girince araya pes ettim bari anne sutu alsin diye e simdi bantliyorum inanmiyor uf olmus deyince agliyor sence israrla buna inandirmalimiyim? Birde kesmeye karar verdin ve tamamiyle mi kestin 1 kez dahi vermedin mi yoksa oncesinde sayilari azalttin ardindan mi tamamen kestin? Bende cok arastiriyorum ve kizimin asla birakabilcegne inanmiyorum :ssz: insallah nehir gibi kolay alisir bu fikre ve beni yaniltir..

Canımm ben tek seferdee bitirdim,azaltarak bırakmadık..1 kere bile emzirmedim o günden sonra.. bıraktıktan 1 hafta sonra biraz grip olduk..halimizz keyfimiz yoktu hiç, ben tabii çok gittim geldimm emzirsem mii emzirmesem mii diye,iştahı kesilmişti çünkü.. düşündüm hem güveni sarsılacak bana, bi var bi yok... bidahaki denemede zorlanacaz, hiç pes etme dedim ve direndim zor olsa da bi anne için.. kızımda zaten meme diye sayıklamıyodu tamamen ana iç güdüsüydüü..:) diyeceğim o kii karar verdiğiniz anda asla vermeyin... ve bence siyah bant tiksinmesi ve uzaklaşması için saha başarılı sonuç veriyor :) şuanda bile nehir gülereekk memee ööğğ pisss piss diyoo :9:

Memeden kestikten sonra göğüsler bildiğinizz Bomba oluyor :1: benm sütüm Allaha çok şükür hep vardı , oyüsden bırakınca çok şiştiler ve ağrı yaptı.. ben 2-3 gün sağdım şiştikçe.. Malesef o sütleri içirmedim kızıma çünkü inek sütüne alışmışken bozmak istemedim o alışkanlığı.. ve sütler çok üzülerek döküldü.. :( 1 hafta ya da göğüslerde ki şişme bitiyor. yaklaşık 1 ay olacak ,ucunu sıkınca süt geliyor halen :) bi kapsaa nehirr affetmezz de işte :) artık kardeşinde sıraa nasip olursaa :9:

Canim mutfak seti almis bize halamiz, elos gayet guzel oynuyor yemek pisiriyor aklinca ardindan catal kullanarak yiyor bardagindan cozemedigimiz biseyler iciyor buara cok hevesli tabak canak kullanmaya muhtemelen bu aydaki bebeklerin ortak ozelligidir ve buna dayanarak tavsiye ediyorum.. Dunde tuceyle yazistik vileda kovasi ve utu masasi alalim diye kizlara :1: :1: :1:
nıye benım haberım yok kızzzz???????:4:

Canim
Cam banyo fena kirlendi gelde bi temizleyiver :27: ozledik sizi bak uzadi ara, su durumlari toparladiktan sonra bekliyoruz cok ihtiyacimiz ana kiz size...

temızlerım bacı ne demek.aklımda bılıyorsun sende..bı havalar duzelsın gelırız.hatta bu sabah alalım kızları dışarı çıkalım dıye duşundum vala:4::4::4::52:

Kızlar merhaba 14 ekim 2012 doğumlu bir oğlum var bebekliğinden beri çoğunlukla yalnızız sorum şu biraz içine kapanık benm bulutum ben bile bütün gün peşinde arabalarla oyuncaklarla dolaşırım kitap okurum ama pek ilgilenmez tv ye de düşkün açmadım mı kumandayı elime verip ağlıyor sadece reklam izliyor ama bu bile beni çok üzüyor bebeği böle olan var mı çok üzülüyorum bu duruma hep böyle mi olur yoksa büyüdükçe açılır mı ? Teşekkür ederim kızlar

Kızlar merhaba 14 ekim 2012 doğumlu bir oğlum var bebekliğinden beri çoğunlukla yalnızız sorum şu biraz içine kapanık benm bulutum ben bile bütün gün peşinde arabalarla oyuncaklarla dolaşırım kitap okurum ama pek ilgilenmez tv ye de düşkün açmadım mı kumandayı elime verip ağlıyor sadece reklam izliyor ama bu bile beni çok üzüyor bebeği böle olan var mı çok üzülüyorum bu duruma hep böyle mi olur yoksa büyüdükçe açılır mı ? Teşekkür ederim kızlar

benım kızımda hıc ızlemez bı pepesı varır bırde uyumadan once mıckey faremız..onun dışında hep oyun oynar

canım hiç üzülme sağlıklıı aslan parçası oğluşun var.. ne güzel uslu annesi..her bebeğin gelişimi yapısı farklı olduğu gibi karakterleride farklı oluyor. çok normal. Bende nehire kitap okuyorum hiç ilgisini çekmiyor. ben yine birçok kitap aldım kuzuma kendii bakmayıı seviyor. hayvanların çoğunu sayıyor seslerini çıkartıyor. kendi kendinee bakıp bişeyler anlatıyor.:9::8: belli oynadığımız oyuncaklarımız yok ama kendi kendine vakit geçirebiliyor. mutfaktaki kap çanaklar bilee oyuncağımızz olabiliyo:52: çizgi filmler hiç ilgimizi çekmiyo , Reklam düşkünü olduk çıktık.. demekki bütün kuzular aynıı.. reklamlar başlayıncaa pür dikkat oluyoo sıpaa :)) başka bir düşkün olduğumuz şey isee müzikkkk:32::21::32::21: çok seviyoruzzz oynamayıı dans etmeyiii.. bulut gibi kumandayı elimizee veriyoo 'naynii nayniiii aaccc' diyoo, açtığımızı beğenmezsee bide kızıyoo değiştirinn dyoo :9: benm kızım kalabalık ortamda büyüyoo belki etkisi olabilirr ama inan büyüdükçe bulutda değişim gösterecektir.. bizz çok hareketlii olmasından şikayetçii oluyoruzz sende sakin olmasındaann :37: hiç kafaya takmaa canım...

nıye benım haberım yok kızzzz???????:4:

temızlerım bacı ne demek.aklımda bılıyorsun sende..bı havalar duzelsın gelırız.hatta bu sabah alalım kızları dışarı çıkalım dıye duşundum vala:4::4::4::52:

Bugun tel kapaliydi bacim mesaj atmissin yeni aldim hava iyiydi aslinda bi parca, ne iyi olurdu... Neyden haberin yok canim?

Evet iyi valla.aksam ciktil biz.halasinin mutfak aldigindan haberim yok:22:

İyi yapmissiniz ecosuma iyi gelmis olmali.. Bizimde babanemiz burda elos iyi vakit gecirdi tum gun tabii bende.. Kiz nasil haberin olmaz daha yazistigmiz mesajlar duruyor :1: :1: yolliyim bi hatirlatma geciyim istersen :27: pony den konustuk ebebekteki mutfaktan konustuk :1:

Oyuncaklarıyla pek ilgilenmiyor ya nadiren oynuyor oğlum Sizin kuzular nasıl

Bizde de durum ayni.reklam hastasi ben de korkuyordum ama normal demek ki hatta oyleki seslenince duymuyor gormuyor hipnoz olmus gibi:( oyuncaklarla da pek ilgilenmiyor cok sıkLiyor malesef.kitap okuyorum dinlemiyor.hava guzel oldu mu disarda cok mutlu oluyor .boyle iste...

Kizlar farkindasinizdir kizim yaklasik 1,5aydir hasta bogaz enf.rota virusu bogaz enf. bogaz enf. Ve yine bogaz enf.+gribal enf.geciriyor su an. Hastaligimiz genellikle hep dis donemlerimizde ve hep farenjit buda ates yapiyor ve atesini dusurcez diye bu seferde usutup gribe ceviriyor biz 1 yasinda tanistik atesle griple farenjitle yasindan evvel hic atesli hastalik gecirmedi ama nolduysa 1 yasindan sonra hastalik bitmez oldu kan tahlilleri temiz cikiyor cok sukur oksurugu var ama cigerleri temizmis sorum su;doktorumuz alerjik olabilcegni dusunuyor son verdigi ilaclarla iylesmez ise gogus hastaliklarina goturmemizi istedi aramizda bebegini gogus hastaliklari bolumune goturen var mi, var ise orda nasil bi muayene oluyor neler yapiliyor nasil bi yol izleniyor surekli o bolumde mi takip olmasi gerekiyor bilen varsa cevap bekliyorum...
Benim oglum var alerjisi 15 aylikken bulunabildi umsrim degildir ama tekrarlayan hastaliklar alerji den kaynaklanabilir dedi dr muz suan sut ve urunlerini tuketmiyoruz cok ama cok zor gogus hastaliklarindanda korkma cigerleri temizse sorun cikmaz gecmis olsun

Benim oglum var alerjisi 15 aylikken bulunabildi umsrim degildir ama tekrarlayan hastaliklar alerji den kaynaklanabilir dedi dr muz suan sut ve urunlerini tuketmiyoruz cok ama cok zor gogus hastaliklarindanda korkma cigerleri temizse sorun cikmaz gecmis olsun

Saol canim temiz dedi dr.cigerleri icin, balgamli oksuruyor ama balgam bogazlarindaymis cigerlerinde degilmis cok cok sukur... Sizde mi cok hastalaniyorsunuz :( sut ve sut urunleri tuketince mi hastalaniliyor bu gida alerjisinde.. Ama bizimki gida alerjisi degil saniyorum degil mi gogus hastaliklari dendigine gore alerjik astim bronsit falan mi offf hic tanismak istemedigim seylerle tanisiyorum bu ara ne kotu :ssz:

Cubishh çokk sağol ya biraz içim rahatladı inan çok kafama takıyordum çünkü bizde biraz daha aktif olsun diye istanbul dan kocaeline taşınmaya karar verdik orada bulutumla aynı yaşta kuzeni var ona da iyi gelir bana da :) nehir e de maşallah canm :)

Haziran26 benim oğlumu anlatmışsın sanki bende dışarı çıkarmaya çalışıyorum elimden geldiğince öle çok mutlu oluyor yaz gelsin yaa parklatda koşup eğlensinler bebişlerr :)

İyi yapmissiniz ecosuma iyi gelmis olmali.. Bizimde babanemiz burda elos iyi vakit gecirdi tum gun tabii bende.. Kiz nasil haberin olmaz daha yazistigmiz mesajlar duruyor :1: :1: yolliyim bi hatirlatma geciyim istersen :27: pony den konustuk ebebekteki mutfaktan konustuk :1:

hatırladım sekerım pardon:17::17:..canım cok sıkılıyor bacım yaaa:36::36:

Back
X