Melegim 01.08.2012 de saat 14:30 da 2850 kg 47 cm olarak dunyaya geldi...
İlk dogum hikayesi benden vayyy beee
beklemiyordunuz dimi bende beklemiyordum valla hala soklardayim.
Yanliz isin ilginc bi yani var yukardaki yazdigim duam kabul olmus
ama yanlis anlasildim galiba allahim ben normal dogum istemistim...
eveeeet gelelim hikayeme telden yazicam karisik yazmam insaallah...
Tarih 01.08.2012
Sabah 08:30 da uyandim randevum oldugunu unutmusum annemin amcani arayacaktin kizim demesiyle hatirladim.amcam goturcekti beni hastaneye neyse amcami aradim saat 10:00 da cikmak uzere anlastik
bende nst ye girecegim icin alelacele kahvalti yaptim ne bulduysam yedim sonra hazirlandim annemin mukabelesi oldugu icin kizkardesim esmayla gittim hastaneye.neyse girisimi yaptirdim kagidi iceri verdim cagirmalarini bekliyorum o arada evden cikarken kekle 2 erik attim cantaya onlarida mideye indirip oyle gireyim dedim neyse cagirdilar girdim yatirdilar cihazi yerlestirdiler oyle 15 dk oldu sonra aldim nst sonucumu dr.a gosterdim.dr.bakti tuba bebegin kalbi cok hizli atiyor yuksek tasikardiye yukselmis daha onceki nst lerdede sinirdaydi ama simdi 200 e kadar cikmos bu cok tehlikeli bebegin kalbi heran kut diye durabilir ben seni boyle gonderemem yatisa aliyorum dedi
tabi ben hemen neeee ! Dogumami yani dedim evet dedi.ve benim o an gozlerden yaslar akti.ama daha 35 .haftafayim dedim .. 35 hafta az degil tuba bebekler 28.haftadan sonra yasarlar seninki 35 haftalik korkulcak bisey yok dedi.ben hala agliyorum tabi niye agliyorsun ne gusel bebegini kucagina alacaksin cok sanslisin aglama diyo dr.ama duyan kim ben daha cok erken diyip diyip agliyorum.sonradan benim jeton dustu peki ben nasil dogum yapcam normal mi sezaryenmi dedim.ona sen karar vercen normal istersen suni sanci vercez dedi.ama benim sancim yok acilmam yok olur mu dedim.sansa dedi.birde suni sanci yememe ragmen normal olmaz da sezaryen olursa bosuna bi daha o kadar aci cekicem oylemi dedim dr malesef olacagi o dedi.direk sezaryenmi olsam dr.hanim siz daha iyi bilirsiniz siz su durumda hangisini onerirsiniz dedim.eger maddi sikintin varsa normal yolu deneriz normal dogum olmazsa mecburi srzaryene gecilecegi icin daha az para odersin ama maddi sikintin yoksa ben direk sezaryeni tavsiye ederim cunku sendede tasikardi var suni sanci verirsrk sana risk almis olruz dedi.
Kizlar bu arada tasikardi dedigimiz sey kalp carpintisi kalbin gereginden yuksek atmasi demek...
Neyse dr.um tuba sen biraz dusun ailene haber ver ben bekliyorum dedi.bende tamam dedim.ciktim dr.un odasindann.koridor kalabalik ben salya sumuk ciktigim icin herkes bana bakiyor.o arada esma atladi uzerime abla ne oldu dedi.ben basladim yine aglamaya esma bni doguma alcaklar dedim.o da neee niyee dedi.dedim bebegin kalp atidi cok yukselmis heran durabilir riske alamam ddi dr.ddm
O da ne dicegini sasirdi aglama abla bebegin saglikli olsun yeter ki ddi.neyse annemi aradim anlattim boyle boyle die oda kizdi bana ne varbunda nie agliyosun bebeginin sagligi onemli olan bende aglarrak tel.u acinca cocuga bisey oldu euvah dedim ddi dedim anne dr.sezaryeni tavsiye ediyo boyle boyle dedi napayim dedim kizim senin dogumuna daha bir ay var ortada dogum faln yok normal yapamzsin bosuna aci cekme dedi.sonra k.validemle gorumcemi aradim onlarda bosuna aci cekme sezaryen yap dediler.en son esimi aradim askim boyle boyle oldu beni doguma aliyorlar hemen cik gel ddm esim ankarada ben ist.teyim.oda tamam izin isini halledeyim cikiyorum hemen dedi.ona da sordum normalmi szryn mi die normal yapta analik nasilmis bi tadaydin dedl gulerek sonra yok yok szryn ol dedi ve bn dr yanina gittim dedim ben direk sezaryen istiyorum.tamam dedi bende gittim islemleri ysptirdim amcam haber berfim o kapida bekliyordu inanmiyo bana git annemi al gel dedim anca inandi annemde valizi kaptigi gibi geldi
cantaniz muhakkak hazir olsun kizlar bebislerin ne zaman gelecegi belli olmuyor
neyse annem gelince odemeyi yaptik beni odama aldilar uzerimi soydular onlugu giydirdiler beni basti bir heycan
bir yanda korku bir yanda mutluluk kizimi gorcem die neyse o arada hemsire geldi dr.hastayi bekliyor hersry hazir dedi annemi kardesimi kuzzzenimi optum beni sedyeye yatirip goturduler dogum haneye girdim anestezi dr geldi beni oturttu nasilsin die sordu iyiyim galiba dedim.niye galiba dedi bilmiyorum dedim iyisin iyisin iyi olmalisin bak bebegini gorcen birazdan dedi.yapacsagi islemleri anlatti korkma biraz agriyabilir ama saniyelik dedi ve belimden igneyi vurdu 2 kere ben azcik bagirdim ama drdigi gibi anlik bi aciydi sonra bacaklarima dogru bi sicaklik hissrttim.sonra yatirdilat beni dr.um geldi tuba iyimisin dedi iyiyim dr.hnm ddm goxumun onunu kapadilar ben korktum bi an acaba uyustummu tamamen die baktim bscaklarimi hissetmiyorum oynatamiyorum rahatladim.neyse dogum basladi bu sefer bana biseyler oldu nefes alamiyorum boguluyorum sandim dr.hanim ben iyi degilim kendimi iyi hissetmiyorum dedim neyin var dedi nefes almakta zorlaniyorum daraldim ddm.dr.hemn anestezi dr cagirtti ddm boyle bole kotuyum drumda endiselendi hastanin tasikardisi var dedi tansiyonumu olctuler normal sonradqn anladim midem bulanmis dedim ben kuscam hemrn cenemin altina bisey getirdiler nst den once yedigim keki cikardim sonra rahat bi nefes aldim oh dedim 5 dk sonra yine kotu oldum oksijen taktilar sonra baktim karnima bastiriyorlar aha cemrem geliyor dedim ve o sessssss
allahim bebegimin sesi ve kendisi bak cemre geldi iste sapasaglam dediler
Oyy annemm bi gorseniz beyaz bi sivi var heryerinde naaSil agliyor hem o agliyor hemde ben sonra yavrumu sildiler geyirdiler yanagini yanagima degdirdiler optum sicacikti doyamadan aldilar goturduler ben hala agliyorum miniminnakti Yavrum sonrs dr.um tuba gozun aydin dedi saolun dt hnm ddm siz bni dikiyormunuz simdi dedim evet frdi ve ben ondan sonrasini tam hatirlamiyorum odama geldim beni yatagima yatirdilar annemler kizim iyimisin dediler dedim iyiyim anne.ben dogumdayken kapi susu almislar bebegide gormusler ayni sen dediler bana benziyor kisim .
Beni bir gun snra iyi oldugum icin taburcu ettiler.bebegimi kuveze koydular 1 ay erken dogdugu icin 2 damar arasinda aciklik varmis bi hafta yada on gun kalabilirmis ama onemli bisey fegil bu ilac tedavisiyle kapatiyoruz biz onu dediler genel olarak sagligi yerinde kalp atislarida normal cok skr
cok gusel bi kizim var kipkirmizi dudsklari var dun gittim gormeye melegim ne gusell uyuyordu.dua edin kizlar bebegim hayirlisitla ...
Rabbim hepinize hayirli dogumlar nasip etsin biraz uzun ve ayrintilu yazdim siktiysam kusuruma bakmyin