bende senin gibi yatıyorum ne olcaz biz:)
kızlar bu bebeğin hareketlerini karnın neresinde hissediyorsunuz siz.benimki bazen göbek deliğime yakın oluyor bazende ta kasığıma iniyor.ama burda göbeğin altında olunca sakıncalı olduğunu yazanlar olmuş.anlamadım ben bu işi.
selam kızlar bende yarın 20 haftalık oluyorum bu ikinvi hamıleligim fakat ılkınden çok çok farklı..bi kızım var şimdi de bi erkek bekliyorum nasip olursa. yanlız bebegin hareketlerını göbegımın 3 parmak altında hissediyorum dr usg de baktı evet çok aşşagıda bebek bol bol dinlenmelisin dedi küçük bi kızım oldugu için bu çok zor malesef...bunun dışındaki fark kızımda 20 haftada 1o kılo alan ben şimdi sadece 1 kılo aldım oda tok karnına 1 kılo fazla çıkıyo sabah ac karnına yıne aynıyım..göbegim hamıle oldugumu belli edecek kadar çıkmadı henüz varmı aynı durumda olan dr normal oldugunu bebegın çok saglıklı oldugunu söyldi ama yınede tedirgin oldum.
bebegıne yurutec almak ısteyen annelerınn dıkkatınee... ben sahsen almak ıstemıyorumm kızlar..
Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak, bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar. Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler, fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz. Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır. Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir. Üstelik yürüteçte; yürüme için özellikle önemli olan kalça ve üst bacak kasları değil, alt bacak kasları çalışmaktadır. Ayrıca, bebeğin takılıp düşme, önceden ulaşamadığı tehlikelere ulaşma riski vardır. Bebeğin emeklemesi, yerde yuvarlanması onun gelişimi açısından daha yararlıdır, hazır olduğunda nasılsa yürüyecektir
banada bugün sol tarafına yat artık die tekrar hatırlattı ,ama ben senin gibi kendimi hep sırt üstü buluyorum geceleri.........kızlar benim doktorum sola yat dedi her hece uynaıyorum artık psikolojim bozuldu
sabaha kadar uyuyan ben
kaç kere kalkıyom bakıyom sır üstüyüm yana yatıyom tekrar
kafayı yiyececeğim
siz sabaha kadar sola yatabiliyor musunuz?
canım sen memnunsan bi sorun yok ,zaten çok kilolu değilmişsin hamilelikten önceee,,benim gibi 62 kiloyla hamile kalmamışsınnnn boşver sen bebişi besle annesiiikızlar anasağlık doktorum cuma günü beni görür görmez sana ne oldu böylö demesinmi.çok kilo almışın kaç kilo oldun ekmeği azalt dedi.kesinlikle kızartma filan yeme dedi.ben doktordan çıktım eşime dedim ben acıktım bişeyler yemeye gidelim:)kilomu ben takmıyorum.30 yıldır kilo alamayan ve 50 yi asla geçemeyen biri olarak çok mutluyum.eşimde çok memnun bu halimden.hamile kaldığımda 49 dum 2.ayda 48 e düştüm.şimdi 56,5 kiloyum kızlar.yani 8.5 kilo almışım çokmu sizce.şimdiden bukadar aldığıma göre ileri ayarda dahamı çok alırım.ben doğumdan sonra kio veriliyorya işte o kilo verdikten sonra banada birkaç kilo kalsın istiyorum.
bende cok begendım cnmm sormaa ..benım aılemde ızmırde neresınde oturuyolar?
ınss ogunler gelsın hemencıkk .. ama herseyın ayrı bıtadı hamılelıkte hayatımızda bır yada ıkıkez oluncak bısey allah bılıcek gercıı.. bugunlerın tadını cıkaralım bence
bizde aynı sizin gibi temkinliyizzzzkızlar ben hamılelıgım planlı oldugu ıııcın 5 haftada ogrendımm bz ogunden sonra ılıskıye hıc gırmedık dr yasak koymadı ama psıkolojık sanırım ıkımızde bunu ıstemedıkk.. cevremdekı arkadaslarımm hala oldugunu soluoo nebılım ya ben annelıktenmı korunma gudusuyle ıstemıyoruzz .. sızdede bole bıı sorun varmı
kızlar bu bebeğin hareketlerini karnın neresinde hissediyorsunuz siz.benimki bazen göbek deliğime yakın oluyor bazende ta kasığıma iniyor.ama burda göbeğin altında olunca sakıncalı olduğunu yazanlar olmuş.anlamadım ben bu işi.
kesinlikle aynı düşünüyoruz.bende yürütece karşıyım.almayacağımda zaten.emeklesin debelensin hazıra alışmadan kendi çabalarıyla yürüsün.
bende tasvip etmiyorum yürüteç olayını..
bebegıne yurutec almak ısteyen annelerınn dıkkatınee... ben sahsen almak ıstemıyorumm kızlar..
Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak, bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar. Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler, fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz. Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır. Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir. Üstelik yürüteçte; yürüme için özellikle önemli olan kalça ve üst bacak kasları değil, alt bacak kasları çalışmaktadır. Ayrıca, bebeğin takılıp düşme, önceden ulaşamadığı tehlikelere ulaşma riski vardır. Bebeğin emeklemesi, yerde yuvarlanması onun gelişimi açısından daha yararlıdır, hazır olduğunda nasılsa yürüyecektir
kesinlikle aynı düşünüyoruz.bende yürütece karşıyım.almayacağımda zaten.emeklesin debelensin hazıra alışmadan kendi çabalarıyla yürüsün.
playskool un ılk arabam ıyı fıkır bence...hem bebişleri o eglenceden mahrum etmeyız hem de ılk arabamda sadece ellerı destek aldığı için yurumesını hızlandırır dıye dusunuyorum sızce.....
ay o gunler gelecek mıı. duunmesı bıle heyecanlııı....evdekı suslerde toplanacak tabıı :)
kızlar ben hamılelıgım planlı oldugu ıııcın 5 haftada ogrendımm bz ogunden sonra ılıskıye hıc gırmedık dr yasak koymadı ama psıkolojık sanırım ıkımızde bunu ıstemedıkk.. cevremdekı arkadaslarımm hala oldugunu soluoo nebılım ya ben annelıktenmı korunma gudusuyle ıstemıyoruzz .. sızdede bole bıı sorun varmı
bizde aynı sizin gibi temkinliyizzzz
bende bır tek bız bu durumdayız sanıyordum
tup bebek yontemı ıle hamıle kaldım.oncekı üç ay sperm çıkacak mı stresı bızı bıtırdıgı ıcın bırlıkte olmamıstık..tedavı asamasında zaten akla bıle gelmıyor..tuttugunu ogrenınce 3 ay yasaktı, 3 ay bıtınce kanamam basladı, sımdı cok sukur bır sorun yok ama bız doktorumuza yasagımız bıttı mı dıye bıle sormadık...çunku o psıkolojıde degılız.tehlıke olmasa bıle korkuyo ınsan ve sankı utanıyo(kızımızdan). doguma kadar boyle gıdecek bellı oldu.eşimde aynı sekılde hıssetıgı ıcın sorun olmaz dıye dusunuyorum ama ...bıraz kafam karısık acıkcası.sonrasında da kızımız odamızda olacak :26: dusununca bıle olmaz gıbı gelıyor...anne olunca eş olmayı unutmak ıstemem acıkcası...neyse dogduktan sonrasını oyle dusunuruz.saglıkla bı kucaklayalım bebısımızıde...zor bulduk bız onu....annesının prensesı ooooo....
ama 2. 3 ay bence bıraz tehlıkelı ya sızceee.....beni bazen eşim tutuyor :26:
halinden memnunsan canımm boşver dr u:)))))) çok bilmişler onlarda hehee
kızlar ben hamılelıgım planlı oldugu ıııcın 5 haftada ogrendımm bz ogunden sonra ılıskıye hıc gırmedık dr yasak koymadı ama psıkolojık sanırım ıkımızde bunu ıstemedıkk.. Cevremdekı arkadaslarımm hala oldugunu soluoo nebılım ya ben annelıktenmı korunma gudusuyle ıstemıyoruzz .. Sızdede bole bıı sorun varmı
canım ben oradan yenilerdee birsürü şey aldım oğlişimee tulumlar falan vardı.
Mö lü (inekli:)) alt vardı ikili, lacivert ve krem tonlarında çok şirindii birde patik vardı inekliDD
ben evde pek birşey toplamayı düşünmüyorum.zaten salonum kapalı oturma odasında oturuyoruz.oradada herşey yeride kalsınki alışarak büyüsün.tabi bu benim düşüncem.benim kızışım doğup büyümeye başladığında benim gibi mi düşünür yoksa herşeyi birbirinemi katar onu allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?