2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar benim doktorum sola yat dedi her hece uynaıyorum artık psikolojim bozuldu
sabaha kadar uyuyan ben
kaç kere kalkıyom bakıyom sır üstüyüm yana yatıyom tekrar
kafayı yiyececeğim
siz sabaha kadar sola yatabiliyor musunuz?

Son düzenleme:
kızlar anasağlık doktorum cuma günü beni görür görmez sana ne oldu böylö demesinmi.çok kilo almışın kaç kilo oldun ekmeği azalt dedi.kesinlikle kızartma filan yeme dedi.ben doktordan çıktım eşime dedim ben acıktım bişeyler yemeye gidelim:)kilomu ben takmıyorum.30 yıldır kilo alamayan ve 50 yi asla geçemeyen biri olarak çok mutluyum.eşimde çok memnun bu halimden.hamile kaldığımda 49 dum 2.ayda 48 e düştüm.şimdi 56,5 kiloyum kızlar.yani 8.5 kilo almışım çokmu sizce.şimdiden bukadar aldığıma göre ileri ayarda dahamı çok alırım.ben doğumdan sonra kio veriliyorya işte o kilo verdikten sonra banada birkaç kilo kalsın istiyorum.

sabaha kadar sola yatılırmı canım.bi acıyla uyanıyorum sol tarafımın etleri komple çürümüş gibi acıyor.bu defa sağa dönüyorum .arada bi uyandığımda sırtüstü buluyorum kendimi.sağ tarafım ve sol tarafım çok acıdığımda oturarak uyuyorum.ne oluyorsa sırtüstü yatınca benim doktorumda sırtüstü yatma dedi.

bende buradan sizlerin yazdıklarını okudukçaaa sola yatmaya çalışıyorum, artık sırt üstü yatmıyorum ama solada yamtıyorum hep sağaaaa yatıkken buluyorum kendimi farkedermiki

bende cok begendım cnmm sormaa ..benım aılemde ızmırde neresınde oturuyolar?
Ay öyle vallaaaaa....
derken bi bakmışız kucağımızdalar,,buraya yazıyrz benimki şu nkadar boyu şukadar kilosu var dieeee
şaka gibi demiiiiiii
ınss ogunler gelsın hemencıkk .. ama herseyın ayrı bıtadı hamılelıkte hayatımızda bır yada ıkıkez oluncak bısey allah bılıcek gercıı.. bugunlerın tadını cıkaralım bence

Günaydın kızlar çoktandır yazamadım herkes iyidir umarım
bende 4.5 kg aldım toplamda ayağıma kramp giriyor sürekli tuvaletim geliyor .
dün mobilya bakmaya gitmiştik modokoya fiyatlar 3000 den başlıyor 4.500 arası genelde hepsi aynı
bişeyler beğendik ama daha erken
beşik olarakta mothercareden 250 tl ye beşik var ilk 3 ay için olacak ama sonrasında yatağına geçer artık
yavaş yavaş tüm eksikleri tamamladım nerdeyse dolabımın yarısı oğluşumun eşyaları oldu tutamıyorum kendimi napımm :)

halinden memnunsan canımm boşver dr u:)))))) çok bilmişler onlarda hehee

ayyy evet hep sola yatmaya çalışıyorum sağ da değil yani gece 10 kere kalktım bilinç altımda varya o yüzden
yanım ayastık koydum dönmemeyim diye o da fayda etmedi :)
sağa da yatabilirmiyiz acaba iii olur benim için iki yön

ama a-sırt üüstü kan dolaşımı olmuyormuş

Son düzenleme:
CNM YATARKEN SOLUMA YATIYORUM AMA NEZAMN UYANSAM SIRT USTU YATIYO OLURYRM YADA SAG TARAFA YATMIS OLUYORUM HELE BU ARALAR OKDR SICAK BASIOKI GECE HIC BISI TUTAMIYORUM USTUMDE CORAPSIZ GEZIYORUM EVDE AYAKLARIM YANIOO RESMEN

KILO ALIMI GUZEL AMA CNM DIKKAT ET YI8NEDE CUNKU ALDIGMIZ KILOLAR DOGUMUDA ETKILIO ÇOK KILO ALINCA NORMAL DOGUM ZORLASABILIO

ben genç odası almaya karar verdim dolap ve
içinden yatak çıkan yataklar var
kardeşi olursada onda yatar

birde yanım için park yatak
yatağını ayrınca 2 yaşında falan genç yatağında yatsın
büyüyen beşikle uğraşamam
zaten büyüyen beşikte yatamazki yanımızda yatacak

bende buradan sizlerin yazdıklarını okudukçaaa sola yatmaya çalışıyorum, artık sırt üstü yatmıyorum ama solada yamtıyorum hep sağaaaa yatıkken buluyorum kendimi farkedermiki

inşallh fark etmez çünkü sadece sol çokkk zorrr sağda olsa rahatlayacağım biraz
zaten sırt üstü yatamamk benim için işgence ben hep sırt üsütü yatarım

şimdiden güle güle kullansın annesii:)

canım benim doktorum sağına ve soluna yatabilirsin ama sırtüstü yatmak artık yasak dedi.sola yattığında bebek daha iyi besleniyormuş.bir de toplardamarlar sağda olduğu için sen soluna yatınca o damarlar rahat çalışıyor baskı yapmıyorsun ona.ama ikitarafada yatabilirsin.

bende solda dalıyorum uykuyaa sonra ssagada donuyorumm sırt ustu yatmıyorum cok fazlaa kordonu dolanabılırmıs cnmm sırt ustu yatınca allah koruusunn

soll sag karısık cnm :)) bende donerken zaten uyanıyorum psıkolojık sanırım

Hamilelikte en doğru uyku pozisyonu hangisi?

Hamileliliğinizde uykuya dalmadan önce uzun süre yatakla boğuşma yaşayabilirsiniz. Ne yazık ki hamileyken, her zamanki uyuma pozisyonlarınızda rahat edemeyebilirsiniz. Bu yeni rahatsızlığın bir çok nedeni var, ancak deneyebileceğiniz, dinlenmenize yardımcı olacak bazı pozisyonlar da var.

Normal uyku pozisyonu neden rahatsızlık verir?
Hamileyken bedeniniz çeşitli değişimler geçirir. Bu değişimler genellikle her zaman ki rahat uykunuzu bozacak değişimlerdir. Bu rahatsızlığın nedenleri şunlar olabilir:

Karnın büyümesi

Sırt ve bel ağrıları

Mide yanması

Nefes darlığı

İnsomnia (uyuma zorluğu)

En iyi uyku pozisyonu hangisidir?
Hamilelikte en iyi uyku pozisyonu yan yatmak ve ondan da iyisi sol yana yatmaktır. Sol yana yattığınızda plasenta ve bebeğe kan ve besin akışı artar. Bacaklarınızı dizlerinizden bükerek, iki bacağınızın arasına bir yastık yerleştirebilirsiniz.

Sırt ağrılarından şikayetçiyseniz, sol yanınıza yatmayı ve bacaklarınıza ilave olarak karnınızın altına da bir yastık yerleştirmeyi deneyebilirsiniz.

Gece mide yanması olacağını düşünüyorsanız, vücudunuzun üst kısmını yastıklarla destekleyebilirsiniz.

Nefes darlığı yaşıyorsanız yine yan yatmayı veya yastıklarla başınızı yükseltmeyi deneyebilirsiniz.

Özellikle de karın üstü yatmaya alışkınsanız, tüm bu öneriler de çok rahat bir uyku uyumanızı sağlamayabilir, ancak denemeler yaparak kendinize en uygun pozisyonu bulabilirsiniz.

Tüm gece tek bir pozisyonda kalmak zorunda olmadığınızı ve arada sırada yön değiştirerek, diğer yanınıza yatabileceğinizi de unutmayın.

Kaçınmanız gereken pozisyonlar

Sırt üstü uyuma
Sırt üstü uyumak sırt ağrıları, solunum ve sindirim sisteminde zorluklar, hemoroit ve tansiyon düşmesi gibi sorunlara yol açabilir ve kalbinize ve bebeğinize ulaşan kan dolaşımını düşürür. Tüm bunların nedeni sırt üstü yattığınızda karnınızın bağırsaklara ve ana kan damarlarına (aort ve vena cava) baskı yapmasıdır.

Karın üstü uyuma
Hamileliğiniz ilerledikçe karnınızda meydana gelen fiziksel değişimler karın üstü uzanmanızı çok zorlaştırır.

kaynak:http://www.turkforum.net/398019-hamilelikte-en-dogru-uyku-pozisyonu-hangisi.html

birüsür bilgi var kızlarrr hangi birini yaptıracağımı bilemeidm lik açtığım sitedeki bilgiy yapıştırdım

ben de solda kesinlikle uyayamıyorum . hatta ben sağıma da yatamıyorum. yüzüstü sağa dönük ...sol bacağımı da kendime çekerek.yani tuhaf azıcık benim ki. ama uyurken mümkün değildir kendinizi aynı pozisyonda tutmanız. dinlenme ve uzanma anında dikkat edebiliriz sadece

canım çok teşekkür ederiz bilgiler için.

kızlar ben hamılelıgım planlı oldugu ıııcın 5 haftada ogrendımm bz ogunden sonra ılıskıye hıc gırmedık dr yasak koymadı ama psıkolojık sanırım ıkımızde bunu ıstemedıkk.. cevremdekı arkadaslarımm hala oldugunu soluoo nebılım ya ben annelıktenmı korunma gudusuyle ıstemıyoruzz .. sızdede bole bıı sorun varmı

bende senin gibi yatıyorum ne olcaz biz:)

bende varım bende:)canım ben zaten tedavi ile hamile kaldım yani aşılama ile.adetim 1 gün gecikir gecikmez öğrendim hamile olduğumu.ilk 4 ay eşimi hiç yaklaştırmadım kendime.hem bebeğe bir zarar gelir korkusu hemde isteksizlik bulantı falan filan onda sonrada ya bir yada iki defa olmuştur okadar.

canım bende senini dediğin gibi ortak renk alma taraftarıyım ama pembe-gri olanı çoook beğendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…