2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

herkeze sabır versin kızlar geçtiğimiz perşembe günü kayınvalidemle kayınpederim geldi 1 gce kaldılar eşim aradıda söyledi dedim kaç gün kalcaklar dedi 1 ay kalırlar heralde şakasına tabi istemediğimi biliyorlar çok bişi yapmadım eşimde dedi gerekirse dışardan söyleriz kuru fasulye pilav çorba etli dolma yaptım ama inanın çok yoruldum aykta durmak zaten beni çok yoruyo eşim sağolsun yardım etti bana ve yüzkerede söylüyorum laf arasında yada ne zaman konuşsak artık yorulmaya başladım hiç misafir çekilmez diye ama kime diyon ertesi gün kayın peder cumaya gitti bende nefresimleri kirliye atıcam neyse kaynanaya yaptırdım yorgan kılıflarını kaynanama yaptırdım azda olsa çalıştırdım neden bilmiyorum ama kızımla evde tek olmaya alışyığımdan sanırım birinin varlığı bile bişi yapmasam bile beni yoruyo akşam kızı yatırdım ve sızmışım resmen ay bide eşime diyo bişi yapmasın ee tamam yapmim o aman sen yap getir yapmazsam ne yiyceksin töbe töbe

hamile kadının evine yatılı misafirliğemi gelinir ya.yatağı yorganı yemeği çayı derken insanın canı çıkıyor.birde artık bebeklerimiz 6 aylık oldu büyüdüler.hareketlerimiz bile kısıtlandı.dikkat et kendine ağır kaldırma yormamaya bak kendini boşver.hatta kanama geçirdiysen kabul etme misafir.bebeğine birşey olsa kim geri getirebilirki.konuş kayınvalidenle durumumu biliyorsunuzkanama riski var doktor kendini yorma dedi filan de.zatende söylemiştir doktorun.

müsait olmadığını söyle canım uygun bir dille ben artık pat pat diyorum herşeyi uzanıyorum kalkmaya halim yok fln diye. bendede akrabalar dert biri gelse misafirliğe öbürleri küsüyo bizi çağırmadın diye ben napıyım ya bu halimle bide herkesi yemeğe mi alacağım yaa hiç soran yok iyimisin bişeye ihtiyacın varmı diye anca trip atıyorlar.

bende yataktan kalkarken zorlanıyorum döne döne anca kalkıyorum. hadi kolay gelsin sana iyi geçer inş.

evet ben de o durumdayım. Yataktan kalkışım bir kaç aşamalı. Bir de aybükem de yazmış, kıpırtıları, tekmeleri, kafası artık her neresiyle vuruyorsa:) o kadar kuvvetli ki, yerimden sıçratıyor. her şekilde de oturtmuyor... Maşallah diyeyim yine de... Erkek kuvveti belki de akşam yemeklerini hafifleştirmeliyim biraz....

kıyamam ben sana ya.bugün herkesin içi doluymuş.sanki hamileyiz ya millet özellikle zarar vermeye çalışıyor gibi dimi.çok sinir bozucalar.rahatsızım yatıyorum de alma mecburmusun hamile halinle bakmaya birde kadın keyfi gezmeye gidiyormuş yani.mecburi birşeyde değil.birde sinirlenmek bizim için çok tehlikeli biliyorsun dimi allah korusun sakin olmaya çalışalım.bazen çok zor bu ama sinir hamileliği en tehlikeye sokan şey.

valla ben bebeğime birşey olmasın dıye neredeyse evimde hic bır ıs yapmıyorum, hep annem kardesım gelıp yapıyorlar yada eşim yapıyor. kayınvaldem neler yaşadığımı cok ıyı bılıyor, hatta cıkıp bıraz dolasıcam dedıgımde aman cıkma dolasma yürüme yıne kanaman olur dıye benı engellıyor, ama mısafır gelecekken nasıl yorulacagımı dusunmuyor sanırım, tüm yasadıklarımı bıle bıle , arayıp sıze gelecekler dıyebılıyorsa ben ona hıc bırsey demıyorum zaten ... artık kadın cagırırım temızlıge onlar gelmeden, geleceklerı günde annem gelır yemek falan yapar, ama tabı hızmet etme kısmı yıne bana aıt olacak, uyuz oluyorum, bırde daha hıc gormedıgım ınsanlar bunlar yanı .... neyse bebeğim için sakin olmak zorundayım ...

zaten milletin o bişey yapma etme demesi benide çok geriyor ben yapmazsam kim yapacak.ev işide öyle hamile kaldım kalalı aman kendini yorma aman temizlik yapma diyorlar.ama 6 aydır geliyimde bir evini süpürüyüm diyen yok.6 ay ev temizlenmezse ne hale gelir düşünsenize ya.anca konuşuyorlar akıl veren çok iş yapan yok.

durduk yerden sınırlendırıolar ınsanı bebegıme yazık (( stres oluyorum bosunaa.. ben gunduzlerı uzanmak ıstıyorumm genelde kadınn zıle basıoo ınadına acmıom bende yetmedı kapının tokmagına vuruooo.... ozamanda acmazsam telden arıoo....acmayınca karsı komsumaa soruoo benııı ( bıktım artık bu kadındann.. dayanıyorum ama artık sabrım tastı bebek oluncada hayatta kabul edemem.. bıde kapıyı kırıcakmıs gıbı yumrukluoo acmıyorumm ıste ne zorunn varr demıı ..

evet geriye sakin olmak kalıyor.aslnda kayınvalidenin sana hiç duyurmadan onlara demesi lazım gelinim rahatsız şuan misafir alamaz diye.neyse boşver kendini fazla yormamaya çalış yinede.hepimizin başında aynı dert var.kimse anlayışlı değil.ama sakın sinirlenme gerilme.

bende eşimin ananesine sinir oldum tamam yaşlı kadın kıyamıyorum ama bazen ne dediğini bilmiyor.sölemesi ayıp normalde benim gögüsler biraz büyüktür şimdide biraz daha şişti neymiş iri gögüslerde süt olmazmış bilmem ne benim de moralim bozuluyor o öle söleyince bebeğimi besleyemezsem diye hiç düşünmüyo kırılır mı diye

ben pendikte annem kadıköy modada oturuyor çok şükür herhafta bi gün bendeler kalmazlar ama öğlen gelirler akşam giderler annem tansiyon hastası ee annem temizlese endi evini temizler heray kadın geliyor bana da kadın geliyor ama kadın dan kadına da evim temiz kalmıyo çokcuk var evde çikolatasıydı poğoçasıydı süreli elinde bişi yerler kırıntı oluyo mecbur haftada 2 kere ev süpürürdüm haftada 1 süpürüğyorum pazar günüde eşim paspaslıyo napıcaz allahtan eşim şikayetci deil anneme gitmemi söylüyo doğuma kadar kalalım ama bende kendi evimden başka yerde rahat edemiyorum son ayımda sanırım annemde olucam annemde kızıyo bana kaynananlaroı hem eve gelsin istemiyorsun hemde sana yardım etmeye gelmedikleri için laf söylüyosun ben evet istemiyorum ama geliyorsan giderken bi süpür de git mutfak ekmek kırıntılarıyla dolmuş off off

Ben çalışıyorum kayınvalidem akşama kadar evde ayaklarını uzatıp yatıyor,akşam işten geliyorum bir de benden hizmet bekliyor.hiç çaya çağırmıyosun diye laf soktu geçen bana.

cnm ne takıyosun kafana tınlama konuşsun boşver bizim gelinin göğüsünün maşallahı var ilk ondan gider sonra kendisi 5 aylık bebişi var halen ane sütü verir internette okudum göğüs küçük büyük farketmezmiş süt kanalı aynıymış küçük az verir büyük çok verir yada küçük çok büyük az verir diye bişi yokmuş rahat ol senkıskanmıştır göğüslerini belki :)

SÜT ARTTIRICI BESİNLER

1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı uısırgan
1 çay kaşığı anason
1 çay kaşığı kimyon bu tariften 2 fincan çıkıyor kaynamış sıcak suyu
bu bitkilerin üzerine ilave ediyorsunuz 2 fincan kadar kaynamış
sıcak su ilave edin 2-3 dk dinlendikten sonra günde 3 kere tüketebilirsiniz

DERE OTU
1 su bardagı süte 1 avuc dut kurusu. 10-15 dk kaynat hem sütü iç hem dutları ye.
YAŞ HURMA 5 6 ADET
1 2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
TAHİN HELVASI
MALT İÇEÇEĞİ
TAZE SOĞAN
BOL SÜT CEVİZ
kök tarçınla hurmayı ,inciri kaynatıyor,hurmaları böyle minik minik dograyıp tabi
,içine istersem kayısı falanda ilave edebiliyorum, ve içiyorum,tadı da aşure gibİ
Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
Adaçayı, anne sütünü arttırır
Maydanoz, anne sütünü arttırır
Antep fıstığı, anne sütünü arttırır
Kara lahana yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
yeşil mercimek, brokoli, roka, ıspanak, pazı,
ISIRGAN ÇAYI
BOL BOL SULU YEMEK
1ÇAY KAŞIĞI ÇÖREK OTU

ne alaka ya bende bu hurafelere gıcık oluyorum.büyüğe büyük derler küçüğe küçük derler.yeterki bi kusur bulsunlar sinir bozsunlar.benimm göğüslerimde iri süt olmayacakmı şimdi ne saçma ya.takma sen kafana bozma moralini.bak gör nasıl sütün olacak.

kızlar bizim gelin denedi çok emnun kaldı arkşı getirtmiş kastamonundan kefirin sapı hatırladığım kadarıyla 1 lt sütün içine koyuyorsun mayalanıyormuş günlük tüketiyormuşsun inanılmaz süt yapıyormuş ufacık bi çubukta bana ayırdı doğumdan sonraki süt durumuma göre deniycem taze soğan sütü inanılmaz çoğaltıyor

Ben çalışıyorum kayınvalidem akşama kadar evde ayaklarını uzatıp yatıyor,akşam işten geliyorum bir de benden hizmet bekliyor.hiç çaya çağırmıyosun diye laf soktu geçen bana.

vah canlarımm herkes mi dertli olur birilerinden işte düşüncesiz insanlar dolu malesef bu dünyada, ama bebişlerimiz için hiç sinirlenmememiz lazım, pozitif olalım, güzel şeyler düşünelim, konuşalım...

mesela biz cuma günü ayrıntılı ultrasona gittik herşey güzel çıktı çok şükür , oğluşum tam 500 gr. olmuş. onu seyretmek muhteşemdi, şimdi yine CD 'yi izleyeceğim. fotoğrafını da verdi doktor amcası, yarı babasına yarı bana benziyor , ikimizi de kırmamış oğlum

Kizlar burasi derdim var bolumune donmus allah sabir versin yardim etsin herkese:)ilk gebelikte insan daha farkli oluyor ikincide farkli ilkinde is guc yapmaz yatardim bunda da vala herseye yetisiyorum sabahta beri ev silip supurdum banyo yikadim koltuklrin kilifini cikarip makinaya attim. Asicam birzdn.sabah kuzenimin bebegi oldu birazdan hastaneye ziyarete gidicem bu arada yemegi ocaga koydum tum bunlari kiziml yapiyorum cedric gibi hayat 28 yasindayken cok zorrrrrrrr:))) tum sulalem burda surekli misafirim oluyor haberli habersiz caya kahveye yemege gelednde cok ama ben seviyorum esimde cok yardim eder sagolsun.arada kadinda geliyor idare ediyoruz iste.

Son düzenleme:

hahaha haklısın canım belki kıskanmıştır benimkileri bende dedim ona boşver sütü sen torunun büyük seviyormuş demek ki dedim bende ona sustu sonra hiç birşey demedi önceleri susardım valla şimdi hamilelikten mi nedir pat pat sölüyorum herşeyi hiç içimde tutamıyorum inşallah bol bol gelirde besleriz yavruşlarımızı.

inşallah canım hepimizin sütleri bol bol olsun yarasın tosuncuklarımızaaa. takmamaya çalışıyorum cnm ama bazen ister istemez sinir oluyorum bide bu dönemlerde herşey daha da çok batıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…