2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

:21::21::21::21::32::32::32::32: :16::16::16: Kızlar aişem oynadı korkttu beni benim zilli kızım ama doğsun ben ona yapacağımı bilirim :)

Neyse bahanem oldu doktora gitmek için aldım randevumu bugün kızımıda görürüm inşaaalah. hem Popomda pempe pembe büyük çizikler var şişmiş sivilcenin bbüyüğü gibi onlarıda sorarım. Ben artık sandalyede oturamıyorum kızlar ya bebişim yukarımı çıktı ne olduysa baskı yapıyor yukarıya.. :49::49:

Bu arada doktorum bana taaa en başından lise vermişti buna uy ayda 1 kilo al diye ben oldum 90 kilo şimdi başladım ona uymaya ne kadar süperim yaa :37::37::37:

kızlar merhaba:3:

ben moonsun88 2012 kasım anneleri topiğiindenim hamd olsun Rabbim bize bu güzel duyguları nasip etti hayırlısıyla sizde bizde güzel meleklerimize kavuşuruz Allah korusun ya olmasaydı meleklerimiz yıllarca aylarca beklemek zorunda kalsaydık ne yapardık bizzz :5:

kızlar ablam bu ay tüp bebek tedavisine başlıcak zorlu imkanların arasında yaptıracaklar sizden birşey rica edebilirmiyim biz topikteki arkadaşlarla 1 yasin okucaz sizde buna katılırmısınız:16:

41 hamileyle 41 yasin okucaz inşAllah siz sevgili arkadaşlarım bu sevaba ortak olmak istermisinizz :16:

ben moonsun88 2012 kasım anneleri topiğiindenim hamd olsun Rabbim bize bu güzel duyguları nasip etti hayırlısıyla sizde bizde güzel meleklerimize kavuşuruz Allah korusun ya olmasaydı meleklerimiz yıllarca aylarca beklemek zorunda kalsaydık ne yapardık bizzz :5:

kızlar ablam bu ay tüp bebek tedavisine başlıcak zorlu imkanların arasında yaptıracaklar sizden birşey rica edebilirmiyim biz topikteki arkadaşlarla 1 yasin okucaz sizde buna katılırmısınız:16:

41 hamileyle 41 yasin okucaz inşAllah siz sevgili arkadaşlarım bu sevaba ortak olmak istermisinizz :16:

Ben okurum canım 1 tane mi okuycaz.. Allah şifasını versin...

Sen gel de bi bizim göbişimizi gör teyzesiiiiii bizden kocamanı yokkkk :21::21::21:

Ben 4.aydan itiabre nuağlanmaya başladım göğüslerimede her yağlandığımda sürdüm. Kocaman tarla gibi bir göbiişim olmasına rağmen çatlağım yok elhamdülillah :) Ama sonra ne olur bilemem :)

Ankarada tam yayla havası var sabahları sıcak akşama doğru serin :21::21::21:

ohhh yerim ben o gibişi maşallahh onaaa:)))
Aman çatlamasınlaarrrr yasak zaten:DDDD
ilknur teyzeleri izin vermiyor çaatlatmalarınaaa:D
faydası var sanırım o yağların:D
ben kakao yağı+bebek yağı+acıbadem yağı+zeytinyağı karışımı kullanıyorum :D

kütahyada fena sayılmazzz canımmm ankarayla zaten iklimi benziyor.
Allah sıcak memleketteki kızçelere yardım etsin. Antalya adana:DDDD

bende okurum canım Rabbim hayırlısını nasip eder inşaAllah

ohhh yerim ben o gibişi maşallahh onaaa:)))
Aman çatlamasınlaarrrr yasak zaten:DDDD
ilknur teyzeleri izin vermiyor çaatlatmalarınaaa:D
faydası var sanırım o yağların:D
ben kakao yağı+bebek yağı+acıbadem yağı+zeytinyağı karışımı kullanıyorum :D

kütahyada fena sayılmazzz canımmm ankarayla zaten iklimi benziyor.
Allah sıcak memleketteki kızçelere yardım etsin. Antalya adana:DDDD

Evet ya biz yine iyiyiz Allah daha sıcaktakilere yardım eylesin...
Çatlarsalarda toplarız nedir yani :)
Canım kakoo yağı solaryuma girmişin gibi yapmıyorumu dün bir arkadaşı gördüm doğum yaptı 40 günlük oldu bebişi göğüsüyle kasıkları arası esmer diğer yerleri beyaz :1::1: Kakoo yağı esmerleştiyo biraz :)
Bende bebek yağı ile badem kulllanıyorum. Önce acıbadem kullandım sonra tatlı badem. Ama tatlı badem bendeki kıl sayısını artırdı :1::1:

evet canım 1 tane okucaz herbirimiz ablamın adı ARZU ne zaman okucaksan söylersen not alırım canım Allah razı olsun canımm Rabbim bağışlasın meleğini :16:

Canım ben birazdan(yarım saate kadar) okurum olur mu? Allah kabul etsin şifasını versin inşaaAllah... Bizimde sağsali mgelsin kuzucuklarımız :)

Canım kakoo yağı solaryuma girmişin gibi yapmıyorumu dün bir arkadaşı gördüm doğum yaptı 40 günlük oldu bebişi göğüsüyle kasıkları arası esmer diğer yerleri beyaz :1::1: Kakoo yağı esmerleştiyo biraz :)
Bende bebek yağı ile badem kulllanıyorum. Önce acıbadem kullandım sonra tatlı badem. Ama tatlı badem bendeki kıl sayısını artırdı :1::1:
:)

hımsss canım karışım olduğu için sanırım bir esmerleşme yok, göbeğimde tüylenme var ama birazzz okadar problem değil artıkk :))

Canım ben birazdan(yarım saate kadar) okurum olur mu? Allah kabul etsin şifasını versin inşaaAllah... Bizimde sağsali mgelsin kuzucuklarımız :)

Allah razı olsun canım Rabbim meleğine kavustursun inşAllah sağ salimm aminnnn :16:

herkese merhaba..güzel bir yazıyı sizinle paylaşmak istedim..

[TD="bgcolor: transparent"] Evet,bebekleriniz anne karnındayken sizlerle ilişki kurmaya çalışıyorlar. Sizlere seslerini duyurmak için kelimelerden çok hareket kabiliyetlerini kullanıyorlar. Çok yorulduğunuzda dinlenmenizi istiyorlar.Bunun için oynamayarak tepki veriyorlar. Yüksek sesli kötü bir müzikte aşırı oynayarak rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Huzurlu olduğunuzda sakin hareketlerle size eşlik ediyorlar ve kendilerini sevgiyle hissettiriyorlar. Aç kaldığınızda sessizlikle tepki vererek sizi yemek yemeye teşvik ediyorlar. Ve daha bilmediğimiz kimbilir neler yapıyorlar.
Anne karnında bebeklerin ihtiyaçları büyüklerinki gibi karmaşık değildir. Tek istedikleri sevildiklerini hissetmek, güvenli bir ortamda olduklarını bilmektir. Kendinizi 9 ay bir odada duygusal, dokunsal ve sosyal tüm ihtiyaçlarınızın karşılanamadığı bir ortamda hissedin. Kendinizi terk edilmiş gibi hissedersiniz. Sağlığınız ve sosyal yapınız yavaş yavaş bozulur. 9 ay sonra ne kadar negatif etkileneceğiniz apaçık bellidir. Bebekler yeterince iletişim kurulmadığında kendilerini aynı durumda hissederler. Bunu engellemek için sizden çok basit bir şey isterler;onlara dokunmanızı ve onlarla konuşmanızı. İnanın bu kadar basit bir iletişimin etkilerini bile daha doğumun ilk dakikalarında keşfedeceksiniz. Bebekleriniz sizin sesinizi ve kalp atımlarınızı hissettiği andan itibaren güvenilir bir dünyaya adım attıklarını yürekten hissedecekler, hayata daha bir pozitif destekle başlayacaklar.
Bebeklerimize daha doğmadan saygı duymamız ve kendi yaşamımızı düzenleyerek onların anne karnındaki huzurunu arttırmamız gerekiyor.Anne karnı,doğum anı ve ilk 3 yaşda bebeğiniz üzerindeki etkileriniz onların geleceğini belirleyecektir.

[/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]
kayit.jpg
Dünyaya gelişinin ilk dakikaları ama gözlerine dikkatli bakarsanız ne kadar anlamlı baktığını fark edeceksiniz.Etrafını algılamaya çalışıyor.Doğar doğmaz annesinin kucağıyla buluştuğu ve annesinin sesini devamlı duyduğu için kendini güvende hissediyor.Ağlamaya ihtiyaç duymuyor.

• BEBEKLERİNİZLE DAHA HAMİLEYKEN KURULAN SEVGİ DOLU BAĞLAR ONLARIN YAŞAMA GÜVENLE HAZIRLANMALARINI SAĞLIYOR.
  • DOĞUM ANINDA BEBEKLERİMİZ HERŞEYİN FARKINDALAR VE SİZİN SESİNİZE, DOKUNMANIZA İHTİYAÇLARI VAR.DOĞUMLARINIZA VE BEBEKLERİNİZE SAHİP ÇIKINIZ!!!
  • DOĞUMDAN HEMEN SONRA BEBEKLERİNİZİN KUCAĞINIZA VERİLMESİNİ TALEP EDİNİZ...
  • BEBEKLERİNİZİN ALGILARI DOĞUMUN HER AŞAMASINDA TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ KADAR AÇIK VE HERŞEYİN FARKINDALAR!!!
[/TD]
bebeklerimiz gerçekten mucize , yazı o kadar güzel anlatmış ki durumu. paylaşım için teşekkürler :72:

günaydın anecikler
hayırlı cumalar
zevzekbayan en iyi kahvaltı domates peynir ara ara haşlanmış yumurta
kızlar bide birşey sorucam neden herkes park yatak alıyor neden bildiğimiz oda bebek yataklarından düşünmediniz ben bu hafta park yatağa yakından baktım gözümü doldurmadı acaba benim bilmediğim bir püfümü var
valla bayadır yumurta yiyemiyorum midem almıyor...ben kızıma oda yapamıcam bi süre kendi odama koycm yatagını birde sürekli ist.e orduya falan gidiyorum yanımda yatağıda götürürüm rht olur diye düşündüm kiradayım bi de tayin işimiz var kendi evimize taşınırsak bu zamanlar o zamn alrım ddm

selam kızlar geçmiş yapmadan daldım nasılsınız bakalım sıcaklardan ben baya fenayım geceleri çok zor uyuyorum birde güğüs uçlarında ağrı var iki gündür niye oluyo anlamadım doktorumu aradım bu hafta kontrolümüz vardı izne çıkmış nasıl iş anlamadım acil bişey olsa napıcaz ne sorumsuz insanlar bunlar ya rütun kontrole gidiyoruz sonuçta en azından haber versinler gidelim kontrole :50:

cnm o kararma kakao yağından olmayabilir.evet brozlaştırıyor ama tam olarak ondan değildir. dün ben de 5 ay önce doğum yapan bir tanıdığımlaydım. kapkaraydı:)) o kullanmamış yağ falan. ooooo bu ne ki dedi yeni doğum yaptığımda çamur gibiydi resmen . şimdi açılmaya başladı dedi:53:

Bende bebek yağı ile badem kulllanıyorum. Önce acıbadem kullandım sonra tatlı badem. Ama tatlı badem bendeki kıl sayısını artırdı :1::1:)

Benim arkadaşımda kakao yağı kullanmıştı ve esmerleşmişti göbeğiiiii:27::27: ben lierac kullanıoyorum arada kafama göre bebk yağı ve nemlendirici de kullanıyorum benim göğüslerde hamilelikten önceki çatlaklarım var yenileri başlamadı çok şükürr:nazar::nazar::nazar:

hergün hergün onlarda sıktı bugün kendime kızartma yaptım yoğurtlu sonra vicdan azabı tabi yararlı değil die

Ayyycanımm ben de akşama yapcam kızartma çok severim ben de eşimde vazgeçemiyoruzzz:56::56::56::56:

selam güzel anneler!!! geçmiş yapmadım çok yorgunum çünkü... Sakinleşmek için klasik müzik dinliyoruz şimdi kızımla ve açık çay içiyoruz.... Sakinleşmek için diyorum çünkü sabaha karşı eşimi rüyamda (allah korusun onu) ölmüş gördüm ağlaya ağlaya uyandım zor sakinleştirdi beni.. çok kötü bir durum gecenin bir yarısı avaz avaz bağırarak ağladım :((((( neyse ki rüyaymış.. Kızımızı düşün yapacağın alışverişleri düşün dedi öyle avuttum kendimi.. zorla uyudum her tıkırtıda uyandım... Allah kimseciklere yaşatmasın... rüyada bile göstermesin öyle.... çoookkk kötü :"( hala gözümün önüne geliyor.. Unutmaya çalışıyorum, 3 kere aradım sabahtan beri... Kafamdan çıkarmam gerek en iyisi internetten alışverişe bakınayım biraz...

Back
X