2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

sela kızlar.oruç tutmayanlar naptınız fidye verecekmisinz yada hangi durumlarda veriliyor şu anda tvde bi program var.dr tutmayın dediyse tutmayın ama sonradan tutun diyor.e o zaman fidye vermiyormuyuz.kafam karıştı..

slm canım eğer sonradanda tutamam diyorsan fidyesini veriyorsun
ben kışın tutucam inşallah

sela kızlar.oruç tutmayanlar naptınız fidye verecekmisinz yada hangi durumlarda veriliyor şu anda tvde bi program var.dr tutmayın dediyse tutmayın ama sonradan tutun diyor.e o zaman fidye vermiyormuyuz.kafam karıştı..

tutamadıgın gunlerıı seneye 3 aylarda tutabılıyoruzz ole bılıyorum ben..

canım bizim burda kuyruk yağı ile yağlıyorlar sonra yemek pişiriyorlar ama sen nerden bulcan orda kuyruk yağını...Bak şurda bişey var belki yardımcı olur ...

Toprak güveçler ocak üzerinde ve fırın içerisinde güvenle kullanılabilir, tabi ki çatlak olmadığı sürece. Yeni aldığımız güveçin çatlak olmamasına dikkat etmeliyiz. Yeni alınan bir güveç kulanılmadan önce kuru bez veya sünger ile silinir. İçerisine güveçin büyüklüğüne göre 100 ila 200 gr. kadar yağ konur, hafif ısıtılmış fırın içerisine sürülür. Katı yağ kulanırsanız yağın erime süresi kadar beklenir, sıvı yağ kullanmışsanız güveç’in ısınma süresi kadar beklenir. Güveç fırından alınır ve bir tencere altlığı üzerine konur. Fırça veya bez yardımı ile erimiş yağ, güveç iç yüzeyine sürülerek emdirilir. Bir kaç saat bekledikten sonra güveç, sıcak su ile yıkanır ve ters çevrilerek kuruması sağlanır. Bu işlem hiç kullanılmamış güveçler için bir kez uygulanır.
Güveçler ocak üzerinde kendi kapakları veya uygun bir tencere kapağı ile düşük ısı da kullanılır. Fırın içerisinde ise, alüminyum folyo kullanarak güveç ağızını kapatarak kullanmak daha uygundur. Ocak üzerinden veya fırın içerisinden çıkartılan ısınmış güveç, soğuk zemin üzerine konmamalıdır. Güveç kabını çatlatmamak için mutlaka tencere altlığı kullanılmalıdır. Bir de, güveç içerisinde arta kalan yemeği bırakmayınız ve toprak güveçi yemek koruma kabı olarak kullanmayınız.

bazı güveçler pişirilmiş oluyor yani içini yağlayıp fırınlamaya gerek kalmıyor.
yakınında bir lokanta ,restouran flan var mı cnm. götürüp rica etsen onlar yağlayıp fırınlarlar. ya da belki bu zaten pişirilmiş gerek yok bile diyebilirler:34:

teşekkür ederim canlarım halettim yemekte süper olduuu kocişim de yardım ettiii şimdi yiyorummmm:56:

selam. 26 haziranda help sendromu nedeniyle erken doğum yapmak zorunda kaldım. aman kızlar dikkat edin. çok önemli bi durummuş. bebeğim şu an küvezde, yoğun bakımda ve kaybetmek üzereyim :( dua edin. tam 1 ay olmak üzere . 6,5 aylık olduğu için 920 gram doğdu. akciğerleri gelişmedi ve kafa içi kanaması oldu. şimdi durumu çok riskli. evden çıkmayın mümkünse. tansiyon çok riskliymiş. aman dikkatli olun ve bebeğime dua edin.

allah şifa versin canım tez zaman da sizi sağlıcakla kavuştursun inşaallahhh...

herkes hatane çantasını hazırladı mı, bu hafta sonu hazırlıyım mı yoksa iki hafta daha mı bekliyim?

bence hazırla tatlım ne zaman ne olacağı bilinmiyorrr hazırda dursun tembellik yapmaaa başla hazırlamayaaa:31:

bugün sabahtan akşama kadar yattım desem yeriidiirrr...:1:

canım sadece sağlık sorunlarında fidye veriliyor biz kaza yapıcazzzz kolaya kaçmak yok öleeeee:20:

teşekkür ederim canlarım halettim yemekte süper olduuu kocişim de yardım ettiii şimdi yiyorummmm:56:

allah şifa versin canım tez zaman da sizi sağlıcakla kavuştursun inşaallahhh...

bence hazırla tatlım ne zaman ne olacağı bilinmiyorrr hazırda dursun tembellik yapmaaa başla hazırlamayaaa:31:

bugün sabahtan akşama kadar yattım desem yeriidiirrr...:1:

canım sadece sağlık sorunlarında fidye veriliyor biz kaza yapıcazzzz kolaya kaçmak yok öleeeee:20:

cok uykucusunuzz cnmm :1::1::1:

selam. 26 haziranda help sendromu nedeniyle erken doğum yapmak zorunda kaldım. aman kızlar dikkat edin. çok önemli bi durummuş. bebeğim şu an küvezde, yoğun bakımda ve kaybetmek üzereyim :( dua edin. tam 1 ay olmak üzere . 6,5 aylık olduğu için 920 gram doğdu. akciğerleri gelişmedi ve kafa içi kanaması oldu. şimdi durumu çok riskli. evden çıkmayın mümkünse. tansiyon çok riskliymiş. aman dikkatli olun ve bebeğime dua edin.

Cok gecmis olsun canim.allah sifa versin oglusuna.ins atlatirsiniz bu gunleri..komsumunda 6,5 aylik dogmus simdi kocaman cocuk.kurban kesseniz birseyler okutsaniz bebek icin.

Biz geldikkkkk öğleden sonra uykumuzdan kalktıkk. karnımızı doyurduk, çamaşır serdik hemen pestilimiz çıktıı:1:

Canım çok geçmişşş olsunnn. Allah'ım bebeğinizi size bağışlasınnn:nazar:

herkes hatane çantasını hazırladı mı, bu hafta sonu hazırlıyım mı yoksa iki hafta daha mı bekliyim?

kızlar bakın okuyoruz her an ne olacağı belli olmuyor bence 30 a giren çantasını bohçasını hazırlasınnnn:6::6:

bugün cemrenaz ın keyfi yok dün kpır kıprdı bugünde oynadı ama eskisi gibi değilll :50:

Canım benim Tuğra paşa da öle bugün keyfi isterse 2 vuruyor o kadar. onlar da sıcaktan mayışıyor herhalde:37:

Biz geldikkkkk öğleden sonra uykumuzdan kalktıkk. karnımızı doyurduk, çamaşır serdik hemen pestilimiz çıktıı:1:

kızlar bakın okuyoruz her an ne olacağı belli olmuyor bence 30 a giren çantasını bohçasını hazırlasınnnn:6::6:

bugün cemrenaz ın keyfi yok dün kpır kıprdı bugünde oynadı ama eskisi gibi değilll :50:

Canım benim Tuğra paşa da öle bugün keyfi isterse 2 vuruyor o kadar. onlar da sıcaktan mayışıyor herhalde:37:

bence kendini yorcak şeylerden kaçın bundan sonra canımm...bakalım inş.bizimkide coşar :1:

canım balkon yola çok yakın hemen kirleniyor çocuklarda hep balkonda mecbur 2-3 günde bir yıkıyoruz
normalde eşim yıkıyorda 3 gün yok evde bana kaldı o yüzden

sonradan tutamam, zeten emzirme filan olacak. fidyesini vericem

bencede hazır tutmak lazım çantaları ben iki çanta yaptım daha iyi oldu birine sığmadı zaten

kızlar merhaba
geçmiş yapamadım üşendim herkes iyi dimi doğuran yok:52: ya benim el bileklerim ve parmaklarım çok ağrıyor hatta sağ elimde sinirin sıkıştığını hissedebiliyorum ellerimi kullanmakta çok zorlanıyorum benim gibi olan var mı:50:

Back
X