- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 35
estağfurullah taze anneyanlz inanırmısın 6 sene öncesine ait hiç birşey hatırlayamıyorum hafızam silinmiş:26: bende okuduklarımla bilgi tazeliyorum
dogrudur ben 170cm esimde 180cm iste cok minyon sayilmayizsağol canım seninkininde bir kıza göre uzun sayılır çünkü kız ve erkek bebeklerin gelişim ölçüleri farklı.kilosuda süper benimki 8 kgsadece anne sütü ile besleniyor bu ay hiç kilo almamış ama doktor sorun yok dedi anne sütüne devam ekgıdaya 6 aylıkken geç dedi.aslında bende denemek istiyorum bazı şeyleri.
canim o bence bebegin gelisimine göre gelisimden gelisime degisiyordur bebekten bebege benim kizim mesela anne sütü almadigi icin ek gidaya gectik 6 ay dan sonra doktorumuz günde sade iki sise mama icecek gerisi kati gida dedi ama anne sütü olsa öyle olmazdi sanmiyorum gerci ben hamileyken yenidogan hemsiresi dediki 3 4 aylikken alistir sonra pisman olursun diye tabiki sen yine icinden geldigi gibi davran sonucta annesin neyin dogru neyin yanlis oldugunu sana ic güdün diyecekti ve tabiki doktorunya ben anlamıyorum bu dr ları cins hepsi biri 4 aylıkken başlatıyor bir diğeri kilo almasa bile bekletiyor hepsi bir kararda kalsada kafamız allak bullak olmasa öfff
yapiyorsundur canim merak etme ama hepimizin bir ani oluyor artik bilimizin bittigi sarj olmammiz lazim arada biii ben bugun mizmizimi uyuuttum kendime moral olsun diye de sacimi yapmistime peki bu devam sütleri de ne oluyor benim kafam iyice karışık çevremden ver dyorlar uzmanlar 6. ayı bekle diyor reklamlar devam sütü diyooo
of offfff bu kız da uyumuyooo eşimde yokk çıldırmaya azzz kaldııı doktorum nerdeeee???
ahh bu annelik ahh yapamıyormuyum diye ilk kez kendime sordum bugünn
sen aklıma mukayet olll
elma suyu için memeyi bırakmakmıdr seni korkutmuş canım ya 6. ayda verince seni bırakacakmı zannetmem 1-2 tatlı kaşığı verilebilir şimdi ayrıca meyveden değil sebzeden başlanmalıymış çünkü tatlıdan sonra sebze zor benimsetiliyormuş
dogrudur ben 170cm esimde 180cm iste cok minyon sayilmayiz
canim o bence bebegin gelisimine göre gelisimden gelisime degisiyordur bebekten bebege benim kizim mesela anne sütü almadigi icin ek gidaya gectik 6 ay dan sonra doktorumuz günde sade iki sise mama icecek gerisi kati gida dedi ama anne sütü olsa öyle olmazdi sanmiyorum gerci ben hamileyken yenidogan hemsiresi dediki 3 4 aylikken alistir sonra pisman olursun diye tabiki sen yine icinden geldigi gibi davran sonucta annesin neyin dogru neyin yanlis oldugunu sana ic güdün diyecekti ve tabiki doktorun
yapiyorsundur canim merak etme ama hepimizin bir ani oluyor artik bilimizin bittigi sarj olmammiz lazim arada biii ben bugun mizmizimi uyuuttum kendime moral olsun diye de sacimi yapmistim
katiliyorum tattirmaylaaa hemen unutmaz sanmiyorumm bizde öyle sebzeyle basladik doktorumuz dedi hem meyvenin hazmi biraz agir onu 5 bucuk 6 olunca ver dedi hem tatli bebisler onu yer kesin ama sebzeyi hepsi yemiyor
işte size benim datlu cimcimem cemre beyza
cnm benim oğlumda zayıf..geçen ay 5400 dü.bu ay daha götürmedim.hem mama hem anne sütü alıyor.ama napim çok kilo almıyor..boşver sağlıklı olsunlarda..
kızlar Allah rızası için bana bişeyler söyleyin,ben bu kilo olayının içinden çıkamadımsütüm var,birini emerken diğerinden akıyo,içerken dolu dolu yutkunuyo,ağzından çıkarınca fışkırıyo,göğüslerim genelde 4 saatte bir taş gibi oluyo,memeyi kendi bırakıyo,zorlasamda almıyo,zorlayınca mutlaka kusuyo,sütümde sulu değil,çok güzel besleniyorum,hem gece hem gündüz çok güzel uyuyo maşallah,huzurlu ve sakin bi bebek,bezleride ağır. ama bu bebek çok az kilo alıyooo,çıldırıcam bu konuyu araştırmaktan,hep aklımda,kafayı yicem artık düşünmekten. 500gın altına düşmediği bide başka bi huzurluğu olmadığı için tahlilde yaptırmıyo dr,nolcak böyle bilmiyorum,sütüm olmasına rağmen çok üzülüyorum az kilo almasına,sütüm az olsa mama vericem,ama süt varkende içim elvermiyo mama yada ek gıda vermeye.sizin yorumlarınızı da almak istedim.
allah allah tuhaf bir durum üzüldüğüne göre çok mu zayıf bebeğin?bir sağlık sorunu yoksa takmamaya çalış canım onunda bünyesi öyle demekki.
MAASALLAH cimcimeyeeeişte size benim datlu cimcimem cemre beyza
minyon değisiniz canım bizde öyle ben1.70 civarı eşim 1.77 filan ama kardeşim 1.90 herkes dayısına çekmiş diyor.dedeleride bayağı uzun.
çok zayıf değil aslında,4.ay kontrolünde 6200g,64 cmdi ama az kilo alıyo işte 2900 doğdu. bide dr çok üstüme geliyo,yeterli bulmuyorum aldığı kiloyu diyo
çok zayıf değil aslında,4.ay kontrolünde 6200g,64 cmdi ama az kilo alıyo işte 2900 doğdu. bide dr çok üstüme geliyo,yeterli bulmuyorum aldığı kiloyu diyo
maşallah cnm
kilolarda gitmiş
yerin onu ben maşallah
oyyy ne iyi geldi bu fotolar böyle. maşallahhhhh
cnm sütünden sağabilirsin demişlerdi bana.bir de annem ben küçükken suya biraz tuz koyup bir iki damla her iki burnuma damlatırmış açılırmış.ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama aldığımız spreylerde tuzlu su sonuçta..
merhaba cnm hoşgeldinnnnn:3.
allaaahımmmmmm aynennnnnnnn. sabahtan beri uyumuyor kızlar. saat 1 de zar zor kahvaltı yaptım.daha şimdi daldı gibi.kucğımda yoruldum ayağıma aldım. ayağımdan indirmeye korkuyorum uyanacak diye...
sözde yatak odasını temizleyecektim bu uyuyunca. inanılmaz toz oluyor evim yaa. nereden geliyor hergün bu tozlar anlamıyorum. bebek olunca daha çok özen göstermeye çalışıyorum ama yetişemiyorum ben yaa.
şöyle 1-2 saat uyumuyor ki tosbağam.çok kısa sürüyor uykusu.dün ilk uyumasında süpürdüm( mutfak ve oturma odasını sadece)ikinci uyumasında viledaladım.3.uyumasında toz almaya çalıştım. bugünde yatak odasını yapacaktım ama nerdeeeeeeee
niye üstüne geliyor anlamadım,o zaman doktor olarak sorunun nedenini o bulsun ayrıca pekte zayıf değilki canım iyi maşallahdoğum kilosuna göre.
canim cok zayif degil aslinda bence gayet ii sütünnünde maasallahi varmis dogdugundan bu yana güzel kg almis bence maasallahbir baska dr götürdünmü hic belki sade o dr. kg takintisi vardir
kızlar Allah rızası için bana bişeyler söyleyin,ben bu kilo olayının içinden çıkamadımsütüm var,birini emerken diğerinden akıyo,içerken dolu dolu yutkunuyo,ağzından çıkarınca fışkırıyo,göğüslerim genelde 4 saatte bir taş gibi oluyo,memeyi kendi bırakıyo,zorlasamda almıyo,zorlayınca mutlaka kusuyo,sütümde sulu değil,çok güzel besleniyorum,hem gece hem gündüz çok güzel uyuyo maşallah,huzurlu ve sakin bi bebek,bezleride ağır. ama bu bebek çok az kilo alıyooo,çıldırıcam bu konuyu araştırmaktan,hep aklımda,kafayı yicem artık düşünmekten. 500gın altına düşmediği bide başka bi huzurluğu olmadığı için tahlilde yaptırmıyo dr,nolcak böyle bilmiyorum,sütüm olmasına rağmen çok üzülüyorum az kilo almasına,sütüm az olsa mama vericem,ama süt varkende içim elvermiyo mama yada ek gıda vermeye.sizin yorumlarınızı da almak istedim.
konak konusunda zeytinyağı ve ince dişli tarak yeterli geldi bize ama ben sertleşmeden tam oluşmadan farkettim. oluştuktan sonra işe yaramayabilir tabi. yağ tabakası gibiydi beyaz beyaz ama yumuşaktı hatta kuruyken belli olmuyodu. erken müdahale oldu bizimki.
4.ay aşılarını yaptırdık bugün. ateşi çıkmaya başladı şimdi hafif hafif. kaça gelince ilaç versem. idare edebilecek kadarsa vermek istemiyorum.
ben de tetenoz oldum gitmişken, hamileliktekinin devamı, kolum nasıl ağrıyo kasa denk geldi heralde
maşallahişte size benim datlu cimcimem cemre beyza
bence gayet güzel arkadaşların dediği gibi dr değiştir baz insanların gerçekten sütü olsada yaramazmış ama seninki gayet güzel büyümüşçok zayıf değil aslında,4.ay kontrolünde 6200g,64 cmdi ama az kilo alıyo işte 2900 doğdu. bide dr çok üstüme geliyo,yeterli bulmuyorum aldığı kiloyu diyo
geşmiş olsun canım 38 geçerse diye biliyorum :26: ama açıkçası ben beklemeden veriyorum yakonak konusunda zeytinyağı ve ince dişli tarak yeterli geldi bize ama ben sertleşmeden tam oluşmadan farkettim. oluştuktan sonra işe yaramayabilir tabi. yağ tabakası gibiydi beyaz beyaz ama yumuşaktı hatta kuruyken belli olmuyodu. erken müdahale oldu bizimki.
4.ay aşılarını yaptırdık bugün. ateşi çıkmaya başladı şimdi hafif hafif. kaça gelince ilaç versem. idare edebilecek kadarsa vermek istemiyorum.
ben de tetenoz oldum gitmişken, hamileliktekinin devamı, kolum nasıl ağrıyo kasa denk geldi heralde
ateş düşürücü aşnn etkisini yok etmez sadece bebeklere gereksiz ilaç verilmesi karaciğeri ve böbreği etkileyebilir mantığıyla mecbur kalmadıkça kullanılmamalıbenim kızım 9 aylık oldu bugün.
her aşısında azıcık ateşi çıkıyor.biraz bekle gece sık sık kontrol et hiçbişey olmaz allahın izniyle.
ateş verirsen aşının etkisini yok ediyorsun
aşıdaki amaç zayıflatılmış mikrobu vücuda savaşsın ve bağışıklık kazansın diye vermek.ilaç alınca bu savaşı ilaç kazanıyor
bu yüzden ateşi yüksekse ılık suyla kompres yap.
38,5 a kadar bekleniyor genelde
aynılarını yaşyorum ve metod belli meme veya sallamerhaba kızlar bende eylül annesiyim.sizinde bebklerinizde uyku sorunu varmı?gündüz doğru düzgün uyumuyo çok huysuzlanıyor.sallanmadan uyumuyo zaten.ya emecek ya sallanacak.bu aylarda kendikendine uyumaya alıştırılmalıymış.nasıl olacak benim oğlum ağlamaktan çatlar heralde.ne yapacağımızı bilemedik int.araştırıyorum herkes ayrı şeyler söylüyo.
sizde uyku problemi yaşıyomusunuz neler yapıyosunuz bunun için paylaşırsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?