2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bizde yaşırıyoruz hep sallıyoruz ama pek işe yaramıyor,zar zor uyutuyoruz

merhaba uyku problemi bizdede war ne yazık ki ya memede uyucak ya ayakta sallancak ya dolaşa dolaşa gündüzleri ayak ya da kucaktan indirdimmi hemen gözlerini açıyor geceleride memede uyuyor sonra otomatik sallanan beşiğine yatırıyorum 1 saat orda sallanıyor ozzman rahat ediyorum bende sonra dalıyor gecesine göre bazen 3 bazen 2 bazen 1 kere kalkıyor geçen hafta hasta olmasaydı alıştırcaktım ama kıyamadım yavaş yavaş alıştırcaz mecburen

çok zayıf değil aslında,4.ay kontrolünde 6200g,64 cmdi ama az kilo alıyo işte 2900 doğdu. bide dr çok üstüme geliyo,yeterli bulmuyorum aldığı kiloyu diyo

bebeğin zayıf değil bence benim kızımda 2900 doğdu o hafta 2600 e kadar düştü az mama vermişiz sütüm 4. günü geldi (Sezeryan) şırıngayla az az mama verdik memeyi almaz diye şimdi sırf anne sütüyle besliyoruz 5600 gr şu an bu ay 800 gr almış ilk defa.. hep kilo alımlarımız sınırda çıktı ama doktor kesinlikle mama önermedi mamaya alışırsa meme istemez sütün azalır dedi bence de sen doktorunu değiştir senin doktor öyle diyorsa biz napalım bu ay tekrar sordum ek bişeyler veriyimmi diye gayet iyi gidiyor devam memeye dedi sağlıklı olsunlarda kilolu olsa nolur olmasa nolur şimdi vermeye uğraşıoruz veremiyoruz :)

Son düzenleme:

devam sütü 6.aydan sonraki mamaya deniyor. ek gıdaya çok yüklenmeyin,2 bardağı geömesin, onun yerine devam sütü yani mama verin diyor doymuyorsa diyor. ben garip bulmuyorum,nedenini bilmesem deçünkü zaten biz mamayla besleniyorz, bizim çocuğumuz düzgün bişey olmıcak mı mamaveriyoruz diye, ya da gelişim engeli mi olacak. mama öyle kötü değil, demek ki ek gıdalar kadar değerli besin... bu dr lara sinir olmaya başladım artık, mama verme memeyi almaz falan, çocuk aç mı kalsın y, tamam vardır mamadan sonra almayan meme ama genellemek yanlış değil mi, bana mı acayip geliyor, mamayla besliyorum işte napiyim sütüm yetmiyor. mamayı öcü gibi görmelerinden bıktım 10 günlükken yetmedi sütüm, hem emiyor hem mama içiyor...

bi de bazı annelerin de "sütüm yetmiyor sanırım ama mama vermek istemiyorum" demesi üzüyor beni bilmiyorum, mama veren anneler ne düşünüyor ama, benim moralim bozuluyor :26:

4 ayımız cuma günü dolacak,dün sağlık ocağına gittiğimizde tartıldık boy 67 cm, kilo 7.800 gr benimki 4220 doğmuştu zaten. bence sizinkiler de gayet iyi kiloda herkesin dediği gibi önemli olan sağlıklı olması...

işte size benim datlu cimcimem cemre beyza
ayy taş bebek maşaallah annesi

canım bende arkadaşlar gibi bünyesel olduğunu düşünüyorum tabi sağlık problemi yoksa bence takma kafana bukadar bebeğinle bu güzel günlerin tadını çıkarmaya bak geri gelmez çünkü

al bendende okadar canım mamayı kötülüyorlar ama sonuçta ne kadar besin kaldıki hayatımızda müdahale edilmemiş tabiiki her anne evladı için en iyisini ister ama hepimizin şartları farklı

haa bu arada bende bebeğime 2.ayından itibaren günde bir defa mama takviyesi yapıyorum emme konusunda hiç problem yaşamadık dr da günde bir iki defadan memeyi bırakmaz demişti öylede oldu

hepinize çok teşekkür ederim kızlar,moral verdiniz bana. ortak karar,dru değiştirmem yönünde,zaten her gittiğimde gereksiz yere stres oluyorum,5.ayda aynı dra götüreyim,rota aşısını yapıcak,6.ayda başka bi dra götürücem.

canım,benim annem sütü olmasına rağmen çok kustuğum için 15 günlükten itibaren bana hem sütünü vermiş,hem mama vermiş bide 28 yıl önceki mamalar kimbilir nasıldı,boyum posum sağlığım kilom yerinde,fen bilgisi öğretmeniyim. eşimin anneside 40 günlükken işe başladığı için o da mama vermek zorunda kalmış,eşimde minyon ama sağlığı yerinde ve makine mühendisi hatta össde türkiye derecesi yapmış. yani mama kötü bişey olsaydı en yakın örnekler olan biz bu durumda olmazdık benim mama vermek istememe nedenim sütümün olması,yanlış anlama lütfen

haa bu arada bende bebeğime 2.ayından itibaren günde bir defa mama takviyesi yapıyorum emme konusunda hiç problem yaşamadık dr da günde bir iki defadan memeyi bırakmaz demişti öylede oldu

sen gene 1 defa takviyeymiş, benim sütüm anca gece işte, gece de bebekler acıkmıyor zaten, yok syılır yani. tüm gündüz mama veriyorum, yaklaşık 15-20 ölçek oluyor günde içtiği.memeyi yine de alıyor, almaz diye kesin bişey yok, ben öyle dr a denk gelmedim allahtan, yoksa bebek açlıktan ağlayacaktı demek ki mama yemesin diyerek. dr umuz baktı ağlıyo bebek, hemen mamaya geçelim dedi, ben üzülmüştüm de "aç mı kalsın bebeğin, mama kötü değil ki" demişti... yapacak bişey yok, dediğin gibi şartlar farklı herkes için.. ben de isterdim sütüm olsun ama olmuyor ne içsem ne yesem olmuyor işte...

pearlshine,
alınacak bişey yok canım ben de mamayla beslenmişim ağırlık olarak, aynen 28 yıl önce, yaşımız da ortay çıktı ben de öğretmenim. doysun ya yavrucaklar her yol mübah artık

iyi geceler kızlar girip 5 dakika bakıyım dedim.48ve58,canım çok haklısın mama asla öcü gibi görülmemeli benimde sütüm olmasaydı bende verirdim bebeğimi aç bırakacak halim yok ya yetmiyorsa verilmeli illa süt vericem diye diretmemeli sonra bebeklerin sağlığı bozuluyor benim ilk doğum yaptığımda hiç sütüm yoktu 3 gün mama verdim allahtan sonra geldi.

aynılarını yaşyorum ve metod belli meme veya salla

bizde o metodları uyguluyoruz ama çözüm değil.

bizde yaşırıyoruz hep sallıyoruz ama pek işe yaramıyor,zar zor uyutuyoruz

evet bencede işe yaramıyor.dizimde sallayarak uyutuyorum ama hergün daha çok huysuzlanıyo sanki ve uyutup yatağına yatırınca geri uyanıyo tekrar emziğini verip sallıyorum yatağında.gündüz uykuları yarım saat nerdeyse.önce böyle değildi giderek bozuluyo ve çok yoruluyorum yemek yapıp yemeye gücüm kalmıyo artk.

bizde de gece sorun yok gibi görünüyo her uyandığında emzirip uyutuyorum ama gündüz uykuya geçmek çok zor geçincede çok kısa süreli uyuyo uykusunu alamadığı için gün içinde çok huysuzlanıyor.sürekli huysuz bi bebekte psikolojik olarak çok yıpratıcı.giderek büyüdükleri için kucakta avutmakta çok yorucu oluyo.

eşimle bugün farkettik ki bu böyle olmayacak bişeyler yapmalıyız.int.araştırırken yatır kaldır yöntemini okudum.aslında kitabı vardı bende ama tabi bi türlü okumaya fırsat bulamadığım için öylece duruyodu.belki duymuşsunuzdur TRACY HOGG'UN BEBEK BAKIM SORUNLARINA MUCİZE ÇÖZÜMLER kitabı.tam anlamıyla yöntemi okuyamadım çok sabır isteyen bi yöntem ama en mantıklısı bu geldi bana.birde ağlamaya terk etme yöntemi var bu çok saçma yani ben kesinlikle uygulayamam onu.sallamak ve emzirmekte uykuya geçmek için doğru değil.şu andan itibaren kitabı iyce okuyup bu yöntemi uygulamayı düşünüyorum tabi haftasonunu beklicem eşimin bana yardım etmesi için tek başıma kalkamam altından.denemek isteyen varsa birlikte deneyip yaşadıklarımızı paylaşabiliriz.

bizimde öyle ben uyutuyorum o uyanıyor kısır döngü gibi.

bu aylarda ola genel bir sorun herhalde uyutuyorsunuz, uyanıyor iğiğiği

Bugün; Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Değerli arkadaşlarım mevlid kandiliniz mübarek olsun.. Allah' ım o küçük, huzurlu yuvanızı korusun.

Arkadaşlar çok güzel anlatmış sizinde okumanızı istedim. iyi geceler.

Bu gece kalbimize bir güneş doğdu!
Yıllardan milâdî 571. Aylardan Rebîülevvel ayı. Ayın on ikinci gecesi. Günlerden Pazartesi. Evlerden Mekke’nin en şerefli, en mütevazı, en sakin, en huzurlu evi. Vakitlerden, vakitlerin sultanı, zamanların en şereflisi seher vakti.
Şu karşıladığımız gecenin seher vakti, o şerefli gecenin sene-i devriyesi.
Kâinat ve kâinatın her bir zerresi görülmemiş bir sevince gark oldu o gece. Karanlıklar bir anda nurla yırtıldı, doğudan batıya her yer nurla doldu. Putlar devrildi. Bin yıldan beri yanan Mecusî ateşi söndü. Kutsanan Save Gölü bir anda kurudu. İran’da Kisrâ’nın sarayının on dört sütunu çatır çatır yıkıldı. Gökten bir yıldız doğdu ve yıldızlar salkım saçak yere doğru eğildiler.
Çünkü o an, kâinata şan ve şeref veren, Kâinatın Efendisi, dünyanın ve âhiretin Güneşi Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm dünyaya teşrif buyurdu.

Bugün; Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Değerli arkadaşlarım mevlid kandiliniz mübarek olsun.. Allah' ım o küçük, huzurlu yuvanızı korusun.

seninde kandilin mübarek olsun canim
RABBIM CÜMLEMIZIN KANDILINI MÜBAREK EYLESIN HEPIMIZE HUZUR ICINDE MINIK YAVRULARIMIZLA GÜZEL YUVALARIMIZDA AILEMIZLE NICE KANDILLER GÖRMEYI NASIP EDER INSAALLAH RABBIM !
KIZIMLA ÖPÜYORUZZZZ SIZI kandilinizi kutluyormus kizimda teyzeleri

gunaydınnnnnnnnnn hayırlı kandıllerr .. saglıklı huzurlu mutlu gunlerr dılıyorumm rabbımden..allah tum bebeklerımızı korusun..

kendisi yaptı zaten bu açıklamayı:)

işte size benim datlu cimcimem cemre beyza

maşallah cemre beyza'ya

demekki eski kıyafetlerini giydiren bi ben değilmişim:)))

ben 38 'e gelirse veririm demiştim çok şükür gelmedi ama gece kalkıp saat başı ölçmüştük sıcak tutmamıştık üzeriini geçmiş olsun

evet bu lafı bende duymuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…