- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 35
merhaba kızlar bende eylül annesiyim.sizinde bebklerinizde uyku sorunu varmı?gündüz doğru düzgün uyumuyo çok huysuzlanıyor.sallanmadan uyumuyo zaten.ya emecek ya sallanacak.bu aylarda kendikendine uyumaya alıştırılmalıymış.nasıl olacak benim oğlum ağlamaktan çatlar heralde.ne yapacağımızı bilemedik int.araştırıyorum herkes ayrı şeyler söylüyo.
sizde uyku problemi yaşıyomusunuz neler yapıyosunuz bunun için paylaşırsanız sevinirim.
merhaba kızlar bende eylül annesiyim.sizinde bebklerinizde uyku sorunu varmı?gündüz doğru düzgün uyumuyo çok huysuzlanıyor.sallanmadan uyumuyo zaten.ya emecek ya sallanacak.bu aylarda kendikendine uyumaya alıştırılmalıymış.nasıl olacak benim oğlum ağlamaktan çatlar heralde.ne yapacağımızı bilemedik int.araştırıyorum herkes ayrı şeyler söylüyo.
sizde uyku problemi yaşıyomusunuz neler yapıyosunuz bunun için paylaşırsanız sevinirim.
çok zayıf değil aslında,4.ay kontrolünde 6200g,64 cmdi ama az kilo alıyo işte 2900 doğdu. bide dr çok üstüme geliyo,yeterli bulmuyorum aldığı kiloyu diyo
e peki bu devam sütleri de ne oluyor benim kafam iyice karışık çevremden ver dyorlar uzmanlar 6. ayı bekle diyor reklamlar devam sütü diyooo
of offfff bu kız da uyumuyooo eşimde yokk çıldırmaya azzz kaldııı doktorum nerdeeee???
ahh bu annelik ahh yapamıyormuyum diye ilk kez kendime sordum bugünn
sen aklıma mukayet olll
ayy taş bebek maşaallah annesiişte size benim datlu cimcimem cemre beyza
kızlar Allah rızası için bana bişeyler söyleyin,ben bu kilo olayının içinden çıkamadımsütüm var,birini emerken diğerinden akıyo,içerken dolu dolu yutkunuyo,ağzından çıkarınca fışkırıyo,göğüslerim genelde 4 saatte bir taş gibi oluyo,memeyi kendi bırakıyo,zorlasamda almıyo,zorlayınca mutlaka kusuyo,sütümde sulu değil,çok güzel besleniyorum,hem gece hem gündüz çok güzel uyuyo maşallah,huzurlu ve sakin bi bebek,bezleride ağır. ama bu bebek çok az kilo alıyooo,çıldırıcam bu konuyu araştırmaktan,hep aklımda,kafayı yicem artık düşünmekten. 500gın altına düşmediği bide başka bi huzurluğu olmadığı için tahlilde yaptırmıyo dr,nolcak böyle bilmiyorum,sütüm olmasına rağmen çok üzülüyorum az kilo almasına,sütüm az olsa mama vericem,ama süt varkende içim elvermiyo mama yada ek gıda vermeye.sizin yorumlarınızı da almak istedim.
al bendende okadar canım mamayı kötülüyorlar ama sonuçta ne kadar besin kaldıki hayatımızda müdahale edilmemiş tabiiki her anne evladı için en iyisini ister ama hepimizin şartları farklıdevam sütü 6.aydan sonraki mamaya deniyor. ek gıdaya çok yüklenmeyin,2 bardağı geömesin, onun yerine devam sütü yani mama verin diyor doymuyorsa diyor. ben garip bulmuyorum,nedenini bilmesem deçünkü zaten biz mamayla besleniyorz, bizim çocuğumuz düzgün bişey olmıcak mı mamaveriyoruz diye, ya da gelişim engeli mi olacak. mama öyle kötü değil, demek ki ek gıdalar kadar değerli besin... bu dr lara sinir olmaya başladım artık, mama verme memeyi almaz falan, çocuk aç mı kalsın y, tamam vardır mamadan sonra almayan meme ama genellemek yanlış değil mi, bana mı acayip geliyor, mamayla besliyorum işte napiyim sütüm yetmiyor. mamayı öcü gibi görmelerinden bıktım 10 günlükken yetmedi sütüm, hem emiyor hem mama içiyor...
bi de bazı annelerin de "sütüm yetmiyor sanırım ama mama vermek istemiyorum" demesi üzüyor beni bilmiyorum, mama veren anneler ne düşünüyor ama, benim moralim bozuluyor :26:
4 ayımız cuma günü dolacak,dün sağlık ocağına gittiğimizde tartıldık boy 67 cm, kilo 7.800 grbenimki 4220 doğmuştu zaten. bence sizinkiler de gayet iyi kiloda herkesin dediği gibi önemli olan sağlıklı olması...
herşey kilo değil ki. bence o dr.u değiştir. bi sıkıntısı yoksa sağlığı yerindeyse bebeğinin bünyesindendir.
bi arkadaşım var büyük oğlu 1.sınıfa gidiyo, küçükken zayıf yemiyo diye zorlaya zorlaya çocuk şimdi şişman. hamurişi tatlı olsun yeter ki sınırsız yiyo. küçük oğlu var 3 yaşında, normal kilolu ama ona zayıf görünüyo ve sürekli yedirmeye çalışıyo. onun sonu da abisi gibi olcak bu gidişle. büyüğün önünden almaya çalışıyo küçüğün ağzına tıkmaya çalışıyo.
aslında kendi haline bıraksa çocukları ne güzel olcak.
o dr kilo diye diye takıntılı yapıcak seni.
benimki 3160 gr doğdu. bugün 4.ay kontrolünde 6750 çıktı. bu ay 600 falan almış. bence gayet iyi almış. 2 aylıkken aldığım kıyafetleri giyiyo hala sadece boydan farketti kıyafetler. öyle tontiş olamaz babasına çekmiş. hem de çok hareketli. hareketi arttıkça daha az alcak. bana bi dr kilosu az dese gitmem bi daha. sağlık başka kilo başka yahu.
seninki de doğum kilosunun 2 katına gelmiş. 5.ayda doğum kilosunun 2 katına gelmesi lazımmış bu durumda gayet normal.
maşallahbüyümüş ya çokda güzelleşmiş
bence gayet güzel arkadaşların dediği gibi dr değiştir baz insanların gerçekten sütü olsada yaramazmış ama seninki gayet güzel büyümüş:13:
bebeğin zayıf değil bence benim kızımda 2900 doğdu o hafta 2600 e kadar düştü az mama vermişiz sütüm 4. günü geldi (Sezeryan) şırıngayla az az mama verdik memeyi almaz diye şimdi sırf anne sütüyle besliyoruz 5600 gr şu an bu ay 800 gr almış ilk defa.. hep kilo alımlarımız sınırda çıktı ama doktor kesinlikle mama önermedi mamaya alışırsa meme istemez sütün azalır dedi bence de sen doktorunu değiştir senin doktor öyle diyorsa biz napalımbu ay tekrar sordum ek bişeyler veriyimmi diye gayet iyi gidiyor devam memeye dedi sağlıklı olsunlarda kilolu olsa nolur olmasa nolur şimdi vermeye uğraşıoruz veremiyoruz :)
devam sütü 6.aydan sonraki mamaya deniyor. ek gıdaya çok yüklenmeyin,2 bardağı geömesin, onun yerine devam sütü yani mama verin diyor doymuyorsa diyor. ben garip bulmuyorum,nedenini bilmesem deçünkü zaten biz mamayla besleniyorz, bizim çocuğumuz düzgün bişey olmıcak mı mamaveriyoruz diye, ya da gelişim engeli mi olacak. mama öyle kötü değil, demek ki ek gıdalar kadar değerli besin... bu dr lara sinir olmaya başladım artık, mama verme memeyi almaz falan, çocuk aç mı kalsın y, tamam vardır mamadan sonra almayan meme ama genellemek yanlış değil mi, bana mı acayip geliyor, mamayla besliyorum işte napiyim sütüm yetmiyor. mamayı öcü gibi görmelerinden bıktım 10 günlükken yetmedi sütüm, hem emiyor hem mama içiyor...
bi de bazı annelerin de "sütüm yetmiyor sanırım ama mama vermek istemiyorum" demesi üzüyor beni bilmiyorum, mama veren anneler ne düşünüyor ama, benim moralim bozuluyor :26:
4 ayımız cuma günü dolacak,dün sağlık ocağına gittiğimizde tartıldık boy 67 cm, kilo 7.800 grbenimki 4220 doğmuştu zaten. bence sizinkiler de gayet iyi kiloda herkesin dediği gibi önemli olan sağlıklı olması...
haa bu arada bende bebeğime 2.ayından itibaren günde bir defa mama takviyesi yapıyorum emme konusunda hiç problem yaşamadık dr da günde bir iki defadan memeyi bırakmaz demişti öylede oldu
aynılarını yaşyorum ve metod belli meme veya salla
bizde yaşırıyoruz hep sallıyoruz ama pek işe yaramıyor,zar zor uyutuyoruz
merhaba uyku problemi bizdede war ne yazık ki ya memede uyucak ya ayakta sallancak ya dolaşa dolaşa gündüzleri ayak ya da kucaktan indirdimmi hemen gözlerini açıyor geceleride memede uyuyor sonra otomatik sallanan beşiğine yatırıyorum 1 saat orda sallanıyor ozzman rahat ediyorum bende sonra dalıyor gecesine göre bazen 3 bazen 2 bazen 1 kere kalkıyor geçen hafta hasta olmasaydı alıştırcaktım ama kıyamadım yavaş yavaş alıştırcaz mecburen
bizimde öyle ben uyutuyorum o uyanıyor kısır döngü gibi.bizde o metodları uyguluyoruz ama çözüm değil.
evet bencede işe yaramıyor.dizimde sallayarak uyutuyorum ama hergün daha çok huysuzlanıyo sanki ve uyutup yatağına yatırınca geri uyanıyo tekrar emziğini verip sallıyorum yatağında.gündüz uykuları yarım saat nerdeyse.önce böyle değildi giderek bozuluyo ve çok yoruluyorum yemek yapıp yemeye gücüm kalmıyo artk.
bizde de gece sorun yok gibi görünüyo her uyandığında emzirip uyutuyorum ama gündüz uykuya geçmek çok zor geçincede çok kısa süreli uyuyo uykusunu alamadığı için gün içinde çok huysuzlanıyor.sürekli huysuz bi bebekte psikolojik olarak çok yıpratıcı.giderek büyüdükleri için kucakta avutmakta çok yorucu oluyo.
eşimle bugün farkettik ki bu böyle olmayacak bişeyler yapmalıyız.int.araştırırken yatır kaldır yöntemini okudum.aslında kitabı vardı bende ama tabi bi türlü okumaya fırsat bulamadığım için öylece duruyodu.belki duymuşsunuzdur TRACY HOGG'UN BEBEK BAKIM SORUNLARINA MUCİZE ÇÖZÜMLER kitabı.tam anlamıyla yöntemi okuyamadım çok sabır isteyen bi yöntem ama en mantıklısı bu geldi bana.birde ağlamaya terk etme yöntemi var bu çok saçma yani ben kesinlikle uygulayamam onu.sallamak ve emzirmekte uykuya geçmek için doğru değil.şu andan itibaren kitabı iyce okuyup bu yöntemi uygulamayı düşünüyorum tabi haftasonunu beklicem eşimin bana yardım etmesi için tek başıma kalkamam altından.denemek isteyen varsa birlikte deneyip yaşadıklarımızı paylaşabiliriz.
Bugün; Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır. Değerli arkadaşlarım mevlid kandiliniz mübarek olsun.. Allah' ım o küçük, huzurlu yuvanızı korusun.
Arkadaşlar çok güzel anlatmış sizinde okumanızı istedim. iyi geceler.
Bu gece kalbimize bir güneş doğdu!
Yıllardan milâdî 571. Aylardan Rebîülevvel ayı. Ayın on ikinci gecesi. Günlerden Pazartesi. Evlerden Mekke’nin en şerefli, en mütevazı, en sakin, en huzurlu evi. Vakitlerden, vakitlerin sultanı, zamanların en şereflisi seher vakti.
Şu karşıladığımız gecenin seher vakti, o şerefli gecenin sene-i devriyesi.
Kâinat ve kâinatın her bir zerresi görülmemiş bir sevince gark oldu o gece. Karanlıklar bir anda nurla yırtıldı, doğudan batıya her yer nurla doldu. Putlar devrildi. Bin yıldan beri yanan Mecusî ateşi söndü. Kutsanan Save Gölü bir anda kurudu. İran’da Kisrâ’nın sarayının on dört sütunu çatır çatır yıkıldı. Gökten bir yıldız doğdu ve yıldızlar salkım saçak yere doğru eğildiler.
Çünkü o an, kâinata şan ve şeref veren, Kâinatın Efendisi, dünyanın ve âhiretin Güneşi Hazret-i Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm dünyaya teşrif buyurdu.
hoşgeldin aramıza cnmmm kaç eylül?
maşallahbüyümüş ya çokda güzelleşmiş
bence gayet güzel arkadaşların dediği gibi dr değiştir baz insanların gerçekten sütü olsada yaramazmış ama seninki gayet güzel büyümüş:13:
geşmiş olsun canım 38 geçerse diye biliyorum :26: ama açıkçası ben beklemeden veriyorum ya
ateş düşürücü aşnn etkisini yok etmez sadece bebeklere gereksiz ilaç verilmesi karaciğeri ve böbreği etkileyebilir mantığıyla mecbur kalmadıkça kullanılmamalı
bu yanlış bir bilgi olmuş arkadaşm dr una danış istersen
işte size benim datlu cimcimem cemre beyza
herşey kilo değil ki. bence o dr.u değiştir. bi sıkıntısı yoksa sağlığı yerindeyse bebeğinin bünyesindendir.
bi arkadaşım var büyük oğlu 1.sınıfa gidiyo, küçükken zayıf yemiyo diye zorlaya zorlaya çocuk şimdi şişman. hamurişi tatlı olsun yeter ki sınırsız yiyo. küçük oğlu var 3 yaşında, normal kilolu ama ona zayıf görünüyo ve sürekli yedirmeye çalışıyo. onun sonu da abisi gibi olcak bu gidişle. büyüğün önünden almaya çalışıyo küçüğün ağzına tıkmaya çalışıyo.
aslında kendi haline bıraksa çocukları ne güzel olcak.
o dr kilo diye diye takıntılı yapıcak seni.
benimki 3160 gr doğdu. bugün 4.ay kontrolünde 6750 çıktı. bu ay 600 falan almış. bence gayet iyi almış. 2 aylıkken aldığım kıyafetleri giyiyo hala sadece boydan farketti kıyafetler. öyle tontiş olamaz babasına çekmiş. hem de çok hareketli. hareketi arttıkça daha az alcak. bana bi dr kilosu az dese gitmem bi daha. sağlık başka kilo başka yahu.
seninki de doğum kilosunun 2 katına gelmiş. 5.ayda doğum kilosunun 2 katına gelmesi lazımmış bu durumda gayet normal.
konak konusunda zeytinyağı ve ince dişli tarak yeterli geldi bize ama ben sertleşmeden tam oluşmadan farkettim. oluştuktan sonra işe yaramayabilir tabi. yağ tabakası gibiydi beyaz beyaz ama yumuşaktı hatta kuruyken belli olmuyodu. erken müdahale oldu bizimki.
4.ay aşılarını yaptırdık bugün. ateşi çıkmaya başladı şimdi hafif hafif. kaça gelince ilaç versem. idare edebilecek kadarsa vermek istemiyorum.
ben de tetenoz oldum gitmişken, hamileliktekinin devamı, kolum nasıl ağrıyo kasa denk geldi heralde
benim kızım 9 aylık oldu bugün.
her aşısında azıcık ateşi çıkıyor.biraz bekle gece sık sık kontrol et hiçbişey olmaz allahın izniyle.
ateş verirsen aşının etkisini yok ediyorsun
aşıdaki amaç zayıflatılmış mikrobu vücuda savaşsın ve bağışıklık kazansın diye vermek.ilaç alınca bu savaşı ilaç kazanıyor
bu yüzden ateşi yüksekse ılık suyla kompres yap.
38,5 a kadar bekleniyor genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?