- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 35
senin kilon daha azmış canımama hepimiz vericez dimi
tabi vericez canım..yaz geliyo vermemeiz lazımama emziriyom diye yapamıom ki :-(
sağolun kızlar bugünde o patyalan dişininin yanındakide patlamış yani ön alt dişler geliyor.
yaa maaşallah canım..bende elliyorum ama anlamıyorum nasıl anladın elleyince.yağızında sallayalar çok akıyor,hep eli ağzında kaşıyor.
senin kilon daha azmış canımama hepimiz vericez dimi
tabi vericez canım..yaz geliyo vermemeiz lazımama emziriyom diye yapamıom ki :-(
yaa maaşallah canım..bende elliyorum ama anlamıyorum nasıl anladın elleyince.yağızında sallayalar çok akıyor,hep eli ağzında kaşıyor.
sağol canım ben tam çıkınca anladım damağı patlamış dişin ucu çıkmış daha öncesinde anlamadım.
sen de gel canım bizi boşladın stresin dedigi gibi
var canım reglden sonra eskisi gibi olmadı gögüslersütüm azaldı zaten artık doyurmaması da normal 6.aydan sonra ek besin diye boşuna demiyorlar..çorba miktarı ne kadar kaşık cinsinden
pilatessssssakupunktur falan demişsin var mı öyle zayıflayan benim fırsatım olsa pilates güzel inceltiyor
çok sağol canışkommm yardımcı oldun bende bugün deneyeyim bakalım benim kız ara öğünde de, ana öğünde de meme :)) varsa yoksa memearkadaşlar ben bebeğimin özel durumundan dolayı 1 çocuk doktoru, 1 alerji uzmanı ve bir de diyetisyenle görüşerek yemek düzeni şablonu oluşturdum. 1 haftadır ona adapte olmaya çalışıyorz. isterseniz kısaca açıklayayım belki fikir verir.
sabah uyanınca ilk anne sütü. zaten acıkmış oluyor, beni görünce ağlıyo bizimki :) 4 aylıktan sonra bebeklerin 4 saat acıkmamaları beklenirmiş (bu da tracy hogg'dan öğrendiğim) ben şimdilik ana öğünleri 3,5 saatte bire çekmeye çalışıyorm. ana öğün dediğim en az 120-150 cc süt/mama/sebze çorbası/muhallebi. araöğün olarak sabah-öğle arası ve öğleden sonra birer defa yarım armut ya da elma rendeleyip yediriyoruz. bizimki de yumurta, pekmezi ıhlamur ve rezeneyi reddediyo. o yuzden hiç yemezse,kesinlikle reddederse yumurtayı muhallebisine katıp veriyorum. hatta biraz da tam bugday ekmeği ekliyorum. (doktro dedi valla :) ama muhallebi biraz şişirici bi şey, kalorili, süper besleyici değil. o yuzden bu çok tercih edilmemeli.
anne sütü akşam saatleri ağırlıklı, gündüz ek gıda.
şimdilik aklıma gelenler bunlar. umarım işinize yarar.
bu arada bi site var, bebekler için ayına göre yemek tarifleri veriyo. ben ordan çeşitlemeler yapıyorum. beğendim tarifleri ve yorummları, ikazları. burda adres versem sorun olur mu bilemedim. o yuzden şimdilik yazmıyorum. napmalıyım?
kızlar bi şey öğrendim
şimdi biz bebeleri ayağımızda sallıyoz da sallıyoz ya büyük ihtimalle gece uyandıklarında da onu istiyolarmış. bebe gece en son nasıl uykuya daldıysa sonraki uyanmalarında da öyle uykuya dalmak istermiş. ben 2 gecedir ayakta dalınca hemen yatagına koyuyorum hatta dün direk yatagında uyuttum. gece sadece 1 defa uayndı! 2 haftadır filan 2-3 satte bir uyanıyodu. 1 benim için süper oldu.
bi de uyku peryotları 45 dk oluyomuş artık. yani 45 dk da bir ykusu hafifleşiyo, sonra tekrar derin uykuya dalıyo. eşer o hafif zamanlarda tekrar kendi kendine dalmayı öğrenmezse kötü. diyelim dalamadı, ağladı, emzirirseniz alışıyomuş. ancak öyle dalabileceğini zannediyomuş. ben yine 2 gecedir biraz ağlasa da emzirmedim, dün gece birkaç defa azcık ık mık yaptı, sonra kendi kendine uyudu :))
bakalım bu gece de iyi giderse tesadür değil demektir
tünaydın canişkoherkese günaydın kızlar
sekoş sen bayagı bagıyı geçmişssin ek gıda ya canım artık öncülük et de bize tarifleri ver bacım
pilates ah ah 1 kilo bile versen belli oluyor da zaman ve yorgunluktan nasıl olur yaa
sen evde mi yapıyorsun ebru şallıyla hop hop
Masallah annesi kilikliya
tünaydın canişko
marjinalim maaşallah sizezayıfsın falan ama yüzün çok güzel yuvarlak şekerim
paşanın da munzur bakışlı fotosuna da bayıldım şekerimm
anacım ana-oğul tam maşallahlıksınız ha bide full gezentisiniz
dişleride çek koy annesi
evet canım sütümden yana sıkıntı olunca verdim dr. önerisiyle..yarım kase ver, yiyiyorsa bir kasede verebilirsin dedi
bugün verdiğim 150-200 ml idi,
pirinç ve suyu haşladım, içine biraz tereyağ ekledim, yoğurdu kesilmemesi için biras buğday unuyla karıştırdım blendırdan geçirdim...
bildiğin yayla çorbası işte..
burda tecrübeli arkadaşlar varken benim yazmam ne kadar doğru olur tabi yanlışlarım vardır belki...
sebze çorbasını da aklıma ne gelirse çiğden koyuyorum, brokoli patates havuç pirinç vs.
kızlar bugün oğluma ilk defa çorba yaptım.çok sevdimaaşallah..patates,pirinç,brokoli,havuç koydum.biraz da zeytin yağı...
Selam kizlar. Hic aklimda yokken bugun biz de chicco nun mama sandalyesini aldik. Pratik, sandalyeye konulanlara bakiyoduk ama satan kiz cok methetti aldikevde kurduk gayet guzel gorunuyo. Biraz pahali geldi bana aslinda ama 3,5 yasina kadar kullanabilirmis, tabi oturursa..
Sekos ben ben ayni tarifi brokoli yerine farkli gunlerde balkabagi, ispanak, pazi, pirasa ile denedim. Hepsini yedi. Bu hafta semizotu deniycem, cok faydali.
Bi de tereyagi yerine zeytinyagi, bugday unu yerine de irmik koysan daha mi iyi olur acaba?
Afiyet bal seker olsun
olur mu arkadaşım sen yazacaksın o yazacak öyle öyle yanlış dogruları görecezevet canım sütümden yana sıkıntı olunca verdim dr. önerisiyle..yarım kase ver, yiyiyorsa bir kasede verebilirsin dedi
bugün verdiğim 150-200 ml idi,
pirinç ve suyu haşladım, içine biraz tereyağ ekledim, yoğurdu kesilmemesi için biras buğday unuyla karıştırdım blendırdan geçirdim...
bildiğin yayla çorbası işte..
burda tecrübeli arkadaşlar varken benim yazmam ne kadar doğru olur tabi yanlışlarım vardır belki...
sebze çorbasını da aklıma ne gelirse çiğden koyuyorum, brokoli patates havuç pirinç vs.
oh hayırlı olsun,mert paşa bol bol mama yesinbugün yine çok gezdik tozduk bizde o salıncaklı mama sandelyesini aldık kurunca fotasını çekip koyucam.
ohh ne güzel inş hiç yeme sorunu olmaz bebüşlerimizinkızlar bugün oğluma ilk defa çorba yaptım.çok sevdimaaşallah..patates,pirinç,brokoli,havuç koydum.biraz da zeytin yağı...
Selam kizlar. Hic aklimda yokken bugun biz de chicco nun mama sandalyesini aldik. Pratik, sandalyeye konulanlara bakiyoduk ama satan kiz cok methetti aldikevde kurduk gayet guzel gorunuyo. Biraz pahali geldi bana aslinda ama 3,5 yasina kadar kullanabilirmis, tabi oturursa..
Sekos ben ben ayni tarifi brokoli yerine farkli gunlerde balkabagi, ispanak, pazi, pirasa ile denedim. Hepsini yedi. Bu hafta semizotu deniycem, cok faydali.
Bi de tereyagi yerine zeytinyagi, bugday unu yerine de irmik koysan daha mi iyi olur acaba?
Afiyet bal seker olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?