2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bi ara aldım folik sonra bıraktım cnm kullanmadım bende..
sabah kalkıyorum 1 bardak süt.Ceviz,badem,fındık işe giderken yiyorum cebime koyup.Unutmazsamda bir kaşık pekmez yiyorum.portakal yada kivi yiyorum günde 1 tanede..Kivinin bir zararı yok dimi ben seviyorum?Gece yatarkende süt içiyorum.
Sanki bana süt biraz gaz yapıyor gibi geliyor nedense.
Eşimde brokoli almış onu nasıl tüketsem yoğurtlumu,limonlumu
kivi tam bi folik asit kaynağı canımm ben hergün 2 tane yiyiyrm mutlakaaa
brokolide sanırım fart etmez istediğin gibi tüketebilirsinn

bi ara aldım folik sonra bıraktım cnm kullanmadım bende..
sabah kalkıyorum 1 bardak süt.Ceviz,badem,fındık işe giderken yiyorum cebime koyup.Unutmazsamda bir kaşık pekmez yiyorum.portakal yada kivi yiyorum günde 1 tanede..Kivinin bir zararı yok dimi ben seviyorum?Gece yatarkende süt içiyorum.
Sanki bana süt biraz gaz yapıyor gibi geliyor nedense.
Eşimde brokoli almış onu nasıl tüketsem yoğurtlumu,limonlumu
Ben süt içememeye başladım yaa. o yüzden sabahları müsli yemek için zorluyotum kendimi..
broklinin çorbasını yapabilirsin, beşamel sosl kaşarla fırına verebilirsin, ya da haşlayıp üzerine limon yoğurtla yiyebilirsin. sütte olduğu kadar kalsiyum var içinde.
Kivi de çok yararlıymış. Ben d eher gün 1 kivi yarım greyfurt ve 1 ayva yiyorum.
başlamak ve uzun süre oturmak ne demek, 1,5 aydır oturup kalkamıyorum, telefon çalacak diye ödüm kopuyor, yerimden kalmak eziyet, bende sıvı birikmiş, hergün ağrımoyr ama ağrıyınca oturduğum yerden kalkamıyorum

Ay canım ben yaklaşık 2 haftadır çekiyrm
çok kötü bi ağrı yaaa,
oturamıyrm bazen, Dr sorucaktım bende listeme yazmıştım
demek normalmiş sevindimmm

Kilo almakla alakası yokmuş. Vucut hamilelikte şekil değiştirimiş, ondan kuyruk sokumu ağrısı olurmuş, ilerleyen aylarda daha da artabilirmiş, dayanılmayacak gibi olursa ortopediste gidilmeliymiş. Uzun süre aynı yerde oturmamak, sert zeminlerde oturmamak ve kendimizi çok yormamak gerekirmiş. Hafif yürüyüşler iyi gelirmiş.
Benim gece sağdan sola dönerken bile acı yapıyor.
Siz de sorun Dr. larınıza da onlar ne diyecek bakalım?

Son düzenleme:
kızlar artık hiç bi hastanede hamilelerden muayene ücreti alınmayacağı doğrumu?
verdinizmi para ?ben verdim..

elevit hakkında ilk defa böyyle bişey duydum, ben kullanıyorum, doktor, eczacı ve ilaç mümessili eleviti çok övdü bana. hatta doktor folikasiti kes, elevite devam et dedi. kardeşimin eşi ilaç mümessili ilaçlardan anlıyor oda elevit kullandırıyor. eczacıda karısına kullandırıyor. bide elevit mide bulantısını artırmıyor aksine azaltıyor, birgün kullanmayı unutmuşum ertesi gün içim dışıma çıktı

bende elevit kullanıyorum bulantım yok dr um özellikle vitamin açısından zengin olduğunu söylemişti..

kızlar ben doktorummu aradım ikili test 110 liraymış
ben devlette buradaki kadın doğum hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum artık :)
ev aldık doktora bu kadar para veremem damlaya damlaya göl oluyor takibimi doğumu özelde yaptırcağım
tahliller için devvete gidceğim
sonuçta özellrin de o kadr para alması yanlış bence

ben de öyle duydum
haberlede ama nasıl çatır çatır alıyorlar
yine ben az veriyorum12 tl her gidiş millet özele 60 70 100 veren var çocuk doğana kadar 5 milyar edrr toplasan

Son düzenleme:
kızlar dr geldım şimdi miniğim büyümüş 13.53mm olmuş kalbıde atıyor kafasını ve kollarını çok net gördüm geçen pazartesı gıttıgımde 6+3 gunluk dedı şimdi 7+5 gunluk çıktı aradakı zamanı kapatıyor canım benim dr 15 gunde bır senı gorucem dedı dusuk rıskım devam edıyor ilaç kullamaya devam edicem

Slm kızlaaaar,
Bende bu 2 li testin özellerde paralı olcağını hiç düşünmemiştim ne kadar safım yaaaa
O neyaaaa muayine ücreti öde bide üstüne test ücreti ödeee
ohhh valla şimdi aradın 22 tl muayine ücreti 30 tl ikili test ücretiymişşş
gerçi büyük şehirlere göre bu miktarı ii bulanlar olucak aranızda ama
Bence çok iyiki sosyal güvencemiz var

Adamlar diycek ki madem öyle çok geldi ücret Devlete gitttt
Bide ben devlettede yaptırmayı düşünüyrm bu 2 li testi acaba özelin sonuçları yalnış çıkarmı die pinpiriklilik işteee

ben de öyle duydum
haberlede ama nasıl çatır çatır alıyorlar
yine ben az veriyorum12 tl her gidiş millet özele 60 70 100 veren var çocuk doğana kadar 5 milyar edrr toplasan

bende 12 tl veriyorum muayneye zaten mayısta taşınacam bakalım gıttıgım yerde ne kadar olacak

kızlar dr geldım şimdi miniğim büyümüş 13.53mm olmuş kalbıde atıyor kafasını ve kollarını çok net gördüm geçen pazartesı gıttıgımde 6+3 gunluk dedı şimdi 7+5 gunluk çıktı aradakı zamanı kapatıyor canım benim dr 15 gunde bır senı gorucem dedı dusuk rıskım devam edıyor ilaç kullamaya devam edicem

Canım gözün aydınn maşallah bebişineeee
Kendine dikkat et bari

selam kızlar. hepimizin günü güzel olsun.

benim kasık ağrılarım devam. idrarımda bakteri bulmuştu doktorum. ilaç kullandım. ama geçmedi kasık ağrılarım. sanırım doğurana kadar ağrıyacak. geceleri ben de çok bölük pörçük uyuyorum. kasık ağrım bastırıyor uyanıyorum. dilim damağım kuruyor uyanıyorum. içim sıkılıyor uyanıyorum :)))

sabah da erkenden kalkıyorum. bazen çok iştahlıyım bazen hiç iştahım yok. sevdiğim şeyler değişti.

masaltuna, insan hakikaten hassas oluyor hamilelikte. benim kayınvalidem de bende kalıyordu 1haftadır. benimki herkese söylüyor hamile olduğumu. ama ilk duyduğunda bana "durmaz o bebek" dedi... yani boşver güzelim... bazı insanlar bu kadın hamileymiş, bu kadın hassasmış, düşük tehlikesi var korkuyor vb.... anlamıyor. umursamıyor. her insan çeşit çeşit...
bende aynı durumdayım..kasık ağrım var bi bel ağrısı eklendi...iştah dersen dün gayet iyiydim bugün berbatım..tam iyi düzeldi herşey derken başlıyo yine midem..neyse bebişlerimiz iyi olsunda..öyle böyle geçicek inşallah....
başlamak ve uzun süre oturmak ne demek, 1,5 aydır oturup kalkamıyorum, telefon çalacak diye ödüm kopuyor, yerimden kalmak eziyet, bende sıvı birikmiş, hergün ağrımoyr ama ağrıyınca oturduğum yerden kalkamıyorum
kuyruk sokumum belim benimde ağrımaya başladı..eğilirken artık zorlanıyorum...ilerleyen dönemlerde karnımız iyice şişince nasıl olucak merak ediyorum...
kivi tam bi folik asit kaynağı canımm ben hergün 2 tane yiyiyrm mutlakaaa
brokolide sanırım fart etmez istediğin gibi tüketebilirsinn
kivi gerçektende çok faydalı hem c vitamini hemde folik asit açısından..bende geçen hftya kadar hergün 1 tane yiyodum..ama artık yiyeemiyorum..çok fazla midemde yanma yapmaya başladı..şimdiki favori meyvam elma..bi tek o iyi geliyor..
bende elevit kullanıyorum bulantım yok dr um özellikle vitamin açısından zengin olduğunu söylemişti..

bende yarın gidicem doktora vitamin isticem..çok halsiz hissediyorum kendimi bişey yiyemediğim için..vitamin azda olsa toparlar beni...

Kızlar selam
Dr. dan yeni geldim.Kalp atışlarını duyduk. Güm güm güm diye gümletti odayı. O gümlettikçe ben kıkırdadım.HEr sey çok normal dedi Dr. İçimiz rahatladı. toxo bağışıklığım olmadığı için IgM testini tekrarlamak istedi. Her ay yapacakmıyız toxo testlerini acaba? Henüz benden idrar testi istemedi. İstersen testleri dışarıda yaptırabilirsin bile dedi ve bana form doldurdu (Özel hastanelerde bunu pek yapmazlar).Yani galiba ben Dr. unu sevenler kategorisine giriyorum.
1 ay sonra görüşeceğiz bana test sonuçlarını fakslarsın dedi. Bir de 15 gün sonra elevite başlamam gerektiğini söyledi. Kanaman, akıntın, şikayetin olursa da ara beni dedi. Bu kadar. İçimiz rahat eve döndük eşimle...

cnm gozun aydın...hayırlı ugurlu olsun annelıgın:))

ıyı temennılerını aldımm bu arada..dr ıle ılgılı sorunum yok hastaneyı begenmıyorum.druma ulasamıyorum bu cok canımı sıkıyor..dunden berı kahverengı akıntım yıne oldu..sabahtan berı aradım dru ulasamadım yıne..bugun karar aldım drumu degıstırıcem nasıpse..

Kızlar bende bi kalp atışlarını duysaydım içim rahat edecekti diğer bebeğimi bu şekilde kaybettim ilk kalp atışları yavaştı dr kendini fazla kaptırma deyip 1 hafta sonra tekrar kontrole çağırmıştı gittiğimde bebeğin kalp atışları durmuştu şimdi aklımda binlerce soru kendimi kasmamaya çalışıyorum ama dr un ağzından bi duysam kalp atışları var normal diye oh dicem ve çok rahatlayacağm allahım yardımcımız olsun inş

canım 7+5 günlük bebeğin kolları ve kafası çok net görünüyomu? Allah nasip ederse bende 7+3haftalık kontrole gid3eceğim çok heyecanlandım şimdi

Hayır canım ben şöyle biliyorum para alınmayacak değil. Hastane katkı payını alıyor ssk ücretini de alıyor, onun haricinde atıyorum bilmem ne polikliniğine +35 tl daha, şu tahlile 100 tl daha gibi fazladan ssk karşılamıyo falan dedikleri şeyleri almayacaklar, zaten almaları yasal olmadığı için vermeyin demeye çalışıyor benim anladığım buydu. Mesela ben de acıbadem hastanesine gidiyorum 35 tl veriyorum ama bana hangi paranın ne için olduğunu imzalatıyorlar. 12 tl si ssk ya 25 i hastaneye falan diye. acaba o 25 mi alınmayacak. Bir daha okuyacağım:):)

kızlar ben doktorummu aradım ikili test 110 liraymış
ben devlette buradaki kadın doğum hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum artık :)
ev aldık doktora bu kadar para veremem damlaya damlaya göl oluyor takibimi doğumu özelde yaptırcağım
tahliller için devvete gidceğim
sonuçta özellrin de o kadr para alması yanlış bence

Benim gittiğim hastanede ücretsiz oluyormuş 2'li test, bugün aradım. işte sanırım hastanelerin usulsüzce aldığı ücret bunlar gibi olanlar. Benim hastane de bunu cebinden vermiyor herhalde, ssk dan alıyor sizinki de hem sizden hem ssk dana alıyor belki de.:44:

merhaba arkadaşlar
az önce kontrolden geldim...kalp atışları için gittik...

Bebeğimin kalp atışının aritmi olduğunu söyledi... yani normal pıt pıt pıt pıt atıyo duruyo tekrar atıyo...moralim çok bozuldu bugün...
kan sulandırıcı iğne verdi doktorum...

7+5 haftadayım bugün... bilgisi olan varmı... geçermi geçmezmi ne yapmak lazım... iğne vurdurmaya sağlık ocağına gittim aile hekimim hiç bir iş yapma sırt üstü yat ayaklar 45 derece havaya dedi...açıkçası şimdi kaybetmekten korkuyorum... tecrübesi yada önerisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

görüşmek üzere...

Son düzenleme:
dr muayne ettıkten sonra masasına geçtı bende karnımı sildim üzerimi düzeltıyodumkı gozum ultroson cıhazına takıldı baktım orda bı bebek var dr dedım bu benım bebegımın goruntusumu evet dedı ay kafası kolları çok nettı kafası şimdi benim tıkerımdakı gıbı fasulye gıbı ama kolları da yarım kol gıbı duruyodu bi hoş oldum gozumün önünden gitmiyor o görüntü

Back
X