kızlar iyi geceler herkese, bugün kendimi çok yordum, hava biraz güzel güneşli gibiydi yürümek istedi canım, iş, hastane, doktor, alışveriş, yemek, sevgilim, günümüz,.. derkennn... fena yorulmuşum. Korktum, yine de enerjim vardı ama otur dedim kendi kendime. Bugün aile hekimimize gittim.Aslında biziim aile hekimimiz kuzenimiz, o yüzden onlara biz haber vermeseydik nasıl haberleri olacaktı onu bilmiyorum.
Bildiklerimi ve öğrendiklerimi anlatayım size; aile hekimleri, eski sağlık ocağı binasına dükkan açan birer pratisyen hekimler aslında. Yani aslında bir pasaj içindeki büroda, iş hanında bir ofiste de çalışabilen özerk hekimler. Yanlarında çalışan hemşirenin maaşını, odalarının kirasını ve masraflarını kendi maaşları ile ödeyen çalışanlar. Dolayısıyla sizler de onların paylaşamadıkları hastalarsınız. Yani aile hekimleri kendilerine bağlı olan her birey için yüzde alıyor. Hani bazılarınız diyor ya benim haberim olmadan beni kayıt etmişler diye, onlar yüzdeleri kapmak için yapılan hasta savaşlarından ibaret. İsterseniz değiştirebiliyorsunuz hekiminizi. Ayrıca hekiminiz olmayan başka bir aile hekiminde muayene olabiliyorsunuz (ama malesef yüzdeden faydalanamıyor :)) ) Gebelikte aile hekimleri için çok önemli çünkü acayip cezası var sağlık bakanlığından. Sizde yolunda gitmeyen bir durum veya kontrolsüz bir genetik rahatsızlık rastlanırsa ve aile hekiminizin kayıtlarında bu yoksa cezası büyük. O yüzden sizlerin peşinden koşuyorlar, sizler de onlara yardımcı olup izinizi süremeyenlere kendiniz giderseniz hem kendiniz hem onalr için iyi birşey yapmış olursunuz.
Bu arada giderken kadın doğum doktorunuz tarafından yapılmış olan tüm tahlil sonuçlarınızı da yanınızda götürün dosyanıza işlesinler, yoksa tekrar tekrar tahlil yapmak zorundalar. onun haricinde bazı bilgileri alıp, tansiyon ve kilonuza bakıyorlar, moral ve motivasyon yüklüyorlar:) bu kadar.