2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

tırnak makası, tarak (fırça ve normal olmak üzere ) , banyo termometresi, ateş ölçer, banyo süngeri bak bunlar da ekstra lar... emzirirken göğüs pedi... meme ucu yaralarına karşı lansinoh krem... meme başına 7. ayda masajla başlayacaksın hem memen tahrip olmayacak hem meme başını dpğuma kadar çıkaracaksın çıkmamışsa hala meme başı alacaksın... eğer çalışmaya devam edeceksen süt sağma makinesi benim var :) almayacağım hehe :) aybükemin atladıkları bunlar sanırım :)

bak hakkımı yeme tarak makas söledim :) tecrübeli olunca iyi oluyo cnm yardımlaşma güzel bişi

çok şükür dururmum iyi olmasına rağmen eşimn dışında kendi gelirim olmasın arağmen annemler saolsun kızımdada herşeyi aldılar bundada alcaklar not aldım zaten :) abimin bebişşi oldu 2 tane su böreği baklava tüm kıyafetler yaza kadar giyecekleri beşiği arabası herşeyi aldılar nisanda babamı yolup eminönüne kaçıcam zaten kaynanamlar aman bizden istemesinler onlardan bişi isteyen yok zaten bide mümkünse lohusayken uzak dursunlar benden bu sefer bebeğimi emzirmek istiyorum
Problemler yaşadın galiba kayınvalidenle ilk hamileliğinde. Ben de çok korkuyorum. Henüz biz söylemedik hamile olduğumu eşimin tarafına... 14. haftadan sonra söyleyeceğim, Allah korusun bebeğe birşey olursa beni üzmelerinden korkuyorum.
En iyisi hiç kimseden hiç birşey beklememek. Düğün zamanı da beklemedim şimdi de beklemiyorum. Ben anneme de aldırmayacağım mümkün mertebe. Çok şükür kazanıyoruz eşimle..KEndini paralıyor şunu alayım bunu yapayım diye bizim için annem de babam de....Doğumu da istanbulda yapıp bir hafta sonra kendi annemin yanına gideceğim ki hzuurlu bir lohusalık geçireyim. Yanımda kaprisimi çekecek biri olsun.
şanslı seni maşallah :nazar::nazar::nazar: bebişin çok bereketli imiş.... tüm ömrü öyle olsun inşallah :):9:

Evet... Ben de çok şanslı bir insan olarak görürüm kendimi. Bebeğimin de şansı inşallah bana benzer.

hepimizin bebişleri rızıkları bereketleriyle gelsin ama dils gerçekten aybüke çok şanslı bir bebekti doğduğundan beri bu yenisine ben eğer erkek olursa kıyafet ,bebek arabası biberon pike battaniye alıcam kız olursada kıyafet yine alıcam ama abartmıycam çünkü aybükede eylül doğumlu buda eylül doğüumlu olucak hadi ablası gibi dayanamayıp erken doğarsa agsustosta bayram sonrası doğar sanırım kıyafette de bi sorun olmaz

ay benim de kızım eylül doğumlu 21 i... bu ilk hafta olacak bakalım ama kızım gibi erken gelirse ağustosta doğar... benim de hemen hemen herşeyim var ufak ayrıntılar ve bir kaç şey alacağım... ama giiiyside gene ilk giysisleirni alırım yaa... erkek olursa biraz fazla almam gerekebilir çünü kızımınkiler hep süslü püslü şeyler... onları çıkarınca paylaşırım iszlerle...

Problemler yaşadın galiba kayınvalidenle ilk hamileliğinde. Ben de çok korkuyorum. Henüz biz söylemedik hamile olduğumu eşimin tarafına... 14. haftadan sonra söyleyeceğim, Allah korusun bebeğe birşey olursa beni üzmelerinden korkuyorum.
En iyisi hiç kimseden hiç birşey beklememek. Düğün zamanı da beklemedim şimdi de beklemiyorum. Ben anneme de aldırmayacağım mümkün mertebe. Çok şükür kazanıyoruz eşimle..KEndini paralıyor şunu alayım bunu yapayım diye bizim için annem de babam de....Doğumu da istanbulda yapıp bir hafta sonra kendi annemin yanına gideceğim ki hzuurlu bir lohusalık geçireyim. Yanımda kaprisimi çekecek biri olsun.
Evet... Ben de çok şanslı bir insan olarak görürüm kendimi. Bebeğimin de şansı inşallah bana benzer.

amin canım :) :) ben de şanslıyımdır ve kızım bana çekmiş ama inşallah kardeşi de öyle olur... benim tek şanssızlığım eşim askere gidio ben hamileyken yaaaa :( hiç planda yoktu bu ... ama hayırlısı böyleymiş :43::43:

şöle yaşadım zten yeni anne olmuşum bebeğimin ayağı ymuk doğmuştu sağ tarafa sıkımış bende sağ tarafıma yatıyordum sonra 1 hafta içinde düzeldi sarılıktan 3 gün küvezde kaldı topuk kanından pku zeka geriliği çıktı ama erken doğum olduğu için yanlış çıkabiliyormuş çok şükür bişeyiş yok ben bunlarla boğuşuyorum saolsun kayınpeder falan sinir ediyorlar kocamustafapaşada oturuyordum 2 sokak ötedeler daralmıştım eşim saolsun taşınıcaz dedi annemler modada oturuyor kayınpeder arıyor 100 çocuğunda olsa boşıycak olum seni neler neler oğlum satılık deil söyle anana ababana noldu eşim bankada müdür yardımcısı tayinini pendiğe aldırdı 1 sene kirada oturduk babam ev aldı şimdi 2.nci ev parasınıda hesabıma koydu eşimde yazlık aldı kayınpederlerde yerlerinde kalakaldı cnm herşeyin unutulduğunu sanıyorlar ama asla bebeiğimi emzirirken 30 gün test sonuçları beklerken aybükem beni emerken gözyaşlarımın bebeğimin yüzüne akardı

Çocuktan sonra kayınvalidelerle daha çok problem yaşanıyormuş doğru mu?????

uvvvvvvvvvvvv zor soru ama net cevap evetttt :(

ben o yüzden evimi taşıdım....uzaklaştık.... ama eşim doğumda olmayacak annemin gelmesi lazım yoksa bittim ben .... gene sütüm kesilecek her gün ağlayacağım... hiç bir şeyin tadına varamayacağım...:43::43:

şöle yaşadım zten yeni anne olmuşum bebeğimin ayağı ymuk doğmuştu sağ tarafa sıkımış bende sağ tarafıma yatıyordum sonra 1 hafta içinde düzeldi sarılıktan 3 gün küvezde kaldı topuk kanından pku zeka geriliği çıktı ama erken doğum olduğu için yanlış çıkabiliyormuş çok şükür bişeyiş yok ben bunlarla boğuşuyorum saolsun kayınpeder falan sinir ediyorlar kocamustafapaşada oturuyordum 2 sokak ötedeler daralmıştım eşim saolsun taşınıcaz dedi annemler modada oturuyor kayınpeder arıyor 100 çocuğunda olsa boşıycak olum seni neler neler oğlum satılık deil söyle anana ababana noldu eşim bankada müdür yardımcısı tayinini pendiğe aldırdı 1 sene kirada oturduk babam ev aldı şimdi 2.nci ev parasınıda hesabıma koydu eşimde yazlık aldı kayınpederlerde yerlerinde kalakaldı cnm herşeyin unutulduğunu sanıyorlar ama asla bebeiğimi emzirirken 30 gün test sonuçları beklerken aybükem beni emerken gözyaşlarımın bebeğimin yüzüne akardı
allah güldürsün bu bebeğinle seni inşallah.....zor çok zor.... bilirim....

Çocuktan sonra kayınvalidelerle daha çok problem yaşanıyormuş doğru mu?????

ben bir arkadasım da gördüm kayınvalidesi devamlı oglunu fişekliye fişekliye nerdeyse ayrılma noktasına geldiler :47: şimdi durumları nasıl bilmiyorum

ben cok şükür uzagım :8: ama ordan buraya arada laf sokmuyorlar değiller :35:

allah var yukarda kayınvalidem lohusayken saolsun annemden daha yardımcı oldu bana ama insan ne olursa olsun anasını yanında ister eşimle süreklikavga halineydik beni bi korkuttular tek kalamazsın 3 harfliler gelir diyee bide 40 lanıcam anem açıktır ama 5 vakit namaz kılar kuran okur neyse kırkımız çıkacağı gün eşimde izinli 29 ekimdi annem okudu banyomu yaptım giyindim kaynanamı görmcemleri bekliyoruz aybükeyi yıkıycaz kaynanam tesbihi okumuş yıkan dedim ben yıkandım annem kırkladı beni birdaha yıkan cnm nolur sonra büyük görümcem teyzecim nolur yıkansa nolur bi su dökünücek annem dayanamadı ben açığım diyemi kabul olmaz benim kızım doğum yaptı benim kızımın 40ı ve ben okudum üfledim kırkladım o kadar öyle sustular

neyse ben çıkıyorum kızlar ya bebiş acıktı... hem de çok radyasyon aldık bugün herkese iyi akşamlar... bebeişler allaha emanet... :emir_bebek::nazar:

Kabus gibi bir lohusalık geçirmişsin...Ama sanırım eşin dengeyi kurmayı başarmış. Taşınmıyorum da diyebilirdi. Şimdi ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz.
uvvvvvvvvvvvv zor soru ama net cevap evetttt :(

ben o yüzden evimi taşıdım....uzaklaştık.... ama eşim doğumda olmayacak annemin gelmesi lazım yoksa bittim ben .... gene sütüm kesilecek her gün ağlayacağım... hiç bir şeyin tadına varamayacağım...:43::43:

Ben en baştan mesafeli durdum. Bir iki ufak tatsızlık yaşandı ve elimi eteğimi çektim ve nezaket kuralları içerisinde cevaplarımı verdim. O yüzden kayınvalidem çekinir benden. Tepkilerimi ölçemez çünkü renk vermem hiç. NAsılsınız, iyimisinizden öteye de gitmem. Ayda bir giderim normal davranırım, ama çizdiğim çizgiden 1 adım öteye geçemez. Çok bulaşabileceğini sanmıyorum o yüzden. Ama elinden gelse yapar.. Eltime çok çektirmiş lohusayken, o yüzden annemi çağırcam doğumdan 1 ay öncesinde ve doğumdan 1 hafta sonra da alıp annemi gideceğim İstanbuldan. Kendi etti kendi buldu.

Kabus gibi bir lohusalık geçirmişsin...Ama sanırım eşin dengeyi kurmayı başarmış. Taşınmıyorum da diyebilirdi. Şimdi ne kadar sıklıkla görüşüyorsunuz.

Ben en baştan mesafeli durdum. Bir iki ufak tatsızlık yaşandı ve elimi eteğimi çektim ve nezaket kuralları içerisinde cevaplarımı verdim. O yüzden kayınvalidem çekinir benden. Tepkilerimi ölçemez çünkü renk vermem hiç. NAsılsınız, iyimisinizden öteye de gitmem. Ayda bir giderim normal davranırım, ama çizdiğim çizgiden 1 adım öteye geçemez. Çok bulaşabileceğini sanmıyorum o yüzden. Ama elinden gelse yapar.. Eltime çok çektirmiş lohusayken, o yüzden annemi çağırcam doğumdan 1 ay öncesinde ve doğumdan 1 hafta sonra da alıp annemi gideceğim İstanbuldan. Kendi etti kendi buldu.

ayda 1 görüşüyoruz eskisi gibi olmasada eşim için katlanıyorum onlar allahtan çok fazla gelmyorlar ama gelseler başımın üstünde benim doktorum karşıda cnm gitmek istemesemde mecburum babam haftaiçi götürür druma ama eşim bebişi göremez bide aybükeyi özlüyorlar e nede olsa torunları nasıl ayırım eşimde anasını babasını özlüyor benimkiler haftanın 3 günü bendeler belki oğlumuz olcak bizde kaynana olucaz kötülük yapan kötülük bulsun alaha havale ettim

ben bir arkadasım da gördüm kayınvalidesi devamlı oglunu fişekliye fişekliye nerdeyse ayrılma noktasına geldiler :47: şimdi durumları nasıl bilmiyorum

ben cok şükür uzagım :8: ama ordan buraya arada laf sokmuyorlar değiller :35:
O laf sokmalar normal gelin-kayınvalide ilişkisinin olmazsa olmazı. ama bana artık onları bile yapamıyor. Çünkü eşim benzetti bir kaç kere...

allah var yukarda kayınvalidem lohusayken saolsun annemden daha yardımcı oldu bana ama insan ne olursa olsun anasını yanında ister eşimle süreklikavga halineydik beni bi korkuttular tek kalamazsın 3 harfliler gelir diyee bide 40 lanıcam anem açıktır ama 5 vakit namaz kılar kuran okur neyse kırkımız çıkacağı gün eşimde izinli 29 ekimdi annem okudu banyomu yaptım giyindim kaynanamı görmcemleri bekliyoruz aybükeyi yıkıycaz kaynanam tesbihi okumuş yıkan dedim ben yıkandım annem kırkladı beni birdaha yıkan cnm nolur sonra büyük görümcem teyzecim nolur yıkansa nolur bi su dökünücek annem dayanamadı ben açığım diyemi kabul olmaz benim kızım doğum yaptı benim kızımın 40ı ve ben okudum üfledim kırkladım o kadar öyle sustular

Aaaaaaa cahil insanlar yaa. Cahil insanla uğraşmak zordur ama. Yok benimki öyle değil valla, okumuş modern bir bayan ama başka noktalar var canımı yakan..

ne insanlar var ya hiç kendileri dogum yapmamısmı bunlar senin psikolojini anlamıyorlarmı

beni kimse okuyup üflemicek :26:

kaynanam laf sokmaz ama oda sinsidir kayınpederim lf sokar evlendiğimizde sigarama takmıştı ama artık bişi diyemiyor benden deide belalarını damatlarından buldular geçen sene görümcem evlendi malatyalı ailesi evden gelin deil cenaze çıkmış gibiydi damat doru işi gücü yok ama inanırmısınız tek kelime etmediler damada edilirmi cnm kızları üzülür ama ben içten içe mutluyum etme bulma dünyası :) eşim saolsun kadın tutucak bana lohusayken ilk hafta kaynanam kalcak eşim doğum iznine çıkıak snr 1 hafta annem daha sonra kadın gelicek aybükeyle illgilense yeter bana zaten

ayda 1 görüşüyoruz eskisi gibi olmasada eşim için katlanıyorum onlar allahtan çok fazla gelmyorlar ama gelseler başımın üstünde benim doktorum karşıda cnm gitmek istemesemde mecburum babam haftaiçi götürür druma ama eşim bebişi göremez bide aybükeyi özlüyorlar e nede olsa torunları nasıl ayırım eşimde anasını babasını özlüyor benimkiler haftanın 3 günü bendeler belki oğlumuz olcak bizde kaynana olucaz kötülük yapan kötülük bulsun alaha havale ettim

Kesinlikle katılıyorum. Belli sınırlar dahilinde ilişki koparılmamalı. Zaten sen o sınırı koyunca çekiniyorlar eski yaptıklarını yapamıyorlar. Benim kayınvalidem de sağolsun evime habersiz gelmez. Hatta senede2 kere falan gelir.. Ama bunu bu noktaya taşıyana kadar oldukça hırpalandım. Yoksa her hafta yatıya gelirlerdi istanbulda oldukları halde. Benim en mutlu çocukluk anılarım, kuzenlerimle, akrabalarımla bir araya geldiğimizde geçirdiğim anlardan ibaret. O yüzden kendi çocuğumu mahrum etmem bu tattan. O da görüşmeli dedeyle, babanneyle, amcayla, kuzenlerle... Ama ne var ben bir şey paylaşmak zorunda değilim ve sınırları ben çizerim.

ne insanlar var ya hiç kendileri dogum yapmamısmı bunlar senin psikolojini anlamıyorlarmı

beni kimse okuyup üflemicek :26:

Değil mi ama? Başka dertleri kalmamış bunların?? Galba biraz olay üstünlük yarışına giriyor. Kim sözünü geçirebilecek derdine düşüyorlar...

Back
X