2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Günaydın kızlarrr
dils yenir cnm arada cips falan okadarda değil yahu:)onun için kendinimi üzüyorsun..
Doğum demişsiniz kızlar asla asla asla ve asla normal doğum yapamam ben:(
akşam arkadaşlarla birlikteydim bir tanesi normal doğum yaptı anlatıyor kız ne kadar rahat ve korkusuz yaaa dedim sen nasıl cesaretli birisin yaaa.
Benim ödüm patladı o cnm yanmadı dioooo ayyy.Yok elle kaç kere muayene ettiler acımadı yok suyumu patlattılar bi çubukla acımadı:)anlattılarda bişide diemedim..

Son düzenleme:
Canım ben de normal dogum istiyorum.Sezeryan sonrası cok zor oluyor.Normal dogumda dogurduktan sonra bitiyormus tüm agrı sızı.Bir arkadasımın kardesi yürüyüş yapmayı cok severmiş. Hamileliği boyunca hergün 30-45 dk yürüyüş yapmış..5 dk dogurdu valla diye anlatıyodu ablası.Ben de yuruyuse baslıyorum.Havalar da ısındı artık nasıl olsa.Doktorumda önerdi zaten.İmkanı olanlar mutlaka yürüyüş yapsın..

Of bilmiyorum cnm ben o sonrasını çekmeyede razıyım ben çok korkuyorum asla yapamam asla:(
Abimin eşide normal doğum yaptı.Ben normal doğum yapan insanları çok yüce görüyorum:)

Zeynep Kamilde de benim başıma gelmeyen kalmadı. Allah düşürmesin diye ağlayarak ayrıldım. Eşim de çok kızdı bundan sonra devlete gitmek yok diye. Mutlaka iyi hekimlerde vardır ama öyle şanssızlıklar yaşadım ki. Sinirle özel bir laba gidip yaptırdım bütün testlerimi. İkiliyi de memorial da yaptırmaya karar verdim. Anlıyorum başlarında çok hasta var, çok kalabalık ama yine de daha itinalı çalımalı insanlar devlet kurumlarında. 14.30 da ben eve gidiyorum canım sıkıldı diyememeli...Ya da hastayı azarlamaya hakkı olmamalı...

ancusa ben de memorial a gidiyorum. tedaviyle oldugu ve de ikiz gebelik olduğu için testlerim için başka yere gitmek aklımın ucundan bile geçmedi. tek de olsa orda yaptırıdım
6 yıllık doktor maceralarımda yaşamadığım kalmadı çünkü
ufacık bi iltihap görüp kanser şüphesiyle 1 senemi götüren doktor gibi

memorial pahaı evet ama işini profesyonelce yapan, hastalara çok olumlu yaklaşan bir hastane.
bu günler için çalış mıyormuyuz? krtik aylarımı memorailda atlatcam, sonraki zamanlar oradaki doktorumun önerdiği başka bir hastanede devam edecem

bi kaç gündür lekenmelerim oluyordu.
dün aradım gel bakalaım dedi, çok şükür sıkıntı yokmuş. crinone jel kullandıgım için bu akıntılar olurmuş. jel i kestik, iğneye başladık.

kolları bacakları tomurcuklanmış benim kuzuların :) t-rex gibi yatıyorlardı ikisi de :)))

kızlar günaydın gece hiç uyamadım sağ tarafıma yattıkça sağ kasıgım agrıdı hanı kasıklarımızı üşütürüz ya öyle bı agrı sırt üstü yatınca geçiyo ama geçmeside zaman aldı biraz tedirgin oldum dunde vardı ama bu gece daha şiddetliydi

Ayy ben hep dua ediyorum normal olsun diye,çok acıya dayanıklı biri değilim canım tatlı ama,içine girince bi şekilde yapıyosun bence ve o an çekiyosun sonra bitiyo,öbür türlü sonrasında günlerce onun acısını çekmek daha zor geliyo,çocukla da ilgilenemiycem,o zaman psikolojik olarak da çok yıpranırım gibi geliyor,çünkü yengemi hatırlıyorum da doğumdan kaç gün sonra gitmiştik,öööyle yatıyodu yüzü bembeyazdı falan,günlerce bunu yaşamak istemiyorum yani,Allah yardımcımız olsun ya :31:

Yok ya ben de daha konuşmaya başlamadım göbeğimle.. Daha erken zaten. Ben ilk kalp atışlarını duyduğumda hissettim aaaa ben bir can taşıyorum diye.. Ama sonra yine unuttum...Sanırım tekmelerini duymadan tam havaya giremeyeceğim.

aynen :) muayenede sanki ng belgeseli izior igib oluyorum :) inanası gelmiyor insasnın.

gebe kalanlar en güzel ayların 4-7 arası oldugunu söylüyorlar. hem hareketler hissediliyor, hem de anne daha ağırlaşmamış oluyormuş..
söyeleyenlerin yalancısıyım:)

Kızlar abartmayın.Benim doktorum haftada bir gün hamburgere bile izin verdi.Genel olarak dikkat ettiğimiz sürece sıkıntı yok..Bu arada doktorum bana bebek aspirini basladı.7. aya kadar kullanacakmışım folik asıt ile birlikte.Tansiyonum yüksek cıktı biraz.Var mı benden baska tansiyon sıkıntısı olan?

aynen canım banada verdi bir sorun mu var dedim sadece önlem olarak dedi 5 gün iç 2 gün ara ver dedi 5. aya kadar iceceksin dedi.:18: çok stres oldum stres yapma önemli bişey değil dedi

aynen :) muayenede sanki ng belgeseli izior igib oluyorum :) inanası gelmiyor insasnın.

gebe kalanlar en güzel ayların 4-7 arası oldugunu söylüyorlar. hem hareketler hissediliyor, hem de anne daha ağırlaşmamış oluyormuş..
söyeleyenlerin yalancısıyım:)

çok doğru söylemişler :)

slm arkadaşlarrr bende dün kontrole gittim 2li test için bebeğim sat a göre 11+4 ama ultrasonda 12+1 çıktı şok oldum :1: önden gidiyo sıpa 500 gr. almışım 58.5 oldum :9: dr.umla sıkıntılarımı konuştk şiddetli kabızlık var bende şurup verdi onun haricinde herşey normal dedi beklenen doğum tarihinden erken gelcek büyük ihtimal dedi. cinsiyeti hakkında henüz söyleyemem erken dedi :emir_bebek: bide bana multibionta ve demire devam dedi .multibionta kullanan varmı kızlar aranızda.sonuçlarımda 5 martta çıkıcakmış.ense kalınlığımız 1,5 mm. boyumuz 5,5 mm:nazar:

canım ya çok sevindim senin adına hadi gözün aydın erken gelecek demek oh :) bu arada evet hamileliğin en güzel dönemine girmeye az kaldı bir enerji geliyor kızlar bebeği hissediyorsunuz ruh haliniz pozitif e dönecek. Kızlar kimse kimseye doğum ile ilgili birşey söylemesin bakın hiç bilmeyenler var sezeryana bir kotuleme yaşıyorsunuz arada ama sezeryan düşünen arkadaşlar var. :50::49:

normal doğumda zorlananda var zorlanmayanda, sezeryandan çok çekende var memnun olanda......kişiye göre değişiyor bence.....bende normal istiyorum allah nasip ederse.......

canım ya çok sevindim senin adına hadi gözün aydın erken gelecek demek oh :) bu arada evet hamileliğin en güzel dönemine girmeye az kaldı bir enerji geliyor kızlar bebeği hissediyorsunuz ruh haliniz pozitif e dönecek. Kızlar kimse kimseye doğum ile ilgili birşey söylemesin bakın hiç bilmeyenler var sezeryana bir kotuleme yaşıyorsunuz arada ama sezeryan düşünen arkadaşlar var. :50::49:

tercih şansım yok, mecburen sezeryan

ancusa ben de memorial a gidiyorum. tedaviyle oldugu ve de ikiz gebelik olduğu için testlerim için başka yere gitmek aklımın ucundan bile geçmedi. tek de olsa orda yaptırıdım
6 yıllık doktor maceralarımda yaşamadığım kalmadı çünkü
ufacık bi iltihap görüp kanser şüphesiyle 1 senemi götüren doktor gibi

memorial pahaı evet ama işini profesyonelce yapan, hastalara çok olumlu yaklaşan bir hastane.
bu günler için çalış mıyormuyuz? krtik aylarımı memorailda atlatcam, sonraki zamanlar oradaki doktorumun önerdiği başka bir hastanede devam edecem

bi kaç gündür lekenmelerim oluyordu.
dün aradım gel bakalaım dedi, çok şükür sıkıntı yokmuş. crinone jel kullandıgım için bu akıntılar olurmuş. jel i kestik, iğneye başladık.

kolları bacakları tomurcuklanmış benim kuzuların :) t-rex gibi yatıyorlardı ikisi de :)))

tentation istanbulda mısın? Hangi memorial a gidiyorsun? Ben şu ana kadar hiç devlet hastanesine gitmedim. En azından basit kan testleri için bir denemek istedim ama gerçekten kötü tecrübeler yaşadım 2-3 saatte. Bir daha gerçekten asla ama asla....... İnsanın güvendiği bir doktorda muayene olması ne kadar önemliymiş yaaa. Eşimle dedik varsın daha çok para harcayalım ama bir daha buna maruz kalmayalım. Ben doğumumu da Memorial da yapacağım. Dr. um biyokimya testlerini dışarıda yaptırabilirsin diye ılımlı yaklaşıyor. Mesela ben de haşimato hastasıyım. Ve sırf basit tiroit testleri 250 lira civarı memorialda. Aile hekimi de yapıyor ücretsiz. Dr. orada yaptır sonucu bana faksla diyecek kadar da iyi bir Dr. Pek çok ünlü Dr. (Kağan Kocatepe gibi) bir tek anlaşmalı olduğu yerlerdeki test sonuçlarını kabul ediyormuş. Ama önemli testleri (İkili, üçlü, ayrıntılı ultrason vsy...) dışarıda yaptırmama kararı aldık..
Bir tek ayrıntılı ultrasonda Nişantaşında bir Dr. un (Atıl Bey) ününü duydum. MEmorialda cihangir bey yapıyormuş bir tek. Kime yaptırsam karar veremedim
Demek ikiz bekliyorsun. NE güzel yaaaaaa...Az kaldı riskli dönemin bitmesine. Biraz daha gayret....

dondurma yemek de bulantıya iyi geliyor, doktorum önerdi:)

sırf önerdiği için tadını çıkara çıkara yiyroum:)))
Ben d eeşime kaymaklı dondurma aldırdım iki gün önce. Ama kendimi durduramayıp yarım kutu yedim. Sonra da çok fena bulantı yaptı. Sırf benim pisboğazlığımdan...

Of bilmiyorum cnm ben o sonrasını çekmeyede razıyım ben çok korkuyorum asla yapamam asla:(
Abimin eşide normal doğum yaptı.Ben normal doğum yapan insanları çok yüce görüyorum:)
Canım o kadar korkma. Bence hiç düşünme şimdi bunları. Sezetyan istiyorum diyenler bir bakıyorsun normal yapıveriyorlar, ya da illa normal olsun diyenler bir sürü sebepten ötürü sezeryanla doğuruyorlar. bu çok da bizim elimizde değil. En doğrusu bence son haftaya kadar doğum şeklini düşünmemek. Benim Dr. um en azından son haftaya kadar konuşmuyormuş bile şöyle doğum olsun diye... Birazcık da bebiş karar veriyor ona.
Bir de artık epiduralla normal doğum daha kolay inanki...Eskisi gibi acı çekmiyormuş insanlar.
ay kızlar ben vicdan azabı çekiyorum çünkü az önce eşim prıngles yiyordu ve çok güzel koktu 5 6 tane yedim ya.
Aman ondna birsye olmaz. Ben iki günde bir patates kızartması yiyorum. Actifry da kendim yapıyorum ama olsun. Arada bir çok canımız isteyince abur cubur da yiyebiliriz, tatlı da....

Bence simdiden dusunme bunlari.ama su bir gercek sezerryan cok yaygin oyleki kizimda ocak anneleri olarak 70 kisdide 10 kisi noemal yapabildi:)muhtemelen burasida oyle olur.ozeller sezeryan cok yapiyor maalesef.valla. normal isteyen devlete gitsin derim ben hep orda bi sekilde normal yaptiriyorlar:)en son sezeryan oluyormusd orda.

Ben özele gidiyorum ama anne vucudu ve bebeğin pozisyonu elverdiği sürece Dr. um normal doğumdan yana. Biraz dr. un yaklaşımına ve parayı ne kadar sevdiğine bağlı sanırım.

Arkadaşlar doğum şeklini etkileyen bir sürü faktör var, Anne vucudu, anne anksiyetesi, bebeğin durumu ve pozisyonu vsy vsy. O yüzden son haftaya kadar hiç belli olmaz dedi benim Dr. um. Son hafta konuşacağız dedi. Ama iki doğum tipinden de korkan arkadaşlar var aramızda. O yüzden birbirimizi desteklemek açısından iki doğum tipini de eleştirmeyelim. Herkesin bünyesi, psikolojisi farklıdır. Biri sezeryanı daha kolay bulur, öbürü normal doğumu.
Ben normal doğum yapmaktan yanayım ama bunun tamamiyle benim elimde olmadığının da farkındayım. Bekleyip göreceğiz...Bakalım bebek kanala girecek mi? Bakalım benim vucudum uygun mu? Bakalım tansiyon problemim olacak mı hamilelik süresince?
Yalnız ne olursa olsun epiduralı katacağım doğumuma.. Sezeryanda olsa, normal doğumda bilimin nimetlerinden faydalanmak gerek....

Back
X