2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

aa ilginçmiş ilk defa duyuyorum,benim kayınvalidem yanımda yok ama olsaydı takar mıydı ki,o hala şaşkın,alışamadı,benim zorlanacağımı düşünüyo sanırım :9:

Benim kayınvalidemle hiç hamileliğimle ilgili konuşmuyo benimle.Doktora gittin mi nasılsın bebek nasıl filan diye hiç sormuyo,kaç haftalık olduğumu bile bilmiyo,oysa ki aynı binada oturuyoruz ve beni hergün görüyo.

böyle bir adet oldugunu bilmiyordum. kalp atışlarını duymaya cümbür cemaat gitmiştik, anneler ve biz:) benimki kalp atışlarını duyduktan sonra bi tane hediye etmişti.
adetten miymiş?

Biz daha söylemedik zaten kayınvalideye hamile olduğumu.12-14. haftaya kadar da düşünmüyorum açıkçası...

Aman boşver. Benim kayınvalidemde hep benden hastalıklıymışım gibi bahseder. Çok zayıf çok zayıf diye... Çok zayıf ta değilim yani. Halbuki benim hayat tarzım bu olmuş yıllardı, böyle besleniyor, böyle hareket ediyorum. Duymuyorum artık onu.Duyunca sinirleniyorum. Bir de bayılırlar torunları kendi taraflarına benzetmeye.. Ödleri kopuyor geline benzeyecek diye...Bırak konuşsun. O öyle dedi diye öyle olmak zorunda değil.Bunu geç idrak ettim ama ettim.

Ben doğumdan sonra bile beklemiyorum canım...

anchusa bu kadar ilgisizliği hazmetmek zor :))

Benim kayınvalidemle hiç hamileliğimle ilgili konuşmuyo benimle.Doktora gittin mi nasılsın bebek nasıl filan diye hiç sormuyo,kaç haftalık olduğumu bile bilmiyo,oysa ki aynı binada oturuyoruz ve beni hergün görüyo.

İyi yanından bak. Bence daha iyi bu durum. Her doktor randevunda seninle gelmek istese, Her gün bebek nasıl bebek nasıl diye sorsa ben baskı hissederim üzerimde.

İyi yanından bak. Bence daha iyi bu durum. Her doktor randevunda seninle gelmek istese, Her gün bebek nasıl bebek nasıl diye sorsa ben baskı hissederim üzerimde.

Evet rahatlatıcı bir bakış açısı,sorun haline getirmiyorum ben de mesafeli olmak işime geliyor.

anchusa bu kadar ilgisizliği hazmetmek zor :))

NE kadar beklentilerini küçültürsen eşinin ailesinden o kadar mutlu oluyorsun. Eşimden doğum hediyesi beklediğimi ima ettim ama ailesinin birşey yapmasına gerek yok inan ki...Çok şükür kendim çalışır yaparım altınımı da, takımı da...Bir de böyle şeyleri karşındaki insan düşünmeli. Bana istemek çok çok ayıp geliyor, düğünde de doğumda da...Eee karşıdaki insan da düşünmezse yapacak birşey yok. Bu yüzden mutsuz olmamak lazım. Eltime b,rşey alınmamış. Ben de beklemiyorum o yüzden...Yeterki beni lohusa iken strese sokmasınlar.Tek beklentim bu!!!

aman valla alıştım ben artık ilk yıl çok zordu 3 yıl oldu artık alıştık yani :1::1:

aa o nasıl işmiş oyle ya
Biz daha söylemedik zaten kayınvalideye hamile olduğumu.12-14. haftaya kadar da düşünmüyorum açıkçası...

iyi yapmışsın, canını sıkmasındansa

gelin kaynana ilişkisi niyet sorgulamakla ilgili. ben de kaybettim iyi niyet olayını, sorgulayıp duruyorum, her şeyde mana arıyorum.
içim rahat , ben yapmadım o kendi bu duruma getirdi.

iyi gün akrabası diyorum , onca yıl doktor doktor gezdik, neler çektik yaşadık yanımızda yoklardı..

aman valla alıştım ben artık ilk yıl çok zordu 3 yıl oldu artık alıştık yani :1::1:

Benim de sarsıntılar 1 yıl sürdü. Sonra dengeye girdi. Ama sonuç: mesafeli bir ilişki, saygılı ama gerektiği kadar görüşen bir gelin-kayınvalide...Ben şikayetçi değilim bu durumdan. Onu bilemem..

NE kadar beklentilerini küçültürsen eşinin ailesinden o kadar mutlu oluyorsun. Eşimden doğum hediyesi beklediğimi ima ettim ama ailesinin birşey yapmasına gerek yok inan ki...Çok şükür kendim çalışır yaparım altınımı da, takımı da...Bir de böyle şeyleri karşındaki insan düşünmeli. Bana istemek çok çok ayıp geliyor, düğünde de doğumda da...Eee karşıdaki insan da düşünmezse yapacak birşey yok. Bu yüzden mutsuz olmamak lazım. Eltime b,rşey alınmamış. Ben de beklemiyorum o yüzden...Yeterki beni lohusa iken strese sokmasınlar.Tek beklentim bu!!!

:2::2::43::43::43::43::43::43: ay kızımda maddi sıkıntımız çoktu ayrı eve çıktık ve 3 ay sonrasında doğumum vardı haliyle bayağıı sarsılmıştık ve eşim bir şey alamadı... bu seferde durumumuz var ama eşim yok :43::43::43: ben doğum hediyesi göremeyeceğim :49::49::49:

aa o nasıl işmiş oyle ya
iyi yapmışsın, canını sıkmasındansa
gelin kaynana ilişkisi niyet sorgulamakla ilgili. ben de kaybettim iyi niyet olayını, sorgulayıp duruyorum, her şeyde mana arıyorum.
içim rahat , ben yapmadım o kendi bu duruma getirdi.

iyi gün akrabası diyorum , onca yıl doktor doktor gezdik, neler çektik yaşadık yanımızda yoklardı..

Aynen işte. Mesafemden şikayetçi olmaya kalkarsa de eşime "Ne ektiyseler, onu biçiyorlar" diyorum. Şimdi hamile olduğumu 3.5 ay sonunda öğrenince kıyameti koparacak. Ama biz böyle uygun gördük diye geçiştireceğim..açıklama bile yapmam.

:2::2::43::43::43::43::43::43: ay kızımda maddi sıkıntımız çoktu ayrı eve çıktık ve 3 ay sonrasında doğumum vardı haliyle bayağıı sarsılmıştık ve eşim bir şey alamadı... bu seferde durumumuz var ama eşim yok :43::43::43: ben doğum hediyesi göremeyeceğim :49::49::49:
Askerden dönünce alır. Hatta ben olsam iki doğumun hediyesini toptan alırsın artık derim :1:Ona gör epara biriktirmeye başlasın :27:
Sen kayınvalidenle mi oturdun ilk başlarda?

Bakın size ben nasıl oluyorumun fotolarla kanıtı:49::49:
Bu da mayıs,veya nisan aylarında olmalı

Bu temmuz falandı galiba,iyice şişmişim.

Eklentiler

• $isk-2008yaz 014.webp
    $isk-2008yaz 014.webp
    47,1 KB · Görüntüleme: 30
  • $tekhamile.webp
    $tekhamile.webp
    90,3 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
merhabalar hanımlar
dogum heyecanı ve korkusu sarmıs bazı arkadaslarımızı
ama anchusa'nın da dedıgı gıbı bu aslında cok da bızım kararımızın etkılı oldugu bır durum degıl
elbette normal dogum ıcın tum sartlar elverıslı olmasına ragmen sezeryan konusunda ısrarcı olanlar da var
ama sadece bu noktada bızım kararımızı etkılı sanırım
cunku son haftaya hatta ana kadar bellı olmuyor dogum seklı

ılk dogumumda son 15 gun kala catı muayenesı oldum
dogumun normal olup olamayacagını kontrol eden bır muayene
zor da olsa normal dogum ıcın anne bunyesı musaıt ve normal olmalı dedı
ama tansıyonum vs hersey cok ıyı olmasına ragmen bebegın suyu az kaldıgı ıcın
2 gun ıcınde sunı sancı ıle dogumu baslatmaya karar verdı
tam 12 saat sunı sancı cektım hatta 5. saatınde normalde bu asamada sezeryana alabılırım demesıne ragmen bekledım
ama 12 saat sonunda hıc acılma olmadı ve benımle alakalı baska puruzler cıkınca aksam vaktı zorunlu sezeryana donduk
3 gun kaldım hastanede ama bu tamamen benım dıger rahatsızlıklarımla alakalıydı
sonrasında da zorluklar oldu ama bu kısıden kısıye degısır
onun ıcın sımdıden strese gırmeye hıc gerek yok

Mommy

Evet üst bacakların almış kilo ama çoook yakışmış....:49:
Yaa zaten eninde sonunda alacağız kilo.... Napalım bebişler için alalım. Sonra zayıflama topikleirnde buluşuruz.
Altındaki hamile pantolonu mu? Güzel duruyormuş hamile pantolonları daaa.

Son düzenleme:
anchusa aynen dediğin gibi canım bu kayınvalidelere gerektiği kadar yakın olacaksın yeter
aynen lohusalıkta sinir bozmasınlar yeter,benimki aslında iyidir ama çok çabuk gaza gelir
konunun komşunun laflarını dinler,kurar
bana gelir bişey sokar,yoksa kendi aklına gelmez laf sokmak falan bilirim ben de 7 yıllık evliyim yaneee:nazar::nazar:

ılk hamılelıgım ve dogumumda cok acı ogrendım bana yaptıklarında hangı boyuta gelebıleceklerını
onun ıcın hala soylemedım esımın aılesıne
daha ne kadar zaman sonra soylerım bılemıyorum tamamen keyfıme baglı

bu kez ne bana ne yuvama mudahale etmelerıne ızın vermeyı dusunmuyorum
gerekırse onlarla aynı dılle konusup uzaklastırmayı bıle dusunuyorum
o derecede agzım yandı
onun ıcın hedıyelerı de ılgılerı de lazım degıl

Mutfağa giremiyorum, en sevdiğim şey yoğurt ve süttü görmeye bile tahammül edemiyorum. Her şey kokuyor. Bulaşık makinesine kirlileri yerleştiremiyorum.dondurmada patates tadı, ette şeker tadı, bisküvide tavuk tadı alıyorum. Apartmanda herhangi bir komşu sigara yaksa, biri sigara içiyor diye fırlıyorum. Kahvesiz bir gün geçiremezdim, geçen hafta kafeinsiz kahve içeyim dedim kahvenin tadı iğrenç geldi döktüm. Karmakarışık durumdayım...
En çok yoğurt ve süte üzülüyorum. Onları yemek zorundayım ama mümkünn değil!!!
Şu ana kadar tadını normal bulduğum tek şey kivi.... Her gün 1 kivi mutlaka yiyorum...
Makarna iyi geliyor. Kalsiyum alabilmek için makarna yapıp içine beyaz peynir ve ceviz ufalıyorum. O da normal geliyor...
Dün taze fasülye pişireyim ki faydalı birsye yiyeyim deidm, ama kokudan boğuluyordum, eşime devredip içeri geçtim...Buzdolabını açmak bile istemiyorum...
Bilmem durumumu anlatabildim mi??

evet benimki gibi aynı.balık görmek bile istemiyorum.asansöre bindim geçen normalde rahatsız olmayacağım bir koku yüzünden içim dışıma çıktı.aparatif şeyler yiyebiliyorum.makarna gibi.ama meyveyi seviyorum.hergün 1 kivi,ayva,portakal,muz mutlaka yiyorum.inşallah bebiş bunlardan alır vitaminini.geçen dişlerimi fırçalarken diş etim kanadı.normalde olmaz.anladım ki süt içemiyorum.kalsiyum yetersiz geliyor sanırım.bir de süzme yoğurdu ekmeğime sürüp yemek bastırıyor midemi.

4.5 yıllık evliliğim süresinde edindiğim en iyi tecrübe minimum beklenti=maksimum mutluluk ama insanın bazen hassas olduğu zamanlara denk geliyor ve güceniyorsun.Ben 1,5 yıl önce çok şiddetli mide kanaması geçirdim 10 gün hastanede 10 gün annemin evinde yattım eşimin ailesi aman ne varmış mide kanamasında deyip sadece 2 kez 10'ar dakikalık ziyarette bulundular.O günler bana çok şeyler öğretti , onlara olan bakış açımı çok değiştirdi.Şimdi yapmadıkları hiçbirşey canımı acıtmıyor , çünkü hayatımdaki edindikleri alan çok kısıtlı...Beni mutsuz etmelerine elimden geldiğince izin vermiyorum....

Mommy

Evet üst bacakların almış kilo ama çoook yakışmış....:49:
Yaa zaten eninde sonunda alacağız kilo.... Napalım bebişler için alalım. Sonra zayıflama topikleirnde buluşuruz.
Altındaki hamile pantolonu mu? Güzel duruyormuş hamile pantolonları daaa.

Evet canım hamile pantolonu ben okula da devam ettiğim için kumaş pantalon şart oluyor
onun kesimi de güzeldi aslında lacivert ama ben öyle gıcık almıştımki
hepsini dağıttım verdim birilerine
nerden bileydim bi kez daha eylülde doğuracağımı:27:

Back
X