- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
cnm gebelik takibini orda da yapıyorlar basit rutin kan tahlilleri idrar tahlilleride orda yapılıyormus. hamileliğin 20. haftasından sonra asılar var mesela onlarda istersen saglık ocagında ücretsiz. bebek dogduktan sonra da yine aşıları devam ediyor orda. saglık ocagı dediğim aile hekimliği işte. bizim aile hekimi eski adresimizde kalmıs cok uzaktı en yakın saglık ocagına gidip hasta sayısı dolmamış bir doktora dilekçe vererek aile hekimimi değiştirdim. ama bu kadar yakın oldugunu tahmin etmiyordum
Aile hekimine ben gecenlerde tansiyonum cok düstügü bir gün tansiyon ölctürmek icin gitmistim, ben evde kücük tansiyonu 3-4 gibi ölctüm,
nunda bir yanlıslık var heralde diyip gittim,hamile oldugumu ögrenince nasıl heycanlandılar, anlamadım neden oldugunu. Nasıl kaydınız olmaz bizde
hemen yapalım kontrollere cagıracagız sizi falan dediler, Bir kisi daha varmıs hamile herhangi bir aile hekimine kayıt yaptırmayan, onu arıyorlarmıs :)
cok sasırdım. "Benim gebeligimi takip eden bir jinekologum var zaten, özel sigrotam oldugu icin kayıt yaptırmadım" dedim, jinekologa gidin tabi ki ama
mutlaka burda da kaydınız olmalı dedi hemsire. Bence gidip hamile oldugunu söylersen mutlaka ararlar.
özel hastaneler kaydımızı giriyo ya sgk ya gebe diye, yani ne tedavi uygulamışsa yazıyo,
geçen sene ordan takip edip aramışlardı beni, bu defa da aynı hastaneye gittim biliyolardır ama aramadılar bu düşürüyo bi 5 aylık fln olsun mu dediler

ilk fırsatta ben de gideyim ozaman, dr.um tansiyon fln ölçmüyo
Son düzenleme: