- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
valla canim ben ikizlerinde tam disi cikana kadar vermemistim
genelde esimde hazir dan yana cunku gereken hersey var icinde diyorrota asinida yaptirtmadi bana
dun aksam birazcik corba verdim o ne kusmaydi anlatamam
sonra biz girdik adamla birbirimize
bakalim disi cikana kadar vermiyecem
peynir tuzlu diyor
bebe buskuvileri sekerli diyor
yumurta cok agir geliyor der
der de derrrrrrrrr bacim
dr.diyede bir bildigi var diyorum
okulda arkadaslarda ver az az diyor ama dedimya kafam cok karisik
ama kussada deneyecem
her seyde kusuyor bazen kusmamasi icin yalvariyom ama nasil bir kusma sanki fiskirtiyor canim
esimde hazir ver evdekiler belki agir gelir siseler bebek icin ozel yapim diyor kafam cok karisikkkkkkkkkkkkkk
kizlar 10 u bitirdi biride cuma gunu kolunu kirdi
avaz avaz bagirmak istiyorum imdattttttttttttttttttttttttttttt
mas. ne guzel yiyormus sende guzel hazirliyorsun canim nazar degmesin anali kizli kasiyin totisi bakiyimmmmmmmmm
tarhana çorbasını kendiniz mi yaptınız? ben de bebek tarhanası diye satıyordu teyzeler baharatsız ve salçasız ondan almıştım yazın, ama henüz vermedim, bizimki de sever umarım..sebzeleri sevmiyor beyefendi, etobur olacak galiba ...
ikonlar bazen bende de tıkladığım halde eklenmiyor..
fotografı da ben Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim şuradan yüklüyorum o zaman boyut problemi olmuyor..
tarhana çorbasını kendiniz mi yaptınız? ben de bebek tarhanası diye satıyordu teyzeler baharatsız ve salçasız ondan almıştım yazın, ama henüz vermedim, bizimki de sever umarım..sebzeleri sevmiyor beyefendi, etobur olacak galiba ...
ikonlar bazen bende de tıkladığım halde eklenmiyor..
fotografı da ben Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim şuradan yüklüyorum o zaman boyut problemi olmuyor..
ellerine sağlık cnm, vallahi çok hamaratsınben tarhanayı yazdan yapmıştım bereni düşünerek onu veriyorum ama az kaldı bitince e bebekre satılıyor bebek tarhanası diye onu alıcam.
evet kayınvalidem yapıyor hersene o getirir sağolsun
çok şükür herşey organik dışardan bişi vermiyorum,muhallebide dahil vermıyorum.
teyzeler yaptıysa ev tarhanasıysa sorun olmaz.
bende tıklancak ikonda yokki,onu soruyorum işte nasıl olcak?
ben maddi konusunu hic hesaplamadim esimde hesaplamazbence vermekte fayda yabancılaşmaz mı ölede sizin bütçeniz var tamam da olmayanlar veryor bişey ouyormu hayır taş gibiler ben şekerli ve tuzlu vermiyorum haricinde hemen hemen herşeyi evriyorum benim adamla senin adam tam zıt kutupmuş benim adamda o hazırlardan nefret ediyo içinde ne oldugu belli değil diyip ben verdiğimde bi ton söylenir ben sadece dışarı çıakrken birde gece yatırırken veriyorum
ben cocuk dr.cok soruyorum bu konuyu normal telaslanmayin diyorkusma nedeni bebeklerde olan reflü problemi olabilir cnm,
ben ilk bebeğimde kızımda yaşadım, aynen anlattığın gibi fışkırtarak kusardı, tam 7 ay çektim, öyle böyle değil ama iç badisine benim üzerime halılara koltuklara kadar ıslatırdı heryeri...
ama oturmaya başladığında geçti kendiliğinden...7 ayda geçmezse 12. ayda geçer demişti bize o zaman dr..sizin kusma probleminizde yakında geçer umarım..
ek gıdayı verirken de yemeyi reddettiğinde hiç ısrarcı olmuyorum çünkü o fazladan bir kaşık bile midelerini bulandırabiliyor, mideleri çok küçük ve çok hassas..geçmiş olsun kusma çok zor, çektiğim için biliyorum.. Allah kolaylık versin..
saolasın canım,geçmiş olsun bu arada kızına işin zor valla.
kusmasını doktoruna söyledin mi fışkırarark kusuyorsa Allah korusun tabi ama reflü olabilir doktoruna bir danış istersen.
ben tarhanayı yazdan yapmıştım bereni düşünerek onu veriyorum ama az kaldı bitince e bebekre satılıyor bebek tarhanası diye onu alıcam.
valla canim ben ikizlerinde tam disi cikana kadar vermemistim
genelde esimde hazir dan yana cunku gereken hersey var icinde diyorrota asinida yaptirtmadi bana
dun aksam birazcik corba verdim o ne kusmaydi anlatamam
sonra biz girdik adamla birbirimize
bakalim disi cikana kadar vermiyecem
peynir tuzlu diyor
bebe buskuvileri sekerli diyor
yumurta cok agir geliyor der
der de derrrrrrrrr bacim
dr.diyede bir bildigi var diyorum
okulda arkadaslarda ver az az diyor ama dedimya kafam cok karisik
ama kussada deneyecem
ben maddi konusunu hic hesaplamadim esimde hesaplamaz
benim minigim dogdugunda plastik alerjisi cikti ve zor bir donem gecirdik
hatta hamis topiginden arkadaslar bilir ben rahim kanseri teshisiyle hamilelik gecirdim
kizim dogdu ben ameliyata girdim ve cokkkkkkkk zor anlar yasadik
bunlari yasayan bir aile olarakta parasal degerini onemsemedik
bunu burda belirtmeniz cok hos olmadi bence
sizinde butce olarak dusunmenize biraz uzuldum acikcasi
ama esime guvenirim onun bilgisinede
adam zaten gec baba olmus biri 3 cocugunada bildinin en iyisini yapmaya calisiyor diye fazla sorgulamiyorum
ama yinede yorumunuz ve fikriniz icin tsk. ederim
ben cocuk dr.cok soruyorum bu konuyu normal telaslanmayin diyor
acikmadikca istemedikce verme diyor
hatta emzirdigim icin once emzirmemi yetmedini hissedersem ve cocuk isterse bir sure onu oyala oyle ver dedi
ama oyle bir kusma oluyorki bogulacak saniyorum
onceden saatli besliyordum ama simdi tamamen ona bagli
insallah gecer canim
inan erkege laf anlatmakeşin dr. muş galiba, öyle anladım cnm o zaman onu ikna etmen biraz daha zor haklısın....erkeklerin herşeye karışması çok sıkıcı oluyor Allah kolaylık versin
kızının da kolu kırıkmış geçmiş olsun ona da..çabuk iyileşir inşaallah..
sana da büyük geçmiş oldun çok badireler atlatmışsınız...Allah bir daha yaşatmasın...
hilma arkadaşımız da kötü manada demedi bence, herşeyi hazır yedirmeye herkesin bütçesi yetmeyebilir, haklı da...burayı her okuyanın ne şartlarda yaşadığını biz bilemeyiz ki..
belki bizi okuyup hazır vermem gerek ya da hazırlar çok zararlıymış diye düşünen olabilir.o yüzden ben bu konularda çok keskin konuşmayı pek sevmiyorum..herkesin görüşü farklı farklı neticede...
dr.un çok doğru söylemiş bizim dr.umuz da aynı şeyi öneriyor, bu aylarda maksat çocuğu sütten farklı gıdalarla da tanıştırmak, yutmayı-çiğnemeyi yavaş yavaş öğretmek, o yüzden yemediğinde ben de çok zorlamıyorum...zaten aç olsa yer...
fakat yoğurdunu ve yumurta sarısını çok önemsiyorum, çünkü anne sütü protein ihtiyacına yeterli gelmeyebilir büyüdükçe..
senin bebiş de benimki gibi anne sütü ile doyuyor demek ki..
gıda alerji testi yapıldı mı peki bebişinin cnm? belki birşeye alerjisi vardır, o da şiddetli kusmaya neden oluyor...
ben kızımın ay anneleri ile konuşurken orada bi arkadaşın bebği öyleydi mesela, kusma problemi çoktu ve yedirdiği kanola yağından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı sonradan...
sana da büyük geçmiş oldun çok badireler atlatmışsınız...Allah bir daha yaşatmasın...
hilma arkadaşımız da kötü manada demedi bence, herşeyi hazır yedirmeye herkesin bütçesi yetmeyebilir, haklı da...burayı her okuyanın ne şartlarda yaşadığını biz bilemeyiz ki..
belki bizi okuyup hazır vermem gerek ya da hazırlar çok zararlıymış diye düşünen olabilir.o yüzden ben bu konularda çok keskin konuşmayı pek sevmiyorum..herkesin görüşü farklı farklı neticede...
dr.un çok doğru söylemiş bizim dr.umuz da aynı şeyi öneriyor, bu aylarda maksat çocuğu sütten farklı gıdalarla da tanıştırmak, yutmayı-çiğnemeyi yavaş yavaş öğretmek, o yüzden yemediğinde ben de çok zorlamıyorum...zaten aç olsa yer...
fakat yoğurdunu ve yumurta sarısını çok önemsiyorum, çünkü anne sütü protein ihtiyacına yeterli gelmeyebilir büyüdükçe..
senin bebiş de benimki gibi anne sütü ile doyuyor demek ki..
gıda alerji testi yapıldı mı peki bebişinin cnm? belki birşeye alerjisi vardır, o da şiddetli kusmaya neden oluyor...
ben kızımın ay anneleri ile konuşurken orada bi arkadaşın bebği öyleydi mesela, kusma problemi çoktu ve yedirdiği kanola yağından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı sonradan...
inan erkege laf anlatmak
deveye hendek anlatmaktan zor canim
sagol bebegim cuma gunu kolunu kirdi
allah bana sabir versinnnnnnnnn
hepimize sabir versin cocuk buyuturken
benim esim sagolsun s........masa dr.goturur
dogdunda meme ve biboron almayinca plastik alerjisi dendi
pesine bu ameliyatlar dr.lar derken sinirler bozuktu hep
dogru soyluyorsun keskin konusmak hos degil
ama bizim dolabi goren herkes ayni seyi soyleyince bir anda patlayadabiliniyor
ama bizim dr.gelsimi iyi desede anne gozunde bebek hep kucuk isteeeeeeee
gida alerjisitesti yapildi ama dr.birsey demedi sanirim normal hersey
sadece omega veriyoruz ekstra
bu adam beni delirtiyor inanki
esimle yas farkim var
sanki cocuklari burnundan o cikardi gibi davraniyor
ortam gerilmesin diye cogu seyi yutuyorum babalik duygusu cok cok agir basiyor ne deyimmmmmm
ama aksama sebzeli mercimek yaptim biraz ayirdim yagsiz tuzsuz salcasiz
onun yaninda deneyecem
bebeğe kanola yağımı veriyorlarmış,bize bile çok zararlı o yağ
hatta bi ülkede yasaklanmıstı,bari ayçiçek yağı verselerdi bu arada mısır yağıda iyi değil
ya ben senin dediğin kahvaltıyı yapmıştım,ama benim kız beğenmedi
evet bende smyle yok nasıl gelirki :)
iyi geceler annedaşlarım :)))
artık görüşemiyoruz,çoğumuz olmuyoruz fena halde üzülüyorum bu duruma ama yapacak bir şey yok...
paşam Çağan'ım sizlerin kuzusu gibi büyüyor maşallah teyzeleri...ama ne emekliyor ne de dişimiz var...
ek besin gözümü çok korkutmuştu ama alıştık yavaş yavaş...
kahvaltısını 1 yumurta sarısı,1 ceviz,küçük bir parça keçi peyniri ve keçi boynuzu ile çeşitlendiriyorum güne göre...peynir ekliyorsam pekmezi katmıyorum,faydalarını öldürdüğü için birbirlerinin...
öğlen çorba diorum ama genelde suyu az geliyor ve püre kıvamında oluyor :)))
patates,havuç,brokoli,pırasa...yine duruma göre çeşitlendiriyorum,tavuk,irmik,tel şehriye,bulgur,pirinç ile...kemik aldı eşim kasaptan kaynatıp o suyu kullanıyorum
ikindi meyve püresi yapıyorum,elma,armut,muz...
yoğurdu da 1 saat sonra gibi ya da çorbasıyla verdiğim de oluyor...mesela bugün meyve ve yoğurdu karıştırdım muzlu yoğurt verdim paşama...
tabi bu öğünlerin zamanı uyku saatine göre değişiyor...paşamın uyku düzeni olmadığı için...kahvaltıyı kimi zaman 09:00 da kimi zaman da 11:30 da yapıyoruz siz hesap edin yani :)))
bu kadar yazıyorum da paşam hepsini afiyetle mi yiyor...tabi ki hayırrrrrr,yediği kadar diyorum ben de,nasılsa azaltsa da hala emiyor beni de...
en son akıllı radyo ve renkli halkalar aldık ama ikisini de yüzüne,kafasına çarpıyor korkuyorum vermeye işin açığı,kendisi de kumanda,telefon gibi araç-gereçlerle daha meşgul zaten... müsaade etsem nasıl keyifle oynar onlarla...
bizden haberler böyle kızlar...sizlerle fikir alış verişi yapmayı,k.k. yı çok özlemişim ama pek kimse olmayınca ben de gelmez oldum...kendinize,kuzularınıza dikkat edin emi...
kızlar herkese selam perşembe günü beren alttan 2 dişini birden çıkardı, ne ateş ne huysuzluk ne iştahsızlık ne uyku düzeninin değişmesi hiçbirşey anlamadım maşallah benim kuzumaakşam muhallebi yediriyordum bi baktım kaşığa çıt çıt ses geliyor pispis sırıttı suratıma beren hanım ilk ben görmüş oldum haftasonu hediyelerini aldık babasıyla dişi biraz gözüktükten sonra da diş buğdayını yapıcam panpişin
Bu alandaki Bebeğinizin Tahmini Doğum Tarihi yazılımınız öngörülen Formatta değildir. Lütfen bu alanın açıklamasını okuyun.
böyle yazıyor evlilik panosu yapmaya çalıştıkça(( neden olmuyor ki???
bugünkü çorbamız patates+havuç+kemik suyu...sevdi sanki Çağan,yed, yarım kase...
birazdan meyve püresi yapacağım,elma mı armut mu yapsam karar veremedim...
kusma demişsiniz ayyyhhh ne çektik ne çektik(( reflü çıktı,şurup gibi bir şey kullandık sonra 6.ayında kendiliğinden geçti
hadi teyzeleri paşanın meyve zamanı
dün aylık kontrolümüzü olurken çocuk doktorumuz kızamık salgını var
aşıyı öne aldılar,sağlık ocağı heran arayabilir sizi dedi
bende bugün aradım,aile hekimiyle görüştüm aşıya nezaman geliyim diye
ikiside canlı aşı olduğu için 1 ay sonra gelmemi söyledi
1 ay sonra kızamık aşımız var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?