2012 Haziran Anneleri Doğurdu

iyi geceler annedaşlarım :)))
artık görüşemiyoruz,çoğumuz olmuyoruz fena halde üzülüyorum bu duruma ama yapacak bir şey yok...
paşam Çağan'ım sizlerin kuzusu gibi büyüyor maşallah teyzeleri...ama ne emekliyor ne de dişimiz var...
ek besin gözümü çok korkutmuştu ama alıştık yavaş yavaş...

kahvaltısını 1 yumurta sarısı,1 ceviz,küçük bir parça keçi peyniri ve keçi boynuzu ile çeşitlendiriyorum güne göre...peynir ekliyorsam pekmezi katmıyorum,faydalarını öldürdüğü için birbirlerinin...

öğlen çorba diorum ama genelde suyu az geliyor ve püre kıvamında oluyor :)))
patates,havuç,brokoli,pırasa...yine duruma göre çeşitlendiriyorum,tavuk,irmik,tel şehriye,bulgur,pirinç ile...kemik aldı eşim kasaptan kaynatıp o suyu kullanıyorum

ikindi meyve püresi yapıyorum,elma,armut,muz...
yoğurdu da 1 saat sonra gibi ya da çorbasıyla verdiğim de oluyor...mesela bugün meyve ve yoğurdu karıştırdım muzlu yoğurt verdim paşama...

tabi bu öğünlerin zamanı uyku saatine göre değişiyor...paşamın uyku düzeni olmadığı için...kahvaltıyı kimi zaman 09:00 da kimi zaman da 11:30 da yapıyoruz siz hesap edin yani :)))
bu kadar yazıyorum da paşam hepsini afiyetle mi yiyor...tabi ki hayırrrrrr,yediği kadar diyorum ben de,nasılsa azaltsa da hala emiyor beni de...

en son akıllı radyo ve renkli halkalar aldık ama ikisini de yüzüne,kafasına çarpıyor korkuyorum vermeye işin açığı,kendisi de kumanda,telefon gibi araç-gereçlerle daha meşgul zaten... müsaade etsem nasıl keyifle oynar onlarla...

bizden haberler böyle kızlar...sizlerle fikir alış verişi yapmayı,k.k. yı çok özlemişim ama pek kimse olmayınca ben de gelmez oldum...kendinize,kuzularınıza dikkat edin emi...

bir de şu kocelerinizle evlilik zamanınızın takvimini nasıl yaptığınızı bana da deyin bir olur mu :)))

herkese günaydın
dün bizim aylık kontrolümüz ve rota aşısının 3.dozu yapıldı.
çok şükür kızım gayet iyi doktor diş etlerinin kabardığını söyledi
bu ay 740 gr almış doktor çok beğendi
ek gıda çok yemiyor
en çok sütümle besleniyor ve çok şükür sütümde bi azalma olmadı hala aynı
doktorda sütümün iyi olduğunu söyledi
kızlar ek gıda veriyorum diye emzirmeyi bırakmayın sık sık emzirin
2 yaşına kadar en iyi gıda anne sütüdür bunu unutmayın
ondaki vitamin hiç birşeyde yoktur
hadi herkese bol sütler...

kahvaltıları ayrı ayrı varebilirsin pekmezde yemiş olur o zaman.ben hergün bi çay kaşığı aç karnına veriyorum.
ve nar suyu çok iyi mutlaka ver dedi doktorumuz.bir gün meyve püresi yerıne nar suyu vericem.
bizde kemik et tavuk sularına başlıcaz.yemeklerını bunlarla yapcakmışız artık.
çorbalar zaten adı çorba :) ama püre oluyor,biz sade bir sebze yemeğine geçtik
mesala bugun sade ıspanak yapıcam

hadi bakalım koca adam olacak yiğit, içinin sızlaması normal canım anne yüreği ama inan büyüyünce hatırlamayacak, bence bebekken yaptırmak en mantıklısı hatta doğduğu gibi.
evt küçükken olması en iyisi ama işte taşınma işi var yiğit 20 günlüktü taşındıgımızda aklımızada pek gelmedi:)

maşallah kuzuya yiğit fenaydı dişi çıkarttıgında gece hiç uyumuyordu nerdeyse şimdide galiba üstler çıkacak

oyy maşallah fıstıga... ahh ahh yiğite öle hele bir şey alsın eline elinden aldımmı basıyor yaygarayı benle kavga ediyor yumrugunu sıkıp sanki dişlerini sıkıyor gibi yapıp bagırıyor bana:)

1kase yiyor.

bence en güzeli evde kendiğin yapman artık damakları herşeyi algılyıor dün emsela bir çikolata veriyim napıcak dedim daha hiç tatmadı pekmezden hariç tatlı bişeyi yüzünü buruşturdu tükürdü evden yapmaya başla senin için rahat olucak ben kendimizi çorbya yapıyorsam ilk önce salçasını tuzunu katmıyorum ona ayırdıktan sonra kendimizinkine salçasını tuzunu katarım yiğitin çorbasını blendırdan geçiriyorum suluysa içine ekmek içi katıp veriyorum ben hemen hemen herşeyi yapıp veriyorum pırasan yeşil mercimege tavuk-balık kıyma sebzelerin hemen hemen hepsi meyvelerden portakal ve mandilna hariç
bir de şu kocelerinizle evlilik zamanınızın takvimini nasıl yaptığınızı bana da deyin bir olur mu :)))

http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-uygulamalar/587036-evlilik-panosu-uygulamasi.html burdan yapabilirsin cnm anlatıyor

elifsueda napıorsun nasılsın

iyiyim canım sen nasılsın?
şu an zar zor kahvaltı yapmaya çalışıyorum da :) hanfendiden
ayaklarımın dibinde sürünüp ağlıyo :)
buna kalsa aç gezecem zati...

Son düzenleme:
iyiyim canım sen nasılsın?
şu an zar zor kahvaltı yapmaya çalışıyorum da :) hanfendiden
ayaklarımın dibinde sürünüp ağlıyo :)
buna kalsa aç gezecem zati...

:):) oyoyy al beni diyo:) bende işteyim yaa bizim oğlanda uyanmış yemeğini yiyormuş... yürüteç kullanmıyormusun

kullanıyorum doktor her ne kadar önermesede.

o doktorlar çogu şeyi önermiyo ama kendi çocukları oluncada herşeyi kullanırlar ben işim oldugunda koyuroum günde 20-25 dk ancadır toplamda yemek yerken birde yemek hazırlarken koyurum yoksa fırsat vermez ki

valla canim ben ikizlerinde tam disi cikana kadar vermemistim
genelde esimde hazir dan yana cunku gereken hersey var icinde diyorrota asinida yaptirtmadi bana
dun aksam birazcik corba verdim o ne kusmaydi anlatamam
sonra biz girdik adamla birbirimize
bakalim disi cikana kadar vermiyecem
peynir tuzlu diyor
bebe buskuvileri sekerli diyor
yumurta cok agir geliyor der
der de derrrrrrrrr bacim
dr.diyede bir bildigi var diyorum
okulda arkadaslarda ver az az diyor ama dedimya kafam cok karisik
ama kussada deneyecem

bence vermekte fayda yabancılaşmaz mı ölede sizin bütçeniz var tamam da olmayanlar veryor bişey ouyormu hayır taş gibiler ben şekerli ve tuzlu vermiyorum haricinde hemen hemen herşeyi evriyorum benim adamla senin adam tam zıt kutupmuş benim adamda o hazırlardan nefret ediyo içinde ne oldugu belli değil diyip ben verdiğimde bi ton söylenir ben sadece dışarı çıakrken birde gece yatırırken veriyorum

o doktorlar çogu şeyi önermiyo ama kendi çocukları oluncada herşeyi kullanırlar ben işim oldugunda koyuroum günde 20-25 dk ancadır toplamda yemek yerken birde yemek hazırlarken koyurum yoksa fırsat vermez ki

hocanın dediğini yap yaptığını yapma hesabı :)
bende zorda kalınca koyuyorum
oğluna kim bakıyor+ne iş yapıyorsun?

ben mama kavonazlarında mayalıyorum miktarı tam büyük çay bardakları kadar 100 cc.
bazen 1 2 kaşık yiyor bazen o kavonozun tamamını dikiyor ağzına :)
ama dibinde hergün damızlık ayırıyorum.
artık tarhana çorbasına geçtik biz,en çok tarhana çorbası ve meyve püresini severek yiyor.
tarhana çorbasını minik kaseye koyuyorum.
kase tam dolu olmuyor,yarısı kadar yiyor.

Son düzenleme:
ben foto yüklüyorum hata oluştu diyor,çözünürlükten dolayımı acaba?belirli bir kota mı var?
birde şu smyle ler var ben neden onları kullanamıyorum.
cevap bekliyorum kızlar.

ben foto yüklüyorum hata oluştu diyor,çözünürlükten dolayımı acaba?belirli bir kota mı var?
birde şu smyle ler var ben neden onları kullanamıyorum.
cevap bekliyorum kızlar.

belli bir kotası var ondan hata evrmiştir küçült tekrar dene istersen smiyler hakkında bir bilgim yok

tarhana çorbasını kendiniz mi yaptınız? ben de bebek tarhanası diye satıyordu teyzeler baharatsız ve salçasız ondan almıştım yazın, ama henüz vermedim, bizimki de sever umarım..sebzeleri sevmiyor beyefendi, etobur olacak galiba ...

ikonlar bazen bende de tıkladığım halde eklenmiyor..
fotografı da ben Hızlı Resim yükle, internette paylaş | resim upload | bedava resim şuradan yüklüyorum o zaman boyut problemi olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…