Kızlar merhaba iyisinizdir inşallah. gülfem birkaç gündür tay tay duruyordu. Dün akşamda birkaç adım attı. 5 dakika yalnız bırakmıyoruz. Hemen koltukları tutup öyle yürümeye çalışıyor. Çok tehlikeli olmaya başladı. Uyanık olduğunda iş falan yapamıyorum. Oyuncakla oyalamaya çalışıyorum o da birkaç dakika sürüyor. Hemen başka Şeylere yöneliyor. Allah yardımcımız olsun.
selamlar kızlar...
biz de bugün 8.ayı doldurmuşuz, zaman nasıl hızlı akıyor inanamıyor insan...
hala dişimiz yok, bu gece çok huzursuzdu bebişim, dün dışarıda rüzgar yemiştik biraz ondan mı, yoksa diş sıkıntısımı bilemedim...
hep sağlıklı günleri olsun bebişlerimizin inşaallah...
canım tarifini yazayım o şekilde yapasın
• 1 adet levrek
• 1 adet orta boy patates
• 1 adet orta boy havuç
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 sap taze kereviz sapı
• 1 adet defne yaprağı
• 5 su bardağı su
• yarım limonun suyu
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 silme yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
tarif:
1. Pulları kazınmış, içi temizlenmiş ve kılçığı alınmış levreği akan soğuk suyun altında yıkayın.
2. Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesi, soğanı, havucu küp küp doğrayın ve derin bir tencerenin içine koyun. levreği üzerlerine yerleştirin, defne yaprağını ve 5 su bardağı suyu ekleyin.
3. Orta ateşte 40 dakika haşlayın, ara sıra üzerinde biriken köpüğünü kaşıkla alın.
4. Sürenin sonunda balığı tencereden çıkartın ve derisinden, kalan kılçıklarından beyaz etlerini ayırın ve küçük küçük didin.
5. Tenceredeki malzemeyi öğütücüyle püre haline getirin. Önceden içindeki defne yaprağını çıkarmayı unutmayın.
6. Boş bir çorba tenceresine yağı ve unu koyun yakmadan kavurun ve püre haline getirdiğiniz karışımı tencereye boşaltın.
7. İnce ince doğranmış kerevizi ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
8. Temizlenmiş balıkları ekleyin ve hepsini 5 dakika daha fıkırdatın.
9. Terbiyesi için; limonla yumurtayı çırpın, biraz beklettiğiniz çok sıcak olmayan çorbadan bir kaç yemek kaşığı ekleyin, sosu yavaş yavaş ılıştırın.
10. En son bütün sosu çorba tenceresinin içine dökün ve karıştırın.
11. Şimdi servis yapabilirsiniz.
yumurtalı terbiyeyi yapmazsan daha güzel oluyor onu ekleme sadece unu yağda kavur üzerine çorbayı dök böyle daha güzel oluyor. minişine yedirirkende birkaç damla limon sık içine.
oyuncakları dediğin gibi yapıcam playskooldan memnun olmayanlar vardı ama sen memnunsan alabilirim şimdi indirimde zaten, aktivite masasını kesin alıcam.
Kızlar merhaba iyisinizdir inşallah. gülfem birkaç gündür tay tay duruyordu. Dün akşamda birkaç adım attı. 5 dakika yalnız bırakmıyoruz. Hemen koltukları tutup öyle yürümeye çalışıyor. Çok tehlikeli olmaya başladı. Uyanık olduğunda iş falan yapamıyorum. Oyuncakla oyalamaya çalışıyorum o da birkaç dakika sürüyor. Hemen başka Şeylere yöneliyor. Allah yardımcımız olsun.
diş olsun inşallah canım başka sıkıntısı olmasında rahat rahat pırtlatsın dişlerini inşallah annesi.
sağolasın cnm tarif için, detaylı da yazmışsın, kaydediyorum hemen.. eksik olma..
neden memnun değillermiş acaba cnm? bizdeki 4 yıllık hatta ablamız hala oturuyor zaman zaman üzerine..hala çok sağlam yani, evet fiyatı da uygunmuş...
beren sıralıyorsa bununla güzel oyalanır, ama araba plastikten dolayısıyla çok hafif ;o yüzden bizim minişler gibi küçükler henüz tam dengeyi sağlayamadıklarından, önü havaya kalkıyor arabanın yürütmeye calışırken, ama senin gözetiminde olursa bi sıkıntı olmaz zaten plastik olduğu için tehlike arz edecek bi parçası da yok..
canım şu tarz yorumlar vardı bu yüzden muallaktaydım.
kızıma aldığımızda yeni yeni yürümeye başlamıştı tutma yeri çok kısa olduğu için adımlarını ayarlayamadı ve bu araçla yürüyemedi. Araba şekline soktuğumuzda ayakları yere deydiği için kullanamadık, kendisi zaten süremedi ,ayaklarını yukarı toplamasını beceremiyor haliyle... Şimdi yürüyor ve hiç yüzüne bakmıyor. Sanırım 3 yaşından sonra bu arabayla kendine bir oyun bulabilecek :)
alıntı ebebek:)
hayır erken değil, hatta doktorumuz bize sofra yemeklerinede geçebilir artık bu ay dedi ve yaptığım yemeklerden dolma içi vb. yediriyorum balık için 8 aydan sonra rahatlıkla verilebilir biz ek gıdalar 4. ay bitiminde başladık ve şuan 5 öğün ek gıda +anne sütü yiyoruz, kilomuza gelince öyle hareketliki çok zor kilo alıyor 8 aylık kontrolünde 8 kilo 300 gramdı ama doktorumuz kilosunun ve motor gelişiminin çok iyi olduğunu söyledi.
disleri cikmadan nasil oturtacaz
nasil sofradakilerden verecez
benim elif en ufak puturde oguruyor,kusmaya calisiyor
burdaki yazilanlari okudukca bebeklerinize nazarlardan uzak hayranim
Yalnız değilsin canım benim ikizler de aynı . Gülfeme de maşallah bizim bıdışlar da geri geri emeklemeyi ilerletti iyice odanın başına ters koyuyorum geri geri kapıya kadar geliyorlar :)))) az önce birbirine ters olacak şekilde koydum yere, popo popoya kavuştular :)))
Mama sandalyesini kullanıyomusunuz? Ben yerim yok zamanı gelince alırım diye almamıştım şimdi zamanı geldi mi acep????
elifimi anlatiyon canim ya
benimkide emekleme yerine yuvalaniyor birde hizli hizli ayaklarini yere vuruyor cani yaniyor diye hop oturuyom ama yemek buyuk dert bizde
ilk in berenle ayni gun dogdu elif ama nerde
mas.berene
dis icin dr.a bile gittim.dr.gec cikmasi iyi dedi.ama hergun bakiyorum orda minik bir beyazlik gormeyi umut ederek
Bizimkiler 22haziran doğumlu, veranın hareketsizliği diline vurdu sürekli konuşuyor attı yı öğrendi dün eymene koşacam diye süpürgeyi yere hızlı bıraktım attıııı diyo :)). Lafla işini hallettirir yürümesine gerek yok bıdığın. Kapıyı öğrendi bi de dış kapının önünden geçerken kapıya doğru uçuyor adetaelifimi anlatiyon canim ya
benimkide emekleme yerine yuvalaniyor birde hizli hizli ayaklarini yere vuruyor cani yaniyor diye hop oturuyom ama yemek buyuk dert bizde
mas.berene
dis icin dr.a bile gittim.dr.gec cikmasi iyi dedi.ama hergun bakiyorum orda minik bir beyazlik gormeyi umut ederek
bilmem ki cnm benim kız tutunup gidebiliyordu 10-11 aylıkken falan.. kısa değil tam bebek boyuna göre ortalama uzunlukta yapılmış bence..
araba modeli içinse doğru demiş yazan kişi; kendi kendisini sürebilmesi için bayağı bir güçlenmesi büyümesi gerekiyor, ama biz oturtup iterdik çok hoşuna giderdi, bebeklerini falan bindirirdi..
istersen sen e bebekte bi denet orada zaten kurulu halde oluyor bu oyuncaklardan, ya da bize getir Berenciğ, sürdürelim denetelim..hali hazırda salonda duruyor arabamız..ama bizimki sıralamadığı için henüz kullanmıyoruz
ben kullanıyorum çok memnunumMama sandalyesini kullanıyomusunuz? Ben yerim yok zamanı gelince alırım diye almamıştım şimdi zamanı geldi mi acep????
disleri cikmadan nasil oturtacaz
nasil sofradakilerden verecez
benim elif en ufak puturde oguruyor,kusmaya calisiyor
burdaki yazilanlari okudukca bebeklerinize nazarlardan uzak hayranim
elifimi anlatiyon canim ya
mas.berene
evet canım en iyisi gidip bakıpta deneyerek almak artık mağazayı birbirine katar benim bıdıkteklifin için teşekkür ederim çok incesin
bızımkı yamuk yamuk bır guler herkes kole hanımabizim de hiç dişimiz yok, pütürlüde öğürüyor, vakti gelince yiyorlar zaten cnm, senin de benim gibi kinci bebişindi yanlış hatırlamıyorsam..
benim ilk bebeğim kızım hatırlıyorum dişi yokken bir pirinç tanesinden boğulacak gibi olurdu, sonra dişleri çıktıkça alıştı katı gıdalara kendiliğinden..
maşaallah bayağı hareketliymiş elifcikAllah sağlık versin annesi..
bızde dısarıyı sevıyozBizimkiler 22haziran doğumlu, veranın hareketsizliği diline vurdu sürekli konuşuyor attı yı öğrendi dün eymene koşacam diye süpürgeyi yere hızlı bıraktım attıııı diyo :)). Lafla işini hallettirir yürümesine gerek yok bıdığın. Kapıyı öğrendi bi de dış kapının önünden geçerken kapıya doğru uçuyor adeta
evet canım en iyisi gidip bakıpta deneyerek almak artık mağazayı birbirine katar benim bıdıkteklifin için teşekkür ederim çok incesin
ben kullanıyorum çok memnunum
canım her bebeğin farklı farklı gelişimi sen daha iyi biliyorsun birde ikiz büyüttün çünkü inşallah 1 yaşından sonra hepsi düzene girer merak etme, ayrıca beren hanım teşekkür ediyor güzel iltifatların için.
ben çok seviyorum zaten o mağazayı, her yerde oradan oraya koşuşturan, oyuncakları kurcalayan minikler oluyorteklifimizde de çok ciddiyim gerçekten, benim kızımın ay grubu ile hala görüştüğüm arkadaşlarım var..
bızımkı yamuk yamuk bır guler herkes kole hanıma
ama sofraya gelmek ıstıyor vermıyoruz oyle bır bakısı varkı yıyemıyorum
ama benım kızın dılıne vurdu
3.canım ıkızler var
bızde dısarıyı sevıyoz
ılk kelımesı dedde ıdı hala unutmadı sımdıde babba yapıstı dılıne
ıkızler ınan cok baskaydı yada ben daha genc tecrubesızdım
bırde calısıyordum ya
ama onlarda 6 aylıkkken dısı cıkarmıstı
hatta balım 10.ayında 4 5 adım atıyordu
naz bıraz gec gıttıde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?