2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Selamlar kizlar...

gece 4te acildeydik oglumun gaz sancisi tuttu 1de 4te acile gittik zinco verdi dr 2 kere verdim ancak uyudu

dun sabah zyagi yalatmistim gece 1e kadar alttan ustten cok iyi gaz cikardi ama gece yine basladi biogia bizde bi ise yaramadi zinco yaradi sukurler olsun

8. gunumuz bizimde hala gobegimiz duruyo ne zaman dusecek bakalim

kızlar bızım uyku duzenımızde emme duzenımızde yok saatte bır emmek ıcın kalkıo aksamlarıda bazen uc saat uyumuo mıkır mıkır Allah ım ne zmaan duzene gırcez dıyorum bazen..
bıde emdıkten sonrada mık mık gaz cıkarmak ıcın sıkınıo sıkınıo uyuyamıo bazende emdıkten sonra hıckıra hıckıra uyuyamuo

dün sağlık ocağında aşımızı olduk, bebişimi tarttılar 1 ayda 1 kilo 430 gram almış ve 6 cm uzamış kuzuma maaşallah:nazar: yarında kendi doktorumuzda kontrolümüz ve kalça ultrasonumuz var bakalım doktorumuz nasıl görecek bebişi.

ilkcim, aşıdan sonra ateşlendi mi, 1 aylıkken yapılan aşı değil mi, bizde cumartesi yaptırıcaz ama ateş yapıyor dediler, bir sorayım dedim

Kizlar bana doktorum gogs ucu yarasi icin fito kremi verdi, mucize gibi bir ilac bir iki gunde hic birseyim kalmadi.
Benim de gogus ucum duz oldugu icin basta slikon meme ucu kullandim ama gogus kanalllari tikaninca pompayla sagmaya basladik ve gogus ucum cikti. Gecen carsambadan beri slikon uc kullanmiyorum. Su anki sorunum fazla sut, kizim butun gun emdigi icin surekli sut uretimi var, gecelik sutyen carsaf yetistiremiyorum. Sagip biberonla versem rahat edicem ama biberona alismasin diye sadece gece ve sabah ilk uyandiginda biberon vermek istiyorum, uykuyla uyaniklik arasi cakmasin diye. Dunden beri biberon da almiyor, itiyor. Bu gece yine deniycem insallah alir yoksa saatbasi uyanip emiyor, en fazla 10 dk uyanik kalabildigi icin bir saat sonra tekrar uyaniyor.
Dun geceden beri acayip uykusuzum, bu akssm 8de banyosunu yaptirip uyuttuk nihayet, 11de uyandirip besliycem, simdiden stres basti nasil uyandiricam diye.

Bu arada bize hastanede her gun yikayin dediler, 13.gundeyiz hala gobegimiz dusmedi. Kuru tutuyoruz, alkol suruyoruz ama dusmuyor nedense.

bizimki de 13. günde düşmüştü ama sadece 1 kere yıkamıştık, düşer gibi olunca yıkadık ve o sıra düştü

zeynepcim hayırlısı normal doğum yapmadığım için bilemiyorum ama normaldir diye tahmin ediyorum...

oğlum uyuyalı 2 saati geçti,birazdan uyandırıp altına bakıp emzireceğim ama uyumayacak geri diye de çokkkkk korkuyorum uyandırmaya :(((

:) ilk hafta ne güzel uyandırıyordum bende nasıl olsa hemen uyur diye, şimdi tırsıyorum ya uyumazsa ağlarsa, mesela pazartesi 7 saat uyumadı, uyuyamadıkça ağladı, sinirleri bozuldu tabi benimde, bu uyku işi ne zaman düzene girer bilen var mı acaba ?

Az once biberonla 85 cc sut verdim, 30 cc daha var biberonda belki uyanirsa onu da dayarim diye basucunda bekletiyorum.
Bu gece uzun uyumak istiyorum artik. Kuzum cok fena sisti, garip sesler cikariyor. Vicdansiz anne, bebegini catlatana kadar besledi diye 3.sayfa haberi olabiliriz.

:))) ben gece 60 cc veriyorum çok rahatsız olmasın diye, 3 saat falan uyuyor, tabi şimdilik, hiç bir konuda ahkam kesmeye gelmiyor, bu bebeklerin günü günününe uymuyor, tracy hogg' un kitabında onlar bebek, onları yönlendirecek olan sizsiniz diyordu ama maalesef bizimki bizi yönetmeye başladı bile

kızlar bızım uyku duzenımızde emme duzenımızde yok saatte bır emmek ıcın kalkıo aksamlarıda bazen uc saat uyumuo mıkır mıkır Allah ım ne zmaan duzene gırcez dıyorum bazen..
bıde emdıkten sonrada mık mık gaz cıkarmak ıcın sıkınıo sıkınıo uyuyamıo bazende emdıkten sonra hıckıra hıckıra uyuyamuo

Aynen benimkide oyle ya gazdan yada hickiriktan uyumuyo ozellikle geceleri

bu uyku konusuna bi çözüm getiren olursa burda paylaşsın lütfen saat 1 den sabah 5 e kadar uyumadık gerçi biraz karın ağrımız vardı yüz üstü yatırınca uyuyo sırt üstü hiç uyumuyo gecede yüz üstü yatıramıyorum nasıl düzelicek bu uyku sorunu bilemiyorum artık

Aynen benimkide oyle ya gazdan yada hickiriktan uyumuyo ozellikle geceleri

uyanıkkende sureklı meme ıstıo yalancı emzık verıorum ıkı dk emdıkten sonra puf cıkarıo yıne aglıo sallamaya alıstı yada sureklı kucakta olcak hep bole mı devam edıcek dıyorum bazen..
sureklıde aranmaktayız dıl dısarda hı hı hı emcek benı sureklı memede kalsa sesı cıkmıo sonrası malum sıkınıo sıkınıo yada kusuyor puff dıye bı an once duzen oturtturmalıyım ama nasıl yapıcam bılmıorum kızlar sabahları uyuyor sureklı gecelerı de ayaktayız full dun aksam dayanamadım artıq esımı kaldırdım o baktı ben bıraz uyudum sallaya sallaya oda yoruldu gecelerı uyuması ıcın sabah onu yormam lazım sanırım

valal çocuk ıçıysa sorun yok bence.benım kız da en az 80 cc içiyo.hatta dun akşam sağdım 130 cc yi çaktı benım kı.

benımkıde versen dunyaları yıcek bıde memeyı kapana kadar hı hı sınırlenıo hemen alsın hemen emsın basını sallaya sallaya sınırlene sınırlene memeyı bı kapması var cok tatlı yaa ama cok emıncede sureklı sıkınıo sıızınde ole oluyomu?

uyanıkkende sureklı meme ıstıo yalancı emzık verıorum ıkı dk emdıkten sonra puf cıkarıo yıne aglıo sallamaya alıstı yada sureklı kucakta olcak hep bole mı devam edıcek dıyorum bazen..
sureklıde aranmaktayız dıl dısarda hı hı hı emcek benı sureklı memede kalsa sesı cıkmıo sonrası malum sıkınıo sıkınıo yada kusuyor puff dıye bı an once duzen oturtturmalıyım ama nasıl yapıcam bılmıorum kızlar sabahları uyuyor sureklı gecelerı de ayaktayız full dun aksam dayanamadım artıq esımı kaldırdım o baktı ben bıraz uyudum sallaya sallaya oda yoruldu gecelerı uyuması ıcın sabah onu yormam lazım sanırım

benımkıde versen dunyaları yıcek bıde memeyı kapana kadar hı hı sınırlenıo hemen alsın hemen emsın basını sallaya sallaya sınırlene sınırlene memeyı bı kapması var cok tatlı yaa ama cok emıncede sureklı sıkınıo sıızınde ole oluyomu?

Benimkini kucakta tutmuyorum hic emerken uyudumu hop yatiriyorum gunduz emip uyuyo noluyosa gece oluyo 8 gunde 8 saat uyumadim gozlerimin alti kapkara oldu :)

benimkide oyle memeyi alana kadar bir hirs ellerini isiriyo resmen :))

gunaydın canlarım gunlerdır gıremıyordum can acısı dersındeyım

14 gun gobegımız dustu ve kızım ogn emmeye basladı ama 2 gundur aglayarak emıdırmeye calısıyorum halımı gorsenız kasılıp kalıyorum goguslerımın ucu resmen yarık olustu pancar gıbı rengı eger ana yuregı olmasa kızı fırlatcak kadar can acım var

zeytın yagı surdum sogan cucugu koydum kudret narı denedım lansınoh hep kullanıyorum banamısın demedı

kızım aglıyor ben aglıyorum esımde gorunce aglıyor :14::14::14::14:

gogus ucu ıcın fıkrı olan varmı hıc ıyı deılım ben :43::43:

Canım ben gebeliğimde 9 ay boyunca badem yağı kullandım çok şükür hala yumuşacık gögüs uçlarım. Şimdi de sürmek isiyorum ama cesaretim yok. Gülbenin programındaki uzman konuk badem yağı göğüs ucu için en iyi yöntem üstelik durulama gerektirmez dedi ama insan cesaret edip süremiyor.Ben gebeliğimde çatlağım olmasın diye sürmüştüm şimdi işe yarıyor.

sonunda bende doğurdum:1:
benim normal doğum yapanlara sorum olacak
dikişim 4 tane ama böyle biraz şiş gibi sizinde öylemiydi
bide kaç gün sonra toparlandı ?
gerçi normal doğum bizde pek yok ama yapanlardan
bilgi veren olursa sevinirim

Canım ben 4 haziranda doğum yaptım. Dikişlerime ancak 2 hafta sonra cesaret edip baktım kalçamdaki dikişlerde şişlik var üstelik pembe renkte umarım iner. Çünkü dr a gitmeye hiç cesaretim yok.

bizim bebişin cumartesi günü kırkını uçurduk :52:
darısı sizlerin başına güzel anneler...

bu arada bizim bebeğin gözünde aşırı çapaklanma var, gözyaşı kanalı tıkalı olduğu içinmiş. doktor damla verdi. kullandık geçmedi. masaj yapmak gerekiyormuş ama zor oluyor masaj bebeğin gözüne :50: bu sorunu yaşayan var mı?

ayrıca sebamed şampuan da oğluma alerji yaptı. banyodan sonra kafası vücudu kızardı. şimdi sadece su ile yıkıyoruz. bir de bübchen şampuan aldım denemek için. bitkiselmiş. siz neyle yıkıyorsunuz bebeklerinizi , alerji olan var mı??

Ben mustelanın saç ve vücut şampuanını aldım memnunum çok şükür. Hem yumuşacık yapıyor hemde kokusuz.

Selam anneler
Benim yine bir sorum var :17:
Sabah nisanim geldi. Sabahdan beri lavaboya ciktikcada geliyor. Son adet gunundeki gibi kahverengimsi hafif taze kanda var. Suluk ztn sarimsi gibi.
Normal mi bu?

Canım anlattıklarına bakılırsa bugun doğurmuş olman gerekiyor Hadi senden de güzel haberler bekliyorum.

kızlar gaz sancısı için tavsiye edilen damlayı aldık biogaio
normalde doktor bize metsil yazmıştı onu kullanıyorduk hemen hemen gaz problemimizi geçirmişti
yani en azından her damladan sonra defalarca gazını çıkarıp kakasını kolayca yapıyordu

ama çoğu kişi biogaiodan memnun olunca bitkisel die onu aldık ve dün verdik 5 damla
aman allahım hiç daha oğlumu böyle görmedim nasıl ağlıyor nasıl ağlıyor
apartmanı ayağa kaldırdı karnı inanılmaz şişti ve gurultusu dışardan duyuluyor
eşimle durduramadık annnemi çağırdık sabaha kadar ağladı elimi karnına koyuyorum
sakinliyor çekince çığlığı basıyor
sersem odum sersem
o ağladıkça ben ağladım
çenesi dudakları morardı ağlamaktan
ıkınıyor ıkınıyor ama yapamıyor
bu şekilde sabahı ettik

bugün tekrar kendi damlasını verdim çok şükür damladan sonra gazını çıkardı kakasını yaptı
bütün gecenin sersemliğiyle bayılır vaziyetde uykuya daldı çok şükür

Canım benim Allah kolaylık versin zor bi gün geçirmirsin. İnş bir kez daha yaşamazsın.

kıslarr
bebeişlerinizi azcık benim oğluşuma sürtmenizi tavsiye ederim
zartlatırken büyük adam gibi ses çıkarıyo
duyan şaşırıo bu ses ondan mı geldi falan oluyolar :))
maşallah demeyi unutmayalım lütfen
ben hergün lipton doğadan gibi bitki çaylarından rezeneyi içiyorum
tavsiye ederim
baktım oğlum zorlanıo günde 3 kocaman bardak içiyorum
o da sakinleşiyoo

ben varım umutla doğumaryı bekleyen ben:43:oğlum çatıya girmemiş bile:43:sıfır sancı

doğar canım doğar, sonra sende başlarsın emmedi, emdi, uyuyamadım, sarılıktı bilmem neydi diye
bu arada sünneti merak eden arkadaşlar oğlum 17 günlükken sünnet olmuştu, çok memnun kaldık, bu dertten de kurtulduk, bir hafta da falan tamamen iyileşti, bilginize..

doğar canım doğar, sonra sende başlarsın emmedi, emdi, uyuyamadım, sarılıktı bilmem neydi diye
bu arada sünneti merak eden arkadaşlar oğlum 17 günlükken sünnet olmuştu, çok memnun kaldık, bu dertten de kurtulduk, bir hafta da falan tamamen iyileşti, bilginize..

Ohh valla maaşallah oğluşuna. Çok istedim ama cesaretimi toplayamadım bi türlü. Hadi geçmiş olsun sana canım.

Back
X