2012 Haziran Anneleri Doğurdu

arkadaşlar daha önce sormuştum ama gözden kaçtı sanırım.

bebeğimin göbek deliği kahverengi, sizlerin nasıl ??

bir de emzirme önlüğü kullanıyor musunuz? memnunsanız alacağım ben de.

Alıntı..

Anne sütü nasıl sağılır?
Alman Hastanesi’nden Uzm. Dr. Alper Soysal hazırlanma ve temizlik aşamasının önemine dikkat çekiyor.

•Göğüslerinizi sağmadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın.
•Göğüslerinizi temiz tutmak için günde bir kez banyo veya duş almak yeterlidir.
•Her kullanımdan önce pompanın setlerini sıcak sabunlu su ile yıkayın.
•Hastaysanız ve bir ilaç almanız gerekiyorsa doktorunuza danışın.

Anne sütü nasıl saklanır?
Dr. Alper Soysal anne sütünün nasıl muhafaza edileceğini anlatıyor.

•Her seansta sağdığınız sütü plastik, temiz bir şişeye veya plastik süt toplama poşetlerine koyabilirsiniz.
•Şişeleri ucunda emziği olmadan kapak ile sıkıca kapatınız. Poşetler ise lastik bir band ile kapatılabilir.
•Sağdığınız ve poşetlediğiniz her sütün üzerine bebeğinizin ismini ve tarihi yazmayı unutmayın.

Anne sütünü saklama süreleri
Sema Hastanesi’nden Dr. Arzu Gebeşçe anne sütünün saklama sürelerini şu şekilde toparlıyor:

•Anne sütü dondurmadan 72 saat ve dondurulmuş sütü erittikten sonra 24 saat buzdolabında (+ 1 ile +4 °C arasında) saklanabilir.
•Süt, tek kapılı buzdolabının buzluğunda (-7 ile -2°C arasında) 3 haftaya kadar, iki kapılı buzdolaplarının buzluğunda 3 ay saklanabilir.
•Sütünüzü derin dondurucuda (-18 °C nin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Donmuş sütü eritirken dikkat edilmesi gerekenler

•Buzdolabında yavaş olarak eritiniz (100 cc sütün erimesi birkaç saat sürebilir).
•Sıcak suyun altında bir kap içinde daha hızlı olarak eritme de yapılabilir.
•Donmuş sütü oda sıcaklığında bekleterek eritmeyin.

Sütü ısıtırken dikkat edilmesi gerekenler

•Soğuk süt, akan ılık su altında veya bir biberon ısıtıcısında ısıtılabilir.
•Sütü fazla ısıtmayın. Sütün kesilmesine ve bazı proteinlerin hasar görmesine neden olabilir.
•Sütü eritmek veya ısıtmak için mikrodalga fırınların kullanılması önerilmemektedir.

Anne sütünün saklanmasıyla ilgili diğer önemli konular…

•Eritilmiş sütü bir saatten fazla oda ısısında bırakmayın.
•İkinci kullanımdan sonra kalan sütü atın.
•Eritilmiş sütü tekrar dondurmayın.
•Sütü buzdolabının kapağına koymayın.
•Sütler bir termos içinde buz ile birlikte taşınmalıdır.

sabah emmiyor mu canim nasil sagiyosunki
uyuyunca doluyo direk gogusler
hatta en cok uyku ise yariyor bence
ben emecek diye gun icinde sagmiyorum hic
simdi gogusler sis
ama sagsam da 50-60 cikar
kac dakika sagiyosun sen cift gogus
bir de pompan hangisi

sabah sadece tek göğsümü sağıyorum. tam bilmiyrum ama 70-80 cc çıkyor. oğlum uyanınca da diğeri,ni emziriyorum. emdikten sonra kalanı sağıyorum. akşama kadar da emzirdikten sonra sağıyorum. ben iki göğsü birden vermiyorum. tekindeki süt bitene kadar hep onu veriyorum ve bitince diğerini veriyorum. bi depompa çekmese de göğsümde süt oluyor onu emiyor oğlum. akşama kadar az az 150 cc oluyor. onu da 2 gün buzfdolabında bekletip süt poşetini dolduracak kadar olunca derin dondurucuya atıyorum.
pompam medela elektirikli. göğüs doluyken iyi çekiyor ama süt azsa çekmiyor. onu da oğlum bitiriyor zaten. pompayı eltim verdi. 2. el yani. en yüksek ayarda çalıştırıyorum. sabahları göğüslerim patlayacak gibi oluyor hatta her yerim ıslanıyor sütyen gecelik falan. o yüzden gece yatarken aventin kalkanını takıyorum. onun içinde de sabaha kadar süt birikiyor çok değil ama gece kalkınca falan biberona boşaltıyorum onları da. toplasan hepsi 10 cc etmez. bi de her gün ılık duş alıyorum ben. faydası olur diye.

kizlar ben hic sut sagmiyorum , zaten evdende cikmiyoruz . bebegim devamli uyanikken memede sagacak kadar kalmiyodur zaten bilmiyorum sagsam kac cc cikar .. bende el pompasi var ama daha hic denemedim..
ama bir yere cikarsam sagarim herhalde.
bu arada 14. gunumuzdeyiz hala gobegimiz dusmedi. benim gibi gobegi dusmeyen varmi? endiselenmeye basladim..

slm kızlar gıremıyorum artık cok zor gunler gecırıyorum bu gogus acısı ne catı muanesıne ne sezeryan acısına hıc bır seye benzemıyor bu sabah resmen bayılcak duruma gelmıstım esım yalvardı verme hatun verme dıe ve ben suanda emnzıremıyorum okadar sabrettım ama olmadı

ayva cekırdegıne basladım ıkı gogsumde berbat benım sagıyorum oda yetmıyor kuzum emmek ıstıyor mama vermeye basladık yıne zaten 14 gunlukken emmeye basladı yenı yenı alısırken bıde bu kızım ıle kopmama sebep oldu :14::14::14:

suanda vermemem ne kadar cozum bılmıyorum ama halımı goren sen bızım gıbı deılsın hep yasadık ama senın daha kotu dıyorlar :43::43::43: ıyı bıle sabrettıgımı baskası olsa hayatta dayanmaz dıyorlardı ama bende dayanamadım 2 3 gun dınlendırcem ama ne faydası olur ne yaparız ıylesırmı rahatlarmıyım bılmıyorum ve cok uzgunum :50::14::14::14::14::14:

Bn de hic sut sagmiyorum. Evde oldugum ve calismadigim icin gerek olmqz diye almamistim zaten pompa.
Bi kere hastanede getirdiler elektrikli pompa, o zmn sutum de yoktu. Belki yardimi okur diye sag demisti hemsire.
Ama cok acitti o zmn o gogsumu bn de bi daha sqgmadim.

Rezene caynini papatyayla karistirip bn kendim iciyorum. Aksam saat dort gibi falan.
Bn ce gexe uykumuza yardimci oluyo.
Bi de gunde iki kere humana stil tea iciyorum.

Kaynana konusunda yanimda o kalmiyo annem kaliyo ama yakinda oturuyo bana.
Ordan yetisiyo beni sinir etmek icin sagolsun.

Chanel cnm bnm cocuk dr u ayca gul diye biri, evet medicalparkte doguma giren dr.
Ama ilgisinden memnun kalmadim acikcasi.
Yarinki kontrole de gideyim, daha ona gitmem herhalde.
Bi tanidik tavsiye etti baska bi dr ozel goztepe hast. De. Cok memnunmus.
Ona goturucem herhalde.

Hep okuyodum kendimi annem de okur. Soyleyeyim esim de okusin artik yatmadan once.

nerdeyse son 4 saattir sürekli emziriyorum.her bırakmaya kalktığımda ağlamaya başladı.
memeyi emzik yaptı diye düşündüm ama annem ve kayınvalidenin aç o çocuk demelerine daha fazla dayanamadım
60cc mama verdim.şimdi sakinleşti paşam.açmış bebeğim:25::25::25:
çok moralim bozuluyo yetmiyo demekki sütüm :2::2:
içtiğim suyum still teanin kompostonun adı var hesabı yok
yok artmıyo sütüm psikolojim bozuldu.
ne kadar mama vermicem desemde mamaya başladık çok moralim bozuk:43::43::43:

kızlar bende ilk günler sütü sağıp buzluğa stok yapmıştım
birden inanılmaz süt üretimi olmuştu da napacağımızı şaşırmıştık
en başta glen o sarı önemli olan sütten
şimdi arada onlardan çıkarıp veriyorum
hem içerik açısından faydalı die ama benim paşa öğürmekten içmiyo
zorluyorum çok az içiyo

geçen gün tv de bi doktor dediki yeni doğanlarda büyümesine göre onun ihtiyacına göre farklı süt üretilirmiş
yani yeni doğum yapan bi kadın 3- 4 aylık çoçuğu emzirmek istese çoçuk emmez dedi yeni doğan bebkte da o çoçuğun annesini emmez süt ağır gellir dedi
e şimdi bu doğruysa ben o stoktaki sütleri nasıl emzircem acaba ondan mı öğürüyor benim paşa
birde ilk günlerde gelen sütüm inanılmaz yağlıydı şimdi öyle değil tabi

ben temmuz annesi olacğım inşallah.topiğiniiz okuyordum da. bir arkadaşıma da doktoru aynısını söylemiş. bebeğin dönem ihtiyaçlarına göre anne sütünün içeri değişiyormuş sürekli. mesela yazın daha sulu oluyormuş gibi. o nedenle buzlukta saklamanın bi anlamı yok demiş. yani şu an sağıp bir ay sonra içirsek pek bi faydası olmuyormuş. ama bir kaç gün içinde tüketilecekse süt o zaman saklanabilir.

nerdeyse son 4 saattir sürekli emziriyorum.her bırakmaya kalktığımda ağlamaya başladı.
memeyi emzik yaptı diye düşündüm ama annem ve kayınvalidenin aç o çocuk demelerine daha fazla dayanamadım
60cc mama verdim.şimdi sakinleşti paşam.açmış bebeğim:25::25::25:
çok moralim bozuluyo yetmiyo demekki sütüm :2::2:
içtiğim suyum still teanin kompostonun adı var hesabı yok
yok artmıyo sütüm psikolojim bozuldu.
ne kadar mama vermicem desemde mamaya başladık çok moralim bozuk:43::43::43:

canım benim de öyle
devamlı emiyor ama doymuyor
mama veriyorum napayım
yoksa uyumuyor
ben de sağdığımda en fazla 50 cc çıkıyor
bence yemeyle içmeylede pek alakası yok

gaz sancısı için biz de rezene çayı veriyoruz, sancısı çok olduğu zaman veriyoruz ama her zaman içmek istemiyor bizimki. hazırladıysan çayı 2 saatte vermen lazım.
ben de still tea, rezene içiyorum. biogaia da veriyoruz akşamları ama bizimki hala zorlanıyor çok.
bir de kakasını müdahale olmadan yapmıyor ne yazık ki. bugün 3 gün oldu kaka yapmadı. masaj, karnını sıcak tutma, zeytinyağı içirme, popoyu uyarma hepsini yaptık, bekliyoruz.. :50:

cnm korkutmak istemem ama 3 gün uzun bi süre değil mi?
doyduğuna emin misin?
merak ettim bak şimdi
günde en fazla kaç kere kaka yapabileceklerini biliyorus
ama yapmadan kaç gün durmaları normal
onu bilmiyorum???

canım ben çok sıcakta kalmadım arabayla çıkıyorum ve kapalı mekanlarda bulundum hep ama dışarda 1 gün dayanıyor diye biliyorum.

cnm
bana hastaneden verilen emzirme kağıdında sağdığın sütün
dışarda 3 saat
buzdolabında 3 gün
dondurucuda 3 ay
kalmasının sağlıklı olduğu yazıyordu?
sen kaç saat dışarda kalıyorsun?

kızlar kanguru yada sling kullanmayı düşünen alan var mı?
kısa mesafeli yerlere mesela markete falan giderken kullanışlı olacağını düşünüyorum
annem 2 sokak ilerde oturuyor geçen akşam çok sıkıldık ona gidelim dedik
buarada evden ilk çıkışımızdı puseti çok ağır
kucağımda götürdüm
böyle zamanlarda mantıklı gb geldi
siz nedersiniz?

of kızlar o ayaklı emzıklerden bırı de benım.ne düşünüyosunuz bu konuda?ılk kızımda 1 yıl seve seve keyıfle emzırdım.ay allah affetsın şimdi ezıyet gelıyo resmen.

selam kizlar. bugun 9 gun oldu ama ne dogum hikayesi yazabildim ne sizlerin ne yaptigina bakabildim. hepinizi merak ediyorum umarim herkes + bebisleriniz iyidir.

bizde dun gece kabus yasadik 7.30dan gece 1 e kadar emdi. annem tutturmus yatir diyo. elimden alip gazi var diyo. doymadi diyo. diyo da diyo. halbuki ne gazi var ve ac. sadece meme de uyumak istiyor cunku ben kucagima alinca susuyor ve uyuyor. meme agzinda olmasina bile gerek yok kafasini yaslamak istiyor. ama anlatamadim. ac bu bebek o yuzdne agliyor diyenlere bakmayin bence. cisini kakasini yapiyorsa ve memede uyuyorsa bence ac degildir. sadece annesini istiyordur.

selam kizlar. bugun 9 gun oldu ama ne dogum hikayesi yazabildim ne sizlerin ne yaptigina bakabildim. hepinizi merak ediyorum umarim herkes + bebisleriniz iyidir.

bizde dun gece kabus yasadik 7.30dan gece 1 e kadar emdi. annem tutturmus yatir diyo. elimden alip gazi var diyo. doymadi diyo. diyo da diyo. halbuki ne gazi var ve ac. sadece meme de uyumak istiyor cunku ben kucagima alinca susuyor ve uyuyor. meme agzinda olmasina bile gerek yok kafasini yaslamak istiyor. ama anlatamadim. ac bu bebek o yuzdne agliyor diyenlere bakmayin bence. cisini kakasini yapiyorsa ve memede uyuyorsa bence ac degildir. sadece annesini istiyordur.

canım hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün.

doğum nerde oldu akayda mı? memnun kaldın mı hastaneden ve başak hoca'dan?

valla skilmadan emzirelere hayranim
bana sıkıntı basiyor yaa
yalanci meme veriyorum arada kisa sureli de olsa sakinliyor
doymasa o kadar cis kaka yapmaz
resmen surekli agzinda istiyor memeyi
cok bunaliyorum bazen
ama cok sukur tabi sutum geliyor oglum emiyor
su ruhsal bunalim hali ne zaman gciyor yaa
herseye aglayasim var

Selam kızlar :) oğlum 15 günlük oldu ve gayet rahatımız yerinde :)...sütümüz gazımız kilomuz her şeyimiz yerinde maşallahh :)...

süt artması için bol su için :):nazar:

valla skilmadan emzirelere hayranim
bana sıkıntı basiyor yaa
yalanci meme veriyorum arada kisa sureli de olsa sakinliyor
doymasa o kadar cis kaka yapmaz
resmen surekli agzinda istiyor memeyi
cok bunaliyorum bazen
ama cok sukur tabi sutum geliyor oglum emiyor
su ruhsal bunalim hali ne zaman gciyor yaa
herseye aglayasim var

aynenn kayınvalidemle aneme kök söktürdüm valla sabah kayınvalidem kurtuldu bende :)...allah anneme sabır versin...

cnm korkutmak istemem ama 3 gün uzun bi süre değil mi?
doyduğuna emin misin?
merak ettim bak şimdi
günde en fazla kaç kere kaka yapabileceklerini biliyorus
ama yapmadan kaç gün durmaları normal
onu bilmiyorum???

bazı doktorlar sıkıntısı yoksa 1 haftaya kadar normal diyor ama bizim bebişte sıkıntı yapıyor ne yazık ki. evet bence de uzun 3 gün. dün akşam fitil verdik. dolu dolu yaptı kakasını. kilo alımı iyi olduğu için doyduğunu düşünüyorum. sanırım başka problemimiz var.

Back
X