2012 Haziran Anneleri Doğurdu

oğlum hiç deliksiz uyumuyor
uyuyor yarım saat sonra kalkıyor
ve ağlıyor
sanırım bu yüzden psikolojim bozuldu
napıcağımı bilmiyorum

oğlum hiç deliksiz uyumuyor
uyuyor yarım saat sonra kalkıyor
ve ağlıyor
sanırım bu yüzden psikolojim bozuldu
napıcağımı bilmiyorum

benımkıde aynı saat bası kalkıyor bugun cok huysuzdu sanırım bugun sutumde azdı emıo emıo sınırlenıo sonunda mama verdım:(
suan saat 7den berı uyuyo dusunun saat 5 te emmeye bı basladı saat 7 ye kadar mememdeydı aslında kusuyoda ama neden bole huysuzlandı bılmıorum:(ama mamayı verınce sustu uyudu benım mınık daha fazla emmek ıstıo sanırım sutum az gelıo :(
sutum sarıl sarıl akmıo ama sagdıgım zaman bı gogusumden 50 cc cıkıor sızce yetersız mı?

benımde psıkolojım bozuk dısarı cıkmayı nefes almayı gectım sımdıde sutum yetıomu yetmıomu neden sureklı mememı ıstıo huysuzlanıo bunlara taktım mama verdıgım ıcın bugun cok uzuldum yarım saatte bır de ıstese verıorum aksamları saat bası memedeyız uykusuzlukta koymuo artık ama bebısıme bugun mama vermek koydu acıkcası ya mama ya alısırsa dıye ıcten ıce uzuluorum:((
sutumun daha fazla artması ıcın ne yapabılırım kı humana ıcıyorum ayrıca doktorum programındakı sut artıcı kompostoyuda ıcıorum sureklı su ıcıorum daha ne yapmalıyım kızlar yaa?

merhaba kızlar çok fazla giremiyorum ama sürekli takipteyim.
kızlar pompa almamış olan varsa ben aventin elektiriklisinden inanılmaz memnunum.tamamını çekiyor göğüsümün. birde hiç acıtmıyor. iyi ki onu almışım.
bebişleri uyumayanlar için bebişlerinize humana iyi geceler çayı deneyin çok iyi geldiğini duydum. birde kahve kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durun.papatya çayı için.

bize bez dayanmıyor birde ben asla kirli bırakmıyorum. prima premium care kullanıyorum. 1 hafta olmadan bitiyor bir paket. sizdede durumlar aynı mı. ben 1 paket sadece yenidoğan kullandım.sürekli 2 numara kullanıyorum artık.

bugün tarttık bebişimi sağlık ocağında 25 günde sadece anne sütü alarak 1.300 gr almış.:nazar: çok sevindim.

kızlar bebek görmesine gelenler çok nazar yapıyor. artık kimse gelmesin istiyorum. ne zaman biri gelse onlar gidince durmuyor bebiş. birde ellemeye çalışıyorlar hemde yüzünü bazı geriler.:47: kızıyorum birde bir kadın inadına elledi söylediğim halde sinir oldum bugün.ayrıca daha eve gelmedi.bunu 5 dk. dışarıda görünce yaptı.birde torunlarına elletmeye çalışıyor hayır daha küçük elleyemezsin bebişi dedim ters ters torununa 2-3 kere.hala kadın biraz aşağı tutta baksın diyor bir yandanda elliyor bebeğimi.
yarında sülalece ve çoluk çocuk bebek görmeye de değil sevmeye uğrarız dedi. hiç bir şey demedim yüzde vermedim ama napıcam bilemedim.sinir etti aptal kadın beni.ayrıca yan komsum oluyor bu kadın.:20: eşimde bu kadar stres olduysan yarın yazlığa kaçarız istersen ama ertesi gün gelirse dedi.napıcam bilemedim.
siz nasıl önlem alıyorsunuz böyle konularda acaba.
allahım bu ne bilirse onu yapan laf anlamayan cahil insanlara kıl oluyorum:47:

benımkıde aynı saat bası kalkıyor bugun cok huysuzdu sanırım bugun sutumde azdı emıo emıo sınırlenıo sonunda mama verdım:(
suan saat 7den berı uyuyo dusunun saat 5 te emmeye bı basladı saat 7 ye kadar mememdeydı aslında kusuyoda ama neden bole huysuzlandı bılmıorum:(ama mamayı verınce sustu uyudu benım mınık daha fazla emmek ıstıo sanırım sutum az gelıo :(
sutum sarıl sarıl akmıo ama sagdıgım zaman bı gogusumden 50 cc cıkıor sızce yetersız mı?

benımde psıkolojım bozuk dısarı cıkmayı nefes almayı gectım sımdıde sutum yetıomu yetmıomu neden sureklı mememı ıstıo huysuzlanıo bunlara taktım mama verdıgım ıcın bugun cok uzuldum yarım saatte bır de ıstese verıorum aksamları saat bası memedeyız uykusuzlukta koymuo artık ama bebısıme bugun mama vermek koydu acıkcası ya mama ya alısırsa dıye ıcten ıce uzuluorum:((
sutumun daha fazla artması ıcın ne yapabılırım kı humana ıcıyorum ayrıca doktorum programındakı sut artıcı kompostoyuda ıcıorum sureklı su ıcıorum daha ne yapmalıyım kızlar yaa?

Canim bence sutun iyi.gazi oluncada bebek hep emmek ister.sadece emzirerek bihafta kilo takibi yap bakalim.
kızlar pompa almamış olan varsa ben aventin elektiriklisinden inanılmaz memnunum.tamamını çekiyor göğüsümün. birde hiç acıtmıyor. iyi ki onu almışım.
bebişleri uyumayanlar için bebişlerinize humana iyi geceler çayı deneyin çok iyi geldiğini duydum. birde kahve kola gibi kafeinli içeceklerden uzak durun.papatya çayı için.

bize bez dayanmıyor birde ben asla kirli bırakmıyorum. prima premium care kullanıyorum. 1 hafta olmadan bitiyor bir paket. sizdede durumlar aynı mı. ben 1 paket sadece yenidoğan kullandım.sürekli 2 numara kullanıyorum artık.

bugün tarttık bebişimi sağlık ocağında 25 günde sadece anne sütü alarak 1.300 gr almış.:nazar: çok sevindim.

kızlar bebek görmesine gelenler çok nazar yapıyor. artık kimse gelmesin istiyorum. ne zaman biri gelse onlar gidince durmuyor bebiş. birde ellemeye çalışıyorlar hemde yüzünü bazı geriler.:47: kızıyorum birde bir kadın inadına elledi söylediğim halde sinir oldum bugün.ayrıca daha eve gelmedi.bunu 5 dk. dışarıda görünce yaptı.birde torunlarına elletmeye çalışıyor hayır daha küçük elleyemezsin bebişi dedim ters ters torununa 2-3 kere.hala kadın biraz aşağı tutta baksın diyor bir yandanda elliyor bebeğimi.
yarında sülalece ve çoluk çocuk bebek görmeye de değil sevmeye uğrarız dedi. hiç bir şey demedim yüzde vermedim ama napıcam bilemedim.sinir etti aptal kadın beni.ayrıca yan komsum oluyor bu kadın.:20: eşimde bu kadar stres olduysan yarın yazlığa kaçarız istersen ama ertesi gün gelirse dedi.napıcam bilemedim.

Masallah bebegine canim.
ben dogdugundan beri 2 no kullaniyorum ayni bezden, her ciste almiyorum, biraz agirlastigini farkedince degistiriyorum.hic pisik olmadik simdilik.

Direk soyle canim yuzune dokunmuyoruz diye kesin bi dille.b

Allah sabir versin ben istemedigim biriyse hele hemen yanina yanasti mi elime aliyorum takiyorum emzirme onlugunu altinda uyuyo onlar emiyo saniyo :))
dr kalabaliga sokmayin dedi de kalabalik kabul edemem de gec bence ne desen anlamazlar bazilari

bez konusu bizdede ayni ptesi aldigim paket bugun bitti :)

ben varim sutsuzlukten tikandim :))

kokunu ariyodur bence kucaginda susuyo mu
evet kucağımda susuyor
ama devamlı belini ovduğumda
ben durunca ağlamaya başlıyor
sanırım gazı var
sürekli ıkınıp sıkılıyor
zeytinyağı verdim ağzına
inş geçer

ben hep mama veriyorum
sütüm yetmiyor
sabah sütümün en çok olduğu zaman sağdım
40 cc çıktı iki göğsümden

kızlar benim kızın totosu pişmeye başlamış her açtığımda iyice temizleyip pişik kremi sürüyorum bide pis bezi hemen deiştiriyorum valla bez dayanmıyo nasıl engel olcam bu pişik olmadan...pişik olcak diye çok korkuyorum yaa:18::18::18::18::18:

evet kucağımda susuyor
sanırım gazı var
sürekli ıkınıp sıkılıyor
zeytinyağı verdim ağzına
inş geçer

ben hep mama veriyorum
sütüm yetmiyor

humana still tee ic canIm bide suya dayan 4 lt sıvi almak gerekiyomus dr soyledi ama benimde sutum cekilmeye basladi dun biri sordu var mi emiyo mu diye bende var dedim ustune kocayla atistim kalmadi sut falan neler denedim yok allah yok mama veriyorum ama mamadan once yarim saat iki memeyide emdiriyorum devamliligi saglamak icin :)

kızlar benim kızın totosu pişmeye başlamış her açtığımda iyice temizleyip pişik kremi sürüyorum bide pis bezi hemen deiştiriyorum valla bez dayanmıyo nasıl engel olcam bu pişik olmadan...pişik olcak diye çok korkuyorum yaa:18::18::18::18::18:

canim chicconun denedim super bisey kizarmisti surdum sabaha bisey yok ustelik gece bezide degistirmemistim :)

hadı ya :(uzuldum sımdı cnm bak zeytınyagı da arada sur hem gazını cıkarır hemde pısıgı engellıor ben ılk donemde bı paket prıma prımuım care kullandım bı paket yeter sandım o paket bı haftamızda bıttı bende marketten canbebe yenıdogan aldım onuda bıtırdık fazla ıyı degıl dı ama korktugum sey pısık olmasıydı korktugum basıma gelmedı sukur suan prımaya gerı donduk cok memnunum bızım 3 paket bıttı dorduncu deyız hala yenıdogan kullanıorum sanırım bu paketten sonra 2 ye gecıcem..

evet kucağımda susuyor
sanırım gazı var
sürekli ıkınıp sıkılıyor
zeytinyağı verdim ağzına
inş geçer

ben hep mama veriyorum
sütüm yetmiyor

benım ılk gunlerde ıkı gogsumden 40-50 cc cıkıordu bazende 60 cıkıyordu sevınıodum suan bır gogsumden 50 yanı ıkısınden 100 cc cıkıor ama benım mınık doymuor bazen basıor cıglıgı nedendr bılmıorum yaa kılo alımıda ıyı bı haftada 210 gr almıstı fakat suan tarttılmadı bı hafta sonra bı ayımızda tartılcaz o yuzden arada mama da verıorum cok agladında ama nadır onada uzuluorum ıste bazen gögsum cok dolu oluyor bazende sutum yeterlı olmuor sanırım sagdıgım zaman bılıorum doydugundan emınım dıosam agladıgında da aglasın dıorum karnı tok sukur yalancı memeyı verıorum sureklı memeyı dılıyle cıkarsada elımle tutup verıorum uyutuorum ama sagmadıgım zaman kuskuya dusuyorum mama verıorum agladıgında sankı karnı acmıs gıbı gelıor off yaa kafayı bozdum ben sanırım

gecenin bu saati ve biz uyumuyoruz
oglum uyandi emzirdim ve uyumuyor
gerci huysuzlukta etmiyor ama o uyumayincaben de uyuyamiyorum tabi
dun kotu bir gundu esimle tartistik
psikolojimden hic anlamiyor
allah ic huzuru versin hepimize
ruh sıkıntısı berbat bisey

ben de 3. paketteyim bezde 5-6 gunde bitiyor
prima premium care kullaniyorum
hafif pisik olmus gibi
cok sık kaka yapiyor bazen farkedemiyorum
1 numara kullandik hep ama sanirim 2ye gecicem artik
pisik olunca ne kullaniyosunuz
ben hametan pomad suruyorum
engellemesi icin de mustela ve zentinyagi
hos engel olamadim ama
sut konusu benim icin de muallak
ben de yetip yetmedigini hic anlamiyorum
gun gun de degisiyor sanirim sut miktari
sabah iyi gibiydi ama simdi azaldi sanki
artik sagmiyorum da
saginca daha cok uzuluyorum
iki gundur mama vermiyorum ama cok huysuz olursa veririm yine napalim
carsamba kontrol var kilo alimini merak ediyorum
bir de bebisleribiz gunde kac defa kaka yapiyor
gunde 3 defa olursa doymus demekmis sanirim
miktari onemli mi acaba

gecenin bu saati ve biz uyumuyoruz
oglum uyandi emzirdim ve uyumuyor
gerci huysuzlukta etmiyor ama o uyumayincaben de uyuyamiyorum tabi
dun kotu bir gundu esimle tartistik
psikolojimden hic anlamiyor
allah ic huzuru versin hepimize
ruh sıkıntısı berbat bisey

ben de 3. paketteyim bezde 5-6 gunde bitiyor
prima premium care kullaniyorum
hafif pisik olmus gibi
cok sık kaka yapiyor bazen farkedemiyorum
1 numara kullandik hep ama sanirim 2ye gecicem artik
pisik olunca ne kullaniyosunuz
ben hametan pomad suruyorum
engellemesi icin de mustela ve zentinyagi
hos engel olamadim ama
sut konusu benim icin de muallak
ben de yetip yetmedigini hic anlamiyorum
gun gun de degisiyor sanirim sut miktari
sabah iyi gibiydi ama simdi azaldi sanki
artik sagmiyorum da
saginca daha cok uzuluyorum
iki gundur mama vermiyorum ama cok huysuz olursa veririm yine napalim
carsamba kontrol var kilo alimini merak ediyorum
bir de bebisleribiz gunde kac defa kaka yapiyor
gunde 3 defa olursa doymus demekmis sanirim
miktari onemli mi acaba

cnm benım mınnakta uyumadı gecen gece saat ucten bese kadar agladı ama hıc bı sorunumuz yok bu gecede yaptı aynı seyı neyse ıste bende esımı uyandırdım bı suru saydı psıkolojım zaten bozuktu bıde bole davranması yıkmıstı benı neyse bende cocuklan ılgılenmedım cocuk tabı ambulans gıbı cıgırmaya basladı bıde seslı sekılde ben hıc ılgılenmedım sonra esım geldı ooo babacım nıye aglıosun vss emzıgını verdı baktım uyutmus nıcın bole yaparlar bılmıorum zamanında ılgılenseler ne olucak sankı?

bebıs bu aksam da uyutmadı benı allah ım dıorum benıde emdı hemde ıkı saat durmaksızın emdı yatarak emzırdım ama yarı uyanıgım uyumadım sırf emsın uyusun dıye beklıorum yok dedım sanırım yetmıor sutum aradan bı saat gectı 70 ml sut verdım mememı verdım ardından bakalım emıcekmı dıye aaaa baktım yıne emıoo hemde nasıl emıo sankı az once 70 ml sutu ıcen benım mınık degıl:))
anladımkı benı emzık yaptı neyse bende yalancı emzıgı verdım hırsını ondan aldı ayy bole sagıp verdıgım zaman daha rahat anlıorum doyup doymadıgını :)))

beze gelınce aksam uc kere degıstırdım her defasında cıslı kakalı oluyor sabahlarıda 4 veya 5 kez alıorum altını doymasa sanırım bezı bu kadar dolu olmaz dıorum bızımde kontrolumuz ayın 6 sında ınss kılo alımı ıyıdır de mamaya gerek duymam suan dun verdıgım mama ıcın uzgunum doymadı dıye verdım ama benım mınık sureklı emmek ısteyınce bende kuskuda kalıorum napım:(

ah kızlar benı anlatmışsınız sankı.ağlayarak okudum valla sınirlerım bozuk.sut konusunda da eş konusunda da aynı durumdayız.benım de 2 gundur barız şekılde sutum az.eşim desen ona keza.bugun işi varmış bı suru.program yapmış çıkıcak bırazdan.resmen kaçıyosun dedım ne alakası var dıyo.bı de ben de çocuk 2 tane.bırı susuyo diğeri başlıyo.buyuk olna ilgi beklıyo.
ben de ılgı beklıyorum:5:

ah kızlar benı anlatmışsınız sankı.ağlayarak okudum valla sınirlerım bozuk.sut konusunda da eş konusunda da aynı durumdayız.benım de 2 gundur barız şekılde sutum az.eşim desen ona keza.bugun işi varmış bı suru.program yapmış çıkıcak bırazdan.resmen kaçıyosun dedım ne alakası var dıyo.bı de ben de çocuk 2 tane.bırı susuyo diğeri başlıyo.buyuk olna ilgi beklıyo.
ben de ılgı beklıyorum:5:

buyugu kaç yasında cnm?ay yok bole bakmassa zaten ıkıncı felan ruya olur valla ay bıde bı pazar gunu cıns ettı benı cnm sıkıldı dedı dısarı cıkcam dedı hungur hungur agladım cunku telde bana dıokı soruyorum ıste nerdesın esenlerdeyım arkadaslarla cay bahcesındeyız oturuoruz ohhhhh dedım valla :((((
aynen bende ılgı beklıorum esımden ama malesef ben soleyınce gelıp ayy karıcım muck muck oluoo yapıyo yapıcagını sonrasında ozur dılıoo

Son düzenleme:
büyüğü 3 gun önce 3 yaşını bıtırdı canım.o da daha çok küçük.çok sıkılıyorum.herkes yazlıkta.annemlere gıdıecektım sözde.bakıcıyı da alıcaktım 3-4 gun.maksat buyuk kızım denıze falan gırsın alışık çocuk ıstıyo.neyse anneml telefonda gecen un babanla konuşuyoduk dedı çocuklar olsa böyle temız kAlır mı bu ev yok kuvetı yok bisikleti vs dedi.biliyorum o laf olsun dıye anlattı kötu njıyetle değil ama çok gucume gıttı.ınsan etı ağır işte.babanın evı bıle olsa eşyan dı çocugundu kalabalık edıyosun.

ben de aramıyorum kaç gundur.gecen gun babam aradı ne zaman gelceksın dedı gelmıycem dedım.h.sonu gelın dedı uğraşamam 2 çocukla 1 gun için dedım.demın annem aradı.çocuk var dıyosun bu çocuklar artık hep olacak nıye gelmıyosun dıyo.gelmıcem dedım.herkes evınde rahat iyi böyle falan.ağlamadan zor kapattım telşı.sırf kızım için ıstıyodum çeşmeye gıtmeyı.ben de haftada 2 gun yaz okuluna yazdırdım dun.yuzmeye gıdıcek havuza.barı çocuk tatılını ıyı gecırsın.ay içimi döktum kusura bakmayın.

büyüğü 3 gun önce 3 yaşını bıtırdı canım.o da daha çok küçük.çok sıkılıyorum.herkes yazlıkta.annemlere gıdıecektım sözde.bakıcıyı da alıcaktım 3-4 gun.maksat buyuk kızım denıze falan gırsın alışık çocuk ıstıyo.neyse anneml telefonda gecen un babanla konuşuyoduk dedı çocuklar olsa böyle temız kAlır mı bu ev yok kuvetı yok bisikleti vs dedi.biliyorum o laf olsun dıye anlattı kötu njıyetle değil ama çok gucume gıttı.ınsan etı ağır işte.babanın evı bıle olsa eşyan dı çocugundu kalabalık edıyosun.

ben de aramıyorum kaç gundur.gecen gun babam aradı ne zaman gelceksın dedı gelmıycem dedım.h.sonu gelın dedı uğraşamam 2 çocukla 1 gun için dedım.demın annem aradı.çocuk var dıyosun bu çocuklar artık hep olacak nıye gelmıyosun dıyo.gelmıcem dedım.herkes evınde rahat iyi böyle falan.ağlamadan zor kapattım telşı.sırf kızım için ıstıyodum çeşmeye gıtmeyı.ben de haftada 2 gun yaz okuluna yazdırdım dun.yuzmeye gıdıcek havuza.barı çocuk tatılını ıyı gecırsın.ay içimi döktum kusura bakmayın.

öyle oluyor cnm ya herkes evınde rahat valla napıcaksın bu arada yenı yazabılıyorum benım mınık kalktı bende pc yı bıraktım yemek neyın yaptım..
senın buyukte daha bebek cnm yaa onunlamı ugrasıcaksın yoksa bebeklemı ?cıdden cok zor Allah kolaylık versın bu yaz eve kapandık valla sımdıden bende gelecek senenın hayalını kuruyorum bıraz buyusede tatıle gıtsek dıye...

Back
X