2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım sana birşey söyliyim denemek sana kalmış ben bu gibi durumlarda böyle uyutuyorum ayağında yastığın üstüne koy hafif hafif salla ağzınada emzik ver emziği hiç çıkarma yarım saat hafif hafif salla bebek tam uykuya dalınca bırak ben böyle yapıyorum, bunu denersen sonucu bana yaz merak ederim.

ben denedim valla 10 numara sonuç benimki bugün huysuz biraz alttan çıkaramıyor ya memede uyumak istiyo bende anadizine koydum ağzınada emziği verdim tuttum dalana kadar öyle bi vakumlamışki emziği çıkardım uyuduktan sonra 10 dk demedi uyandı sancı girince kalkıyo bende taktım emziği emzikle uyuyo sancı girince iki cuk cukluyo dalıyo geri :27::27::27:

günlerdir giriyorum..geçmişe biraz bakayım kızlar neler yaşıyor bu evrede okuyayım sonra kendi halimizi anlatayım diyorum....hopppp benim oğluş sanki 2 dk. öncesinde copur copur emip karnı doymuş,altı kuru bir şekilde yatmış değilmiş gibi basıyor yaygarayı...hemen geri çıkmak zorunda kalıyorum,yazamıyorum hiçbir şey...

ama okuyup anladığım kadarıyla üç aşağı beş yukarı aynı durumları yaşıyoruz...
oğlum mememi köy çeşmesi sanmış gibi galiba ki her daim ağzını dayayıp oluk oluk süt aksın istiyor...altını açtığımızda üst baş bırakmadan hortum misali her tarafa işiyor...hadi yıka,pakla bezi yenile demeye kalmadan çıkarmayı beceremediği gazı hoooppp çıkarası tutar ve kaka yapar...memeyi verirsin tutar,tutar ağzında sonra koyarsın yerine cingöz gibi açar gözünü...gece uykuları desem askerliğin 3-5 nöbeti gibi olur...ve bu saydıklarım mütemadiyen sürüppppp gider 18 gündür...

ya kocaya ne demeli...al birini vur ötekine misali...dün gece en son hatırladığım sahne,oğlum altını değiştirirken üzerine işedi,onu yıkayayım derken meme için ağlamaya başladı,meme vereyim derken bu seferde üşümeye başladı...ve benim pek sevgili kocam arkasını dönüp uykusuna devam etti...ben ağladım oğlum ağladı...neyseki üzerini de giydirdim,altını da bezledim,emzirdim de...ama eşime çoookkkk kırıldım çoookkk...normalde böyle yapmıyordu dün neden yaptı bilemedim,gerçi sabah 05:00 gibi uyandığında hep o ilgilendi ama kalbimi kırdığıyla kaldı işte...

chanel duygularimiz ayni
yalniz kalmak istemiyorum hic
belki su ic sıkıntılarim azalinca korkum da azalir bilemiyorum
surekli emzirme halinde olmak bana da sıkinti veriyor
aynen benim oglum da gogsumde durmuyor
babasinin gogsunde uyuyor
surekli emne istegi yuzunden biyere de gidemiyoruz
doktora bile giderken korkutorum emmek isticek diye
yalanci emzikle oyaliyorum artik biraz
en azindan 1 saat sonra emziriyorum

gece kac saatte bir emziriyosunuz diye sordum cvp veren olmadi

günlerdir giriyorum..geçmişe biraz bakayım kızlar neler yaşıyor bu evrede okuyayım sonra kendi halimizi anlatayım diyorum....hopppp benim oğluş sanki 2 dk. öncesinde copur copur emip karnı doymuş,altı kuru bir şekilde yatmış değilmiş gibi basıyor yaygarayı...hemen geri çıkmak zorunda kalıyorum,yazamıyorum hiçbir şey...

ama okuyup anladığım kadarıyla üç aşağı beş yukarı aynı durumları yaşıyoruz...
oğlum mememi köy çeşmesi sanmış gibi galiba ki her daim ağzını dayayıp oluk oluk süt aksın istiyor...altını açtığımızda üst baş bırakmadan hortum misali her tarafa işiyor...hadi yıka,pakla bezi yenile demeye kalmadan çıkarmayı beceremediği gazı hoooppp çıkarası tutar ve kaka yapar...memeyi verirsin tutar,tutar ağzında sonra koyarsın yerine cingöz gibi açar gözünü...gece uykuları desem askerliğin 3-5 nöbeti gibi olur...ve bu saydıklarım mütemadiyen sürüppppp gider 18 gündür...

ya kocaya ne demeli...al birini vur ötekine misali...dün gece en son hatırladığım sahne,oğlum altını değiştirirken üzerine işedi,onu yıkayayım derken meme için ağlamaya başladı,meme vereyim derken bu seferde üşümeye başladı...ve benim pek sevgili kocam arkasını dönüp uykusuna devam etti...ben ağladım oğlum ağladı...neyseki üzerini de giydirdim,altını da bezledim,emzirdim de...ama eşime çoookkkk kırıldım çoookkk...normalde böyle yapmıyordu dün neden yaptı bilemedim,gerçi sabah 05:00 gibi uyandığında hep o ilgilendi ama kalbimi kırdığıyla kaldı işte...

nekaar benziyor cidden yasadiklarimiz
gece emİrip altini temizliyorum
tam yatiricam pirt kaka geliyor
inan o kadar zor geliyorki o an
cunku uyumak hayaliyle yanip tutusuyorum
hele gece ortaliga yaptiysa berbat bisey
bizimki haliya kakasini yapmisti bigun
en son gozune isedigi icin artik havlu kapatiyorum pipisine
cidden cok zor donemlermis
insan destek bekliyor

slm benim kızm bugun 16 günlük oldu bir kaç gündür saat 4 gibi gaz sancısı a başlıuyo akşam 9-10 kadar ağlama krizi devam ediyo o saatelerde kendimi çok kötü hissediyorum kızımı nasıl büyütücem bu günler gecmez diyerek bunalıma giriyorum, ayrıca sürekli emmek istiyo bir yandan emiyo bir yandan gaz sancısı cekiyo ne yapıcam bilemiyorum,bunalıma girdiğimi hissediyorum sürekli, dua ediyorum

ben de o sekilde veya ile siliyorum
pisik kremi ne kullandin peki

bende markalı yeni doğan ıslak mendili kullandım alkolsüz parfümsüz ama onlarda yapıyor bende pişik kremi yoktu canım pamukla sildim düzeliyordu komşum almanyadan gelen pişik kreminden verdi markasını bilmiyorum ama onu kullanmadan pamukla düzelmeye başladı

slm benim kızm bugun 16 günlük oldu bir kaç gündür saat 4 gibi gaz sancısı a başlıuyo akşam 9-10 kadar ağlama krizi devam ediyo o saatelerde kendimi çok kötü hissediyorum kızımı nasıl büyütücem bu günler gecmez diyerek bunalıma giriyorum, ayrıca sürekli emmek istiyo bir yandan emiyo bir yandan gaz sancısı cekiyo ne yapıcam bilemiyorum,bunalıma girdiğimi hissediyorum sürekli, dua ediyorum

benim kızımda aynı sabaha karşıda oluyor bende nasıl büyücek diyorum kendi kendime birde dikişlerim açıldı tam bunalımdayım

chanel duygularimiz ayni
yalniz kalmak istemiyorum hic
belki su ic sıkıntılarim azalinca korkum da azalir bilemiyorum
surekli emzirme halinde olmak bana da sıkinti veriyor
aynen benim oglum da gogsumde durmuyor
babasinin gogsunde uyuyor
surekli emne istegi yuzunden biyere de gidemiyoruz
doktora bile giderken korkutorum emmek isticek diye
yalanci emzikle oyaliyorum artik biraz
en azindan 1 saat sonra emziriyorum

gece kac saatte bir emziriyosunuz diye sordum cvp veren olmadi

ben gece 3 saatte bir emziriyorum ilk doğduğunda sarılık vardı saat başı emzirmeye çalıştım göğüs ucum çok kötü yara oldu çok zor anne olmak:50:

gece 03:00 ten beri oğlumla ayaktayız kah emziriyor kah gazını çıkartıyor kah altını açıyorum...eşim altını açarkan uyandı yardımcı oldu sonra tekrar uyudu hemen...bense cebelleşip duruyorum...
bu gaz sancısı ne meret bir şeymiş...yok yoğurt yeme,çiğ soğan yeme,kola içme...hepsine eyvallah ama hala olmuyor mu bunlara dikkat ettiğim halde işte o zaman çıldıracak gibi oluyorum,sab simplex diye bir ilaç yazmışlardı hastaneden arada onu veriyorum,rezene içiyorum ama pek fayda etmiyor gibi...
az evvel yazmaya ara verip yeniden altını değiştirdim...

ferdacım gece emzirme süremizi sormuşsun...hiç belli olmuyor teyzesi,ne vakit uyanıp ağlarsa dayıyorum memeyi ağzına artık ne yapayım...
şimdi de uyumadı ama alt açma minderinde bıraktım valla ne edeyim mıkır mıkır eğleniyor kendi çapında...

eşimi soracak olursanız horulll horulllll uyuyor nasıl iş anlamadım o kadar sese...analıkla babalık çok başkaymış bu geçirdiğimiz 18 günde bunu anladım ama...
bebişleriniz umarım şu dakikalarda sizlerin uyumasına fırsat veriyordur inşallah...

gece 03:00 ten beri oğlumla ayaktayız kah emziriyor kah gazını çıkartıyor kah altını açıyorum...eşim altını açarkan uyandı yardımcı oldu sonra tekrar uyudu hemen...bense cebelleşip duruyorum...
bu gaz sancısı ne meret bir şeymiş...yok yoğurt yeme,çiğ soğan yeme,kola içme...hepsine eyvallah ama hala olmuyor mu bunlara dikkat ettiğim halde işte o zaman çıldıracak gibi oluyorum,sab simplex diye bir ilaç yazmışlardı hastaneden arada onu veriyorum,rezene içiyorum ama pek fayda etmiyor gibi...
az evvel yazmaya ara verip yeniden altını değiştirdim... [/QUITE]

adacim isimiz gercekten zor benimkide suanda diskilama yapiyor ama poposundan cikan ses ayri agzindan ayri uyumak ne mumkun bende sab simplex veriyorum benim kiz tadini cok seviyo yalana yalana daha yok mu dercesine gozumun icine bakiyo:1: ben gunde 3 kez 10 damla veriyorum yoksa cekilecek gibi olmaz aksam uyumadan onxede biogaia veriyorumda rahatliyoruz bence sende ver birsey olmaz hem bebek daha rahat eder

Anneem yarin icin eve gidicekmis,pazrtsi yine gelcek. Aslinda gitsin de bebegimle bi yanliz kalayim diyodum ama simdiden korku sardi.

Kizlar bnm dunden beri hic kanamam yok. Simdi bnm lohusaligim bitmis mi oluyo?
Mesela namaz falan kilabilir miyim?
Ya da bu 40 gun herseyden muaf miyiz yani?
Yoksa kanama bitince hersey serbest mi.;-)

Yok canım devam eder kanaman bekle bence sen daha erken.

arkadaşlar merhaba.herkesin bebeği hayırlı olsun.Rabbim hayırlısıyla sağlıklı büyütmek nasib etsin.benim bebeğimin bugün 13.günü herşeyimiz çok güzel ama bebişimin göbeğinden çok az kan geliyo bezine bulaşıyo,bi kaç gündür böyle,göbeği 8.günde düşmüştü..ne yapmak lazım bilgisi olan var mı?vitamin iğnesi falan diyolar,başka şekilde geçiyo mu?şimdiden teşekkürler.

Benimkinin de göbeğinde kan kurumuştu. Sabahı zor edip gittim doktora olur böyle şeyler korkma dedi.

kızlar kafayı yemek üzereyim ne yapacam bilmiyorum eşimde sürekli kızıyor herşeyi kafana çok takıyorsun diye... doğum yaptığım ilk zamanlarda göğüslerim taş gibiydi hatta sütüm akardı gerçi o zamanlar oğlum çok emmezdi hatta hiç ememezdi doğduktan 10 gün sonra emmeye başladı ilk zamanlar sütümü sağıp verdim... şimdi ise güzel emiyor kilomuzda da artış var çok şükür ama gögüslerim eskisi gibi sert olmuyor sütte akmıyor bunun sebebi sütüm azaldığı için mi yoksa oğlum çok sık emdiği için mi... bi de akşamları 22-24 arası sütüm az oluyor sizde durumlar nasıl...

Canım sertleşmesi kötü zaten. Yumuşak olmalı her zaman ki iyi emdiği anlaşılsın.Sertleşmesin diye sırf göğsünü sağan var.

selam kızlar ben 15 gün önce normal doğum yaptım dikişim kesi iyileşmeden erimeye başlamış açıklık varmış geçmezse tekrar dikilecek dikilmezse yeni evliyim o şekilde kalması beni korkutuyor sizde de aynısı oldumu bana yardımcı olun lütfen bunalıma girdim =( birde bebeğim gündüz uyuyor gece uyumuyor sizde aynı şeyleri yaşadınızmı???

Normal doğum yaptım cnm ama kontrole gitmeye korkuyorum. Değil dr gitmek 2 hafta sonra bakabildim dikişlerime. O yüzden ben de ne durumda olduğumu bilmiyorum.

kizlar geceleri kac saatte bir emziriyosunuz
ben 2 saatte bir kalkiyorum engec
oglumun aglamasini beklemiyorum
ih tih sesi gelmeye baslar baslamaz kalkiyorum
bir de oglum o kadar sık kaka yapiyoki poposu berbat durumda bu yuzden :((
her gazla beraber az da olsa kaka var
yarim saatte bir fln bez degistirsem heralde ancak o zaman engelleyebilcem
o da munkun degil tabi ki
insallah desitin ise yarar yaa
cok uzuluyorum poposunu oyle gorunce

İlk günler iki saatte bir uyanıyoduk canım. Şimdi 3 saatte bire çıkardım.

selam kızlar 23 günlük oldu oğluşum uyumuyoor sürekli emme modunda doymuyormu sütümmü yetmıyor anlamıyorum şimdiye kadar annem yanımdaydı yarından itibaren yanlızım çok korkuyorum tek basıma napacagım diye :(

canım benım 1 oğlum var 3 yasında allah bütün evlatlarımıza sağlık versininş.
şimdide kısmetse 2 haftaya kadar doğumum olacak temmuz annesıyım inş
demem okı bebeğinin gazına çörek otu yağı önerıyorum çok faydasını görürsün
yarım çay kaşığı ver 5 6saatte birde yenıdenver süreklı göbüşü yumuşacık olur
gazını kendı yapar rahatedersın ben oğlumda hiç zorlanmadım
kızımda doğunca inş onadakullanıcam
allah yardımcımız olsun hepimizin

Gaz sancısına kimyon öneriyorum ama anneler için. Ben her yemeğin üstüne biraz serpiyorum çok şükür büyük bi sıkıntımız olmadı bugüne kadar. Ben haftaya Ankara'ya gideceğim otobüsle kızlar. Yolculuk tecrübesi olan var mı? Klima var en az 4-5 saat yol. Korkuyorum biraz ama baba tarafı da hiç görmedi bebişi.

selam kızlar 23 günlük oldu oğluşum uyumuyoor sürekli emme modunda doymuyormu sütümmü yetmıyor anlamıyorum şimdiye kadar annem yanımdaydı yarından itibaren yanlızım çok korkuyorum tek basıma napacagım diye :(

Bezine bak canım. Günde en az 3-4 bez kirletiyor olması lazım. Doyup doymadığını oradan anlarsın. Korkma canım, ne olacak biraz ev işlerini savsaklayacaksın o kadar. Oğlunla daha fazla vakit geçirirsin.

gece sık uyandık biz de
ama emzirip altını değiştirip uyuttum
sık sık kaka yaptığından pişiği berbat durumda
desitin kremden sipariş ettim yarın elimde
inşallah işe yarar
acı çektiğni düşününce canım sıkılıyor
gazını çıkaramadığı zaman uyuyamıyor da
sabaha karşı uyandı bidaha da uyumadı
ama kayınvalideme verdim o ilgilendi
ben de uyudum biraz
sabah 9 gibi de eşime verdim 2 saat daha yattım
uyumadığım zamanlar çok zor geçiyor gün
şimdi uyudu oğlum
bakalım uyanınca sancılar devam edecek mi
gün içerisinde en az 6-7 defa kaka yapıyor normal mi yaa
bi ara ishal olduğunu düşünüyordum artık ama ishal yeşil renkliymiş, bizimki sarı, anne sütü kakası
hala doyup doymadığından emin değilim ama bu kadar kaka yaptığına göre inşallah doyuyodur
çarşamba kilo takibimiz var
umarım herşey yolundadır

Kızlar pişik sorunu yaşayanlar niveanın pişik kremini kullansın ben çok memnunum hem boynunda falan olan isiliklerede iyi geliyor..koyu kvamda sürün memnun kalrsınız..

gaz sorunu içinn ben anason ve rezene yağı aldım suya 2 şer damla akıtıp günlük bir bardak içiyorum şükğr sorunumz yok..

bez değişimine gelinc her bezini kakalı alıyorum...80 kusur bez 1 haFTADA BİTTİİİİ..

canlarım hepınızde bır emzırme sorunu almıs gıdıyor bence hem emmek ıstıyor dıe soylenmeyın :34: ben okadar emzırmek ıstemem ragmen hala emzıremıyorum kızımı cok ozledım emınım oda benı :43::43:

hala goguslerım berbat yara hıc ıylesmedı sanırım ıylesmıycekte bu gıdısle bıberon cocugu olcak kızım bıde korkarımkı sagdsıgım ıcın sutum azaldı buda kıza yetmıyor hep aglıyor cıldırmak uzereyım ve mecbur mama verıyoruz caresız :14::14::14:

cok mutsuzum cok

canlarım hepınızde bır emzırme sorunu almıs gıdıyor bence hem emmek ıstıyor dıe soylenmeyın :34: ben okadar emzırmek ıstemem ragmen hala emzıremıyorum kızımı cok ozledım emınım oda benı :43::43:

hala goguslerım berbat yara hıc ıylesmedı sanırım ıylesmıycekte bu gıdısle bıberon cocugu olcak kızım bıde korkarımkı sagdsıgım ıcın sutum azaldı buda kıza yetmıyor hep aglıyor cıldırmak uzereyım ve mecbur mama verıyoruz caresız :14::14::14:

cok mutsuzum cok

canım meme uçların için çok üzüldüm
tahin yağını fLAN denedin mi
tabi ki canım arada söyleniyoruz ama emmesi güzel elbette çok şükür dememiz lazım haklısın
mamadan da korkma canım göğüslerin düzelince sütün artar yine
ben de mama verdim 3 gün öncesine kadar
yavaş yavaş da bıraktık
merak etme göğüslerin düzelsin yine artar sütün

slm kızlar bayadır okuyorum ama yazmaya zamanım olmuyo, öncelikle şunu söyliyim zamanla bebeği tanımaya ve alışmaya başlıyosunuz kızlar bugün bizim kırkımız çıktı çok şükür ve ilk günlewr yaşadığım bunalımlardan korkulardan eser yok,

daha 15. günde annem yanımdan gitti oğlumla yalnız kaldık ve herşeyini yapabildim çok şükür ha zorlanmadımmı zorlandım tabi özelliklede geceleri sancısı başlayınca başedemiyoken ama dediğim gibi artık tanımaya başladım oğlumu 30. günde kayınvalidemlerin yanına sonrada annemin yanına memlekete geldik bu süre içinde oğlum sürekli huy değiştirdi ama başedebiliyorum artık mesela gaz sancıları ; rezene çayı günde bi kaç bardak, metsil damla(biogaia pek iyi gelmedi), her yemeğin üzerine kimyon ve kakasını yapamayınca bacaklarını karnına itip çekerek masaj yapmak çok iyi geldi, tabi bir de yediklerimiz, bulgur, nohut, mercimek, fasulye, çikolata, kahve , koyu çay, gazlı içecekler, süt, yoğurt ve aşırı baharat bunlardan uzak duruyorum yediğim anda mahfoluyo yavrum.akşamları sekiz gibi uyuyo 12 de uyanıyo sonra emip uyuyo ve 2 gibi uyanıyo soınra her saat başı ama artık alıştım 6 gibide sevimliliği üstünde oluyo oyun istiyo resmen ben de eşimde onunla sohbet ediyoruz o saatlerde yada ananesi ve dedesine gönderiyoruz, bebeklerin en önemli sorunu gaz bence onu halledince çok rahat ediyo insan, kilo alımı iyi çok şükür 5 kilo olmuş yavrum :nazar::nazar::nazar: yalnız kalça ultrasonunda bi pürüz çıktı takip gerekli dedi dr çıkık yok ama ortopediste götürcekmişiz bakalım umarım ciddi bişey değildir, bu haftada sünnet ve mevlüt yapıcaz oğluma biraz karışık oldu ama 40 günün özeti bu sakın sıkmayın canınızı kızlar her geçen gün dahada alışıp kabulleniyo insan ve sevgi artarak büyüyo , ha bu arada pişik için bepanten krem ve primanın ıslak mendilini kullanıyorum pişik olmuyo çok şükür deneyin bi isterseniz.

Back
X