merhaba anneler, ben de 19 haziranda ikinci kuzumu kucağıma aldım, malum evde ilgiye muhtaç iki yavru olunca pek girip yazma fırsatım olmuyor fakat telefondan takip ediyorum yazılanları çoğunlukla...ismim merve..şimdi ablamız parka çıkmışken, miniğimi de uyutmuşken yazayım istedim..
bebek taşıyıcısı olarak ben şunu kullanıyorum, yenidoğandan itibaren kullanıldığı için ve bebeğin ağırlığını iki omuza eşit yüklediği için bunu tercih ettim..gayet memnunum..
Nakışlı Mei Tai Sling Nakışlı Mei Tai Tuniko.com
bez olarak; beyaz prima benim de favorim..hem çok yumuşak olmasından ötürü tam yaz için ideal, hem de sıvı kakayı emiyor olması gerçekten muhteşem, ilk çocuğumda henüz bu yoktu ve diğer bezlerden; gece çok kaka yaptığında muhakkak sızıyordu..bir de üst baş değiştir derken uyku muyku kalmıyordu tabi:) şimdi ise çoğu zaman gece 10-11'den sabah 4-5'e kadar bez değişmememe rağmen hiç sızdırmıyor .. o delikli kısım gerçekten yapışıyor ama bebeğe acı verdiğini sanmıyorum ben..çünkü kızarıklık falan olmuyor o bölgede..
biberon önerisi isteyen arkadaşlara da kesinlikle medela haberman diyorum, gerçi ben çok sık biberon vermiyorum fakat benim bebeğim denediğim bazı biberonları ve emziği kabul etmemesine rağmen bunu alıyor, bu biberonu anne memesine çok yakın diye duyup almıştım, bebiş de bunu ayırt etmeden aldığından, demek ki öyleymiş gerçekten diyebiliyorum...
gaz için ise; bebeğime aldığım rezeneyi bu saatlerde iki fincan olarak kendim içiyorum, gecelerimiz sıkıntısız geçiyor çok şükür,
akşam 8-9 gibi başlıyor gaz bizi zorlamaya, çok çok zorlandığı zamanlarda 10 cc kadar da bebeğime içiriyorum..bağırsak gazını çıkartmada anında etkisini gösteriyor bizde..
giydirirken de ; ben badisini ve çok ince penye altlar almıştım onları giydiriyorum ve ince bi tülbentle de göbişini örtüyorum, ayağına da ince penye çorap.. terlemiyor bu şekilde..gündüz de ufo ile serinliyoruz, direkt bebeğe üfletmeden tabii ..
ve artık gündüz uykuları azaldığından ev tipi anakucağı ya da otomatik sallananlardan almayı düşünüyorum..önerisi olan varsa memnun olurum...ben şimdilik şunu düşünüyorum, kullanıp memnun olanı çok duydum..aramızda kullanan var mı? bayağı indirimliymiş de bu arada..
Chicco Polly Swing Up Salıncak - e-bebek.com