2012 Haziran Anneleri Doğurdu

kızlar 2 ağustosta benim kızın karma aşısı var bunu sağlık ocağında yaptırıcam, birde rota aşısı var bu özel bir aşı o gün doktor kontrolümüzde var siz yaptırmayı düşünüyomusunuz rota aşısını?

Rota aşısını yaptırmak lazım canım Allah korusun o hastalığa yakalanırsa günlerce hastanede yatabilir. Benim bir arkadaşın kızı hasta oldu çok korktu kadıncağız kızına bişey olacak diye çocuk ağır geçirdi çünkü. Aynı gün bizim de karma aşımız var inş ateşlenme olmaz...

Merb hanımlar geçmişe şöyle gö attım.

Dün oğlum un 1 aylık büyüme ölçümünü yaptırdım :).

1,5 kilo alış ve boyu 3 cm uzamış...maşalalhh diyin kızlarr...

aşılara gelince dr ne derse yaptırırım :)

kızlar merhaba,öncelikle hepimizin gözü aydın olsun sagsalım aldık bebeklerımızı kucagımıza,ben yardımlarınızı beklıyorum sutumu nasıl artırabılırım ya bu aralar azaldı 28. gundeyız sız tarafında test edılıp onaylanmıs yıyecekler neler ??acıl yardım beklıyorum..

kızlar merhaba,öncelikle hepimizin gözü aydın olsun sagsalım aldık bebeklerımızı kucagımıza,ben yardımlarınızı beklıyorum sutumu nasıl artırabılırım ya bu aralar azaldı 28. gundeyız sız tarafında test edılıp onaylanmıs yıyecekler neler ??acıl yardım beklıyorum..

kahvaltıda bile kuru soğan ye...çay kahve içme..bol bol su iç...rezene ,anason çayı veya yağı iç...meyve ye...dinlen...bebeğinide sık sık emzir saatte bir mesela ...her emişte ikisinide ver bebeğe..

Kizlar bebeklerinizin gozleri ne renk, bizimki 48 gunluk, hala mavi,sizde durum ne?

Ben gunduz uyurken radyo aciyorum yaninda dinliyor ama gece dinletmiyorum bisey

Birde bebeklerinizi yaniniza aliyor musunuz, ben sabah emzirmesinden sonra yani saat 5-6 dan sonra beraber uyuyorum, cunku saat basi uyanabiliyor uykum bolunsun istemiyorum ve emzlrirken uyuyorum,hatta bazen gunduz bile uyuyorum emzirirken nasil uyku basiyor ama :)

Son olarak sivrisinek tableti zararlimi doktoruna soran oldumu, baska da sorum yok simdilik

canım benim kızımında şimdilik gözleri mavi 40 nı bugün doldurdu. eşimin gözleri de yeşil. açıkçası sonraki aylarda değişirmi bilemiyorum. bilen varsa açıklama lütfenn:3::3:

bizim 40 mızın çuma günü çıkacak ben memlekete gittim geldim orda gezdim ama çarşıya alışvarişe falan daha çıkmadım cesaret edemiyorum ona daha ama bu 40 kı çıkmadan dışarı çıkılmaz mevzusuna inanmıyorum çıkanda çok tanıdıgım var hiç bişeyde olmuyo çocuklar hava alıyo daha çok sakinlaşiyolar bence annede sakinlaşiyo onun iyi olmasıda bebege yansıyo ..

oğluşum annemin kucağındayken kısaca yazayım...
idrar yolu enfeksiyonu olmuş bebişim...bu neydi şimdi,niye bizim başımıza geldi bilmem ama yapılan idrar tahlili ile birlikte verilen kültürün sonucu bu şekilde...
önümüze bakacağız mecbur,dr.antibiyotik toz verdi,kaynamış su ile sulandırıp yarım ölçek 12 saatte bir içireceğiz...içebilirse tabi...10 gün kullanıp sonrada tekrar tahlilleri yineleteceğiz...
şuncağız yavruda ne iltihabı bu yahu,neyse Rabbim beterinden korusun...
perşembe günü evde kuran okutacağım kuzuma...malum ramazan geliyor eee bizim 40'mız da pazar doluyor beklemeden yapacağım...

slm haziran anneleri bende haziran annesym bugun 44 gunluk oldu kızım. birsey sorcam catladıktan sonra lierac kullanan var mı bi yararını gordunuz mu?
bu arada biz 10gunlukken gezmeye basladk ben yanıımda sut sagıp goturuyorum acıkınca onu veriorm boyle rahat gezılıor tavsıye ederim.

slmlar hanımlar,çıldırmama az kaldı:27:oğlum dün çok az uyudu,gece de bizi zorladı.bugün ise uyuyor kenarı bırakıyoruz uyanıyor.eşimin ya da benim gögsümde saatlerce uyuyor ama yatağa bırakırsak uyanıyor..niye böyle oldu anlamadım ya dün misafir vardı onlardan mı etkilendi kendini güvende hissedemedi mi ne..

büyüme atakları...

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları“" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz miydi ? “Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel” deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa “Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım” diye düşünüp, endişelenmez miydiniz? “Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim” gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz miydi?Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz miydi? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz miydiniz?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle basa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında , algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken , daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.Büyüme (Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa,ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar
"büyüme atakları.
5,8,12,19,26,37,46,55inci haftalarda görülüyormuş".

S.Nil Tuncalı

Eğitmen-Çok Kültürlü Eğitim Uzmanı-Wellness Trainer

kızlar 2 ağustosta benim kızın karma aşısı var bunu sağlık ocağında yaptırıcam, birde rota aşısı var bu özel bir aşı o gün doktor kontrolümüzde var siz yaptırmayı düşünüyomusunuz rota aşısını?

bende yaptırırım herhalde diye düşünüyorum.

uyku,moral,su!! canm önce kendine zaman ayır bi çık hava al..
ben ne zaman dışarıya çıksam maşallah gögüsler dahada şişiyo:nazar:
arasıra şekerleme yap dinlen.. komposto, malt içeceği,rezene çayı
irmikli sütlü tatlı, bulgur, helva..
benmkini bunlar arttırdı ha bide şuruplu tatlılardan yiyorum:)
artık sonum ne olacak bilmiorum ama yeterki sütüm olsun!!

idrar yolu enfeksiyonu olmuş bebişim...bu neydi şimdi,niye bizim başımıza geldi bilmem ama yapılan idrar tahlili ile birlikte verilen kültürün sonucu bu şekilde...
önümüze bakacağız mecbur,dr.antibiyotik toz verdi,kaynamış su ile sulandırıp yarım ölçek 12 saatte bir içireceğiz...içebilirse tabi...10 gün kullanıp sonrada tekrar tahlilleri yineleteceğiz...
perşembe günü evde kuran okutacağım kuzuma...malum ramazan geliyor eee bizim 40'mız da pazar doluyor beklemeden yapacağım...

çok geçmiş olsun canm bebişine ya!!
ne olduda dr götürdün?? yani rutin bi kontroldemi ortaya cıktı?

slm kızlar dun bızım 40 ımız cıktı kırkımızı ucurduk cok sukur...dun yazıcaktım ama malesef dun bızım mınnakın gaz sancılarından dolayı gıremedım..suandada zaten yorgun bı haldeyım uykusuzum ama uyuyamıorum nedense :(

neyse oglusum ıyı ya o yeter bana.

dun aksam saat 5 te baslayıp bu sabah 11 e kadar suren gaz sancılarımız bızı bıtırdı...ahhh yavrum sıkına sıkına bı hal oldu gaz ılacı ıse yaramadı ne kımyonlar ne rezeneler fayda verdı zeytınyagı suruyorum olmuo karnını ovusturuorum olmuo sırtını sıvazlıorum yok yok yok en son gece 2 de ayagıma aldım yalancı memeyı tıkdım agzına salla salla salla o sıkındıkca mıkladıkca sallıorum yavrummm ıcım gıttı sabah 5 e kadar ole ıdare ettık sonra aldım kucagıma yatırdım gogusume hopppa hoppa hoppaa yok olmuo ıkına sıkına ıkına sıkınaaa ole ettık saat 8 ı ole bole derken 11 oldu annem geldı anneme agladım agladım anne bu cocuk gazını cıkaramıo dedım gıt dedı karbonatlı su yap getır ıkı kasık verdı bı guzel karnını sıvazladı poposuna elını soktu oglum pırtttttt sonra cıssssss ananesının ustune :)))
neysekı gazımızı cıkardık ama ben nasıl anneyım dedım bı gazını cıkaramadım :(
bıde elımızdekı bıogaıa denılen damlayı cope attım ıse yaramıo malesef...zınco aldım bıde dr metsıl vermıs eger ıse yaramazsa onu kullanın demıs..sımdılık ıyıyız fulll uyuyoruz...bıde zor emzırıorum o kadar bıtap suan ama burnunu sıkınca uyanıp emıo:)

bugün de günümüz aynen senin de belirttiğin gibi ıkınıp sıkınmalarla geçti...kaç tane bez değiştirdim hatırlamıyorum artık...süreklide mıçıyor maşallah yapsın tabi...ama şu gazını çıkartmaya çalışırken çektiği sancının acısı geçsin artık lütfennnn...
ve yine kırmızıyla belirttiğim yerin aynısını yaşıyoruz bizde özellikle bu sabah saat 08:30 dan 10:30 a kadar öylece kah ağlamışız kah emişmişiz kah uyumuşuz...

işte sırf bu sebepten dolayı premium kullanmayı bıraktık biz...yeşil paket yeni bebek prima kullanıyoruz 2 no...geçen babamlar 3 no aktif bebek almışlar,denemek için boyutunu açıp kullandım...bence iyi beğendim ben...

gaz sorunu cok kötu cnm yaaa aksam cok fenaydım halada fenayım ama ıcım rahat cunku mınıgım uyuyor :))

bende prımuım care ı bıraktım hem kalın hemde popoya yapısıor cekınce canı yanıor :(

suan 3 e gectım bıle kızlar ben hemde ıkı paket aldım aktıf bebek cok cok guzelll tavsıye ederım ozellıkle ıkı no kullananlar suan bırakıp 3 e gecsınler pek fark etmıor cok buyuk gelmıor aksıne ınce oldugu ıcın fazla sısme olayı olmuor cısı de gecırmıor kakayıda valla cok cok cok memnunummmm...

pamukhelva chicco swing up salıncağı ben kullanıyorum son derece memnunum, sallanmayada henüz alışmadı yatakta kendi kendinede uykuya dalabiliyor ben bunun sayesinde nefes alabiliyorum:1:

işte beren ve annesinin kucağı:1:

Eki Görüntüle 465644

cnm anakucagınız cok şeker ben cok begendım hatta esıme soledım dun aksam e bebek sıtesınden baktık ama 8 kg kadar kullanabılıomus zaten suan benım mınık 5 bucuk kılo olmustur acaba kac ay kullanabılırım dedım en azından 6 aya kadar ıdare etmesını ıstıorum cunku sonra yurutece koyuyosun vss...cvplarsan sevınırım cnmcım

çok geçmiş olsun canm bebişine ya!!
ne olduda dr götürdün?? yani rutin bi kontroldemi ortaya cıktı?

teşekkür ederim canım ya :14:
şu an uyuyor kuzum ama bu uykuya dalana kadar neler çekiyor bir bilsen...
aslında çoğumuzun şikayet ettiği şeylerdi dr.a söylediğim sıkıntımız...
durmuyor,uykusundan bile uyanıyor,memede dalıyor yatağa yatırınca başlıyor ağlamaya,gazı var vs. vs...

dr.muz dedi evet gazı var ancak bir de tam idrar tahlili yapalım...bazen idrar yolu enfeksiyonları da bebeklerde huzursuzluk yaparmış...yaptık az bir değer lökosit çıktı...arada bir değer kültür de isteyelim sonucu ona göre değerlendirelim demişti dr...
işte cuma günü kültür vermiştik...bugün sonucu aldık...maalesef idrar yolunda iltihap var...antibiyotik tedavisine başladık...

teşekkür ederim canım ya :14:
şu an uyuyor kuzum ama bu uykuya dalana kadar neler çekiyor bir bilsen...
aslında çoğumuzun şikayet ettiği şeylerdi dr.a söylediğim sıkıntımız...
durmuyor,uykusundan bile uyanıyor,memede dalıyor yatağa yatırınca başlıyor ağlamaya,gazı var vs. vs...

dr.muz dedi evet gazı var ancak bir de tam idrar tahlili yapalım...bazen idrar yolu enfeksiyonları da bebeklerde huzursuzluk yaparmış...yaptık az bir değer lökosit çıktı...arada bir değer kültür de isteyelim sonucu ona göre değerlendirelim demişti dr...
işte cuma günü kültür vermiştik...bugün sonucu aldık...maalesef idrar yolunda iltihap var...antibiyotik tedavisine başladık...

cnm cok gecmıs olsun...ıns kısa surede atlatır daha cok kucukler ınsan uzuluor bole olunca...sen sımdı bole soyleyınce ben daraldım benım mınıktede aynı sorunlar var yaaa napsak kı?

cnm cok gecmıs olsun...ıns kısa surede atlatır daha cok kucukler ınsan uzuluor bole olunca...sen sımdı bole soyleyınce ben daraldım benım mınıktede aynı sorunlar var yaaa napsak kı?

valla cnm ağzı var dili yok misali o kadar savunmasız ve çaresizler bizlere öylesine muhtaçlar ki...her ihtimali düşünmek gerekir diyorum istersen bir tahlil verin içiniz rahat etsin...

herkese merhaba...
uzun bi aradan sonra tekrar geldik teyzeler..
kızım 2 aylık oldu..
15 mayısta epidural sezeryan oldum..
eş yaşlanmasından dolayı bebeğimin gelişimi 35 haftada kalmış.
doktorum hemen alalım dedi. karar verdik aldık bebişi..
ameliyat esnasında hiç korkmadım bebişimin çıktığını hissettim.
getirip bana gösterdiler ayrıca kameraya da çekim yaptırdık.
bebeğim 2.420 gr 45.5 cm olarak dünyaya geldi..
fakat yoğun bakıma aldılar bende 2 gün hastanede kaldım..
sonra ben çıktım bebeğim kaldı hastanede
sanki dünya başıma yıkıldı çok zor bu durum kuzumu orada bırakıp eve gelmek.
bi kaç gün kendime gelemedim..
ağlaya sızlaya geçti.. 3 saatte bi hastaneye gittik ve emzirdim kızımı..
yawrumun bi elinde serum bi elinin üzerinde kelebek, ayaklarında kordonlar aletler
çırılçıplak bez katına bebeğim..kucağıma alıp ayrılamıyordum kızımdan..
onun kokusunu alıp sonra oraya bırakıp çıkmak çok zoruma gidiyodu..
eşim kızıyodu içerde napıyosun diye bi gece gittiğimizde o da geldi görmeye kucağına verdim.
kokusunu alınca duygulanıp ağladı bi sonraki, emzirme saatinde gece nin bi yarısı da olsa gittik.
anlayacağınız 1 hafta ameliyatlı halde hastane yollarındaydık.
bazen tam kapıdan çıkıyodum bi bebek ağlıyodu tekrar kapıyı çalıyodum benim kızımmı ağlıyo diye..
eve gelince bebek ağlama sesleriyle uyanıyodum..Allahım kimseye yaşatmasın bu durumu..
bi gece yine emzirmeye gittik doktorda acil bir hasta için gelmiş.
kızımın dosyasına bakmış yarın sabah taburcu edelim demiş ki o sırada biz zile bastık.
dr eşyalarını verin taburcu edelim demez mi ben inanamadım sevinçten zıplıyorum
tansiyonum düştü acile indirdiler beni ve nihayet kızımı aldım geldim eve..
kızım 20 günlükken babam kaza geçirdi ayağı kırıldı..
babamın kazasının ardından abimlerin bebeğide 32 haftalık geldi..
derken bi baktım 2 ay geride kalmış.
artık fırsat buldukça burdayım..

çok geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin.
bizde de ben hastayım malesef:2:akşam ateş üşüme baş ağrısı uyuyamadım miniğimi emzirirken tutamıyorum oturamıyorum.sabah dr a gittim şimdilik ağrı kesici-ateş düşürücü ve ağız spreyi verdi.iki güne geçmezse kan tahlili ona göre antibiyotik dedi.:2:

Back
X