2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bizde de uyku sorunu çok var,kucağımda çok rahat uyuyan çocuk,kucağımdan bırakır bırakmaz açıyo gözlerini fıldır fıldır
iki akşamdır bir çarşafa yatırıp,bi ucundan ben,bi ucundan yanımda kim varsa o tutup sallıyoruz,anca öyle dalıyo ama yanımda kimse olmayınca naparım bilmiyorum
gaz problemine de en iyi çözüm zeytinyağı
bize dr sabah akşam bi çay kaşığı dedi ama ben biraz eksik veriyorum,eskisi kadar sıkıntılı değiliz çok şükür

bu şekilde uyuyan bi yiğenim vardı canım babası dayamayıp çingen beşiği kurmuştu satılanlar var piyasada ama iyimi kullanışlimi bilmem eniştem kendi yapmışti :)

Benim kızda 3paket 1numara 2paket 2numara bitirdi şimdi 1paket daha 2numara var p.care bitsin bende 3e geçmeyi düşünüyorum 2 sanki dar geliyo gibi bacaklarına iz yapıyo kızın 2aylık olsun bende normal primaya geçcem :34:

selam arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum sizleri yazmaya pek fırsat bulamıyorum, benim kız da 26 günlük oldu, başta kilo alamadıgı için mama da başladık sütü de hem emziriyor hem de sağıp veriyordum bu şekilde toparladık sarılık ta geçti, sadece gece çok ağlarsa bir öğün mama veriyorum onun dışında hep emiyor artık ,yalnız şimdi de gaz problemi başladı, zynco kullanıyoruz, zeytinyağına da dün başladım geceyi rahat geçirdik ama sabaha karşı yine başladı ıkınmaya...

bunun dışında son 1 haftadır gün içinde emme ve uyuma dışındaki zamanları hep kucakta geçirmek istiyor hatta kucağa almak ta yetmiyor evin içinde dolaştırmak gerekiyor çok mızmız oldu gaz başlayalı.. ben de ev tipi anakucağı yada salıncak almaya karar verdim, burada chicco polly swing up tan çok memnun kalan ilk arkadaşın yazdıklarını okuyunca ona karar verdim ancak o salıncakta cocuk tam sırt üstü yatabiliyor mu rahat oluyor mu sırtı bilemedim ilk sen kaç günlükten beri kullanıyorsun salıncağı? ? chicconun ev tipi ana kucağı daha hafif olur ve odadadn odaya hatta misafirliğe falan taşınabilir diye düşünüyorum öte yandan salıncağın kendiliğinden sallanması çok avantajlı kararsızımm sizler ne kullanıyorsunuz bir an önce bu tarz bişey edinmeliyim yoksa bu kız bana yapışıyor yalnızım yemek yapamıyorum duşa giremiyorum akşama kadar eşimi bekliyorum

günaydın arkadaşlar,

dün 2.ay aşılarımızı olduk. rota aşısını 3.ay yaptıracağız.
1 kol ve 2 bacağa 3 aşı yapıyorlar, haliyle çok ağladı bebeğim. Ben aşı yapılırken bakamıyorum :50: Kucağa alınca sakinleşti. Sağlık ocağından çıkınca da uyudu.
2 sefer ateş düşürücü verdik önlem olarak, ateşi çıkmadı çok şükür. Ama huzursuzdu tabi. Gerçi bizimki her akşam huzursuz olduğu için gazdan mı yoksa aşıdan mı bilemedim?

Bu arada benim 2 gündür acayip akıntım var :50: resmen çamaşırımı ıslatıyor. sanırım bana doktor yolu göründü :43:

bizde de uyku sorunu çok var,kucağımda çok rahat uyuyan çocuk,kucağımdan bırakır bırakmaz açıyo gözlerini fıldır fıldır
iki akşamdır bir çarşafa yatırıp,bi ucundan ben,bi ucundan yanımda kim varsa o tutup sallıyoruz,anca öyle dalıyo ama yanımda kimse olmayınca naparım bilmiyorum
gaz problemine de en iyi çözüm zeytinyağı
bize dr sabah akşam bi çay kaşığı dedi ama ben biraz eksik veriyorum,eskisi kadar sıkıntılı değiliz çok şükür

zeytinyağını biz de denedik ama hergün versek mi bilemedik, bi de bu aralar meme de almak istemiyo, her seferinde değil ama genelde böyle yapmaya başladı korkuyorum bırakıcak diye, mama veriyoruz biz doğduğundan beri sütün dışında ona mı alışıyo bilmiyorum umarım böyle değildir. meme almadığı zamanlarda da çok ağlıyo napsam durmuyo, uyutmaya çalışıyom hızlıca sallayarak.

günaydın arkadaşlar,

1 kol ve 2 bacağa 3 aşı yapıyorlar, haliyle çok ağladı bebeğim. Ben aşı yapılırken bakamıyorum :50: Kucağa alınca sakinleşti. Sağlık ocağından çıkınca da uyudu.
2 sefer ateş düşürücü verdik önlem olarak, ateşi çıkmadı çok şükür. Ama huzursuzdu tabi. Gerçi bizimki her akşam huzursuz olduğu için gazdan mı yoksa aşıdan mı bilemedim?

Bu arada benim 2 gündür acayip akıntım var :50: resmen çamaşırımı ıslatıyor. sanırım bana doktor yolu göründü :43:

Ne güzel aşınızı atlatmışsınız darısı bizimkilerin başına...

ben çok korkuyorum yaa o 2. ay aşısından
hem ateşlenme ihtimali var
hem de çok ağlatacaklar oğlumu diye
fitili doktor mu ver dedi?
gerçi bizim yarın sünnet var
2. ay aşısına varana kadar aklımda o var şu anda
korkuyorum :14:
ah canıııım.. o sünnetten ben neler çektim :(( bebiş açısından değil,evham açısından bi de tecrübesizlikten:17: öncelikle hiç korkma çok çabuk bitiyo,bizimki uyudu bile pipisi kesilirken :1::1: ben de çok rahattım o ağlamadığı için. lokal iğnesine ağladı o kdr... sonrasında bakımında zorlandım. annem-babam-eşim hepsi köye gittiler acil olarak. tek başıma kaldım. her bez açışımda ağlıyordu bazen de kan gördüm.. komşularıı falan çağırdım,şişlikler var geçer dediler biraz rahatladım.. sonra eczaneden krem aldım çünkü adamlar bize hiçbirşey vermemişti antibiyotik dışında-ki onu da ben kullanmadım-.. kremin içinde vazelinli gazlı bezle sarın diyodu. meğer yeni oluşan deri beze yapışıyormuş. bezi açarken de ayrılıyor ve kanıyormuş.. aman aklında bulunsun, yapışmasın sizinki de.. yanımda kimse olmadığı için geç farkettim kuzumun canı yandı maalesef :(( bi de biz 4 no bez kullandık 1 paket.. bebişi sıkmasın diye...

kızım en son tarttığımızda 4 460 kg yani Allah izin verirse 5 oluruz birkaç haftaya 2 numara olurmu yada ben direk 3 mü alayım:44:
bence 2 olur daha 1 paket 2 al baktın dar gelecek bidahakine 3 alırsın

kızlar bebişi yıkadım doyurdum uyuttum sonra akşam yemeği yaptım ayrıca sahur için zeytinyağlı semizotu yemeği, makarna, çorba kahvaltı tabağı, meyve tabağı hazırladım koydum dolaba sahurda sadece çıkartması kalacak dolaptan, yatmadan masayıda hazırlıycam tabak çanak bu şekilde daha rahat ederim ramazan boyunca böyle yapıcam Allah izin verirse, şimdi içim rahat şekilde oturuyorum oh bee dünya varmışş her iş tamam bebişte salıncağında müziği eşliğinde uyuyor hala babamız gelmedi:50:
maşallah diyorum sana ve azmine :1:

sütü sağıp verenler yardım:26:
ben de süt sağma makinesi almayı düşünüyorum da yalnız şunu merak ediyorum,dışarı çıkarken sütü nasıl muhafaza ediyorsunuz bana sanki bozulur gibi geliyor da:44:
ben dışarı çıktığımda yanıma aldığım sütü 1 saat içinde verdim hep
ama oda sıcaklığında 4 saat bekler
dışarısı sıcak olduğundan çabuk tüket bence

selam kızlar, herkesin bebeği hayırlı olsun, bizim bebiş de 50 günlük oldu, bi kaç sorum olucak:

ben mama ve süt veriyorum doğduğundan beri ama bu aralar çok ağlamaya başladı, aç mı diye elimi ağzına tutuyorum aranıyo ama meme verince almıyo daha çok ağlıyo acaba biberona mı alışıyo :( bi de sütünü sağanlar; günde kaç kere sağıyorsunuz, özellikle akşamüstleri baya huysuzlanıyo ağlıyo ne yapsak aç olduğu için mi yoksa gaz mı ne ya da anlayamıyoz.
o aranma genelde açlık belirtisi değil
emin olmak için biberonla arandığında süt ya da mama ver bakalım
gazı olduğunda memeyi tutmuyorlar aç olsalar da
yani benimki öyle

ferda 1 ayda 3. pakettemisin?? wala cok iyi biz coşmusuz 40 mız cıkana kadar hatırladıgım 4tane 2numara, 2 tane 1 numara!!
ya benm oglum boklu prens:))
yok kız olur mu :1:
2 paket 1 numara 3 paket de 2 numara kullandık 35 günlüğüz
3. paketimizdeyiz derken 2 numaranın 3. paketi

selam arkadaşlar uzun süredir takip ediyorum sizleri yazmaya pek fırsat bulamıyorum, benim kız da 26 günlük oldu, başta kilo alamadıgı için mama da başladık sütü de hem emziriyor hem de sağıp veriyordum bu şekilde toparladık sarılık ta geçti, sadece gece çok ağlarsa bir öğün mama veriyorum onun dışında hep emiyor artık ,yalnız şimdi de gaz problemi başladı, zynco kullanıyoruz, zeytinyağına da dün başladım geceyi rahat geçirdik ama sabaha karşı yine başladı ıkınmaya...

bunun dışında son 1 haftadır gün içinde emme ve uyuma dışındaki zamanları hep kucakta geçirmek istiyor hatta kucağa almak ta yetmiyor evin içinde dolaştırmak gerekiyor çok mızmız oldu gaz başlayalı.. ben de ev tipi anakucağı yada salıncak almaya karar verdim, burada chicco polly swing up tan çok memnun kalan ilk arkadaşın yazdıklarını okuyunca ona karar verdim ancak o salıncakta cocuk tam sırt üstü yatabiliyor mu rahat oluyor mu sırtı bilemedim ilk sen kaç günlükten beri kullanıyorsun salıncağı? ? chicconun ev tipi ana kucağı daha hafif olur ve odadadn odaya hatta misafirliğe falan taşınabilir diye düşünüyorum öte yandan salıncağın kendiliğinden sallanması çok avantajlı kararsızımm sizler ne kullanıyorsunuz bir an önce bu tarz bişey edinmeliyim yoksa bu kız bana yapışıyor yalnızım yemek yapamıyorum duşa giremiyorum akşama kadar eşimi bekliyorum
bence ev tipi anakucakları can kurtarıcı
20-30 dk arası duruyor keyfi yerindeyse
bu da yemek yapmak için yeterli bir süre, ya da çamaşır asmak vs.
benimki daha basit bişey, kraft bouncer diye bişey
oğlum çok seviyor, aldığım onca şey arasında en memnun kaldığım diyebilirim
otomatik sallanma güzel bir özellik ama bence, bizde otomatik sallanan beşik var
bu anakucağı da oğlum içinde hareket ettikçe sallanıyor ya da ayağımla sallıyorum çok rahat
ah canıııım.. o sünnetten ben neler çektim :(( bebiş açısından değil,evham açısından bi de tecrübesizlikten:17: öncelikle hiç korkma çok çabuk bitiyo,bizimki uyudu bile pipisi kesilirken :1::1: ben de çok rahattım o ağlamadığı için. lokal iğnesine ağladı o kdr... sonrasında bakımında zorlandım. annem-babam-eşim hepsi köye gittiler acil olarak. tek başıma kaldım. her bez açışımda ağlıyordu bazen de kan gördüm.. komşularıı falan çağırdım,şişlikler var geçer dediler biraz rahatladım.. sonra eczaneden krem aldım çünkü adamlar bize hiçbirşey vermemişti antibiyotik dışında-ki onu da ben kullanmadım-.. kremin içinde vazelinli gazlı bezle sarın diyodu. meğer yeni oluşan deri beze yapışıyormuş. bezi açarken de ayrılıyor ve kanıyormuş.. aman aklında bulunsun, yapışmasın sizinki de.. yanımda kimse olmadığı için geç farkettim kuzumun canı yandı maalesef :(( bi de biz 4 no bez kullandık 1 paket.. bebişi sıkmasın diye...

sizin sünnet nasıldı canım dikişli klasik yöntemmi?
dünden beri başıma ağrılar girdi, bugün vazgeçtik gitmekten, eşim de kararsızdı
bir süre erteledik kafam rahatladı ben çok korkuyorum da
kaç günde iyileşti canım sizinki kaç günlükken yaptırdınız?

cnm 5o günde beklesen farketmiyor uzun bi aradan sonra canın yanacak..
hatta ne kadar çok zaman geçse o kadar çok ağrır bence..

dr bizmi söylüyoruz?
kaçıncı ay da yapılıyo ki?

Cnm 2 aylıkken yapılıyor ama devlet karşılamıyor sanırım 150 cıvarında
Ben ay sonunda Yaptırcam o zaman yazarım

bizim bebişte de benzer sorunlar var, bi çözüm bulabildin mi acaba.

Cnm bize de colınox diye bir damla verdı
Günde 3 defa 4er damla
Ama alıştırma dedı
İçinde ne varsa temızlıyo
Birde mılupanın rezene canından verıyorum
Ama bizimki bir yapıyor
Kakası belınden cıkıyor
Bir bakım odasında AVM de
Kadının Biri bir büyük beden bez
Kullanmam tavsiye ettı

sizin sünnet nasıldı canım dikişli klasik yöntemmi?
dünden beri başıma ağrılar girdi, bugün vazgeçtik gitmekten, eşim de kararsızdı
bir süre erteledik kafam rahatladı ben çok korkuyorum da
kaç günde iyileşti canım sizinki kaç günlükken yaptırdınız?
evet canım klasik dikişli yöntem.. eşimin dairesinde 5 kişi peşpeşe doğurduk da 4 ü oğlandı:1::1: herkes aynı kişilere yaptırmış,biz de adeti bozmadık.. ben çocuk cerrahı olsun istedim ama malatyada devlet dışında öyle bi branş yok.. devletten de bi türlü bilgi alamadık. adamlar sağlık memuruydu başta çok güvenemedim ama galiba güzel yapmışlar işlerini çabuk iyileşti.. geçen pzt olmuştuk 25 günlüktü meleğim tam olarak.. bu pzt ye kdr 4 numaralı 1 paket bez kullandık.şimdi kendi bezimize devam ediyoruz..28 den önce yenidoğan sünneti kapsamına giriyormuş canları da acımıyormuş dediler o yüzden acele ettim. bizde ben yaptırmak konusunda ısrarcıydım bana kalsa 7 günlükken yaptıracaktım ama annemler izin vermedi. onlar köye taşındığı gb eşime söyledim,gizli saklı kestirdik. annem hala düğün olmadı diye ağlıyo.. düğünü seneye Bursaya gidince yaptırıcam inş,anamın gözünü yaşlı koymam :)) neyse velhasıl geldiler 15-20 dk içinde kestiler gittiler... iki gece hiçbirşey bağlamayacaksın dediler..anestezi etkisi altındayken hazır altı da boşken emzirme minderini batırdık :)) kakasının yaralı kısma değmemesi çok önemli o yüzden 1 hafta kaka nöbeti tuttuk başında küçük beyin.. ses geldiği anda değişiyordum.. ilk gece beşiğinin üstüne battaniyesini mandalla gerdik, üşümeden uyusun diye, iyi de oldu etraf az çiş oldu hiç yoktan.. ikinci gün dayanamadım akşam 4 no bez aldım marketten.. hem bacaklarını sürtmedi hem de etraf batmadı rahat uyuduk.. sadece ilk anestezi etkisi geçtiği anda 15 dk kdr huzursuzdu ağladı.. o anda da dolven vermişlerdi onu verdim gece de 4 saatte bir tekrarladım bir çay kaşığı.. bi de rezene-kimyon karışımı ve zeytinyağı içirdim totosuna vurup gaz çıkaramayacağım için.. bayağı rahat etti açıkçası.. hiç korkma tatlım biran önce olsun o da sen de kurtul bence.. şu an sinir uçları bile tam oturmamış durumda acıyı ağrıyı tam anlamıyla algılayamıyorlar.. bir aya kadar geceleri dönmeye başlarsa daha zor olur.. bütün gece dönüp birşey olmasın diye beklersin.. bizim yaptıran diğer arkadaşlar da çok memnun.. hatta birinin 2. çocuğu da erkek. bu sefer ilk haftasında yaptırmış,ne kdr erken o kdr iyi walla diyo.. benim de bi daha oğlum olursa ben de kimseyi dinlemem haftasına yaptırırım diyorum..

merhaba bayanlar
malum hava cok sıcak siz dısarı cıkarken nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi evde cıtcıtlı body ile duruolar ama doktora, annelere avmye fln giderken nasıl giydirmek gerekir? bna üsürmüş gibi geliolar klimalar acık ya karar veremedim bi türlü

selam kızlar,
bizim bebişin gözünün biri aşırı çapaklanıyo ve diğerinden kısık, bugün de biraz göz kapağı şiş gibi geldi, bilgisi olan var mı çapaklanma konusuyla ilgili.

ben çok korkuyorum yaa o 2. ay aşısından
hem ateşlenme ihtimali var
hem de çok ağlatacaklar oğlumu diye
fitili doktor mu ver dedi?
gerçi bizim yarın sünnet var
2. ay aşısına varana kadar aklımda o var şu anda
korkuyorum :14:

çok zor zaten
bebeğimin çok canı yandı özellikle son bacaktan yapıldığında
sesi nefesi gitti..çok korktum zor sakinleşti..
ateş düşürücü fitil kullandık..
fitili aşıyı yapan ebemiz söyledi paranox adında
yarım kullandık 8 saatte bir.
eğer aşı yapacağın yer uzaksa önceden ilacı al evde yarım fitil at
aşıya gitin ki uzun mesafeyse bebek eve gelene kadar ateşi çıkmasın..

Hayıııır olamaaaaaaz :(((

:))) valla kızım 65 günlük 2 kez deneyebildik canım çok yanıyor.

çizelge yaptım da bi bakayım dedim:1::1::1:

kız babada yardım etsene çizelge için..
bebiş nasıl sen napan..

ben 2 paket 1 numara kullandım
şimdi 3. paketimizdeyiz 2 numarada
2de daha rahat etti

biz halen yenidoğan kullanıyoruz..
bebeğim zayıf ve minnak :)))

günaydın arkadaşlar,

bizde çok zor geçirdik
geçmiş olsun minnaka..

selam kızlar,
bizim bebişin gözünün biri aşırı çapaklanıyo ve diğerinden kısık, bugün de biraz göz kapağı şiş gibi geldi, bilgisi olan var mı çapaklanma konusuyla ilgili.

cnm benim bebe erken doğduğu için
o sorun bizde oldu dr gittik
damla verdi ama göz kontrolünde çok canını yaktılar bebemin..
dr bizi içeriye almadı.
içerde çok ağladı çıktı gözler kıpkırmızı zor sakinledik..

bizim bebişte de benzer sorunlar var, bi çözüm bulabildin mi acaba.

Ben Dr Dr gezdim careyide bulduk şimdi Elif'im rahat keyfi yerinde capkin capkin siritiyor
Megerse yeni doğan bebeklerde sık görülürmüş bağırsaklarında virüs varmış Dr sürekli anne sutu onerdi birde karına yapılan masaj gösterdi onları yaptik 3.gun kendilinden kakasini yaptı haftalardır fitille yapıyordu kuzum
Dr bir kac haftada gecer dedi kusmasi çığlık çığlığa ağlaması ikinmasi kalmadı şükürler olsun
Bu arada hayırlı bereketli ramazanlar kızlar
Cepten okuması iyide yazması sinirrrrrrrrr

evet canım klasik dikişli yöntem.. eşimin dairesinde 5 kişi peşpeşe doğurduk da 4 ü oğlandı:1::1: herkes aynı kişilere yaptırmış,biz de adeti bozmadık.. ben çocuk cerrahı olsun istedim ama malatyada devlet dışında öyle bi branş yok.. devletten de bi türlü bilgi alamadık. adamlar sağlık memuruydu başta çok güvenemedim ama galiba güzel yapmışlar işlerini çabuk iyileşti.. geçen pzt olmuştuk 25 günlüktü meleğim tam olarak.. bu pzt ye kdr 4 numaralı 1 paket bez kullandık.şimdi kendi bezimize devam ediyoruz..28 den önce yenidoğan sünneti kapsamına giriyormuş canları da acımıyormuş dediler o yüzden acele ettim. bizde ben yaptırmak konusunda ısrarcıydım bana kalsa 7 günlükken yaptıracaktım ama annemler izin vermedi. onlar köye taşındığı gb eşime söyledim,gizli saklı kestirdik. annem hala düğün olmadı diye ağlıyo.. düğünü seneye Bursaya gidince yaptırıcam inş,anamın gözünü yaşlı koymam :)) neyse velhasıl geldiler 15-20 dk içinde kestiler gittiler... iki gece hiçbirşey bağlamayacaksın dediler..anestezi etkisi altındayken hazır altı da boşken emzirme minderini batırdık :)) kakasının yaralı kısma değmemesi çok önemli o yüzden 1 hafta kaka nöbeti tuttuk başında küçük beyin.. ses geldiği anda değişiyordum.. ilk gece beşiğinin üstüne battaniyesini mandalla gerdik, üşümeden uyusun diye, iyi de oldu etraf az çiş oldu hiç yoktan.. ikinci gün dayanamadım akşam 4 no bez aldım marketten.. hem bacaklarını sürtmedi hem de etraf batmadı rahat uyuduk.. sadece ilk anestezi etkisi geçtiği anda 15 dk kdr huzursuzdu ağladı.. o anda da dolven vermişlerdi onu verdim gece de 4 saatte bir tekrarladım bir çay kaşığı.. bi de rezene-kimyon karışımı ve zeytinyağı içirdim totosuna vurup gaz çıkaramayacağım için.. bayağı rahat etti açıkçası.. hiç korkma tatlım biran önce olsun o da sen de kurtul bence.. şu an sinir uçları bile tam oturmamış durumda acıyı ağrıyı tam anlamıyla algılayamıyorlar.. bir aya kadar geceleri dönmeye başlarsa daha zor olur.. bütün gece dönüp birşey olmasın diye beklersin.. bizim yaptıran diğer arkadaşlar da çok memnun.. hatta birinin 2. çocuğu da erkek. bu sefer ilk haftasında yaptırmış,ne kdr erken o kdr iyi walla diyo.. benim de bi daha oğlum olursa ben de kimseyi dinlemem haftasına yaptırırım diyorum..
uzun uzun anlattığın için teşekkür ederim
biz 28 günlük kısmı kaçırdık o zaman
bişey bağlamama olayı zormuş bir de kaka nöbeti
ama olacak tabi o kadar
şimdi tekrar araştırıyoruz
biz de klasik yöntem düşünüyoruz artık
merhaba bayanlar
malum hava cok sıcak siz dısarı cıkarken nasıl giydiriyorsunuz bebeklerinizi evde cıtcıtlı body ile duruolar ama doktora, annelere avmye fln giderken nasıl giydirmek gerekir? bna üsürmüş gibi geliolar klimalar acık ya karar veremedim bi türlü
ben çıkarken çıtçıtlı üzerine tişört ve altına ince pijama giydiriyorum
evde tek çıtçıtlı ile duruyor
doktora giderken yine tek çıtçıtlıyla götürüyoruz

selam kızlar,

bizimkinde de oldu
doktor damla verdi fucithalmic diye
2 günde iyileştirdi
bizimki gözüne idrar yaptığından mikrop kapmıştı
ama bazen de göz kanalları tıkalı olduğundan olurmuş

kızlar bebek arabalarınızı kullanıyomusunuz ben daha kullanmadım nasıl rahat duruyolarmı içlerinde

biz kullanıyoruz memnunuz
şu an oto koltuğu takılı kullanıyoruz sadece
o da çok göçük olduğundan sevi bebe bel desteği taktık içine
gayet rahat ve oğlum seviyor

saribeybi.. bizim bebiş de düşük kilolu doğdu, 50 günlük oldu biz de yenidoğan bezi kullanıyoz hala, çapak için olan damla iyi geldi mi geçti mi artık peki, gözüne fazla mı baskı uyguladı da canı yandı, bize de dedi dr 20 gün önceki kontrolde damlayı ama biraz bekleyelim demişti, tekrar kontrol olmadı daha.

Back
X