aynen öyle sürekli hareket halinde bazen dayanamıyorum ana kucağına oturtup kemerini takıyorum... teşekkür ederim canım senin de gözün aydın zaten o anne demesi dünyalara bedel... bizim zaten emme sorunumuz var uykuluyken emiyor yoksa emmiyor daha doğrusu sağ göğsümü pelk emmek istemiyor bu arada kaç günde geçer bu mastit... emzirirken ilk dakikalarda acıyor sonra geçiyor ağrısı... sen de de kızarıklık var mıydı resmen büyük bir elma kadar kızarıklık var ve çok kötü yanıyor
evet cnm kızarıklık vardı bir de yumurta büyüklüğünde bir şişlik, emzirirken çok feci içimi sızlatırdı,
ben ilk bebeğimde iken olmuştum 4 yıl evvel o yüzden tam kaç günde geçti hatırlayamıyorum, fakat ilk olduğunda ben gerçekten yatağa düşmüştüm ateş titreme halsizlik ile..o yüzden antibiyotiğe başlayınca ayaklanabilmiştim..şişlik de bir hafta on gün kadar sonra yavaş yavaş inmişti herhalde..
Günaydın annişler ve bıcırık bebişler..Hayırlı cumalar...Portakal suyu ve yemek tarifleri konuşulmuş.Yemek tarifleri için teşekkürler.Prenses hanım severek portakal ve mandalinayı yiyor ama tek başına hiç denemedim.Genellikle elma,portakal,muz u cam rendesinde rendeleyip 3 meyveyi karıştırıp veriyorum.Daha yok mu diyor bazı zamanlar :)))
benimki de elme muz mandalinaya bayılıyor, afiyet olsun, sağlık versin yedikleri miniklerimize..
portakal mandalina asitli meyvalar olduğu için önerilmiyor ,bizim listede de belirli bir aya kadar önerilmiyor demişler galiba,
fakat sorduğumda, az bir miktar yedirip denediğinde; bir zararı dokunmuyorsa verebiirsin demişti bize de dr.umuz...
renginden midir bilmem, elimizde ikisinden birini gördümü elimizi ağzına doğru götürüyor zorla yaramaz
çok geçmiş olsun, bebişine de maşallah bizim tombalak ne zaman emeklicek bakalım 5 gün sonra 8 aylık olacağız daha tık yok tontiniden :)
bizimkinde de tık yok, gayet rahat oturup devrildiği yerde
herkese hayirli camalar.....
ben bir sorayim bebisleriniz gece sik sik kalkiyo mu kac kere emziriyosunuz yada ozellikle mama verenler kac kere veriyosunuz mama. benimkiler cok sik uyaniyolar yok emzik ver yok mama ver uyku boluk borcuk oluyo yaa siz de aynimisiniz
emzirdiğim için arıyor muhakkak sık sık da uyanıp azıcık da olsa emip uyuyor yine..
burnu falan tıkalıysa hele yandık, sürekli mız mız uyumuyor da uyutmuyor da..
kızlar bebişlere kuruyemişi 12 aylıktan önce vermemeliyimişiz bende dün çorbasına ceviz koymuştum
bu konuda da görüş ayrılığına düşüyor dr.lar demek ki..
bizim dr. da 6. ay bitiminde liste verirken özellikle vurguladı fındık, cevizi; sabah kahvaltısına ya da çorbasına meyvasına katmamı...
kızlar siz bebişinizi her ay düzenli olarak doktor kontrolüne götürüyor musunuz? ben her ay sağlık ocağından sonra bebişin doktorunu götürüyorum ama bakıyorum da yaptığı ya da bize kattığı hiç bir şey yok boyu kiloyu zaten sağlık ocağı bakıyor ne bileyim kararsız kaldım. yardımcı olur musunuz?
ben şu ana kadar her ay götürdüm, aşılarını da dr.umuz yapıyor,
bu ay da kan-idrar tetkiki için çağırdı,
9. ayda da kızamık aşımız var, birdaha da önemli birşey olmadığı takdirde 12. ayda aşısında görüşürüz demişti en son ayrılırken..
bir yaştan sonra ben kızımı gerektikçe götürmüştüm bir de aşısı olduğunda, en son da 4 yaş aşısı yapıldı... zaten çocuklar da büyüdükçe dr.dan korkmaya başlıyorlar ..
teşekkür ederim canım... benim bıcırık çok hareketli emeklemeden öncede sürekli yuvarlana yuvarlana sürüne sürüne odayı turluyordu
maşaAllah

çok şirin oluyordur o hali..
Allah sağlık versin meleğine..