• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

valla dun yazıyodunuz gaza geldım bugun.öğleden sonra poğaça ve börek yapıp dolaba attım.yarın bı partı daha yapıcam.akşam da kurabıye yapıcam ama o dolaba gıremeden eşimin mıdesine ıner.

ben yazdım bı kaç saat önce ama okumadın sanırım.doktorum söyledı bugun aynı adet sancısı gıbı olur kasıklarına belıne vurur doğum sancısı.öyle hıssedersen ara hemen dedı.var mı öyle regl sancısı gibi sancın?

yok canım okumadım girer girmez yazdım şimdi sen diyince geri döndüm okudm belime bir ağrı giriyor ara ara ama adet sancısı gibi değil gerçi ben fazla adet sancısı yaşamadım ewlenmeden öncesindede welendğm zamanda nadir böyle üşüttğüm zamanlar falan adet sancısını çekerdim eğer oysa tabi

umaygulaycım hiç bi bilgim yok
ama anladığım kadarıyla bebişin bi oraya bi oraya
toplanıyor bi yerlerini dayıyor olabilir.
bi yakınım bana da adet sancısı gibi başlayıp bele ve bacaklara
doğru indiğini söylemişti.

kek buzluğa atılır mı??
deneyen oldu mu
bende cuma günü yufka alıcam
pazardan börek yapıp atıcam buzluğa
ama hiç kek falan atmamıştım

Zypzyp, Jelibonum ikinizin de gobekler sahane...
Kurabiye gibi oglanlar geliyorrrrrr:-)

Bu arada zeynepcim senin su tahliller noldu? İdrarda protein kacagi vardi?

kek buzluğa atılır mı??
deneyen oldu mu

ben dilimlenmiş kepek ekmekleri atıyorum canım çıktıklarında ilk günkü gibi oluyorlar hani ekmek bulalmayan pasta yesin misali belki kekde bozulmaz ama bir dilim dene önce istersen

kek buzluğa atılır mı??
deneyen oldu mu

ben koydum canım. aliminyum folyaya sardım.sonrada buzdolabı poşatine koydum. çıkardıktan sonra kendi kendine oda sıcaklığında erittip tüketince aynı yeni yapmışsın gibi oluyor.
bende dün poğaça yapmıştım bir kısmını derindondurucuya sakladım.
geçende köfte falan yapıp kaldırdım. hatta dün yemek yapamayınca bir kısmını çıkarıp yedik bile:56:
börekte koymuştum onuda yedik:37::37:

slm kızlar...

umaygulaycım...çoğumuz deneyimsiz olduğumuz için,2. bebeklerini doğuracak anneler daha sağlıklı cevap verebilir sanırım...ya da ben en azından bilemiyorum diyeceğim...
hayırlısıyla gelsin yavrucak eğer gelecekse...

jelibons...ben koyuyorum canım buzluğa kek...ama 2 poşete sarıp koyuyorum buzdolabı kokusu sinmesin diye...belki sinmez ama işte takıntı sanırım :)))

kurabiye, börek, poğaça falan koydum ama daha hiç kek koymadım.
evde kek var onları koyayım olmazsa:1::1:

bir de kızlar bişey sorucam.. bu koyduklarımız ne kadar süre kalır ki dolapta acaba, ben onu kestiremiyorum bi türlü.
mesela şimdi yaptık pasta börek diyelim 3 ay falan dursa bişi olur mu ki???

kek buzluğa atılır mı??
deneyen oldu mu

ben atmadım hiç.

Pogaca boregi pisirip koyuyorsun degil mi?
Ben de yapicam bi ara evde oturursam:-)

hayır çiğden koyuyrum ben.ama poğaçayı kurabıyeyı pişirip koyanda var.

bir de kızlar bişey sorucam.. bu koyduklarımız ne kadar süre kalır ki dolapta acaba, ben onu kestiremiyorum bi türlü.
Ben arada sirada ekmek icini atiyorum buzluga, kofte yaparsam lazim olursa diye. 3 ay da beklese birsey olmuyor.
Bu arada bugun 3 tane daha kalip aldim, seker hamuru icin de oklava ve beyaz seker hamuru.
Haftaya sali girisiyoruz kurabiyelere unutma sakin, bir de dua et benim kiz beklesin saliyi:-)
Sen marshmellowlari denedin mi?

Ben arada sirada ekmek icini atiyorum buzluga, kofte yaparsam lazim olursa diye. 3 ay da beklese birsey olmuyor.
Bu arada bugun 3 tane daha kalip aldim, seker hamuru icin de oklava ve beyaz seker hamuru.
Haftaya sali girisiyoruz kurabiyelere unutma sakin, bir de dua et benim kiz beklesin saliyi:-)
Sen marshmellowlari denedin mi?

ekmek içini ben de atıyorum hatta robottan geçirip öyle atıyorum, ona bişi olmuyo evet.
ama ne biliim bunların içinde sonuçta yağ, yumurta vb var ya ondan sordum.

bugün sabah banyoydu, sonra dr du uğraşamadım onlarla.
ya yarın ya cuma bi paket daha marshmellow alıcam bi de pudra şekerim yoktu ya onu alıcam.
tam ölçüsüne göre yapiim diye. aldığım zaman yapıcam işte

bence içinde yumurta var.yumurtalı olduğu için donsada uzun süre saklanması uygun değil diye duymuştum. bence yinede 1-1.5 ayı geçmese daha iyi. tekrar yapar tekrar koyarız bana kalırsa.
birde ben poğaçayı pişmiş,böreği pişmemiş koyuyorum:44::1:
birde kızlar pişiripte koyduğunuz şeyleri aynı gün kaldırın derindondurucuya.

ekmek içini ben de atıyorum hatta robottan geçirip öyle atıyorum, ona bişi olmuyo evet.
ama ne biliim bunların içinde sonuçta yağ, yumurta vb var ya ondan sordum.

bugün sabah banyoydu, sonra dr du uğraşamadım onlarla.
ya yarın ya cuma bi paket daha marshmellow alıcam bi de pudra şekerim yoktu ya onu alıcam.
tam ölçüsüne göre yapiim diye. aldığım zaman yapıcam işte

Seker hamurumuz var nasilsa, ugrasma bosver:-)

Ayyy kızlarr kafayı mı yediniz sizz yaaa :)

Buzluğa kek kurabiye poğaça atıp gelen gidene mi ikram edeceksiniz..

Gelen size aaa ikram etmedi mi dicekk..derse alnını karışlarım :)

Ben orda doğurmuşumm işim gücüm yokkk gelen gidene ikramlık getir götür yapıcam olduuuu..

Alın lokum bisküvi,şekerleme içecek ......olsun bitsin..neden kendinizi yoruyorsunuz allah aşkına...

Ki canınız çekerse anne kaynana olcak zaten yanımızda olmadık omşu denen bişey varr oda olmadı döşeklik kalmıcaz kek temi çırpamıcazz canım kendimize..

Hadiii gidin yatınn bacakları uzatınn yorulmayınnn... bebişten kıymetli değil bişeyyy ;)

Ayyy kızlarr kafayı mı yediniz sizz yaaa :)

Buzluğa kek kurabiye poğaça atıp gelen gidene mi ikram edeceksiniz..

Gelen size aaa ikram etmedi mi dicekk..derse alnını karışlarım :)

Ben orda doğurmuşumm işim gücüm yokkk gelen gidene ikramlık getir götür yapıcam olduuuu..

Alın lokum bisküvi,şekerleme içecek ......olsun bitsin..neden kendinizi yoruyorsunuz allah aşkına...

Ki canınız çekerse anne kaynana olcak zaten yanımızda olmadık omşu denen bişey varr oda olmadı döşeklik kalmıcaz kek temi çırpamıcazz canım kendimize..

Hadiii gidin yatınn bacakları uzatınn yorulmayınnn... bebişten kıymetli değil bişeyyy ;)

ayyyy işten kaçmaya nasıl da meyilliyim:1:
okurken her bir satırına hak verdim canım:9::9:

ayyyy işten kaçmaya nasıl da meyilliyim:1:
okurken her bir satırına hak verdim canım:9::9:

Bebek şekeri veya hediye bebek kurabiyesi yapmakta haklı olanlar var el emeği olsun isteyenler ayrı..

Ama hakverdiğin gibiiii gerek yokkk dünyanın en güzek şeyini yaptık 9 ay karnımızda onu yesinlerr :D:36::16:

ben poğaçayıda böreğide pişirip koyuyorum.
arkadaşımda uğraşma gelen eli dolu gelir dedi
beklentileri olmayabilir ama ben çekinirim şahsen
o yüzden önceden biraz bişeyler yapıp saklamak mantıklı

Tesekkürler kizlar:1:

Zypzyp, Jelibonum ikinizin de gobekler sahane...
Kurabiye gibi oglanlar geliyorrrrrr:-)

Bu arada zeynepcim senin su tahliller noldu? İdrarda protein kacagi vardi?

Fos cikti desem gülermisin?:52:
Artik ebe eve gitcek diyemi öyle birsey sacmaladi bilemedim.
Dün özel bir bölüme gittik iste,tekrar bakacaklardi.Ah su türkce kitligim.Hani bebek karninda zehirleniyormu diye olan bölüm:37:
Neyse iste idrari verdim yine,obur tahlillere baslamadan once.
Doktor dediki,neden burdasin biliyormusun?
:53:Ben baktim bi,dedim protein varmis..Doktorda dedi pc deki kayitlarda yok yazilmis,simdi idrar de temiz cikti,ama dogum kagidima ebe var yazmis:27:

Hamileligin gayet saglikli geciyor sacede demirin düsük,oda iki kat doz aldigin icin yavas yavas cikar.Endiselenecek birsey yok diyip tekrar eve yollandim :1:

Cuma ebeye gitcem,bakalim bebis in tahmini kilosuna kac diyecek ebe,gerci güvensemmi:27::27:

Back
X