• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

onu ben de duydum
su boşalır giderse doğum çok zor oluyormuş
aman hayırlısı olsun yaa
ben her türlü doğururum farketmez (tercihim her ne kadar normal olsa da)

canım suyun sancıdan önce giderse bazen su takviyesi yapıyolar serumla ama doğum zamanı gelmişse hemen sezeryan. hastanelerde uzman oldum artık :52:

koltukları kabaracak babaların:41:
ben daha düşünmedim ne alsam diye..
daha zaman var gerçi
bu da mantıklı bi hediye!!

bana bu çok anlamlı geldi
hiç de beklemiyor eşim böyle bişey
şok olacak resmen
benim de aklımda yoktu ama geçen unnadoda kampanyada gördüm çerçeveyi
o an aklıma geldi, içinde birlikte resimlerini düşününce çok güzel bir süpriz olacağını düşündüm

kızlar hepinize tekrardan reşekkürler darısı sizlere.
Perşembe akşamı saat 1 gibi sürekli çişim geldi böyle çiş yapıyor gibiydim ama bembeyaz lekesiz bişi ve kesinlikle akıntıyla karışacak bişi değil hiç endişe etmeyin musluk suyu gibi bişi. sık sık devam edincede hastaneye gittik muayenede 2 cm acıklık cıktı ve bu 37. haftaya göre normal dedi doktor doğum habercisi değil dedi ama su kalmamıstı. nst ye bağlanıp bekledik gece 1den sabah 11 e kadar hiç sancı yok, sonra 11 de sezeryana alındık epidural istedim iğneyi sivrisinek ya da aşı kadar bile hissetmedim. en korktuğum sey sondaydı uyusunca taktılar ve ayaklarımı hissetmeye başlayınca cıkardılar ondanda hiç canım yanmadı. kısacası doğumda tek bi ık demedimsonrasında tabiki sancı var ama iğne yapıyolar sezeryan olacaklar hiç korkmayın derim. bebeğim 3100 kg 48 cm doğdu. hiç küveze falan girmedi ben odaya gittiğimde o çoktan ordaydı. sütüm hemen geldi ama halen çok yeterli değil şimdilik benden bu kadar bebişim kalktı darısı sizlereeeeeeeeee

cnm maşallah bebişine de sanada...
Allah nazarlardan saklasın...

bana bu çok anlamlı geldi
hiç de beklemiyor eşim böyle bişey
şok olacak resmen
benim de aklımda yoktu ama geçen unnadoda kampanyada gördüm çerçeveyi
o an aklıma geldi, içinde birlikte resimlerini düşününce çok güzel bir süpriz olacağını düşündüm

evet benm kocişte böyle ogluyla bi resm alırsa cok duygulanır herhalde:16:
ay kıyamam ben onlara ya şimdiden duygulandım:43:

kızlar herkese iyi geceler hamileliğimde toplam 15 kg aldım ve bu da benim göbüşüm ve OZAN'ım yakışıklı oğlummm :) $10.webp

bana rutin istediğini söyledi
ama beni tedirgin etmemek içinmiş meğer
suyum azalmıştı
su azalmasını genelde bebeğin böbrek gelişiminde sıkıntı olması ile özdeşleştiriyorlarmış
onlara baktırmakmış asıl niyeti sonradan öğrendim
çok şükür bişey çıkmadı
sadece suyumun azalmış olduğu tescillendi
sen de kötü düşünme, bişey olsa söylerdi doktorun
hayırlı haberlerle dön inşallah

sağol canım salı çektiricem bakalım

bu kiloları nereye aldınız
çok merak ediyorum:19: sende inceciksin maşallah:nazar:

maşallah fit anne
çok hoş görünüyorsunuz
haziran annelerimizin maşallahı var bence
hepsi birbirinden güzel ve fitler :nazar::nazar:

göbüş müüüü? nerde pekı:34:

teşekkürler kızlar galiba iç karın genişliği diyolar ya ondan dolayı şanslı olabilirim bir de boyun uzun olduğu için olabilir diyolar sizlerinde çok kilo aldığını sanmıyorum ;)

tatlım karşılaşamıyoruz...şükürler olsun ki taş-böbrek ağrısı sıkıntılarımızı atlattık...
ufak tefek ağrıları çerez niyetine çekeriz bundan sonra...
benimde bugün çok fena sol ayağımın taban ve yan kısmı ağrıyor...hani kemiğin çıkar da ağrır ya işte öyle bir ağrı...ne yapsam bilemiyorum....
geçmiş olsun canım.. az kaldı artık ağrımız sızımız bitmez :50::50:

yine yalnız we sıkıcı bi aksam..
kocacım aksam wardiyasında, artık 12 de gelir.. :31:
walla onu olmadıgı aksamlarda sizler ilaç gibi geliyosunuz kızlarım :16:
gerci burayı takip etmeye basladıgımdan beri hepp ilaçsınız da :9:
Bugün eminönüne gittik kardesimle, havuzlu hana, kürkçü hana..
o kadar kalabalıktı kii zor yürüyüdük. Bi ara resmen bayılıyorum sandım :53::53:
sanırım en fazla haftaiçi 1 kere daha giderim o kadar yani :36:
artık kalabalık ortamlara dayanamıyorum galiba :37:
kii ewimden yarım saat sürüyo tramwayla, ama yok artık töwbeee :37:
offff bi sürü de eksiğim war, çantamı hazırlamam lazım. neyse haftaiçi bi gün bizim burda cıkarım artık:25:

neyse size bugün aldıgım lohusa pjama takımımı gösteriyim. bide kırmıızı bişey alıcam. bu biraz klasik olsun istedim, oğlumla aynı olucaz, ona da bu renkten hastane cıkısı takımı aldım :9::16:

bana da ilaç gb geliyo burası.. eşim kıskanmaya başladı ama :1::1: aldıkların da hayırlı olsn kuzum..

kızlar hepinize tekrardan reşekkürler darısı sizlere.
Perşembe akşamı saat 1 gibi sürekli çişim geldi böyle çiş yapıyor gibiydim ama bembeyaz lekesiz bişi ve kesinlikle akıntıyla karışacak bişi değil hiç endişe etmeyin musluk suyu gibi bişi. sık sık devam edincede hastaneye gittik muayenede 2 cm acıklık cıktı ve bu 37. haftaya göre normal dedi doktor doğum habercisi değil dedi ama su kalmamıstı. nst ye bağlanıp bekledik gece 1den sabah 11 e kadar hiç sancı yok, sonra 11 de sezeryana alındık epidural istedim iğneyi sivrisinek ya da aşı kadar bile hissetmedim. en korktuğum sey sondaydı uyusunca taktılar ve ayaklarımı hissetmeye başlayınca cıkardılar ondanda hiç canım yanmadı. kısacası doğumda tek bi ık demedimsonrasında tabiki sancı var ama iğne yapıyolar sezeryan olacaklar hiç korkmayın derim. bebeğim 3100 kg 48 cm doğdu. hiç küveze falan girmedi ben odaya gittiğimde o çoktan ordaydı. sütüm hemen geldi ama halen çok yeterli değil şimdilik benden bu kadar bebişim kalktı darısı sizlereeeeeeeeee
gözün aydın canım... darısı başımıza inş :16::16:

18 kilocuk aldım:17:
ve bu gidişle 20 yi geçerim gibime geliyor:52:

olsun alalım kilo ya bebişlerimize değer ben hiç kendimi kısıtlamadım istediğimi istediğim kadar yedim bir arkadaşım çok pnpirikliydi kilo almamak için ekmek bile yemiyodu resmen aç dolaşıyodu ve çocuğunda karnitin eksikliği çıktı (topuktan alınan kan test sonucu) şu anda bunun üzüntüsünü yaşıyor çünkü doktor beslenmeyle ilgili demiş. o yüzden hiç takmayın kızlar kilo değilmi veririz hiç sorun değil

çak o zaman :27::27:
seni nedense kendime çok yakın hissediyorum :52::52::52:
şimdi tartılsam belki daha fazla çıkarım
bence yakın hissetme aldığımız kilolar yakın olsa bile
hamile kalmadan önceki kilolarımız arasında dağlar
kadar fark var:1::1:sen benden çoook iyi durumdasın
olsun alalım kilo ya bebişlerimize değer ben hiç kendimi kısıtlamadım istediğimi istediğim kadar yedim bir arkadaşım çok pnpirikliydi kilo almamak için ekmek bile yemiyodu resmen aç dolaşıyodu ve çocuğunda karnitin eksikliği çıktı (topuktan alınan kan test sonucu) şu anda bunun üzüntüsünü yaşıyor çünkü doktor beslenmeyle ilgili demiş. o yüzden hiç takmayın kızlar kilo değilmi veririz hiç sorun değil
önce çok takıyordum ama artık takmıyorum
takmadıkça almayada devam ediyorum:1:
doğumdan sonra çok dikkat edicem inşallah veririm

kızlar bebekler ilk 3 ay sadece siyah-beyaz renkleri görebiliyor biliyorsunuzdur
akıllıbıdık siyah-beyaz hazırladığı kartları paylaşacaktı ama paylaşamadan gitti
ben internetten şunları buldum
çıktılarını alıp uygun yerlere asacam görebileceği şekilde
ilgisii çekeceğini düşünüyorum
ilgilenen varsa sizin için de ekleyeyim dedim

$a1.webp $a2.webp $a3.webp $a4.webp $a5.webp

ütopyacım ne kadar ince düşünmüşsün...çok hoş bir hediye olmuş,eşin eminim çok sevinecektir...

tbmtn...vallahi süper görünüyorsun,kızların da dediği gibi 15 kg.ı nerene aldın acaba...

şimdi tartılsam belki daha fazla çıkarım
bence yakın hissetme aldığımız kilolar yakın olsa bile
hamile kalmadan önceki kilolarımız arasında dağlar
kadar fark var:1::1:sen benden çoook iyi durumdasın

önce çok takıyordum ama artık takmıyorum
takmadıkça almayada devam ediyorum:1:
doğumdan sonra çok dikkat edicem inşallah veririm

kesinlikle verirsin ;)

ALINTI

bebekler belli bir aya kadar siyah-beyaz gibi zıt renkleri ve dairesel biçimleri algılayabiliyormuş.
ilk aylarda onlarla iletişim kurmak için bu tür kartların önemi büyükmüş. hem bizdeki kaynaklardan hem de yabancı kaynaklardan edindiğim bilgi bu yöndeydi..

bebekle iletişim kurmak isteyen kişi kartı göstererek onunla konuşuyor. gösterdiği kart hakkında bişeyler anlatabiliyor yahut o hayvanı taklit edebiliyor vs..

bizde monozebra diye bir marka bu işi yapıyor, duyan vardır sanıyorum. iki farklı temada kartlar satıyorlar.
yurt dışında da bu tür kartlar epeyce satılıyor ve kullanılıyor.

biraz kullanım videolarını filan izledim de, sahiden bebekler pür dikkat resme bakıyor. kartı hareket ettirdikçe gözleriyle takip edip anlatıcıyı dinliyor.

6 adet karta 20 lira vermek işime gelmedi açıkçası. ben de nedir ne değildir epeyce araştırdıktan sonra en uygun resimleri bulup çıktı aldım, uygun kartonlar üzerine yapıştırarak kartlarımı hazırladım. küçük bey gelsin bi test edeceğim bakalım:))

Son düzenleme:
ütopyacım ne kadar ince düşünmüşsün...çok hoş bir hediye olmuş,eşin eminim çok sevinecektir...

tbmtn...vallahi süper görünüyorsun,kızların da dediği gibi 15 kg.ı nerene aldın acaba...

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM
son zamanlara kalırsa uğraşamam diyerekten erkenden hallettim
artık içinin fotoğrafını çekmek, bastırıp çerçeveye koymak da teyzenin görevi :1:
ee paketini de yapar hazır eder
biz de babamıza veririz :1:

Back
X