• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

gunaydin herkese..
suan beni yataktan kaldirabilmek icin gelip birinin kazimasi lazim.
gece uyudum da aslinda, ama o kadar miskinlik var ki uzerimde anlatamam...
sanirim kalkinca beni bekleyen islerden olabildigince uzak durmak icin bi savunma mekanizmasi bu.

ilk cnm gecmis olsun,ins atlatirsin bi an once. gecen hafta ben de oleydim iste:-(
nilgun sen de sıkma cnm canini, kendi derdimiz yetmiyo, bi de boyle digerleri kirilmasin,
yok uzulmesin diye ugrasiyoruz iste...

günaydın güzel anneler
dün çok yordum kendimi birde ev merdivenli in çık in çık bir sürü iş yaptım yine:36:
sonra dışarı çıktık kocişle dışarıdada gezmekten yoruldum:37:
geldim birde yine iş yaptım:20:
normalde bende neredeyse hiç yalancı kasılma olmazdı. dün geceden beri sol kasığım ağrıyor.gece çok korktum doğurucam diye:18:.hala ağrı var.bebişimde aksam çok yoruldu diye sanırım bayağ hareketliydi.. bugün nst ye gireceğim.bakalım ne olacak.yormayın sakın kendinizi:20:

Bu arada annem kahvaltiya geliyormus, biz yeni yedik! Off ya annemin ruhsal gelgitleri, kaprisleriyle ugrasiyorum resmen... Mevzu uzun, dun bize yapmadigini birakmadi, bu sabah da boyle... Tuhaf iste.
Dogumdan sonra yanimda kimin kalacagi da belirsiz bu arada, yalniz kalma ihtimalim de var...
canım sadece senin değil benim annemde öyle. malesef sonradan anne olunmuyor anne doğuluyor.herkes anne olamıyor malesef:41:
bende yalnızım hem doğum için hastanede hemde doğumdan sonra sadece eşim olacak yanımda.:emir_bebek:

valla sorsan dışarıdan çok sevıyo gıbı gözukuyo.gelıyo gıdıyo guzel kardeşim falan öpüp duruyo karnımı.ama çok ınanmıyorum açıkçası.bı de çoğu zaman sevıyo gıbı göukup içlerine atıyolarmış anne baba tepkı verırı korkusuyla:(( ay jhıç kıyamıyorum kuzuma kendı daha bebek gibi gelıyo.ama yapacak bışey yok artık.
sen doğuma göturecek mıısn?ben gelsın ıstıyorum.
alya ben kardeş mardeş istemiyorum köpek istiyorum diyor.ama küçük bebek görüncede anne benim kardeşim ne zaman gelecek diyor.yani şu an pek sinyali yok ama o aşamada zor olacak bunu hissediyorum.zaman zaman aksileşip inatlaşıyor.o zamanlarında bebeğinde stresiyle bunalmaktan ve alyaya bağırmaktan çok korkuyorum.doğuma götürmeyeceğim zaten hatırlamayacak aklında bana acı veren bir şey gibi kalsın istemiyorum akşam babası ben ayıldıktan sonra getirir hayırlısı olsun hakkımızda.
slm canlarrrr... pek kimse kalmamış topikte. dün bayağı aktifti. oku oku anca yetişiyoruz walla... zemka ya ulaşan var mı neredeyse 48 saattir hastanede.. biz bugün çok ii birgün geçirdik. nikah yıldönümümüzdü :16::16::16: sabah erken uyandım ütüyle uğraşıyordum elektrikler gitti, kahvaltı hazırladım yaptık sonra kocişle birlikte ütü yaptık kolum ağrıdı 4 gündür günde en az 3 saat ütü yapıyorum hala bitmedi. yazlılkarın hepsini çıkardım. hele kocişin gömleklerini ola ki doğururum diye hepsini ütüledim. bi de bebişin nevresimleri bizimkiler falan. daha da bebişin kıyafetleri duruyo. sonra iş arkadaşı aradı onları ağırladık. onlar kapıdan,kutlama yemeği için biz bacadan :1::1: çok hoş bir yere gittik.. çok huzur doluydu kimsecikler yoktu da. sonra eve kadar 2.5 saat yürüdük oradan çıkıp. şimdi tabanlarım sızlıyo. yolda da bir ara sancı tuttu.
bir saat sonra yinee. ama şimdi bir saat daha geçti birşey yok. demek ki yorgunluktan.
bi de bi yöntem var. annem çok kişide denemiş. sırtınızı bir yere dayayıp ayağınızı diğer ayağın parmağının üstüne denk getirmeye çalışıyorsunuz. eğer olmuyorsa bebek doğum kanalına girmiş demektir. bende yok şimdilik gayet rahatım. siz de deneyin bi bakalım ne olacak???
nice seneleriniz olsun canım.

uzun hikaye ama kalp sorunu çıkmıştı bende şimdi 28 inde doğum olacak doğum da oldukça riskliymiş. o yüzden doğum öncesi kontrollerim yapılıyor dua edin benim için...
hatırlıyorum hamileliğin zor zamanlarıda eklenince bunaldın iyice.sağlıkla al kucağına canım benim.
herkese slmlar iyi geceler..:3::3:
biz bu akşam çıktık market alışverişi yaptık, yine bi sürü gereksiz şey aldık tabi ki.
aslında alışveriş için haftada bir bim den başka bi yere gitmemek lazım. ben carrefour da kendimi kaybediyorummm:1::1:

duman_e cnm sıkma canını, geçicek bu günlerde... sağlıkla kucağına alıcaksın bebeğini inşşş...

ya bnm hiç uylu problemim olmuyo çok şükür... :nazar:
hatta geçen haftaya kadar gece hiç wc ye bile kalkmıyodum, ama bu hafta hep bi kere kalktım...
ben son 3 aydır geceleri acayipim.zaten diş ağrım vardı çektirdim rahatladım derken şimdide acıkma sorunu başladı.gece gece acıkıyorum fenayım.:25:
bu arada biz market alışverişi için toptancılara gidiyoruz aylık bayağı bir farkettiriyor alışverişde.bimden sadece çamaşır suyunu ıslak mendilini tuvalet kağıdını filan alıyorum.
Kızlar Zemkadan yeni mesaj geldi,yarın suni sancı vereceklermiş normal doğum yapmaya çalışacakmış,eğer bebeğin kafası geçmezse sezeryana alcaklarmış,dualarınızı bekliyor..
Bu arada bugün ''Dikkat Bebek Var'' filmine gittik eşimle,çok eğlenceliydi,tavsiye ederim,eşim izlerken aa bunlarda senin yaşadıklarını yaşıyor diyor,naz yaptığımı ve bi tek ben böle oluyorum sanıyodu garibim:1:
hakkında hayırlısı olsun sağlıkla dünyaya gelsin miniği inşallah.
bnm bu günlerde üstümde böyle bi miskinlik var, anlatamam kızlar yaaa:50:
marketten geldik, sadece dolaba koycaklarımı çıkarttım koydum.. diğer poşetler öylece duruyo.
bulaşık makinesine detarjan koyup çalıştırmam lazım, ona bile üşeniyorum.
artı buzdolabımı birinin silmesi gerek, hatta mutfak dolaplarımı da:1::1:

bu hafta içi şu bana bazen gelen enerjiden gelse de yapsam, nerde bnm o eski halim beee:1::1:
ben gelim sana acayipim yoruluyorum ama inanılmazda enerji var üzerimde eşim izin verse dün salonun dolap içlerinide kırklıycaktım.:9:
yarından sonra anniş gelioo:16: cok bunalmıstım yanlıztan ewde..

günaydın
babamızı uğurladık...
oğluşumla dönüşünü bekliyces...
Allah kavuştursun canım
günaydınlar, ben şimdide grip oldum en korktuğum şeydi son haftalarda böylee bişey yaşamak korktuğum başıma geldi, hep kayınvalidem olacak kadın yüzünden geldi mikrobunu bulaştırdı gitti çok sinirliyim şuan:41::41::41: bu arada dün annem geldi artık benimle 20 gün kalacak şuan kahvaltı hazırlıyo çok mutluyum:16::16:

bugün çatı muayenem var müsaitse normal doğumu bekliycez değilse doktorum çarşamba alırız demişti ama ben yarın alınmasını istiycem çünkü yarın regaip kandili.:49::49:
geçmiş olsun nane limon ıhlamurla geçiştirmeye çalış
bir şey kalmadı doğuma bu arada darısıda bize.
Ben gitmistim, mesajini simdi gordum. Ben iyi uyudum, umarim sen de uyumussundur:-)
Psikolojim duzeldi resmen, uyuyamamak cok sinir bozucu gercekten!

Ben de dun oglen utu yaptim, bu hafta rahatim. Ne camasir kaldi, ne de utu:-)
Cuma gunu temizlikci kadin gelcek, cmt doktor randevum var. Persembe de ben manikur pedikur islerimi hallederim.
Haftaya da kurabiyemizi yapariz, sonra da dogumu beklemeye baslariz artik:-)

Bu arada annem kahvaltiya geliyormus, biz yeni yedik! Off ya annemin ruhsal gelgitleri, kaprisleriyle ugrasiyorum resmen... Mevzu uzun, dun bize yapmadigini birakmadi, bu sabah da boyle... Tuhaf iste.
Dogumdan sonra yanimda kimin kalacagi da belirsiz bu arada, yalniz kalma ihtimalim de var...
tek çocuk olunca canım insan tek başınada döndürüyor evi.hiç korkma ben ilk kızımda öyleydim çokta rahattım.gelen giden olunca az bunalıyosun ondada kahveyle filan geçiştir yada mevlüt yap hemen çabuk çabuk gelen gelmeden halletmiş olursun

annemi 12 sene önce kaybettim ne okurken ne nişanlanırken ne evlenirken ne doğumumda yanımda olmadı.neler vermezdim anneciğimin yanımda olması için:43:
Allahın sevdiği kuluymuşum ki gerçekten çok iyi bir kayınvalidem var bana annelik yapıyor.

annemi 12 sene önce kaybettim ne okurken ne nişanlanırken ne evlenirken ne doğumumda yanımda olmadı.neler vermezdim anneciğimin yanımda olması için:43:
Allahın sevdiği kuluymuşum ki gerçekten çok iyi bir kayınvalidem var bana annelik yapıyor.

canım benim ya kıyamam.ağlattın beni sabah sabah:25::25:
eminim o seni görüyor ve gurur duyuyordur.

Şimdi mayıs annelerine baktımda ay ne güzel doğurmuşlar hepsi.darısıda bize kızlar.
medela çalma biberonu önermişler anne memesine en yakın biberon olduğu için.bebek memeyiğde bırakmıyormuş o biberonla.
bide kendinden sütyenli emzirme atleti önermişler bakayımda alayım.3 sene önce doğum yaptım kendimi acemi gibi hissediyorum:49:

Günaydın anneler. Biz dün çok yorucu bir gün geçirdik.
Hava superdi,kahvaltıdan sonra sahile gittik esimle yürüyüş yaptık. 13 de arkadaşlarla bulusup mangal yapmaya gittik.saat 22 de geldik eve:30:
Sabahdan beri karnım tas gibiydi zor hareket eiyordum. Kivrana Kivrana oturdum resmen. Eve gelince hastaneyi aradım çağırdılar.23 de nts e bağlandım,bide idrar e baktılar. Protein çıktı. Kanımın alınmasını bekledik .saat 00.30 da kanım alındı 1 saat de sonuclar gelir dediler. Yok yorgunduk,beklerken uyuduk kocisle. Sarı lalem koltukta uyudu :1:
Ay sonra 01.15 gibi çığlığa uyandım. Kadının biri dogum yapıyor,acil dogumhane bolumundeydik zaten. Allahım, çok kötü bir çığlık. Açıkcası çok korktum,ben nasıl doğurmam diye.01.45 de Bebis sesi geldi,dedim oh doğurdu :1:
Kocisle uyandı o sese,ben senin doğumuna girmicem kapıda beklerim dedi:1:
Neyse 2 de sonuclar geldi,kanım temizmis ama salı gunü yani yarın 13 de tekrar gelcem,tekrar bakıp kan alacaklar. Başka bir bölümde bu sefer.

Eve geldik hemen uyumaya :52: mahvolusuz. Ben uyandım kocis uyuyor hala. Aciktimda :56:

Şimdi mayıs annelerine baktımda ay ne güzel doğurmuşlar hepsi.darısıda bize kızlar.
medela çalma biberonu önermişler anne memesine en yakın biberon olduğu için.bebek memeyiğde bırakmıyormuş o biberonla.
bide kendinden sütyenli emzirme atleti önermişler bakayımda alayım.3 sene önce doğum yaptım kendimi acemi gibi hissediyorum:49:

canım benim ya kıyamam.ağlattın beni sabah sabah:25::25:
eminim o seni görüyor ve gurur duyuyordur.

üzdüysem özür dilerim annelerinden şikayetci olan arkadaşlar için söyledim.iyi kötü başınızda ya kızlar valla kıymetini bilin
12 senedir annesizlik bir yandan babamı kardeşimle ikimiz döndürmeye çalışmak bir yandan gerçekten daha zor.annem olmadığı için tüm evin işleri bizde ikinci bir ev.babamda evlenmedi sağolsun emekli öğretmen.evin erkeği öldüğünde kadın tek başına daha dik duruyor ama erkek öyle değil;ytemeği çamaiırı bulaşığı ev temizliği gerçekten çok çok zor.

günaydınlar olsun....güzel annecikler...
bugün dr.la randevumuz var 14:40 ta,çatı muayenemizi de yapacak...
Rabbim benim ve evladım için hangi doğum şekli hayırlı ise onu nasip etsin inşallah...
geçmişi okuyorum bir yandan...
kendinize dikkat edin...

günaydıııınnnn annişlerr
toipikimize giremiyoruz sizleri göremiyoruz
babanemizde kalıyoruz çünküüü
hala doğurmadım meraklanmayın : )))
akşam evimize geldik eşyalarımızı almaya
bu akşam doktor randevumuz var
tekrar babanemize gidicez çünkü babamızın vardiyası gece
yanlız kalmamızı istemiyorr
sizler nasılsınızz???
varmı gelen bebiş???
geçmişe bakamadık
çok acelemiz varrr
sizlere haber verip çıkalım dedik
öptüüükk sizi
güzel haberler veririz inş. birbirimizeeeee

günaydıııınnnn annişlerr
sizler nasılsınızz???
varmı gelen bebiş???
geçmişe bakamadık
çok acelemiz varrr
öptüüükk sizi

günaydıııınnnn annişlerr
sizler nasılsınızz???
varmı gelen bebiş???
geçmişe bakamadık
çok acelemiz varrr
öptüüükk sizi

Hava superdi,kahvaltıdan sonra sahile gittik esimle yürüyüş yaptık. 13 de arkadaşlarla bulusup mangal yapmaya gittik.saat 22 de geldik eve:30:
Sabahdan beri karnım tas gibiydi zor hareket eiyordum. Kivrana Kivrana oturdum resmen. Eve gelince hastaneyi aradım çağırdılar.23 de nts e bağlandım,bide idrar e baktılar. Protein çıktı. Kanımın alınmasını bekledik .saat 00.30 da kanım alındı 1 saat de sonuclar gelir dediler. Yok yorgunduk,beklerken uyuduk kocisle. Sarı lalem koltukta uyudu :1:
Ay sonra 01.15 gibi çığlığa uyandım. Kadının biri dogum yapıyor,acil dogumhane bolumundeydik zaten. Allahım, çok kötü bir çığlık. Açıkcası çok korktum,ben nasıl doğurmam diye.01.45 de Bebis sesi geldi,dedim oh doğurdu :1:
Neyse 2 de sonuclar geldi,kanım temizmis ama salı gunü yani yarın 13 de tekrar gelcem,tekrar bakıp kan alacaklar. Başka bir bölümde bu sefer.

Eve geldik hemen uyumaya :52: mahvolusuz. Ben uyandım kocis uyuyor hala. Aciktimda :56:

tam ekşın yaşamışsınız desene:1:

günaydın güzel anneler
canım sadece senin değil benim annemde öyle. malesef sonradan anne olunmuyor anne doğuluyor.herkes anne olamıyor malesef:41:
bende yalnızım hem doğum için hastanede hemde doğumdan sonra sadece eşim olacak yanımda.:emir_bebek:

Benim de hastanede esim olacak, sonrasini hic bilemiyorum. Benimki cok kaprisli, kayinvalidenin de sagi solu belli degil. Gelirim der, gelmez ortada kalakalirsin yani. Simdiden baslasi, sizin evde sigara icilmiyor falan diye. Yenidogmus bebegin yaninda izin verelim de icsin mi istiyor anlamadim gitti.

tek çocuk olunca canım insan tek başınada döndürüyor evi.hiç korkma ben ilk kızımda öyleydim çokta rahattım.gelen giden olunca az bunalıyosun ondada kahveyle filan geçiştir yada mevlüt yap hemen çabuk çabuk gelen gelmeden halletmiş olursun

Gelen giden pek olmaz eve, hastaneye gelir cogu. Sonrasinda da zaten yaz oldugu icin tatile, yazliga falan gitmis olur herkes. Benim derdim, evde yemegi, alisverisi, camasiri, utuyu kim yapacak? Hem bebekle ilgilenip, uykusuz uykusuz bunlari da yapamam ki! Evde ac da yasayacak degilim, sutum gelmez duzgun yiyip icmezsem:-( Ne biliyim ya, beni neler bekliyor diye meraktayim. Biraz yemeklik atmam lazim deep frize, elimin altinda kolay yemeklik olsun bari...

Tatlim bu topikte beni en cok endiselendiren sensin ne yalan soyliyim. İdrarda protein cikmasi pek hayra alamet degil. Odem var mi? Tansiyonuna da baktilar mi? Preklamsi gibi bir durum yoktur insallah. Allaha emanet ol, iyi haberlerini bekliyorum.

Günaydın annecikler..
Cok tatlı we güzel bi sabahh..:16:
günes war cokta sıcak değil, sanırım gece biraz uyuyabildim onunda etkisi war :9::9::9:
biz bi kahwaltımızı yapalım da, gecmişi okuyalım bakalıım 30 sayfa birikmiş :53: :52:

hepinizi öperiz :54:

selamünaleyküm kızlar bizim cuma günü randevumuz vardı dr. baktı herşey normalmiş suyumuz bebeğin eşi boynunda şuanda kordon yok dedi kilomuz 3 kilo 70 gr olmuş bana biraz küçük gibi geldi:26: doktor iyi 3 kiloyu bulmuş dedi normal doğum pozisyonundaymış eliyle yüzünü kapatmış bir gözünü gördük sadece, nst ye bağlandım herşey normal görünüyor iyi dedi birdahaki kontrolde direk nst ye gitcem ardından kontrol var artık haftalık kontrollerimiz başladı cuma yada pazartesi yine kontrolümüz var hayırlısı olsun hepimiz için:emir_bebek:, geçmişi okuyamadım doğum yapan varmı acaba kaç gündür temizlikle uğraştım bilgisayarı açmaya bile fırsatım olmadı:53:

günaydınlar olsun....güzel annecikler...
bugün dr.la randevumuz var 14:40 ta,çatı muayenemizi de yapacak...
Rabbim benim ve evladım için hangi doğum şekli hayırlı ise onu nasip etsin inşallah...
geçmişi okuyorum bir yandan...
kendinize dikkat edin...

ii haberlerle gelirsin inş. canım,rabbim hangi doğum şekli hakkımızda hayırlısı ise onu nasip etsin.

ii haberlerle gelirsin inş. canım,rabbim hangi doğum şekli hakkımızda hayırlısı ise onu nasip etsin.

amin cnm inşallah,Rabbim hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin...
kızlar biraz işim var burdayım ama görüşürüz...

nilgüncüm iyi pazarlar :)))
bol bol meyve al az ama çeşit olsun,taşıyabileceğin kadar sonra gel mis gibi ye onları prensese yarasın...

Back
X