• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

nilgünnnn demişsin ya bebek için kolik cd.si aldık,mp3 e bir şeyler yükledi babamız...korkmuyorum bebek viyaklamasından diye....ayyy ne güldüm az önce alemsin vallahi...
senin cümlelerine bayılıyorum,insan senle yaşlanmaz ayol...ne eğlencelisin öyle :1:1:

Sagol canim, biz evde bayagi bir havaya girdik. Sanki bebek varmis gibi davraniyoruz. Kocam daha gormedigi bebegin aglama taklidini yapiyor:-)
Pazar isini bugun hallettik, 1 kg hurma aldim, beyaz dutun kurusu yok tazesi cikmis ondan aldik. Süt olayini da garantiye almis oldum kizlar.

İlkcim cok guzel bir dogum hikayesi paylasmissin, bircok arkadasa normal dogum konusunda cesaret verdin. Umarim dileyen herkes seninki gibi kolay bir dogumla kucagina alir minigini. Bana kayinvalidenin bir arkadasi bir haftan kalmis dedi, kocasi gecen yil öldü kadin dogum uzmaniydi, guya bu kadin da anliyor bu islerden. Ben pek inanmadim ama hayirlisi artik...

Pazartesi kontrolumuz var, umarim iyi gecer. Pilates topum da hazir, sali gunu kurabiyelerimi pisirip dogumu bekleyebilirim carsambadan itibaren...

aahhh kızlar o sabır resmen 38 haftada hat safhayamı ulasıyor desem yoksa tukenıyormu desem bugun dr odasına hadı dogum baslamıs desın dıe gırıyorum haftaya gorusuruz dıe cıkıyorum cok gıcık bı durum :37::37::37:
eger sezeryan ısteseydın yapardık ama normal ıstıyorsan 7 hazırana kadar yolu var dedı :31::31:

umaygulay gözün aydın canım herşey yolundaymış
ama hakkaten iyi beslemişsin he :1:
umarım gönlüne göre olur herşey
:17::17:
amin canım sağolasınn

bizde randevumuzu aldık pazartesi günü 15:30 da kızımı görücem :21:

acaba benim ne zaman hafta bir kontrolüm olcak bilgisi olan var mı

37den sonra ouyor sanırım

Aynı dert ben de de var canım benim kide tombiş bebek olacak dedi doktor 36 artı 3 teydik fün ve 3 kilo 400 gr dedi..8 ine gün verdi yine 2 haftada 700 gr almış..2 haftya yine 700 gr alırsaaaa naparım ben bilmemmm...ki günümde gelmedi daha normal olsun desem çatım açılmamış daha be bu gidişle sezeryan olurum heralde...dr ayın 9 una gel alalım dersee şaşırmammmmm...ben de salata ağırlıklı benseneyim barii...
bilmem canım bende şaşırmış durumdayım ne yapmam gerektğni pek bilmiyorum aslında

biraz dikkat edersen durur kilosu
inşallah normal doğurursun canım
ikiniz için de hayırlısı olsun

:1: inşallahhh

günaydınlar herkese biz geldik, dün hastaneden çıktık kızlar. Annelik süper bir duygu bebeği seyretmeye doyamıyorum çok çirkin bişey işte buda kızım maşallah diyin teyzeleri:nazar::nazar::nazar::nazar:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون

Eki Görüntüle 428535 Eki Görüntüle 428534

Allahım nazarlardan korusun 41 kere maşşallah :nazar::nazar::nazar::nazar:inşallah en kısa zamanda bizlerde yavrularımıza kavuşuruz ve o duyguyu yaşarız:emir_bebek::nazar:

kızlar gelelim doğum hikayeme 23 mayıs çarşamba günü doktorda kontrolümüz vardı gittik nstye girdik hiçbirşey yoktu normal istediğim için doktorum 3 hazirana kadar bekleriz olmazsa alırız demişti bende doktoruma bu gece doğurucam ayşe hanım hazırlıklı olun dedim benimle dalga geçti neyse eve geldik akşam ara ara alt tarafıma adet sancısına benzer sancı giriyodu gece uyuduk saat üç gibi yatakta sızıntı şeklinde çiş kaçırıyomuş gibi su geliyodu ayağa kalkmamla boşalması bir oldu beyaz bir suydu eşimi kaldırdım sakince anneme gösterdim suyun dedi doktorumu aradım hazırlan hastaneye yatışını yap dedi banyomu yaptım abdestimi aldım kandil günü olduğu için ayrıca mutluydum üstümü giydim makyajımı yaptım hastanenin yolunu tuttuk çok sakindim gece boyunca nst ile takip ettiler bebişimin kalp atışları çok iyiydi 1 cm açılmam vardı sabaha doğru 2 cm oldu çok yavaş ilerliyordu sonra pilates topu getirdiler üstünde yaklaşık yarım saat zıpladım çok iyi geldi hem sancılarımı azalttı hemde açılmayı hızlandırdı, bundan sonra işte sancılar başlayacaktı suni sancıyı taktılar saat 10da, 2 saatte kasılmalar 15dk bir gelmeye başladı ve en son 2 saniyeye inince doktorum morfin yaptırdı sarhoş gibi oldum ağrıları hissediyorum bağrıyorum ama umursamıyorum çok değişik bir duygu anlatılmaz sonrasında kustum gelip tekrar açılmama baktılar ebeler bile inanamadı 2 saatte 10cm olmuştu doğumhaneye aldılar ayaklarımı bağladılar başıma 1 anestezist geldi doktorum beni çok güzel motive etti sancı geldiğinde derin nefes alıp ağzımdan ve burnumdan çıkmayacak şekilde ıkınmamı söyledi dediği şekilde 3 defa ıkındım 4. ıkınmada bebeğin başı çıktı o sırada anestezist beni bayılttı ne omuz çıkışını ne kesiyi ne dikişi ne de plesantayı çıkarışını hiçbirşeyi görmedim uyudum kalktığımda hepsi beni tebrik etti tabi ben şok bu kadar kolaymıydı dedim doğumhanedeki ebe gençti benim makyajımı yaptı üstümü giydirdi doğumhaneye girmemle çıkmam bir oldu alttan 3 dikiş attılar çok şükür kızım sağlıklıydı. ama doğum yaparken gıkım bile çıkmadı eşim sesimi duymamak için odaya geçmiş tam 7 tane yasin okuyacaktım birini okudum ki hemşire geldi müjdeli haberi verdi şok oldum dedi annemler doğumhanenin kapısında beklerken sesimi duymayınca panik olmuşlar bana bişey olduğunu zannetmişler içeriye girmeye falan kalkmışlar o derece yani:1: ama doktorum mükemmel kızlar verdiğim her kuruş helal hoş olsun herkese öneriyorum kendisini şimdi. Op. dr. ayşe büyüköğüt muayenehane vatan cad. aksarayda. Allah sizlerede böyle kolay ve güzel doğumlar nasip etsin. kızım şimdi yıkandı mışıl mışıl uyuyo kandil hediyemiz oldu bizim.:nazar::nazar::nazar:

çok güzel ya maşallah..Allah bizlerede böyle kolay doğumlar versin...gözyaşlarımı tutamadım çok heycanlandım...zaman çabucak geçsin istiyorum burdaki bir çok arkadaş gibi...

slm millet... ya ne güzel heyecanlar bunlar yaa.. dün giremedim aklım hep buradaydı dusduru da normal doğum yapmış anladığım kadarıyla.. gözü aydın olsun inş.. atlayarak okuduğum için başka doğum yapanlar varsa onlara göz aydınlığı diliyorum. bebişler çoğaldıkça mutlu oluyorum ben yaa:16::16:
şimdi gelelim bize. kızlar kesinlikle devlet hastanesinde tahliller süpermiş. neler neler bakmışlar ve türkçesiyle yazmışlar anlaşılması çok kolay.. dayanamadım pzt kendi dr uma gidip sonuçlarımı göstereceğim. bugün de üroloğumdaydık yine enfeksiyon azalmış ama geçmemiş, antibiyotiğe devam.. merak ediyorum benden başka ağır enfeksiyon geçirip günlük ateşi çıkan hamiş var mı:44::44::44:
dün de 15 kişi misafir ağırladık çok şükür.. menümüzde peynirli pide,rus salatası,yulaflı çikolatalı kurabiye ve çikolatalı irmik tatlısı vardı. kendimi çok yormadım anlayacağınız sadece temizlik mahvetti beni. son anda viledayı yerinden oynatacak halim bile kalmamıştı o kdr ağrım oldu yani... 5 dk oturmadım diyebilirim. misafirler 5 e doğru gittiler kocişim aradı çok mu yoruldun canım diye:16::16::16: sonra da iki sınıfın yazılısını okudum. adamcağız geldi yemeğini yedi akşam çayına da gezmeye gittik. o kdr komikti ki 2 tane 9 aylık hamile. 2 tane de 2 aylık bebişi olan annelerdik. bi ara bebeklilerden birinin 3 yaşındaki kızı diğer 3 yaşındaki ufaklığa "ahmeeeeett baksana burada herkes şişkoooooooooo" dedi :52::52::52::52: yıkıldığımız andı :9::9::9::9: dün iyice kudurdum anlayacağınız ama gene de oğluşum akıllı geleyim de gör gününü demedi.. garibim bi ara oturduğumda o kdr mutlu oldu ki eşim bile halay çekiyo galiba dedi:1::1::1:
aldığım emzirme sütyeni hala bol geliyor
100 beden almıştım son aylarda
duruldu benimkiler.
boşa almışım emzirme atletini daha çok sevdim
canım bence de emzirme atleti bir numara:34: ben 80-85-90 hepsinden aldım. 80leri şimdi kullanıyorum, çok çok rahat..

kızlar yaa bebek nasıl doğum kanalına girer bol bol yürüsem işe yararmı acaba normal doğum için bu son haftammış bütün sabırsızlğma rağmen beklemeyi tercih ettim allahım yüzüme bakarda inş. bu hafta olur bu iş kızlar dua edin bana bebiş biraz durulsun da kilo alımı yada bu hafta doğum kanalına girsin bende doğurayımmm kafam çok karıştı büyüse bir dert büyümese bir dert ortasını bir türlü tutturamadım sanırım:26:
ay inşallah yaa bende nerden bileyim böyle olacağını büyüsün bebeğim diye günlük ceviziymiş eti yumurtası herşeyden yedim umarım benimkide durulur son zamanlarda
ben sezeryan hiç istemiyordum aslında çatı darlığıda çıkmadı çok şükür
bakalım kiloyu takip edelim dedi dr.. bekleyecağiz...
dua edin normal doğurabileyim yaa :((
ben de büyümesin fazla diye son bir-iki haftadır özellikle ekmeği daha dikkatli yiyorum ama kızlar kesinlikle proteini kesmeyin.. bir hafta haşlanmış yumurta yemedim bunaldım diye,kanda protein eksikliği çıktı.. inş sen de ben de isteyen herkes de normal doğurur bebişini.. çatı için henüz erken bana. dr 38de dedi. daha 37 bile olmadık biz :50: ama sanki bizimki dünki yorgunluklardan sonra aşağıya indi gibi. bi de ishal oldum ii mi:52::52:

Aynı dert ben de de var canım benim kide tombiş bebek olacak dedi doktor 36 artı 3 teydik fün ve 3 kilo 400 gr dedi..8 ine gün verdi yine 2 haftada 700 gr almış..2 haftya yine 700 gr alırsaaaa naparım ben bilmemmm...ki günümde gelmedi daha normal olsun desem çatım açılmamış daha be bu gidişle sezeryan olurum heralde...dr ayın 9 una gel alalım dersee şaşırmammmmm...ben de salata ağırlıklı benseneyim barii...
canım ben 36+3 teyim 3 kg şu an. çatın açılmadıysa hurmaya başlayabilirsin sezaryen istemiyorsan özellikle...

aaa bu arada benden başka gören yok sanırım recep akdağ açıklama yapmış. son dk olarak altyazı geçtiler öğlen. gereksiz yere sezaryen yapan özel hastanelere yaptırım geliyormuş. biraz gözleri korkarsa direkt gel alalım diyemezler bari. azıcık içim rahatladı...

selam kızlarımmm :3::3:
biz kocişimlee yemek yedikk bi güzel..
şimdi roman hawaları dinletiyo oğluna, o da ona karsılık weriyo olan bana oluyo :9::9:
beyimiz trakyalı da :16:

biz bugün 2 de yatıp 4 de kalktık, iyi geldi 2 saat kestirmek :21:
simdi de süslenip püslenip (artık ne kadar güzel olabilirsek :P ) düğüne gidicezz :32::32:
biraz gezelim bakalım..
cok güzel bi gün bugünnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :8::8::8:

aaa bu arada benden başka gören yok sanırım recep akdağ açıklama yapmış. son dk olarak altyazı geçtiler öğlen. gereksiz yere sezaryen yapan özel hastanelere yaptırım geliyormuş. biraz gözleri korkarsa direkt gel alalım diyemezler bari. azıcık içim rahatladı...

helal be, bayıldım işte buna :46::46::46::46:

acemi anneden bütün annişlere ve bebişlerine slmlarrr:3:
ancak girebiliyorum kaçgundur tam açıyorum kk yı yazıcam bişiler bebişim acıkıyo:)
kapatıyorum kosturuyorum fln..
sizleri cok merak ettim..
dogum yapanlar olmuş cok tebrik ederim..
inş herkes istedigi gibi dogum yapar..
beni arayan soran merak eden butun herkese cok tesekkur ediyorum..
bu kadar gec cewap yazmak istemezdim ama sezeryan olmk kolay bişi degil gercekten Allah hiçbirinizi mecbur bırakmaz inş..
meleğinizi gorunce biçok acı unutuluyo..
hala inanamıyorum..
5gun oldu ama nasıl gectı anlamadım bile..
hepinizi cok öpüyorum gecmişi okumam imkansız olmuş artık..:52:

işler falan bittikten sonra canım sıkıldı netten bir film seyredeyim dedim. izlemeyenler varsa dedemin insanları filmin adı. çok güzeldi. eğer işiniz yoksa seyredin kızlar. kafanızda dağılır:40:

oyyy çok yoruldum...
bi daha kızartma falan yapmam doğurana kadar. ayaklarım koptu valla:50:
götürdüm kayınvalideye de suratı bi hoş oldu:52::52::52:

pelloshe ne güzel yaaa, çok güzel bi duygu olmalı.
zamanı gelince biz de alalım kucağımıza inşşş

oyyy çok yoruldum...
bi daha kızartma falan yapmam doğurana kadar. ayaklarım koptu valla:50:
götürdüm kayınvalideye de suratı bi hoş oldu:52::52::52:

pelloshe ne güzel yaaa, çok güzel bi duygu olmalı.
zamanı gelince biz de alalım kucağımıza inşşş

cok guzel wala canm ya 2 saat uyusa hemn özlüosun:16:
alıosun kucagına mis kokusuuu waryaa anlatılmaz bişiii..
inş. saglıkla alırsın kucagına kuzunu..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gereksiz yere sezaryen oranlarını çok yükseltmiş olan hastanelerle ilgili yaptırımlarının olacağını söyledi. Bakan Akdağ, sezaryen oranı çok yüksek olan uzman hekimleri bu doğum tecrübesi eksiklerini tamamlamak üzere eğitime alacaklarını da açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Balıkesir’deki il değerlendirme toplantısının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği sezaryenle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Balıkesir’de önemli bir sorun olduğunu belirten Bakan Akdağ, "Bütün Türkiye’de olduğu gibi özellikle Balıkesir’de de sezaryen oranı çok yüksek. Bilindiği gibi dün Başbakanımız da sezaryen ile ilgili olarak çok yerinde bir şekilde, halkın farkındalığını artıracak şekilde uyardı. Bakanlık olarak 3 yıldır bu konu ile ilgili yoğun bir çalışma yapıyoruz. Vatandaşımızın şunu bilmesini isteriz. Sezaryen bir ameliyattır ve yalnızca tıbben endikasyonu olan durumlar dediğimiz anne ve bebek sağlığını tehdit eden durumlarda başvurulması gereken bir yöntemdir. Sezaryen, ’Ben sezaryen istiyorum’ dense bile yapılmaması gereken bir iştir. Bu konuda Balıkesir’de de bütün illerimizde olduğu gibi işin paydaşlarına ve sorumlulularına gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Tabiri caizse uyarılarımızı da yaptık" dedi.

Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu açıkça ifade ediyorum, gereksiz, ihtiyaç olmadığı halde sezaryen oranı çok yüksek olan uzman hekimleri bu doğum tecrübesi eksiklerini tamamlamak üzere eğitime alacağız. Bunun ilk uygulamasına haziran ayında başlıyoruz. Ayrıca gereksiz yere sezaryen oranlarını çok yükseltmiş olan hastanelerle ilgili, özel hastanelerle ilgili yaptırımlarımız da olacak. Bunu önümüzdeki aylardan itibaren bütün Türkiye’de yaşayacağız. Bütün paydaşlara bunu anlatıyoruz."

VATANDAŞ SEZARYENİ SORGULAMALI

Bakan Akdağ, vatandaşlardan da bir istirhamı olduğunu belirtti. Bakan Akdağ şunları söyledi:

"Vatandaşımız kendisi sezaryenle doğum yapmak isteği bir yana, kendisine sezaryen teklif edilse bile bunun gerekçesini tam olarak sorgulamalıdır ve mutlaka bilgilendirilmiş rıza formu dediğimiz -yani benim rızam var mı sezaryene- formlarını dikkatle okumalıdır. O formlarda görecektir ki sezaryen çok da masum bir tıbbi işlem değildir. Ameliyattır. Sezaryen sonuçta, hamile bir kadının, annenin karnının yarılması, daha sonra rahminin yarılması ve bebeğin oradan çıkarılmasıdır. Bunun tabii bir yol olmadığı açıktır. Tekrar ediyorum. İhtiyaç varsa, gerçek anlamda ihtiyaç varsa, annenin, bebeğin sağlığı riske giriyorsa elbette sezaryen yapılacaktır. Ama bu oranların 100 doğumda 10- 15 hamileyi geçmemesi gerektiği bugün Dünya Sağlık Örgütü tarafından da bildiriliyor. Bilimsel olarak da bunlar biliniyor. Sezaryen oranı bir hastanede yüzde 50- 60- 80 oluyorsa bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, ’Gereksiz sezaryen yapılıyor’ demektir. Buna bu ülkede müsamaha etmeyeceğiz. Yani sorumlular ile ilgili yaptırımlarımız olacak. Vatandaşlarımıza da tekrar bu hususta bilgilendirmiş oluyorum. Vatandaşımız bu talebi asla kendisi yapmamalıdır. Bu ihtiyaca binaen yapılabilecek bir şeydir."
alıntıdır..

Back
X