Canım yazdıkların çookk aydınlattı beni.
özellikle kafama çok takılan pompayla ilgili çok detaylı yazmışsın. şimdi aklıma iyice yattı açıkçası.
bende alınacaklar listeme avent pompayı ekliyorum
ben birde çalışan anne olucam heralde daha çok işime yarayacaktır. inşallah sütümde olur.
birde bugünlerde kafamı kurcalayan başka bişey başladı benim.
o da erkek annesi olmak. seni görmek o yüzden daha bir heyecanlandırdı beni.
benim 11 yaşımdayken kız kardeşim olmuştu. çocukluk hevesiyle herşeyiyle ben ilgilenirdim. ergenlik döneminde falanda çok zorlanmamıştım kız olduğu için.
kız bebek o yüzden kolay geliyordu bana.
Ama benimde bir oğlum olacak.
Kafamı kurcalayanda bu. erkek bebekte kız bebeklere göre farklı nelere dikkat etmek gerekicek. ??
Sen neler yaşadın anlatabilir misin ?
Itır&buse, bodyler çokk kullanılıyor. Benim oğlum ilk doğduğu haftalarda, kundaklama zamanları hariç, sadece kısa kollu bodyler giydi. Üstüne başka bir şey giydirmiyordum. Hava çok sıcak oluyor o dönemde. Yalnız senin bulunduğun yerin iklimi önemli tabi. Sıcaklık ve nem nasıl? Burası çok ama çok nemliydi yazın, %80'lerdeydi nem. Oğlum çok sık kirletiyordu üstünü. Sürekli çamaşır yıkıyorduk fakat çok nem olduğu için çamaşırlar zor kuruyordu. O yüzden bodylerimiz yetmemişti, eşim gidip 5 body daha almıştı. Öncesinde de 10 tane vardı. Bize ancak yetti. Yalnız bunlar yenidoğan ve 0-3 aylık bodylerdi. Diğer aylar için daha azı yetti. Dediğim gibi bulunduğun yerin iklimi çok önemli.Kızlar kısa kollu çıtçıtlı badi kaç tane olmalı ?
Canım bende alıcam karar verdim genel olarak herkesin önerisi elektrikli olan avent göğüs pompası oldu. nette indirimleride oluyor. onu takip edicem bende
jokerde avent indirimde ama fiyatı nasıl bilmiyorum caanım bir bak istersen;
Avent Anne Göğüs Pompası Elektronik | joker
Canım, kaç gündür giremiyordum. O yüzden mesajını geç okudum, sana geç cevap veriyorum, kusura bakma!
Erkek bebek annesi olarak sana verebileceğim en önemli tavsiyem "yenidoğan sünneti" yaptırman. Oğlum akşam doğdu, sabah sünneti yapıldı. 4-5 günde tamamen iyileşti sünnet yeri, çok şükür bir sıkıntı olmadı. Bakımı çok kolaydı, ilk gün gazlı bez koydular. Sonraki günler onu da kaldırdık, kuru tuttuk ve vazelin sürdük sadece ve iyileşti. Biz şu an New York'ta yaşıyoruz, oğlum da burada doğdu. Ben hamileyken Amerikalı doktorlar bize "yenidoğan sünneti"ni tavsiye ettiler hep, ki biz zaten yaptıracaktık. Burada özellikle son yıllarda, Hıristiyanlar bile bebeklerine "yenidoğan sünneti" yaptırmaya başlamış. Çünkü dediğim gibi, doktorlar özellikle öneriyorlar.
Onun haricinde kız bebeklerin de kendine göre güzellikleri, zorlukları var; erkek bebeklerin de.. Ama bak alışveriş olayı erkeklerin daha kolay, o ayrı :) Kız bebekler için envai çeşit eşya var, cicili bicili. İnsan seçemiyor. Erkeklerin ise sınırlı..
Başka herhangi bir sorun varsa seve seve cevaplarım yalnız daha spesifik olursa soruların ben de ona göre uzun uzun anlatırım.
Itır&buse, bodyler çokk kullanılıyor. Benim oğlum ilk doğduğu haftalarda, kundaklama zamanları hariç, sadece kısa kollu bodyler giydi. Üstüne başka bir şey giydirmiyordum. Hava çok sıcak oluyor o dönemde. Yalnız senin bulunduğun yerin iklimi önemli tabi. Sıcaklık ve nem nasıl? Burası çok ama çok nemliydi yazın, %80'lerdeydi nem. Oğlum çok sık kirletiyordu üstünü. Sürekli çamaşır yıkıyorduk fakat çok nem olduğu için çamaşırlar zor kuruyordu. O yüzden bodylerimiz yetmemişti, eşim gidip 5 body daha almıştı. Öncesinde de 10 tane vardı. Bize ancak yetti. Yalnız bunlar yenidoğan ve 0-3 aylık bodylerdi. Diğer aylar için daha azı yetti. Dediğim gibi bulunduğun yerin iklimi çok önemli.
ben yeni dogdugunda giydirmek için sadece 1 tane hastane çıkışı ve 1 tane de pijama takımı aldım. 5 tane uzun kollu zıbını var. sence uzun kollu kaç tane takım gerekir. sen de ne kadar gerekmişti. takımların altına atlet giydiriyo muydun? bu arada ben antalyada yaşıyorum. burasının çok sıcak oldugu malum. ama herkes yeni doğanın üşüdüğünü dolayısıyla ilk 1 ay uzun kollu giydirmek gerektigini söylüyo. napsam bi türlü karar veremiyorummm.
temmuzun 14' ü gibi doğum gözüküyor., antalyada olucak ve o sıcakta oğluşuma ne giydircem ne alıcam, neyden ne kadar alıcağımı şaşırdım. aşağıya neler aldığımı yazıyorum, tecrübelerinizi almayı çok isterim yardımcı olursanız eksiklerim konusunda çok memnun olucam, teşekkürler şimdiden.. :)
çorap 6 adet,
eldiven 6 adet,
yelek 1 adet (penye),
önlük 6 adet,
bere 6 adet,
ağız silme bezi 12 adet
battaniye 3 adet (penye)
havlu 2 adet
alt değiştirme bezi 1adet
iç zıbın 9 adet
body kolsuz(atlet) 3 adet (0-3 ay) 1 adet (0 ay)
body kısakol 1 adet
patikli tulum 1 adet
body uzunkol 3 adet (0-3 ay) 1 adet (0 ay)
patikli pantalon-yani zıbın altı- 6 adet (0-3 ay)
zıbın 8 adet -üst- (0-3 ay)
patiksiz pantalon 1 adet (0 ay)
pijama 1 adet (3-6 ay) penye
küvet
küvet filesi
kova
maşrapa
şampuan (dalin) (eşim dalin kokusunu çok sevdiği için yoksa başka markalarda vardı aklımda)
toz sabun (dalin)
yumuşatıcı (dalin)
emzik, biberon(kolik yapmayan) (avent)
tırnak makası
ıslak mendil (unibaby yenidoğan)
alt değiştirme bezi (canbebe)
pudra, pişik kremi ( nıvea)
yenidoğan bezi ( prıma premıum care 1 numara)
yıkama filesi
puset
portbebe
bebek çantası
ateş ölçer (arzum bebbe)
beşik
arkadailar giysi işi çocuğa göre değişiyor benim ilk bebeğim olduğu için ben ne gördüysem aldım ve yemin ediyorum sadece yenidoğan giysileri tam 2 hurç doldurdu ama hepsini eskittik çünkü canı sağolsun oğlum herhalde en pasaklı bebk(halen öyle)
günde en az 3 posta üstünü değişiyoruz
ama aldığınız çıtçıtlı badileri kışın atlet yerine de giydiriyosunuz
ince yazlık altlarılda kışın alttan çok rahat kullanırsınız
çorap olayı çok önemli kesinlikle kaliteli çorak alın çünkü diğerleri naylon karışımı oluyor ve ayaklarını ısıtmıyor
ben nıke aldım tavsiye ediyorum
bebekleniz yazın sıcağında doğacak hep bilirizki sıkı sarmak lazım ısılarını korumak için diye ama erkek bebeklerde değil ben hep dua ettim kış gelsede rahat giydirsem diye sade atletle dahi terliyordu
kış geldi yine değişmedi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?