canım ben de ilk önce senin gibi telaşlanmıştım nasıl bakarım nasıl büyütürüm diye. benim ne annem ne de kaynanam var . benim ablam eşimin de kızkardeşi var ama gel gör ki ikisinin de kendilerine bi hayrı yok. yani en başından beri hep yalnızdık eşimle ben. doğumumda bile yalnızdık plansız bi şekilde doğdular benimkiler. ilk günden itibaren hep yalnızdım bi yardımcım eşimdi o da sabah 8 akşam 8 çalışan biri ona rağmen uğraştık didindik ilk zamanlar çok uykusuz kaldık ama inan bana bi zaman sonra öyle bir düzene giriyor ki. bak mesela benimkiler 2 hafta sonra 1 yaşında olacaklar inan bu 1 senenin nasıl geçtiğini anlamadık bile. ama çok şükür yavrularımızı büyüttük el ele verip zaten ilk zamanlardaki acemiliği atıyorsun Allah yardım ediyor bir de içgüdüsel olarak ister istemez tecrübe sahibi oluyorsun araştırıyorsun vs. ilk zamanlar acemilikle zaman zaman zorlanırsın ama zaman geçtikçe öyle bir düzene girecekler ki sen bile şaşıracaksın.
izin vs. konusunda pek bilgim olmadığından birşey diyemiyorum ama kendine güven kesinlikle çok iyi bakacaksın. bak ben hayatım boyunca hiç çocuk istemeyen biriydim bebek bakımından öyle çok da anlamazdım, yeğenlerimi büyütmüştüm ama geleneksel yöntemlerle işte ama tabii ki yeğen vs. bakmak kendi ikizlerinin sorumluluğunu almak gibi olmuyor zamanla öğreniyorsun herşeyi. ben bile bu halimle az çok başardıysam herkes başarır diye düşünüyorum. sana tavsiyem bol bol ikiz bakımıyla ilgili bol bol buradaki konuları oku soru sor bizlere de sorabilirsin istediğin her zaman şimdiden kendi kafanda planını yap hazırlıklarını tamamla sonrası çorap söküğü gibi gelecek çok kolay sıyrılırsın bu işten.
canım çok sağol eşimle beraber okuduk yazdıklarını inan bana moral oldu daha tam kesin değil ikiz oldukları 2 haftaya kesinleşecek ama ben alışmaya çalışıyorum şimdiden içime kapandım sürekli düşünüyorum nasıl banyo yaptırcam nasıl uyutcam malum ses diğerini de uyandırır inşallah kaldırabilirim rabbim güç versin