2012 Kasım Anneleri ve Doğum Hikayeleri

ay canım benim hayırlı uğurlu olsun rabbim bebeğini bağışlasın bende normal olursa epidural istiyorm doğumu zorlaştırıyor diyorlar korkuyorum bebeği vakumla alıyorlar ıkınamıyorsun diyorlar kafam karışık

amin canım hepimizin..
evet canım öyleymiş banada doktorum sanki sol bacağımdaki uyuşukluğu bahane etti gibi geliyor aslında doğumumun kolay olması için epidurali kapattırdığını düşünüyorum sende sadece sancılar sırasında gücünü harcamamamk için kullanabilirsin istersen son saatlerde kapattır hemen etkisi gidiyor zaten merak etme acıları ıkınma isteğini tamamen kazanıyorsun yeniden benim doğumum epiduralsiz gerçekleşti ve vakum falan gerek kalmadı zaten okadar kısa sürdüki iki üç kuvvetli ıkınma ve bebiş kucakta :) epiduralsiz dayanılmayacak bir ağrı acı değil doğum ben 20mime kasımda giricem ağrı eşiğimde bahsettiğim gibi oldukça düşüktür ama ben doğurduysam herkes doğurabilir derim ben ...plates ve sancıları ayakta geçirmek kasılmaların şiddetini oldukça düşürüyor bakma ben biraz şımarıklık yaptım hemen epidural istedim o da kısa süreliğine gücümü tekrar kazanmamı ve doğumda iyi ıkınmam için gerekli enerjiyi toplamamı sağladı sağolsun :)

Rabbim ikinize de sağlık sıhhat versin....
Ömrünüz hep bir arada, eşin bebeğin ve sen huzurla geçsin inşallah...

hayırlı olsun canım maşallah canım ikinize de o mis kokulu kızını öp benim yerime de inşallah bizi de kolay doğumlar bekliyordur o ağrrıyı bende daha önce yaşamadım bilemiyorum ama dr.um geçen ağrı eşiğimin düşük olabileceğini söyledi şuan kabullenmeye çalışıyorum doğum bu tabi acı olacak hemen pes etme yeryüzünde milyonlarca kadın var bunu defalarca yapmış diyorum inş. o anda uunutmam tüm bunları biraz nazlıyımdır söylemesi ayıp:18:

canım bebegın hayırlı ugurlu olsun rabbım saglıklı sıhhatlı uzun ömürler nasip etsin..bı sey sormak ıstıyorum bende normal ıstıyorum ınsallah sütün hemen geldi mi bide prensesin kaç kılo dogdu acaba..

o anda unutabilrisin belki ama okadr kısa bir süreki canım dünyadaki en mucizevi olaya şahit oluyosun o acı bile hatırladığında sana çok tatlı gelecek inan...buruşmuş yüz bi gözü yumuk tek gözüyle sana bakmaya çalışan minicik sesiyle ağlamaya çalışan ve eşi olmayan kokulara sahip bi canlı çıkıyo içinden hala etkisindeyim ya :) hep güzel şeyler hayal et ve öyle dua et herşey yolunda gidecek bak..Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin inşallah burayada yazmayı unutmayın merak ediyorum hikayelerinizi

evet canım sütüm hemen geldi ama miniklerimiz normal doğumdan dolayı baya bi yoruluyorlar fazla ememiyorlar hep uyuyordu benim kızım bu yüzden ilk gün sağıp şırıngayla verdiler kızıma ve sütümde arttı hemen..buarada meme ucu çatlağına lütfen dikkat edin göğsünüzün kahverengi kısmını olabildiğince ağzına sokmaya çalışın ben ilk bir kaç gün ayaklarımı yere vurarak emzirdim acıdan kimse böyle birşey yaşasın istemem tabi suan çok zevkli emzirmek yani herşey geçici biraz sabretmek gerekiyor...buarada kızım iki hafta erken doğdugu için birazcık minik 3.300 doğdu...
bir de kızlar sarılığı kolay atlatabilmek için bol bol emip kaka yapması gerekirmiş bebeklerimizin uyandırıp uyandırıp emzirin bebişlerinizi

maşallah bebeğine kılosuda gayet ıyıymıs canım ınsallah benımde hemen gelır sutum ve tabıkı ılk basta normal dogum olur verdıgın bılgıler ıcın cok sagol hepsine dıkkat edıcem gögus ucu yara oldumu kako yagı sur demıslerdı gerek kalmaz umarım ayyy cok heycanlı seyler bunlar sureklı ruyamda göruyorum prensesimi hayırlısıyla bıde kucagımda görsem...

selam kızlar nasılsınız bakalım hepimizin aklı sedefde takılı değil mi
ben mailleri karıstırırken sedefin numarasını buldum ve az evvel onu aradım sedefin kızı bu gün ikindin 4 de doğmuş 3000 gr ağırlıgındaymış sünni sancıyla olmuş
sesi çok yorgun ama mutluydu sedefcik hep bebeğime bakmak istiyorum diyor
dün gece uyuyamamış bugun doğumdan sonrada hiç uyumamış bu yüzden kısa kestim ararım sonra ben seni dinlen dedim oda kızlara sen söylersin dedi durum işte böyle canlarım
kasım bebesi olacak olan sedefin kızı aceleci davrandı ve ekimin 11 de dünyaya merhaba dedi rabbim analı babalı sağlıklı büyütsün inşş
anne ve babasına hayırlı evlat olsun sedefin aşkının meyvesiii

kasım 20 si gibi benim doğumda ama dr 2 hafta önden gidiyo dedi.. Allahım hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

merhaba kızlar..

ben cuma günü doğum yaptım.. çok ani oldu. salı gününden beri karnımda sertlik vardı 3 gün geçmedi. çarşamba gecesi de adet ağrısı gibi ağrı çektim baya bildiğiniz sancılandım. perşembe öğlen doktora gittim. kendi doktorum yokmuş başka doktora göründüm. nst de bişi çıkmadı sancım yoktu. ultrasonda da bişiy yoktu. herşey yolunda gibiydi. sadece kordon dolanması olmuş. o da çok anormal bi durum değil. doğumların %30 unda kordon dolanması olurmuş. neyse doktor alttan muayene edicem dedi. istemiorum dedim. sezeryan olcam dedim. ben yine de edicem dedi. peki dedim. doktor baktı 2 cm açılman var doğum başlamış ne yapalım dedi. eşimle şaşırıp kaldık. daha 36. haftayı yeni doldurmuştuk. yarın sabah tekrar gel ama hazırlıklı gel doğum olabilir dedi. 4 tane ciğer geliştirici iğne verdi. 2sini akşam, 2sini sabah olacaksın dedi. hatta açılman devam ederse gece bile gelebilirsin dedi. neyse tamam dedik çıktık ama hala şoktaydık. iğneleri vuruldum. evime geldim. çantam hazırdı zaten. o gece yine çok sancım oldu. bildiğiniz adet sancısı. kıvrandım resmen hiç uyumadım. heyecan da var tabii. sabaha kadar hiç uyumadım. kalktım kahvaltı hazırladım. eşimle kahvaltı yaptık sağlık ocağına gittik. diğer 2 iğnemi de vuruldum. ben eşim ve kayınvalidem hastaneye gittik. neyse muayane oldum doktor baktı ve açılman 4 cm dedi. hemen doğum dedi. vs. vs. şimdi evimdeyim. bu sabah taburcu olduk. çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. Allah'ım herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah.

Herkeslere çok teşekkür ediyorum
Allah herkese rahat bir doğum nasip esin sağlıkla sıhhatle hem sizi hem bebeğinizi kurtarsın.
Ve bebeğinizi kucağınıza alınca onca sıkıntınızı anında unuttursun.

Benim doğum hikayem garip oldu işin aslı
Sabah hastanede randevumuz vardı gittik muayenemizi olduk,nst ye girdik.
Herşey normal dediler.
Bi kaç gündür kasığımda ve sırtımda ağrı artışı çok oldu dedim doktor amcamız bebeğin başı aşağı dönmüş baskıdan arttar ağrın dedi.
Birde o gün ben çalışamaz raporumuda başlattımdı
Neyse iş yerine raprumu vermeye gittim herkesle vedalaştım falan çıktım başka işlerimiz vardı eşimle onları hallettik derken
Akşam 5 te evimize geldik
Daha bende bişey yok
6 gibi annem ve babam geldiler evin halılarını topladılar yıkatmaya vermek için götürdüler
Bende bu arada onlarda işten geldi diye telaşla yemek hazırlama derdindeyim
Ama çok durmadılar bi çorba içip kalktılar
Onlar gittikten sonra eşim az biraz dinlenelim sabah beri ayaktasın yatta sırtın dinlensin ağrıyor deyip durdun gün boyu dedi
Birde eşim akşam 10da nöbete gidecekti
Neyse yatar yatmaz uyumuşum
Bi korkuyla uyandımki anlatamam size
Rüya falan görmedim yada ses duymadım bi anda zıpladım yataktan
Eşim işe gidecek diye yemek hazırlama telaşına düştüm güya
Çok garip bir şekildede tuvalete gitme isteğim var resmen kasıklarım patlayacak durumdaydı
Neyse tuvaletten çıktıktan sonra eşimi uyandırdığım gibi 19.30 da hastanede acildeyiz
Bana diyorlarki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur ondan kan gelmiştir
Bu arada acayip derecede sancı ve ağrı başladı
Sancım bitiyor ardından tuvalete koşuyorum ama yetişemiyorum
Meğersem suyum geliyormuş 3-4 kez böyle koşturdum
1 saat sonra en son tuvalete gittiğimde kan gelmeye başladı dedim
Ben öyle deyince kadın Doğuma yönlendirebildiler sonunda
Oraya çıktık ultrasonla muayene ettiler 4 cm açılma olmuş doğum başlamış dediler
Tek diyebildiğim NE DOĞUMU BENİM 4 HAFTAM VAR OLDU.
Annesi aceleci geliyor 36. haftayıda bugün doldurmuş dediler bide :)
Saat 20.40 ta doğuma girdim
Allahın izniyle 23.50 de oğlum doğdu
Plesentanın çıkmasıydı dikişti falan derken 00.30 da beni odaya aldılar sonunda.
Ama bu arada oğlumun gelmesi biraz sürdü bazı muayenelerini falan yapmışlar etmişler
1i geçiyordu kollarıma aldığımda
O kadar güzel bir duyguki
Onca çekilen sancı ağrı sıkıntı hepsini unuttum :)
Bir kaç saat önce yüzümde ağrılarımın sancılarımın acısı varken
Doğumdan sonra mutluluktan yüzümde güller açıyordu

3kilo 200 gram doğdu ama bebeğimde sarılık olayı çok erken ortaya çıktı
O yüzden bi kaç gün sıkıntı çektik 400 gram birden kilo kaybımız oldu
Çünkü prematüre bebek grubuna giriyormuş 37 haftadan önce doğan bebekler
Vede daha damakları gelişemediği için emme problemi yaşadık
Ama şimdi Allahıma şükür herşeyi atlattık
Daha yeni yeni emme refleksi gelişiyor
Bu zamana kadar hem mama hemde sütümü sağarak besledik
Son zamanlarda biberon başlamıştık o da damağını güçlendirmişki
Emmeye başladı sonunda ...

(benden tavsiyeler arkadaşlar
ben hazırlıksız yakalandım şimdiden hastane çantalarınızı hazır tutun
35inci haftadan sonra heran doğabilecekmiş gibi hareket edin :) )

Son düzenleme:

Eklemeler yapmak istedim

Doğum yapılan tarih: 4 Ekim 2012
Doğumun gerçekleştiği saat: 23.50
Doğum türü: Normal Doğum
Bebeğin kilosu: 3200 gram
Bebeğin boyu: 49 cm
Doğum haftası: 36 haftalık doğdu
Doğum yapılan il: Ankara
Doğum yapılan hastane: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eklemeleri yapman iyi olmus cnm allah bebeginizi size bagislasn

gel vatandaş gel habere gel :)
hilalden haberler burda şekerler bugun 15:30 da hilaoşumuzun kızı dünyaya merhaba demiş durumumları iyiymiş gayet neşeliydi hiloşumuz
sizlere bol bol selamı var darısı sizlerin başına dedi
ha bu arada sezeryanla
doğum yapmış annesininbirtanesi namı değer hiloşumuz

maşalahhh doğumlar başlamış bende yazarım haftaya inş. doğum hikayemi Allahın izniyle hepimizin yardımcısı olsun...gelsin artık meleklerrrr

20 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 10:14 dünyaya açtı gözlerini oğlum...

15 ekim pazartesi hastane çantamızı hazırlamıştım.dolabımız çarşamba akşamı geldi eşyalarını yıkamış,dolabın kokusunun gitmesini bekliyorduk. Biz hazırlıklarımızı bitirmeye çalışırken annesi gibi hareketli oğlum durumadı daha fazla içerde:)

Perşembe gecesi bi gariplik vardı karnımda.Kasıklarımda daha fazla baskı hissediyordum artık. Ama bi ağrı sancı yoktu. O gece uyumakta zorluk çektim. Ertesi sabah işe gittim.Bankada çalışıyorum bu arada.Kendimi iyi hissetmediğimi söyleyip arkaya geçtim oturuyorum.
Ama otururken rahatsızlık hissediyorum. Doktorumu aradım asistanı bugün doktorun 3 tane sezeryanı olduğunu randevuları bile iptal ettiğini söyledi. Ben kendimi iyi hissetmiyorum deyince 13:00 gibi gelmemi söyledi. Ben normal muayneye gittiğimi sandığım için tek başıma (dolmuşla) gittim hastaneye:)) asistan beni NST ye yönlendirdi.Daha önce NST ye girmediğim için sonuçtan bişi anlamıyorum tabi:)Ben NST deyken Dr gelmiş. Bi ara Asistan çıktı dışarı ve nasıl sonuç dedi bende bilmiyorumki diyebildim. Sonucu eline alır almaz ooo deyip içeri girince asistan ben panik oldum.hemen eşimi aradım böyle dedi asistan diye..Konuşurken tekrar çıkıp haftamı sordu.36.haftadayım deyince hemen hastadan sonra beni aldılar. Çatı muaynesinde 2cm açıklık vardı.Ve suyumun geliyormuş meğer ben akıntı sanıyormuşum:) Hemen yatış verildi.Erken geldiği için Suni sancı ilk etapta verilmedi herşey normal seyrinde ilerlesin diye. Ertesi sabaha kadar NST ve çatı muaynesi (toplamda 7-8 kere olmuştur) Sabahki Dr kontrolümde açıklık aynı rahim daha çok incelmiş.Suni sancı verildi. %100 bulan NST de bana sadece adet sancısı gibi geliyordu:) Saat 10 gibi doğumhaneye alındım son çatı muaynesi için hala aynı plesantayı deldi hızlansın diye. ama içinden oğluşumun kakası çıkınca acil sezeryana alındım.Oğlum stres yapmış içerde:)
(epudral)Sezeryanda kolay değil arkadaşlar. Bebeğin çıkma esnası ve sonrasındaki bütün temizleme anlarını hissettim..Ama bebeğimi gösterdiklerinde bütün acılarım dindi.Bebeğim erken geldiği için solunum sıkıntısı vardı 2 gün yoğun bakım ünitesinde kaldı. Bebeğimi sezeryandan 1 gün sonra görebildim ve emzirebildim.

Çarşambadan beride sarılığımız var,düşürmeye çalışıyoruz.ilk ölçümde 13 ertesi gün 14,6 çıktı. Dr bol bol emzirmen lazım dedi. Sarılık uyuttuğu içinde uykuda emmiyordu. Manuel pompa aldık,sağdıktan sonra biberonla zorla içirdik uykuda.. Bu esnada anneler de yoktu yanımızda eşimle ikimiz çok stres olduk.Sütüm bile azaldı 2-3 gün içinde. Zor günler geçirdim.. Şimdi uyanabiliyor çok şükür.Bol bol emziriyorum.

Ona bakmak, öyle bir mutluluk ki o...
Rabbim isteyipte olmayan herkese nasip etsin.(Amin)

doğum yapılan tarih: 20 Ekim 2012
Doğumun gerçekleştiği saat: 10.14
doğum türü: Epudral Sezeryan
Bebeğin kilosu: 2750 gr
Bebeğin boyu: 47 cm
doğum haftası: 36 haftalık doğdu
doğum yapılan il: Gebze/ KOCAELİ
doğum yapılan hastane: Gebze Medikal Park Hastanesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…