- 15 Şubat 2012
- 4.799
- 499
- 173
- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
ay canım benim hayırlı uğurlu olsun rabbim bebeğini bağışlasın bende normal olursa epidural istiyorm doğumu zorlaştırıyor diyorlar korkuyorum bebeği vakumla alıyorlar ıkınamıyorsun diyorlar kafam karışıkişte benim minik kızımla buluşma hikayeeemmmm
37 hafta 6.günümün sabahı 3 gün öncesinde başlayan adet sancıları gibi ağrım sabah 6.00 da küçük bi sancıyla mışıl mışıl uyurken suyumun gelmesiyle şiddetlendi hemen eşimi kaldırdım işte o an gelmişti öyle kala kaldım saatler sonra bebeğimi kucağıma alacaktım normal doğum istiyordum ve neler olacak hiç bilmiyordum bildiğim bir acı değildiki korkuyim öyle saf saf etrafa bakıyodum eşim hemen doktorumuzu aradı hastaneye gitmemiz gerektiğini öncesinde hala devam eden su gelmesinden birazz temizlenmem ve rahatlamam için duşa girdim çantalarımızı alıp yola koyulduk...buarada hala suyum geliyordu sanki o karnımın şişliği sadece suymuş gibi :) neyse ..gittiğimde 2 cm açıklığım vardı sanırım yarım saat sonra suni sancı verilmeye başlandı yavaş yavaş sancılarım artmaya başlasada baş edebiliyodum plates ve güzel müzik eşliğinde eğitmenlerin gösterdiklerini yapmaya çalışıyordum bazen çömelerek bazen yürüyerek bazen topun üstünde zıplayarak nefes egzersizleriyle 4 cm açıklığa kadar devam edebildim ve sonrasııı epiduraaaaaaaaaaaal çığlıklarıyla son buldu ve o sancılardan sonra canımı başka birsey acıtamaz diye hiç önemsemediğim bir uygulamaydı ve öylede oldu iğneyi falan hiç hissetmedim sadece sonrasında kısa bir baş dönmesi yaşadım....uygulamadan 5 dk sonra sancılar bahsettikleri gibi dalgalanma kasılma olarak hissedilmeye başladı ama sol bacağımdaki normal olmayan uyuşukluk devam edince epidural 7 cm açıklığa kadar beni rahatlatmaya yaradı ve epidural kapatıldısonraki sancılar ve doğumu hiç hazırlıklı olmadığım kasılmalarla gerçekleştirdim buarada sancılar sırasında bir an yanımdan ayrılmayan benimle hamile gibi nefes alıp veren :)kasılamaların en şiddetli anında gözleri dolan hayat arkadaşıma çooook teşekkür ederim eveeeet doğumhaneye geldik...aynı filmlerdeki gibi derin derin nefes deli gibi bağırarak sanırım benim agrı eşiğim çok düşük...korkunç bir ıkınma isteği 5 dakikalık bir emek ve bebeğim kucağımda! okadar doğum hikayesinde ağlayan ben şaşkınlıktan dona kalmıştım bebeğimi sadece kokluyordum ne bir acı ne bir sancı hiç birşey kalmadı o anı bana yaşatan Allahıma şükürler olsun 8 ay sezaryen olmak zorunda olduğumu düşünürken sevgili doktorum pınar tokatlıoğlu ile normal doğuma karar vermem ve kendilerinin süper estetik dikişiyle estetik sorununu kafasına takmayan bir lohusayım şuanda ...
kızlar ilk gün bir daha doğurmam derken ikinci günü o anlar aklıma geldikçe o mucize anın hazzı tavan yaptıkça yine hamile olsam ve bir sorun olmassa yine normal doğururum diyorum şuan kızım yanımda uyuyor Allahım bütün hamilelerin yardımcısı olsun sağlıklı kolay şekilde bebişlerinizi kucağınıza almanız dileğiylenormal doğum ve sonrası ile ilgili sorularınızı zevkle yanıtlarım
ay canım benim hayırlı uğurlu olsun rabbim bebeğini bağışlasın bende normal olursa epidural istiyorm doğumu zorlaştırıyor diyorlar korkuyorum bebeği vakumla alıyorlar ıkınamıyorsun diyorlar kafam karışık
işte benim minik kızımla buluşma hikayeeemmmm
37 hafta 6.günümün sabahı 3 gün öncesinde başlayan adet sancıları gibi ağrım sabah 6.00 da küçük bi sancıyla mışıl mışıl uyurken suyumun gelmesiyle şiddetlendi hemen eşimi kaldırdım işte o an gelmişti öyle kala kaldım saatler sonra bebeğimi kucağıma alacaktım normal doğum istiyordum ve neler olacak hiç bilmiyordum bildiğim bir acı değildiki korkuyim öyle saf saf etrafa bakıyodum eşim hemen doktorumuzu aradı hastaneye gitmemiz gerektiğini öncesinde hala devam eden su gelmesinden birazz temizlenmem ve rahatlamam için duşa girdim çantalarımızı alıp yola koyulduk...buarada hala suyum geliyordu sanki o karnımın şişliği sadece suymuş gibi :) neyse ..gittiğimde 2 cm açıklığım vardı sanırım yarım saat sonra suni sancı verilmeye başlandı yavaş yavaş sancılarım artmaya başlasada baş edebiliyodum plates ve güzel müzik eşliğinde eğitmenlerin gösterdiklerini yapmaya çalışıyordum bazen çömelerek bazen yürüyerek bazen topun üstünde zıplayarak nefes egzersizleriyle 4 cm açıklığa kadar devam edebildim ve sonrasııı epiduraaaaaaaaaaaal çığlıklarıyla son buldu ve o sancılardan sonra canımı başka birsey acıtamaz diye hiç önemsemediğim bir uygulamaydı ve öylede oldu iğneyi falan hiç hissetmedim sadece sonrasında kısa bir baş dönmesi yaşadım....uygulamadan 5 dk sonra sancılar bahsettikleri gibi dalgalanma kasılma olarak hissedilmeye başladı ama sol bacağımdaki normal olmayan uyuşukluk devam edince epidural 7 cm açıklığa kadar beni rahatlatmaya yaradı ve epidural kapatıldısonraki sancılar ve doğumu hiç hazırlıklı olmadığım kasılmalarla gerçekleştirdim buarada sancılar sırasında bir an yanımdan ayrılmayan benimle hamile gibi nefes alıp veren :)kasılamaların en şiddetli anında gözleri dolan hayat arkadaşıma çooook teşekkür ederim eveeeet doğumhaneye geldik...aynı filmlerdeki gibi derin derin nefes deli gibi bağırarak sanırım benim agrı eşiğim çok düşük...korkunç bir ıkınma isteği 5 dakikalık bir emek ve bebeğim kucağımda! okadar doğum hikayesinde ağlayan ben şaşkınlıktan dona kalmıştım bebeğimi sadece kokluyordum ne bir acı ne bir sancı hiç birşey kalmadı o anı bana yaşatan Allahıma şükürler olsun 8 ay sezaryen olmak zorunda olduğumu düşünürken sevgili doktorum pınar tokatlıoğlu ile normal doğuma karar vermem ve kendilerinin süper estetik dikişiyle estetik sorununu kafasına takmayan bir lohusayım şuanda ...
kızlar ilk gün bir daha doğurmam derken ikinci günü o anlar aklıma geldikçe o mucize anın hazzı tavan yaptıkça yine hamile olsam ve bir sorun olmassa yine normal doğururum diyorum şuan kızım yanımda uyuyor Allahım bütün hamilelerin yardımcısı olsun sağlıklı kolay şekilde bebişlerinizi kucağınıza almanız dileğiylenormal doğum ve sonrası ile ilgili sorularınızı zevkle yanıtlarım
Rabbim ikinize de sağlık sıhhat versin....
Ömrünüz hep bir arada, eşin bebeğin ve sen huzurla geçsin inşallah...
hayırlı olsun canımişte benim minik kızımla buluşma hikayeeemmmm
işte benim minik kızımla buluşma hikayeeemmmm
hayırlı olsun canımmaşallah canım ikinize de o mis kokulu kızını öp benim yerime de inşallah bizi de kolay doğumlar bekliyordur o ağrrıyı bende daha önce yaşamadım bilemiyorum ama dr.um geçen ağrı eşiğimin düşük olabileceğini söyledi şuan kabullenmeye çalışıyorum doğum bu tabi acı olacak hemen pes etme yeryüzünde milyonlarca kadın var bunu defalarca yapmış diyorum inş. o anda uunutmam tüm bunları biraz nazlıyımdır söylemesi ayıp:18:
canım bebegın hayırlı ugurlu olsun rabbım saglıklı sıhhatlı uzun ömürler nasip etsin..bı sey sormak ıstıyorum bende normal ıstıyorum ınsallah sütün hemen geldi mi bide prensesin kaç kılo dogdu acaba..
evet canım sütüm hemen geldi ama miniklerimiz normal doğumdan dolayı baya bi yoruluyorlar fazla ememiyorlar hep uyuyordu benim kızım bu yüzden ilk gün sağıp şırıngayla verdiler kızıma ve sütümde arttı hemen..buarada meme ucu çatlağına lütfen dikkat edin göğsünüzün kahverengi kısmını olabildiğince ağzına sokmaya çalışın ben ilk bir kaç gün ayaklarımı yere vurarak emzirdim acıdan kimse böyle birşey yaşasın istememtabi suan çok zevkli emzirmek yani herşey geçici biraz sabretmek gerekiyor...buarada kızım iki hafta erken doğdugu için birazcık minik 3.300 doğdu...
bir de kızlar sarılığı kolay atlatabilmek için bol bol emip kaka yapması gerekirmiş bebeklerimizin uyandırıp uyandırıp emzirin bebişlerinizi
Herkeslere çok teşekkür ediyorum
Allah herkese rahat bir doğum nasip esin sağlıkla sıhhatle hem sizi hem bebeğinizi kurtarsın.
Ve bebeğinizi kucağınıza alınca onca sıkıntınızı anında unuttursun.
Benim doğum hikayem garip oldu işin aslı
Sabah hastanede randevumuz vardı gittik muayenemizi olduk,nst ye girdik.
Herşey normal dediler.
Bi kaç gündür kasığımda ve sırtımda ağrı artışı çok oldu dedim doktor amcamız bebeğin başı aşağı dönmüş baskıdan arttar ağrın dedi.
Birde o gün ben çalışamaz raporumuda başlattımdı
Neyse iş yerine raprumu vermeye gittim herkesle vedalaştım falan çıktım başka işlerimiz vardı eşimle onları hallettik derken
Akşam 5 te evimize geldik
Daha bende bişey yok
6 gibi annem ve babam geldiler evin halılarını topladılar yıkatmaya vermek için götürdüler
Bende bu arada onlarda işten geldi diye telaşla yemek hazırlama derdindeyim
Ama çok durmadılar bi çorba içip kalktılar
Onlar gittikten sonra eşim az biraz dinlenelim sabah beri ayaktasın yatta sırtın dinlensin ağrıyor deyip durdun gün boyu dedi
Birde eşim akşam 10da nöbete gidecekti
Neyse yatar yatmaz uyumuşum
Bi korkuyla uyandımki anlatamam size
Rüya falan görmedim yada ses duymadım bi anda zıpladım yataktan
Eşim işe gidecek diye yemek hazırlama telaşına düştüm güya
Çok garip bir şekildede tuvalete gitme isteğim var resmen kasıklarım patlayacak durumdaydı
Neyse tuvaletten çıktıktan sonra eşimi uyandırdığım gibi 19.30 da hastanede acildeyiz
Bana diyorlarki idrar yolu enfeksiyonu olmuşsundur ondan kan gelmiştir
Bu arada acayip derecede sancı ve ağrı başladı
Sancım bitiyor ardından tuvalete koşuyorum ama yetişemiyorum
Meğersem suyum geliyormuş 3-4 kez böyle koşturdum
1 saat sonra en son tuvalete gittiğimde kan gelmeye başladı dedim
Ben öyle deyince kadın Doğuma yönlendirebildiler sonunda
Oraya çıktık ultrasonla muayene ettiler 4 cm açılma olmuş doğum başlamış dediler
Tek diyebildiğim NE DOĞUMU BENİM 4 HAFTAM VAR OLDU.
Annesi aceleci geliyor 36. haftayıda bugün doldurmuş dediler bide :)
Saat 20.40 ta doğuma girdim
Allahın izniyle 23.50 de oğlum doğdu
Plesentanın çıkmasıydı dikişti falan derken 00.30 da beni odaya aldılar sonunda.
Ama bu arada oğlumun gelmesi biraz sürdü bazı muayenelerini falan yapmışlar etmişler
1i geçiyordu kollarıma aldığımda
O kadar güzel bir duyguki
Onca çekilen sancı ağrı sıkıntı hepsini unuttum :)
Bir kaç saat önce yüzümde ağrılarımın sancılarımın acısı varken
Doğumdan sonra mutluluktan yüzümde güller açıyordu
3kilo 200 gram doğdu ama bebeğimde sarılık olayı çok erken ortaya çıktı
O yüzden bi kaç gün sıkıntı çektik 400 gram birden kilo kaybımız oldu
Çünkü prematüre bebek grubuna giriyormuş 37 haftadan önce doğan bebekler
Vede daha damakları gelişemediği için emme problemi yaşadık
Ama şimdi Allahıma şükür herşeyi atlattık
Daha yeni yeni emme refleksi gelişiyor
Bu zamana kadar hem mama hemde sütümü sağarak besledik
Son zamanlarda biberon başlamıştık o da damağını güçlendirmişki
Emmeye başladı sonunda ...
(benden tavsiyeler arkadaşlar
ben hazırlıksız yakalandım şimdiden hastane çantalarınızı hazır tutun
35inci haftadan sonra heran doğabilecekmiş gibi hareket edin :) )
Eklemeler yapmak istedim
Doğum yapılan tarih: 4 Ekim 2012
Doğumun gerçekleştiği saat: 23.50
Doğum türü: Normal Doğum
Bebeğin kilosu: 3200 gram
Bebeğin boyu: 49 cm
Doğum haftası: 36 haftalık doğdu
Doğum yapılan il: Ankara
Doğum yapılan hastane: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi
maşalahhh doğumlar başlamış bende yazarım haftaya inş. doğum hikayemi Allahın izniyle hepimizin yardımcısı olsun...gelsin artık meleklerrrrgel vatandaş gel habere gel :)
hilalden haberler burda şekerler bugun 15:30 da hilaoşumuzun kızı dünyaya merhaba demiş durumumları iyiymiş gayet neşeliydi hiloşumuz
sizlere bol bol selamı var darısı sizlerin başına dedi
ha bu arada sezeryanla doğum yapmış annesininbirtanesi namı değer hiloşumuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?