- Konu Sahibi DeliKizinDirdiri
-
amin canım benim hepimizin çekirdek ailesinden rabbim huzuru mutluluğu eksiltmesin inşş
evet canım baya korktum ama şükür şimdi bebeğimde iyi benimde sıkıntım yok
doğumumun o kadar uzun süreceğini bilsem seni hiç aramazdım aslında biliyormusun burcum sabaha kadar aklın bende kaldı çünkü eltim söyledi aradığını sağolasınve arayanları fatma abla ne kadar çok sevenin varmış telefonun hiç susmadı diyor
5 kasım sabahı saat 8,30 hasataneye gitmek için tüm hazırlıklar tamamdı geceyi yarı uykusuz geçirdim diyebilirdim , çünkü bebeğimi oğlumu kucağıma alacaktım , yıllardır beklediğim en özel gündü, her ay beklediğim hamillelik heberime bile okadar zor ulaşmıştım ki,Rabim nasip etti evet hamileydim, tek istedğim bebeğimin beni hiç bırakmaması, bana sımsıkı tutunması, sağlıkla kucağıma alabilmekti.
yatış işlemlerim yapıldı odamıza çıktık, ebe geldi tansiyonumu ölçtüler , sondam takıldı birazcık acı duydum.hemşireler ve benimle ilgilenen ebe çok rahatlatıyordu beni , yeşil ameliyat önlüğümü giydirdiler, sedyeye alındım odada herkeste bir hüzün, ben ise öyle heyecanlı ve duyguluyumki hala inanamıyorum bu mutlu sona yaklaştığıma , eşimle vedalaştıko an çok güzel ve hüzünlüydü, dua et dedim.
evet ve meliyathaneye doğru götürüyorlardı hemşireler ve hasta bakıcılar beninle konuşuyorlar ne cevap veriyorum heyecandan hatırlamıyorum bile hatta biri cinsiyeti sordu yanlışlıkla kız demişim , sonra kendime geldim .soğuk buz gibi bir ortam ameliyathane, anestezi uzmanı geldi bana spinali nasıl yapacağını anlattı hiç bir şey hissetmiyeceğimi rahat olmamı söyleyip sakinleştirdi.
önüme yeşil bir örtü serildi.damar yolu açıldı ve belimden iğne yapılırken hiç acı hissetmedim sonrasında belden aşağı bir sıcaklık indi. 2 dk. sonra bacaklarıma beton dökülmüş gibiydi.karnıma bir şey sürdüklerini hissettim. doktoruma soruyorum sürekli ne zaman çıkacak bebeğim ne kadar kaldı diyorum , sürekli karnımla birileri oynyıp duruyor hissettiğim tek şey buydu.bu arada benden dua isteyenlere , aklıma gelenlere , bekleyenlere , bebek sahibi olmak isteyen herkese dua ediyorum .........
saat 10,30 ve bir ses hayatımda duyduğum en güzel ağlama sesi, yavrumun sesi,sarıp hemen koklattılar , pamuk gibiydi yavrum , mis gibi kokuyordu ,dudakları titriyordu, teni tenime değince anladı sanırım hemen sustu bir süre . sonra yine ağlamaya devam etti.
sağlıklımı, kaç kilo diye sorularım devam ediyor tabii
3500 kilo 51 cm. herşey yolunda dedi doktorum
oh şöyle bir rahatladım o sırada .
hemen ilk kontrolleri yapılıp giydirip odamıza götürmüşler yavrumu. ben 40 dk. sonra çıktım . çok şükür sütüm azdı ama hemen geldi emzirebildim.
işte bizim hikayemiz de bu şekilde oğlum uynabilir diye çok acele yazmaya çalıştım,
çok şükür bize nasip oldu, Allahım isteyen her kadına bu muhteşem duyguyu yaşatsın diyorum
5 kasım sabahı saat 8,30 hasataneye gitmek için tüm hazırlıklar tamamdı geceyi yarı uykusuz geçirdim diyebilirdim , çünkü bebeğimi oğlumu kucağıma alacaktım , yıllardır beklediğim en özel gündü, her ay beklediğim hamillelik heberime bile okadar zor ulaşmıştım ki,Rabim nasip etti evet hamileydim, tek istedğim bebeğimin beni hiç bırakmaması, bana sımsıkı tutunması, sağlıkla kucağıma alabilmekti.
yatış işlemlerim yapıldı odamıza çıktık, ebe geldi tansiyonumu ölçtüler , sondam takıldı birazcık acı duydum.hemşireler ve benimle ilgilenen ebe çok rahatlatıyordu beni , yeşil ameliyat önlüğümü giydirdiler, sedyeye alındım odada herkeste bir hüzün, ben ise öyle heyecanlı ve duyguluyumki hala inanamıyorum bu mutlu sona yaklaştığıma , eşimle vedalaştıko an çok güzel ve hüzünlüydü, dua et dedim.
evet ve meliyathaneye doğru götürüyorlardı hemşireler ve hasta bakıcılar beninle konuşuyorlar ne cevap veriyorum heyecandan hatırlamıyorum bile hatta biri cinsiyeti sordu yanlışlıkla kız demişim , sonra kendime geldim .soğuk buz gibi bir ortam ameliyathane, anestezi uzmanı geldi bana spinali nasıl yapacağını anlattı hiç bir şey hissetmiyeceğimi rahat olmamı söyleyip sakinleştirdi.
önüme yeşil bir örtü serildi.damar yolu açıldı ve belimden iğne yapılırken hiç acı hissetmedim sonrasında belden aşağı bir sıcaklık indi. 2 dk. sonra bacaklarıma beton dökülmüş gibiydi.karnıma bir şey sürdüklerini hissettim. doktoruma soruyorum sürekli ne zaman çıkacak bebeğim ne kadar kaldı diyorum , sürekli karnımla birileri oynyıp duruyor hissettiğim tek şey buydu.bu arada benden dua isteyenlere , aklıma gelenlere , bekleyenlere , bebek sahibi olmak isteyen herkese dua ediyorum .........
saat 10,30 ve bir ses hayatımda duyduğum en güzel ağlama sesi, yavrumun sesi,sarıp hemen koklattılar , pamuk gibiydi yavrum , mis gibi kokuyordu ,dudakları titriyordu, teni tenime değince anladı sanırım hemen sustu bir süre . sonra yine ağlamaya devam etti.
sağlıklımı, kaç kilo diye sorularım devam ediyor tabii
3500 kilo 51 cm. herşey yolunda dedi doktorum
oh şöyle bir rahatladım o sırada .
hemen ilk kontrolleri yapılıp giydirip odamıza götürmüşler yavrumu. ben 40 dk. sonra çıktım . çok şükür sütüm azdı ama hemen geldi emzirebildim.
işte bizim hikayemiz de bu şekilde oğlum uynabilir diye çok acele yazmaya çalıştım,
çok şükür bize nasip oldu, Allahım isteyen her kadına bu muhteşem duyguyu yaşatsın diyorum
Amin canım inşallah. topikte 5 kasımda doğum yapan çok arkadaş var demek seninle saatlerimiz bile aynıymış ne güzel . Allah bağışlasın yavrularını isimleri çok güzel.benimkinin ismide Muhammed Emir .allah bağışlasın bende 5 kasım sabahı saat 10:30 da sezeryanla ikinci oğlumu kuağıma aldım
ismi ismail esad ilk oğlumun adı ali sadi sizinkinin ismi nedir acaba
Bende faruk beyin hastasıydım o gidince cok üzülmüş ve doktorkonusunda çok strese giriştim sonra olruna bıraktım. Ve yusuf üstünle yola devem ettim. İlk başta tedirgindim forum yazılan olumsuzluklar beni çok etkilemişti ama şimdi her işte bir hayır varmış diyorum ve kendisine çoook teşekkür ediyorum.
Merak edenler için tüm ayrıntıları yazıcam umarım okurken sıkılmazsınız çünkü ben son haftalarımı merakla hep doğum hikayesi okuyarak geçirdim.
Daha doğuma 10 günüm var derken 2 gün sonra sezaryene alınacağımı öğrendim o şokla ve hazırlıksızolduğum için son koşturmalarla ne olduğunu anlamadan doğum sabahı kendimi hastanede buldum diğer arkadaşın dediği gibi doğum katları doluydu (13. Ve 14. Kat) beni 12. Kata aldılar çok sinirlendim çünkü orda unutulacağımı düşündüm dedim terslikler şimdiden başladıeşim çok uğraştı üst kattaki odalarda rezerve varmış nasıl oluyorsa sonra bu günü stresle geçirmemek için daha da uğraşmayalım dedik iyikide öyle yapmışsız çünkü bundan sonrası süperdi.bulunduğum katta başka doğum yapanlarda vardı zaten oldukça yoğun bi güne denk gelmişim. Önce bone ve önlük getirdiler onları giydim damar yolu açıldı yarım saatsonra sedye geldi üzerine aldılar ve doğru ameliyathaneye...lavmanda yapılmadı merak edenler için söylüyorum. İçeriye girdim anestezi uzmanları beni oturur vaziyette aldılar biri elimi tuttu resmen çoçuğa şevkat gösterir gibi diğeri de epidural için omuriliğime girdi bu süreç boyunca beni acayip rahatlattılarki ben o sırada onlara kaç kişi felçli kaldı ölen kalan varmı gibi abuk subuk sorular soruyordum:)) öyle elektrik çarpması filan olmadı yavaş yavaş uyuşma başladı bu arada spinal oldum epidural deilmiş beni yatırdılar üstümü örtmeyebaşladılar herşeyi hissediyorum ama bacaklarımı kaldıramıyorum sonra eşim geldi doktor geldi ve 4dakka sonra bebeğimin sesini duyduk.herkez okadar şevkatli yaklaştıki fotoğraflarımızı çektiler inanın süper sanki gerçekten fotoğrafçı gibi. Biz bu arada geyik yapıyoruz içimde bişi unutmayın neşter filan diye.buraya kadar hiç acı yok sadece çıkartırlarken kaburgalarıma baskı yaptılar birde içimi karıştırıyorlar gibi hissettim zaten sonra bebeği görünce onları unutuyorsunuz ameliyatta olduğumun bile farkına bebekle eşim gidince anladım. Bundan sonrası biraz daha zordu bir ara acayip midem bulandı yok böyle bir his bağırsaklara dokunuyorlarmış çok kısa sürdü aslında ama bana uzun geldi tabi sonrada dikişler kapanana kadar bir baskı vardı artık bitsin dedim.veee bitti.sonrasında ne bir ağrı ne bir sızı hemen bacaklarım acılmaya başladı odaya geldiğimde ayaklarım kıpırdatabiliyordum 3 saat sonra kaldırdılar arada bir ağrı için düğmeye bastım birde ağrı kesici yaptılar ama 2.gün hiç birine ihtiyaç duymadım çok şükür ağrım olmadı gaz sancısı çekmedim ve eve gelir gelmez her işimi yapıp eğilip kalkabildim.sütümde doğumdan hemen sonra geldi bu konudada endişelenmeyin sezaryen diye.beni korkutmuşlardı bir hafta gelmez diye. Kesik izimde 10 gün olmasına ragmen çok ince ve belirsiz. Gelelim hastanedeki hemşire ve personele hepsi mükembeldi çok ilgili ve alakalılardı düşünün doğumdan sonra ücretsiz makyaj ve saç için biri geldi.devamlı ilgi vardı okadar çok uzman gelipbişiler anlattıki ben şok oldum hiç bukadar ilgi beklemiyordum özellikle hemşireler en ufak bişide yanımızdalardı ve öyle geçiştirerek de değil bebeğin altını değiştirirken bile sanki kendi çoçuklarını sever gibiydiler 2.günde taburcu oldum
Anlayacağınız okadar endişeye ragmen hastanedende doktorumdanda inanılmaz derecede mennun kaldım daha yazacak çok şey var ama oğlum uyandığı için kafamı zor toparlıyıp yazıyorum ama sormak istediğiniz bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım
Bu ara hamilelik boyunca 13 kilo aldım 10.günde 4 kilo fazlalığım kaldı ama hepsi göbekte olunca pek hoş durmuyo tabi umarım böyle kalmaz :)) kanamanda günlük ped kullanacak kadar az oldu
Hastane medicana
Kilo. 4020
Haftası. 39
Ücret. 3200
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?