2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

bende çıkıyorum daha eve gidip yemek yapcam
siz bensiz çözün yine soruları bende sabahın köründe gelir bakarım artık..

iyi çalışmalar kızlarrrrrrrrrrrr...

Son düzenleyen: Moderatör:
sınavdada yapamamıştım bunu.. mutlak değerle pek aram yoktur..

Lacivert. çözüm nedir?

ya kızlar ben bunu çözdüm ama sallamasyon çözmüşüm çünkü bir erkek arkadaşıma sordum o mesajda yazdı cevabı ama hiç anlamadım. bu soruyu öğrenicem haftasonu arkadaşımla görüştüğümde anlatacak, taktım kafaya

cevabı merak eden olursa pzt günü ulaşsın bana

tabi dün fatma gülün suçunu ne izlemeye daldın ona özendin dimi en heyecanlı yerinde devamı haftaya

waow:)
aynı kitapdanmı çalışıyosunuzz bide
benim sorduğum sorular ihtiyaç modüler set soru bankası tatlım aynı kitaptan aldı ondan sordum
valla bir o çözdü bu soruyu, bir de bana ''çarpanlara ayırmaya çalış!'' dedi

akşam akşam fırçayıda yedin yani bak işte hep mutlak değer sorusu boşverin çalışmayalım ona

akşam akşam fırçayıda yedin yani bak işte hep mutlak değer sorusu boşverin çalışmayalım ona

ama en az 1 soru çıkıyor bu konudan ama cidden zor konu ya. sazan gibi atlıyorum şıkka, yanlış çıkıyor. emin olmadan işaretlememek lazım :18::18:

kpssde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu quiett?

tabiki tatlım
işte bak konu zor boşuna zaman harcamayalım 1 soruda işaretlemeyiverelim ya nolcak

kızlar 1.5 saat sonra görüşmek dileği ile sorular kolay olsun bunlar neydi böle ya

köklerden biri 1, diğeri 1+kök2, toplamı 2+kök2

nasıl yaptın anlatır mısın

lx-2l= 1/x dedikten sonra mutlak değeri yalnız bırakırız. bundan sonra bi artılı bi eksili açarız mutlak değeri yani,,,,,

1-) x-2= 1/x ,,, x2-2x-1=0 dan delta= b2-4ac burdan delta=8 büyük sıfırdır iki kökü vardır x1,2= -b+-kök delta/2a buradan kökler
1+-kök2 bulunur

2-) -x+2=1/x ,,, -x2+2x-1=0 dan - parantezine alırsak x2-2x+1=0 buradan (x-1)kare= 0 x=1

kökleri toplarsak 2+kök2 veya diğer kök 2-kök2 olur

inşallah açıklayıcı anlatabilmişimdir :26:

canım gayet güsel olmuş ellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…