Cnm zaman aynı ondan t i çekersek t:x/v olur iki hız değeri içinde t zamanı aynıdır.
V:48 için aldığı yola x dersek 64 için 280-x olur. t değerleri aynı ise bunları birbirine eşitleriz.
x/48=280-x/64 olur.
burdan x:120 yani v:48 olduğunda bu kadar yol almış ise t:120/48 t:2.5
valla ben soru çözümü ile uğraşmadım canım ama, şu yöntemle olur:
3e bölünenler için
3 6 9 12 ..... diye... , kaç tane ardışık sayı vardır onu bulacaksın, terim sayısı formülü
(son terim - ilk terim) / artış mikt. falan
ben ing çalışıyorum uğraşamadım soruyla, bu yöntemle çözersen çıkar bence
ama neden zamanı aynı alıyoruz ben farklı aldım
Hani diyo ya soruda hangi zamanda aradaki uzaklık 280km olur. Diyelim 2 araç aynı anda harekete başladı kronometreyi çalıştırdın gidiyolar aralarındaki mesafe 280 olduğunda hem kronometreyi hemde araçları durdurduğunu düşün o durdurduğun zaman her ikisi içinde geçeri 2.5 saat sonra eğer aralarındaki mesafe okadarsa her ikiside 2.5 saat yol almış demektir. anlatabildimmi bilmiyorum ama:))
karışım problemlerinde iyi olan varmı
248 gr su ile kaç gram şeker karıştırılırsa şeker oranı %20 olan bir karışım elde edilir ?
x/240+x=20/100 burdan x=6 buldum canım inşallah doğrudur
x/240+x=20/100 burdan x=6 buldum canım inşallah doğrudur
pardon 62 olucak rezilce bi işlem hatası yapotım
x şeker miktarı dersek şeker miktarı / çözelti miktarı bize yüzde olarak şekerin oranını verir buradan
x/248+x=20/100 =1/5 (sadeleştirince) buradan x i çekersek 4x=248 ise x=62 olur
kızlar biri bana bunu anlatsın
a ve b birbirinden farklı doğal sayılar olmak üzere 3a+4b=42eşitliğini sağlayan kaç farklı (a,b) ikilisi vardır :44:
kızlar biri bana bunu anlatsın
a ve b birbirinden farklı doğal sayılar olmak üzere 3a+4b=42eşitliğini sağlayan kaç farklı (a,b) ikilisi vardır :44:
canım cevap 3 mü deneyerek yaptım ama doğrumu bilemiyorum
doğru
bende deneyerek yaptım 2 defa 2 sindede eksik verdim deemkki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?