2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

günaydın kızlarrrrrrrrrrryemek yapıyorum çamaşır katlıycm ütü yapıcm sonra burdayım inş. sizde toplanın bakalım guiett canım sorunun cevabı 20

doğu cnm anlatırmsın çözmü

anlatmak biraz zor işte. keşke resim çekip atabilsem.. neyse anlatmaya çalışayım canım;

1.mum uzunluğu=X
2.mum uzunluğu=2X

formülümüz neydi; X=V.t( yani hız.zaman)

yerine koyarsak=> x=v1.8 2x=v2.6 yani x=v2.3

burdan X=8v1=3v2 oldu ve v1=3k, v2=8k dedim yani x=24k

ilk mum a, ikinci mum b kadar yanmış olsun; x-a=2x-b=>x=b-a

t.(8k-3k)=b-a

t.5k=b-a => t.5k=x( x e biz yukarda 24k demiştik)

t.5k=24k

t=24/5=4,8 oldu( umarım anlatabildim)

diğerinide yemekten sonra anlatırım canım..

Son düzenleyen: Moderatör:

ben anlamadım :18::18:

diğer soruyu çizerek çözdüm canım.ama yinede yazmaya çalışayım.

telin tamamı 70x olsun, yarısı 35x

telin bi ucundan 3/7 si yani 30x kesiliyor

geriye kalan 40x telin öbür ucundan 2/5 i (yani 16x) kesiliyor ve tel 24x kalıyor

24x in yarısı 12x

ilk orta nokta (35x ) dan 7x kadar ilerde yani burdan 7x=2=>x=2/7

telin boyu 70.x =>70.2/7=20 dir (söylediklerimi bi çizgi üzerinde yaparsan daha kolay anlarsın canım )

canım şimdi tekrar bakıcam bi sürü şeyle uğraşıyodum
toparlarım inşallah ama takıldığım yerde sorarım sana

ben burdaki 7x i anlamadım neden 7x i 2 ye eşitlek

soru 1:

bir sınıftaki erkek öğrencilerin sayısının 9/10 u, kız öğrencilerin sayısının 6/7 sine eşittir. bu sınıfta en kaz öğrenci vardır?

soru 2:

uzunlukarı 2/5 olan iki kağıt seritten kısa olanı 3 eş parçaya , uzun olanı 4 eş ğarçaya ayrılıyor. Buna göre son durumda elde edilen eş parçalardan kısa parçanın uzunluğunun uzun parçanın uzunluğuna oranı nedir?

soru 3:

lina, her gün bir önceki gün çözdüğü soru sayısının 1/2 si kadar soru çözüyor. 5. gün sonunda 310 soru çözdüğüne göre 2. gün kaç soru çözmüştür?

soru 4:

bir atölye sipariş aldığı gömleklerin 3/5 ini günde 200 adet , geri kalanı ise günde 100 adet üreterek 35 günde bitiriyor.
Buna göre sipariş alınan toplam gömlek sayısı kaçtır?

buyrun kızlar bir sürü soru size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…