2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

1/12+1/24=3/24 =8
sadece iki musluk dolduruyor olsaydı 8 saatte tamamı dolardı ama yarısını ikisi doldurduğuna göre 4 saatte yarısı dolar...
Yarısından sonra 3musluk davreye giriyor
1/12+1/24-1/12=1/24 musluk altta olsaydı 24 saatte olacaktı yarıda olduğu için 12 saatte
12+4=16 saat olur arkadaş

cevap 10 arkadaşım

kızlar iki musluk doldurursa 1/12+1/24= 8 saatte havuz dolar
ama bunun yarısından itibaren boşaltan bi musluk var
o zaman yarısı 4 saatte dolar havuzun
3 musluk birden açıldığında
taban kısmı 1/4-1/12= 6 saatte dolar
bu havuzun alt kısmı
e bunun yarısı da doluyor yani yukarısı 4 saate doluyor toplamda 4+6 =10 saatte bu havuz dolar

ben demin 6 yı buldum 4 eklemeyi unuttum

çok pis gaza geldim

yazın soruları

Kpss10: 90
kpss3: 94
almış biri olarak . Eğitim bilimleri beyaz kalemi kesinlikle tavsiye ederim .
Ve fem yayınlarının denemelerine muhakkkak katılın .
çok kolay gelsin ben atandım sonunda darısı başınıza.

Benim anlamadığım 1/4-1/12yi neden çıkardık ki??? :111:

Benim anlamadığım 1/4-1/12yi neden çıkardık ki??? :111:

tabanın yarısından itibaren havuzu boşaltan bir musluk var
bu yüzden havuzun tamamının dolduğu miktarda yarısı dolduran miktardan çıkartma işlemi yapmak gerek

Son düzenleme:
tabanın yarısından itibaren havuzu boşaltan bir musluk var
bu yüzden havuzun tamamının dolduğu miktarda yarısı dolduran miktardan çıkartma işlemi yapmak gerek

Canım havuzun tamamı 8 saatte dolar ama yarısı 4 saatte doluyor :111: neyse canım belki diğer sorularda anlarım bu durumu...

Canım havuzun tamamı 8 saatte dolar ama yarısı 4 saatte doluyor :111: neyse canım belki diğer sorularda anlarım bu durumu...

canım yarısı 4 saatte dolar ve bu yarısı 12 saatte boşaldığı için ona göre bi işlem uyguluyoruz havuzun tamamını ele almıyoruz

3 musluktan birincisi boş bir havuzu 6 saatte ikincisi 12 saatte dolduruyor ve havuzuun dibindeki 3. musluk ise dolu havuzu 24 saatte boşaltıyor. Havuz boşken 3 musluk birlikte açılıyor ve 3 saat sonunda dipteki musluk kapatılıyor.Buna göre havuz toplm kaç saatte dolar? buyrun kızlarr

canım yarısı 4 saatte dolar ve bu yarısı 12 saatte boşaldığı için ona göre bi işlem uyguluyoruz havuzun tamamını ele almıyoruz

Sedulu canım geçte olsa jeton düştü süpersib çok iyi anladım ve asla unutmam bu soruyu

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…