şöyle ki 200 lira hepsine dağıttık kalan miktara 12x dedim 3 ve 4 ün bölümünden kolaylık olması açısından.
biri kalan miktarın 1/3 ünü almış yani 12x/3= 4x
diğeri son kalanın 1/4 ünü almış 12x-4x=8x kalmıştı bu durumda 8x/4=2x
elimizde son kalan miktar 6x tir.
sonuncu toplamda 1100 tl aldığına göre denklem şu şekilde olur
6x+200=1100 ( 200 tl önceden dağıtmıştık)
burdan x=150 çıkar en başta 12x vardı yani 1800 tl olur ama 600 tl dağıttığımız miktar var onu da ekleyince 2400tl eder
kızlaaaaaaaaar nasılsınız bakalımı
eğitim felaket yoğun geçiyo 28 inde son eğitimimiz var ve 2 gün izinliyiz öldüm yorgunluktan kpssye çalışamıyorum
aklım burda giremiyorumda yılmak yok ders çalışın
sizleri kocaman kocaman öptüm iyi çalışmalar kpss canları
canım mühim olan şu an okumakta olduğun okul değil en son mezun olduğun okuldur bu durum esas alınarak girebilirsin sınava
cevap vericek kimse yok mu yarın harç günümün son günü
bu arada merhaba kızlar bende aranıza katılmak istiyorum
bilgisayar ve kontrol öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim aynı zamanda evliyim eşim askerde mayıs 17-18 gibi terhis olacak ben yeni başladım ders çalışmaya matematik geometri ve türkçede pek sıkıntım yok çünkü üniversite sınavına hazırlanırken çok sıkı çalışmıştım ve iyiyimdir ama gel gör ki tarih coğrafya vatandaşlık ve en kötüsü eğitim bilimleri benim için büyük külfet olacak eşim terhis olana kadar ders çalışma işini bitirmiş olmak istiyorum üniversite sınavına hazırlanırkende sadece 3 ay çalışmıştım
maraton başladı
okuldada aynı dersi bu dönem göreceğimden kaynaklı bugün rehberliği bitirdim şimdi sadece soru çözüyorum fena değildi benim için kolay oldu bukadar kolay olmasını beklemiyordum :) hepinizin Allah yardımcısı olsun kızlar
günaydın kızlaaaarrrrrrrrr
geçen hafta olduğumuz denemenin kitapçığı geldi dün ve ben hayatımda görebileceğim en fazla tarih netini cıkardım galiba ilk iki sınavda 8 ve 4 netten sonra bu sınavda zaten 20 soru işaretlemiştim ve bunların 17si doğruuuuuuunerdeyse bir aydır inkılap tarihi çalışıyorum bunun sonucunu almak inanılmaz motive etti toplamda 82 netim var
oh maşallahya ben dün başladım tarihe ama hepsi yanlış çıkıyor çözdüğüm soruların ilk konuya çalıştm çok moralim bozuldu nasıl çalışcm sasırdım kaldım
ilk konularda bende öyleyim cnm ben direk inkılap tarihinden başladım zaten ordan cıkıyo en cok soru...ben yazarak çalışıyorum diğer türlü hiç aklımda kalmıyor.sürekli tekrar etmeye çalışıyorum o şekilde ama cok mutlu oldum valla çünkü oldum olası tarihle yıldızım hiç barışmadı
ya ben baştan başlayayım öyle gideyim dedim konular birbiriyle bağlantılı çünkü birbucuk ay ayırdım tarihe 2-3 günde bir konu bitiriccm bakalım ilerledikçe doğru sayılarım artar inş.benimde tarihim 0 mattan en az 24 net yaparım ama gel gelelim tarihe off bide 30 soru çıkıyor inkılap tarihini dahamı iyi yaparım acaba dahamı akılda kalıcı cnm
ya ben baştan başlayayım öyle gideyim dedim konular birbiriyle bağlantılı çünkü birbucuk ay ayırdım tarihe 2-3 günde bir konu bitiriccm bakalım ilerledikçe doğru sayılarım artar inş.benimde tarihim 0 mattan en az 24 net yaparım ama gel gelelim tarihe off bide 30 soru çıkıyor inkılap tarihini dahamı iyi yaparım acaba dahamı akılda kalıcı cnm
kesinlikle daha kalıcı cnm inkılap tarihi.ama ilk konular sürekli ezber istiyo sürekli tekrar istiyo onu en sona bıraktım o yüzden...birbiriyle bağlantılı olarak düşünme ben meşrutiyetlerden başladım çalışmaya ve o kadar geriye dönük bağlantılı değil.benimde mat türkçe çok iyi an fazla 3 4 yanlışım cıkar ama işte bu tarih öldürüyo beni.yani 24 falan yapsam yeter de işte oda kolay olmuyo ben ders ders bitiriyorum tarihi bitirince coğrafyaya geçcem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?