2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Çok mu gezdin dunGuiet beni tarih listesine eklermisin benim tüm tarih konularım bittiHaftaya nasipse coğrafyaya başlıyorum

şöle söliyim canım 5 saat içinde kadıköy beşiktaş emirgan ortaköy sonra yine beşiktaş kadıköy yaptım
kıtalar arası gezdim büütn gün
eklerim tabi canım hadi bakalım coğ çabuk biter

Oh maşallah Bugün ancak kendine gelirsin sen

kızlar ben temmuzda gireceğim sınava..
çok az kaldı..
stres olmaya başladım..
siz günde kaç saat ayırıyorsunuz çalışmaya..
ve kaç saat çalışmayı tavsiye edersiniz..
bnm çok fazla vaktim olmuyor ne yazıkki..

slm kızlar . . .

aslında saat dk falan mühim değil mühim olan açığını bilmek ve o yöne yönlererek verimli çalışabilmek bence . . .
yani herkes için değişir . . .​

arkadaşlar merhaba, bende bugün başvrumu yaptım ve çalışmaya daha yeni başlayacağım ne kadar toparlayabilirsem artık... tarih-coğ.dan bilgi ağırlıklı sorular geliyor diyorlar.. nasıl hallediyorsunuz o dersleri ezber mi yapıyorsunuz?

Bügünde pek çalışamadım ya 120 türkce 60 mat toplam 180 soru cozebildim

Çok pahalı dımı tupperlarDur bende bakayım bı Ben genelde kitap indirimi kosturuyorum

evet ya pahalı ama bende başka bişey sokmıcam mutfağıma olsun napalım bu arada ay sonu korkmazımı alcam canım

hayırlı olsun canım
coğ ben okuyunc az kaçırıyorum soru amatarih için ezber ve bol soru başka alternatif yok malesefe :26:

kızlar Günaydın... mrb.. nasılsınz

Ben açıköğretim sınavlarımdan dolayı matematiği rafa kaldırmştım.. biliyorsunuz temelden alıyorum Zaten benm hedefim bu yıl değil Allah nasip ederse 2014... Lisans mezunu olarak giricem benm bitirdğim önlisansda iş yok:26: Bu yıl öylesine giricem.... arada matematiğe bakıyorum takıldığım yerler olunca size ya da telefonda nişanlıma soruyorum ama dün bu konuları anlattı onunla çalışırken yapıyorum sonra tek yapamıyorum... Bi de size sorayım dedim... benm bu matematiği halletmem lazım daha ben yolun çok başındayım.. daha ben harfli ifadelerle parantez açmayı falan öğreniyorum çarpanları ayırmanın temeli galiba... bu antremenlarla matematik kitabına göre gidiyorum.. 2 yıl sonra bu matematiği hallletmş olmam lazım inş. basit basit sorularımlar kafanızı şişiricem yine ama biri anlatırsa çok sevinicem ...

(x+4)(x+2)(x-2)=?

Bi de bu

(a+1)(a-1)(a+2)=? Bi de kızlar nişanlımla çalışırken bana bunu anlatırken dedi ki işte orayı anlayamadım kalıplar varmış bazı mesela (a+1)(a-1) kısmı varya mesela burayı görünce direk (a2-1) yani (a kare eksi bir) gelsin aklına bu bi kalıptır dedi... ya ben bu kalıpları nasıl bilicem... sen bu kalıpları bilmezsen sınavda çok zaman kaybedersn dedi... ben şimdi öylesine bunları öğrensem amacım temel yapmak ya bu kalıpları sonra öğrensem olmuo mu ya:26:zaten ilerde insan sürekli karşılaşa karşılaşa öğrenir değil mi? kağıda yazıp ezberlycek halim yoktur herhalde

cvplarsanız çok sevinicem kızlar

ha kızlar şunu da söyliyim... ben bu parantezli soruların 2 parantez olunca yapıyorum ama 3 parantez olunca yapamıyorum:44: şöyle mi yapıcaz(..1..)(..2...)(...3...) böyle diyelim 3 parantezden oluşan soruda önce ilk 2 parantezi birbiryle çarpıcam sora onlardan çıkan sonuçta sadeleşecek varsa sadeleştiricem sonra kalan sonuçla 3. parantezi çarpıcam bu defa sonra kalan da da yine sadeleşecek varsa sadeleştiricem aynı türden olan varsa aynı türleri birbryle toplycam yada çıkarıcam... kalan sonuç olacak değil m. ?? ben nerde hata yapıyorum ya

kızlar bi de ben bu + ve - olayını güzelce öğrenmştim ama malesef tek bi durumda niyeyse takılıyorum : +3-8 mesela sadece bu durumda takılıyorum böyle olunca + ile - yi çarpıcam yani - mi olacak yani çıkarmamı olacak işlem? -5 mi oluyor sonuç

Kızlar bu sorduğum sorulara cevap verirseniz çok sevinicem bu yüzden matematik çalışamıyorum takıldığım yer olunca ilerleyemiyorum nişanlımda bazen ben anlamayınca çok sinirleniyor bazen ters davranıyor o da sinir bozucu o yüzden ona da sormak istemiyorum bi de süreklii aynı soruları sorunca sen anlamamışsın daha önce anlatmıştım diyo bi de telefonda anlaşmak zor olduğu için çabuk sinirleniyor burda size mat. sorunca güzelce anlatıyorsunuz anlycam şekilde... kızlar yardımlarınızı bekliyorum...

Günaydın kizlar herkeze bugün tarihi bastan yarıya kadar tekrar edicem sonra bol bol soru çözücüm 3gundur 180 200 soruda surunuyorum bugün 400 soru çozmeden uyumuycam

günaydın kızlar
hastalıktan kurtulamadım ama etkileri azaldı
bi de alt katımızda tadilat var gürültü o yüzden derse konsantre olamıyorum

günaydın canım
kalıpları çok kolay bulabilirsin çarpanlara ayırma yaz nete orda zaten belli kalıplar vardır.her zman karşına çıkıcak olanlar şunlar:
a[SUP]2[/SUP]-b[SUP]2[/SUP]
a[SUP]2[/SUP]+b[SUP]2[/SUP]
(a+b)[SUP]2[/SUP]
(a-b)[SUP]2[/SUP]
birde bunlarnı küpleri var bunları ezberlemen lazım başka yolu yok
eğer 3 tane parantez işlemi gelirse mutlaka 2 tanesi diğer parantezin açılımıdır.o yüzden yine kalıpları ezberlemen lazım
+- lerde de şöle düşün +3 demek bildiğin 3 tür
+3-8 demek 3ten 8i çıkar.ilk önce parmak hesabı git anlıcaksın mantığı 3ten geriye 8 say;2,1,0,(-1),(-2),(-3),(-4),(-5) dmeekki cevap -5
2 senede raaht yaparsın canım matı ama sindire sindire git.birde şöle sevindirici haber veriyim .çarpanları ayırmayı yaptınmı mat bitti demektir problemler hep çarpanlara ayırmayla alakalı öğreniceğin artı konu permutasyon falan olur o kadar

günaydın kızlar
hastalıktan kurtulamadım ama etkileri azaldı
bi de alt katımızda tadilat var gürültü o yüzden derse konsantre olamıyorum

günaydın canım ah şu dış mihraplar yokmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…