2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Biraz çok sordum ama bunları nasıl yapacağımı bana kim anlatacak bu 7 sorunun ortak paranteze alınışını yapamıyorum bu 7 soruyu kimler anlatacak

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 396836

Biraz çok sordum ama bunları nasıl yapacağımı bana kim anlatacak bu 7 sorunun ortak paranteze alınışını yapamıyorum bu 7 soruyu kimler anlatacak

Ortak paranteze almak demek 2 yada 3 ya da daha fazla ayrı terimde bulunan ortak yani aynı olan sayı,harf vs. Onları çekip kalanları parantezin içine almaktır. Şöyle yani. Mesela ab+bc= bunu ortak paranteze alcak olursak. bakıyoruz ikisinde de ortak olan B var. B yi dışarı çekiyoruz ve kalanları parantez içinde yazıyoruz. Tabi işaretleri de önemli. b ( a + c )= bunu sağlamak istersekte B yi içerdekilerin üzerine dağıtırsak aynı sonuç çıkar.

Sorularınız arasından bir kaçının yöntemini söyleyim diğerlerini yapabilirsiniz. (11.87+39.87)-(41.37+9.37) = Şimdi ilk parantezin içine bakalım. Ortak olarak gördüğümüz 87 var. Onu dışarı alıp diğerlerini parantezin içine yazıcaz. 87 ( 11+39 ) . Diğerinde ise 37 ortak onu da alalım.

87( 11+39) - 37 ( 9+41 )= Yani toparlarsak 87*50 - 37*50= Şimdi bakıyoruz yine ortam sayılar oluşmuş.
o da 50. BU sefer 50 yi alalım paranteze. 50 ( 87 - 37 ) = Sonuçta ne çıkar. 50*50 / 1250 = 2500/1250= 2

Başka kolay bir soru vardı orda. Şu : ax(x-2) - 5x(x-2)= Önce x-2yi paranteze alıcaz. ( x-2) ( ax-5x) bu hale geldi. Ama bitmedi ikinci parantezin içinde ortak harf oluştu onuda dışarı almalıyız. (x-2). x(a-5) En sade halide budur.

diğerlerine de bakayım yazıcam :)

Son düzenleme:
3a(b-1)- b(3a-3) = önce 2. parantezdeki 3 leri dışarı alalım. Şöyle: 3a(b-1)- 3b(a-1) Sonra burada ortak olan şey. 3 ler. onları da ortak paranteze almalıyım. 3 leri alırsak parantezin dışına diğerlerini şöyle yazarız

3 ( a(b-1) - b(a-1) ) bunu da tek şöyle devam ettiririz. 3[ ( ab-a - ba +b ) Burada a yı ve byi önündeki parantezin içinee dağıttım ki işime yarasın. Orada ab-ba var aynı şey oldukları için birbirni götürür ve orası 0 olur. ne kalır : 3 ( b-a ) = 3 ( 2008-2009) = 3 (-1) = -3

umarım doğrudur :)

kızlar sorularda çok büyük sayılar olursa hemen o sayılara değer verin..hemen çözersiniz..

mesela yukarıda bir soruda 2008'e X derseniz, 2009' da X+1 olur.. Soruda bu şekilde yerleştirin

Arkadaşlar birşey sorucam. İzmirde oturuyorum. Dersaneye gitmiyorum ama denemelere girmek istiyorum hangi dersaneler dışarda öğrenci alıyor bilginiz varmı acaba ?

Arkadaşlar birşey sorucam. İzmirde oturuyorum. Dersaneye gitmiyorum ama denemelere girmek istiyorum hangi dersaneler dışarda öğrenci alıyor bilginiz varmı acaba ?

ihtiyaç ve yediklimin türkiye geneli sınavları dışardan alım yapar.ama hangi dershanelerde var bunlar bulman lazım canım

günaydın tatlım
soru çözülmeye başlanmış

Ben daha başlayacağım kahvaltı ettik çarşıya çıkicaz geldigi de başlıcam Bugün tiramisu yapicam ilk denemem olacak hazır pasta kerîye oluyormuş netten baktım tarife labne falan alıcam Bakalım Sen yaptınız hiç

canım hiç kekle uğraşma bime git tiramusu kurabiyesi al bende aldım yapıcam bugün
süper ötesi oluyo anlatama sana.pasta kekiyle olanlar bildiğin pasta gibi oluyo ama bu tam tiramusu
paketin üsütnde yazıoyo yapılışıda
http://4.bp.blogspot.com/-bYPq2cDXF...%2BSavoiardi%2BLadyfingers%2B7%2Boz%2BBon.jpg

ben oval borcama yapıyorum iki kat oluyo bi paket yetiyo canım

Ah artık çok geç aldik keki şimdi gördüm mesajiniBirdahakine ondan denerim artık demek sende bugün yapican ben ilk defa dendiysem bakalim

Cnm bugün annemle markete gittik ben 2 paket kedi dili bisküvisi aldım tam arabaya bıraktım arkamdan bi bayan kızıyla bana sesleniyo bakar mısınız diye
Baktım bununla nasıl pasta yapılıyo filan dedi :)
Bende ayak üstü tiramisu tarifi verdim kadına
Sana da veriyim istersen çooook güzel bayıla bayıla yediğim bi tarif var çok beğeniyorum ben

cnm çok teşekkürederim çok güzel anlatmşsn not aldım yazdıklarını emek verip yazmşsn güzelce anlatmşsn çok sağol

ben hıc duymadım yapıldıgını kedı dılı ıle bugun pastataban kek ıle yaptım onuda olk defa denedım ama ıyı oldu verırmısın tarıfı haftayada onu deneyım

ben hıc duymadım yapıldıgını kedı dılı ıle bugun pastataban kek ıle yaptım onuda olk defa denedım ama ıyı oldu verırmısın tarıfı haftayada onu deneyım

ellerine sağlık canım :13:
ben yapamadım ya kendimi iyi hissetmiyom dökülüyo her yerim :2:

Cnm bunun orjinali kedidili ile yapılıyor diye biliyorum ben.Tadını tam alıyorsun hafif bi aroması var çünkü.

Pc de kayıtlıydı kopyala yapıştır yapıyorum aynen tatlım

----Dikdörtgen bir borcam ya da uygun bir kaba, 10 adet bisküviyi dizin..
----1 su bardağı ılık suya, nescafe ve şekeri ekleyerek iyice karıştırın ve bu karışımın yarısını bisküvilerin üzerine, iyice ıslanmalarını sağlayacak şekilde, kaşık yardımı ile serpiştirin..Beklesinler şimdilik..
---- Krema yapımı için; yumurta sarısını ve şekeri tencereye alın, çırpma teli ile biraz çırptıktan sonra ocağa alın. Sütü ekleyerek, kesinlikle kısık ateşte karıştırmaya başlayın.
----Unu ve mısır ununu da ekleyerek kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
----Muhallebi kıvamına geldiği zaman, fazla da kaynatmadan ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra ,2-3 dk kadar çırpma teli ile karıştırarak ılınmasını sağlayın..
----Labne peyniri ekleyerek biraz daha karıştırın ve bisküvilerin üzerine yarısından biraz az kısmını düzgünce yayın..
----İkinci kat için; kalan 10 adet kedidili bisküviyi de dizerek, nescafeli karışımın kalanı ile iyice ıslatın.
----Kalan kremayı üzerine tamamen yayın.
----Buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…