erkenden yattınız mı yahu
Eki Görüntüle 396836
Biraz çok sordum ama bunları nasıl yapacağımı bana kim anlatacakbu 7 sorunun ortak paranteze alınışını yapamıyorum bu 7 soruyu kimler anlatacak
Ortak paranteze almak demek 2 yada 3 ya da daha fazla ayrı terimde bulunan ortak yani aynı olan sayı,harf vs. Onları çekip kalanları parantezin içine almaktır. Şöyle yani. Mesela ab+bc= bunu ortak paranteze alcak olursak. bakıyoruz ikisinde de ortak olan B var. B yi dışarı çekiyoruz ve kalanları parantez içinde yazıyoruz. Tabi işaretleri de önemli. b ( a + c )= bunu sağlamak istersekte B yi içerdekilerin üzerine dağıtırsak aynı sonuç çıkar.
Sorularınız arasından bir kaçının yöntemini söyleyim diğerlerini yapabilirsiniz. (11.87+39.87)-(41.37+9.37) = Şimdi ilk parantezin içine bakalım. Ortak olarak gördüğümüz 87 var. Onu dışarı alıp diğerlerini parantezin içine yazıcaz. 87 ( 11+39 ) . Diğerinde ise 37 ortak onu da alalım.
87( 11+39) - 37 ( 9+41 )= Yani toparlarsak 87*50 - 37*50= Şimdi bakıyoruz yine ortam sayılar oluşmuş.
o da 50. BU sefer 50 yi alalım paranteze. 50 ( 87 - 37 ) = Sonuçta ne çıkar. 50*50 / 1250 = 2500/1250= 2
Başka kolay bir soru vardı orda. Şu : ax(x-2) - 5x(x-2)= Önce x-2yi paranteze alıcaz. ( x-2) ( ax-5x) bu hale geldi. Ama bitmedi ikinci parantezin içinde ortak harf oluştu onuda dışarı almalıyız. (x-2). x(a-5) En sade halide budur.
diğerlerine de bakayım yazıcam :)
Arkadaşlar birşey sorucam. İzmirde oturuyorum. Dersaneye gitmiyorum ama denemelere girmek istiyorum hangi dersaneler dışarda öğrenci alıyor bilginiz varmı acaba ?
günaydın tatlım
soru çözülmeye başlanmış
Ben daha başlayacağım kahvaltı ettik çarşıya çıkicaz geldigi de başlıcamBugün tiramisu yapicam ilk denemem olacak hazır pasta kerîye oluyormuş netten baktım tarife labne falan alıcam Bakalım Sen yaptınız hiç
canım hiç kekle uğraşma bime git tiramusu kurabiyesi al bende aldım yapıcam bugün
süper ötesi oluyo anlatama sana.pasta kekiyle olanlar bildiğin pasta gibi oluyo ama bu tam tiramusu
paketin üsütnde yazıoyo yapılışıda
http://4.bp.blogspot.com/-bYPq2cDXF...%2BSavoiardi%2BLadyfingers%2B7%2Boz%2BBon.jpg
ben oval borcama yapıyorum iki kat oluyo bi paket yetiyo canım
Ben daha başlayacağım kahvaltı ettik çarşıya çıkicaz geldigi de başlıcamBugün tiramisu yapicam ilk denemem olacak hazır pasta kerîye oluyormuş netten baktım tarife labne falan alıcam Bakalım Sen yaptınız hiç
3a(b-1)- b(3a-3) = önce 2. parantezdeki 3 leri dışarı alalım. Şöyle: 3a(b-1)- 3b(a-1) Sonra burada ortak olan şey. 3 ler. onları da ortak paranteze almalıyım. 3 leri alırsak parantezin dışına diğerlerini şöyle yazarız
3 ( a(b-1) - b(a-1) ) bunu da tek şöyle devam ettiririz. 3[ ( ab-a - ba +b ) Burada a yı ve byi önündeki parantezin içinee dağıttım ki işime yarasın. Orada ab-ba var aynı şey oldukları için birbirni götürür ve orası 0 olur. ne kalır : 3 ( b-a ) = 3 ( 2008-2009) = 3 (-1) = -3
umarım doğrudur :)
Cnm bugün annemle markete gittik ben 2 paket kedi dili bisküvisi aldım tam arabaya bıraktım arkamdan bi bayan kızıyla bana sesleniyo bakar mısınız diye
Baktım bununla nasıl pasta yapılıyo filan dedi :)
Bende ayak üstü tiramisu tarifi verdim kadına
Sana da veriyim istersen çooook güzel bayıla bayıla yediğim bi tarif var çok beğeniyorum ben
ben hıc duymadım yapıldıgını kedı dılı ıle bugun pastataban kek ıle yaptım onuda olk defa denedım ama ıyı olduverırmısın tarıfı haftayada onu deneyım
ben hıc duymadım yapıldıgını kedı dılı ıle bugun pastataban kek ıle yaptım onuda olk defa denedım ama ıyı olduverırmısın tarıfı haftayada onu deneyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?