belirtilmemiş tatlım.valla çözemediğim son 2 soruydu bide daha ilk başlarda 1 soru vardı.valla çözemedikçe moralim bozuluyo ya
ben önlisans olarak giricem gene sınava benim girebilceğim alan da tapu kadastro. onlara da valla 82 alsam gidelim gidelimmmm die şarkımı söylemeye başlarım
tam sayı mı, doğal sayı mı olduğunu vermesi lazım aslında, soru eksik-hatalı olabilir canım :26:
ama ben genel olarak bakıp 16 buldum cevabı, var mı şıklarda? :26:
ben önlisans olarak giricem gene sınava benim girebilceğim alan da tapu kadastro. onlara da valla 82 alsam gidelim gidelimmmm die şarkımı söylemeye başlarım
valla onu vermemiş tatlım cevap doğru hadi anlat nasıl yaptın
tamam o zaman soru hatalı değil :) çünkü çözüm yolumda sayıların doğal ya da tam sayı olup olmadığını bilmeye gerek yoktuu
anlatıyorum
şimdi öncelikler, a.b'nin en büyük değeri için, a ve b sayıları birbirine en yakın sayılar olmalı. 4.5 gibi.
eğer tam sayı vs olup olmadığını verseydi x'lere değer verip a ve b'yi bulacaktım.
ama şöyle yaptım:
a=x-12
b=4-x
_______
a+b = -8
bunları alt alta toplarsak; a+b = -8 olur. ( x ve -x birbirini götürür ya hani)
a+b = -8 ise,
a.b'nin en büyük değeri alması için, a ve b'nin birbirine en yakın sayılar olması lazımdı ya hani, a= -4, b= -4 dersem, (-4).(-4) = 16 oluuur...
çok saol tatlım ya
ben napıyorum a.b diyo ya direkt (x-12).(4-x) diyorum bişey çıkartamıyorum.işte bakış açısı farklı olunca kolay saol tatlım ya
böyle değer vermeye çalış bu sorularda canım, hangi sayısı verirsem ne çıkar vs diye düşün oradan halledersin
başka soru olursa yaz yardımcı olurum, benim bi arkadaşım mat'ı çok iyi ona da soruyorum kendi çözemediklerimi, ondan da öğrenirim cevapları
tatlım şu yüzden sordum
http://ek.memurum.biz/2011_1_kpss_taban_tavan_sorgulama/arama1.php?arama=3318
tapu kadastro mezunu olarak geçiyosan eğer istanbul son atamada 25 kişi almış ve taban puan 59 tavan 75
ama sen 82 diyince aklıma acaba 3001 kodundanmı bakıyosun diye geldi orda yüksek çünkü puanlar
tamam o zaman soru hatalı değil :) çünkü çözüm yolumda sayıların doğal ya da tam sayı olup olmadığını bilmeye gerek yoktuu
anlatıyorum
şimdi öncelikler, a.b'nin en büyük değeri için, a ve b sayıları birbirine en yakın sayılar olmalı. 4.5 gibi.
eğer tam sayı vs olup olmadığını verseydi x'lere değer verip a ve b'yi bulacaktım.
ama şöyle yaptım:
a=x-12
b=4-x
_______
a+b = -8
bunları alt alta toplarsak; a+b = -8 olur. ( x ve -x birbirini götürür ya hani)
a+b = -8 ise,
a.b'nin en büyük değeri alması için, a ve b'nin birbirine en yakın sayılar olması lazımdı ya hani, a= -4, b= -4 dersem, (-4).(-4) = 16 oluuur...
biliyorum onları biliyorum da ben tapu mezunu değilim emlak yönetimi benm o da 3301
inşallah yüksek alırsın canım o zaamn ne diyimişte kimse yönlendirmiyo bizi ona sinir oluyorum.kpssnin detaylarından mezun olunca haberimiz oluyo
o zman bir soru daha
{1/(x+y-4)}+{1/(x-y-6)}=1 denklemini sağlayan x ve y sayılarının çarpımı kaçtır ?
hiç aklıma böyle bir şey gelmedi vallahi bravo bir de diğer soruya el atsan ^^ cevabı 11 olan
not; atamalarda kendi bölümümle ilgili seçebiliyorum ama 87-88 gibi almam lazım.
kontroller sağlanmıştır yanlışlık yok.lütfen deeğr vermeden yapalımçözemedim ya uyuz oldum, fazlasan 1 sayı verseler bana cevabı çıkıyor ama
off, dur bir daha çözeceğim, soruyu doğru yazdın değil mi :)) - + yanlışı olmasın pliiiisss
hangi soru canım? quietnrkn in en son yazdığı soru mu? 11 mi cevabı onun?
evet kızlar düşündürücü bi r soru daha
bir sürahinin içinde belli bir miktar süt vardır.sürahiye bir bardak süt eklenirse sürahide x litre süt oluyor.sürahiden bir bardak süt alınınca sürahide x/2 litre süt kalıyor.buna göre ilk durumda sürahide kaç litre süt vardır ?
bunun cevabı:
3x/4 müüü? ya da 3/4 işte
sürahiden 1 bardak süt alma kısmı, sürahide bulunan ilk süt miktarından ise, cevabın bu olması lazımm :26:
diğerini de çözmeye çalışıyorum canım haydi bismilllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?