Voyvoda Slav dillerinde kumandan ya da prens anlamına gelir. Osmanlı İmparatorluğu Eflak ve Boğdan'ı topraklarına katmadan önce bu ülkelerin kralları voyvoda adıyla anılmaktaydılar. Osmanlı İmparatorluğu zamanında aynı terim Eflak ve Boğdan vilayetlerine Padişah tarafından tayin edilen valiler için kullanılmaya devam etti. Voyvodalar Osmanlı İmparatorluğu'nun kadrolarında sancak beylerine eşit konumdaydılar. Anadolu ve Rumeli'deki resmî hıristiyan yöneticilere bu ad verilmiştir.
vikiden aldım senin için bu bulmacalarda çok çıkar
Voyvoda Slav dillerinde kumandan ya da prens anlamına gelir. Osmanlı İmparatorluğu Eflak ve Boğdan'ı topraklarına katmadan önce bu ülkelerin kralları voyvoda adıyla anılmaktaydılar. Osmanlı İmparatorluğu zamanında aynı terim Eflak ve Boğdan vilayetlerine Padişah tarafından tayin edilen valiler için kullanılmaya devam etti. Voyvodalar Osmanlı İmparatorluğu'nun kadrolarında sancak beylerine eşit konumdaydılar. Anadolu ve Rumeli'deki resmî hıristiyan yöneticilere bu ad verilmiştir.
vikiden aldım senin için bu bulmacalarda çok çıkar
ellerine kollarına sağlık canım benim bak bunu bilmiyodum unutmamda artık
nasıl1,2,4 ya anlatın bana voyvoda osmanlı ne alaka ki :2:
teşekkürler sedu hep birlikte öğrenmiş olduk . . .
kızlar eski ekşını geri kazandık sanki
ben çıkıyorum kızlar yarın erken kalıcam
iyi geceelr hepinize
bu çıkmış sorumu yahuu çünkü çetrefilliymiş
kızlar eski ekşını geri kazandık sanki
ben çıkıyorum kızlar yarın erken kalıcam
iyi geceelr hepinize
mrb hanımlarr.... ben işten gelmişim sizler çıkmışsınızmaşallahhh 10 küsür sayfa okudum hiç bi cümleyi atlamadan takip ettim. hiç üşenmeden
kötü bi gün gerçirdim.lanet olsun özel sektörebi an önce ağustos gelsede çıksam işten
kızlar baya düşündüm bi an önce matematiğe başlamam lazım. rica etsem kitap aldığınız sitelerde keyifli matematik kitabı hangisinde ucuz? illa kredi kartı mı geçerli? havaleyle de alınma şansı varsa çok sevinirim
bir sürü kitabım oldu çalışmak istemiyorum onlardan nedense
aşağıdaki cümlelerin hangisinde *gerçekleşmemiş bir beklenti *söz konusudur ?
a.böyle bir olaya izin vermezler sanıyorum
b,sözlerimi yanış anladığınızı tahmin ediyorum
c.bu acılı günlerde beni yalnız bırakmaz sanmıştım
d.onun gibi biri böyle sözler söylememiştir
e.küçük kardeşim belki bu yıl sınıfını geçemez
ben ilk havale ile alayım dedim
20 tl banka havale ücreti istedi
Günaydın kızlarkahvaltımı edip başlıcam test çözmeye bugün çok test çözmek istiyorum
mrb hanımlarr.... ben işten gelmişim sizler çıkmışsınızmaşallahhh 10 küsür sayfa okudum hiç bi cümleyi atlamadan takip ettim. hiç üşenmeden
kötü bi gün gerçirdim.lanet olsun özel sektörebi an önce ağustos gelsede çıksam işten
kızlar baya düşündüm bi an önce matematiğe başlamam lazım. rica etsem kitap aldığınız sitelerde keyifli matematik kitabı hangisinde ucuz? illa kredi kartı mı geçerli? havaleyle de alınma şansı varsa çok sevinirim
bir sürü kitabım oldu çalışmak istemiyorum onlardan nedense
aşağıdaki cümlelerin hangisinde *gerçekleşmemiş bir beklenti *söz konusudur ?
a.böyle bir olaya izin vermezler sanıyorum
b,sözlerimi yanış anladığınızı tahmin ediyorum
c.bu acılı günlerde beni yalnız bırakmaz sanmıştım
d.onun gibi biri böyle sözler söylememiştir
e.küçük kardeşim belki bu yıl sınıfını geçemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?