2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Canım "soruda" doğru, ancak sorarkenki "yukarıda ki" yanlış. Onu birleşik yazman gerek, sıfat olan "ki"yi kullanıyorsun bak tekrar okusan "yukarıdaki soruda" oluyor aslı, yani soruyu nitelemiş "yukarıdaki" kelimesi, sıfat olarak. Dolayısıyla "yukarıdaki" olacak.

"ben yukarıda ki yazıda ki leri vs doğru yazmışmıyım" cümlenin yazılması gereken hâli;
"ben yukarıdaki yazıdakileri vs doğru yazmış mıyım" olacak, çünkü yukarıdaki derken üstte bahsettiğim gibi niteliyorsun sonraki geleni, yani yazının yukarıda olduğunu belirtiyorsun, sıfat olan "ki" oluyor. yazıdakileri'ndeki "ki" de ilgi zamiri olan "ki" dolayısıyla o da birleşik.

İnternette aratsan "ki ekinin kullanımı" gibi başlıklar halinde çıkar sanıyorum, birkaç örneğe bakmalısın bence. Umarım yardımcı olmuşumdur:)

slm cnm . . . oky seninle konu kardeşliği yapalım mı ne dersin mesela her güne bir konu belirleyelim o konuyu o gün bitirip birbirimize sorular yönlendirelim ya da aklımıza takılan çalıştığımız kaynakta bulunmayan soruları birbirimize soralım ne dersin ?

bence bunun çok faydası olur hatta başlık altındaki herkes kendine bir konu kardeşi bulsun belirledikleri bir gün birlikte çalışıp burada paylaşım yapsınlar bu paylaşımlardan bizlerde faydalanırız böylece . . .
:26:
günaydın kızlar

slm sedu . . .

inşallah cnm hoşgeldin . . .

Tama canım olur bana uyar pekiştire hem bilgilerimiz kardes olduk seninle ne guzelBen bugün yetiştirilen ürünleri ormAnciligi hayvancılığı çalıştım şimdi soru çözücem madenlere bakicak sonra yarınada sanayi ulaşım ticaret turizm kalicaz bugünüm başlayalım peki?

cnm sen şimdi anladığım kadarıyla ekonomik coğrafyaya başlamış yarılamışsın yarında diğer yarısını bitireceksin o nedenle baştan başlayacağımız bir konu belirleyelim dilersen sen bu gün ve yarın coğrafyanı bitir . . . başka konuya başlamayacaksın sanırım bu gün başlayacaksan bu günden başlamayacaksan yarından itibaren konu konu belirleyerek yol alabiliriz . . .

coğrafya tarih ve vatandaşlık biçiminde hem böylece vatandaşlığa da başlamış olursun . . .

istersen yarın coğrafyadan yeryüzü şekillerine başlayalım benim kitabımda 60 sayfa anlatmış 2 ye bölebiliriz istersen . . .
30-30 . . . vatandaşlıktanda baştan başlayalım dilersen senin için . . . temel yurttaşlık bilgilerini bitirelim yarın . . . ertesi günde konumuzu bitiririz ve ilgili sorulara başlarız . . .

Konuyu ben ikiye böldüm bugün ve yarın tamamlamayı düşünüyorum haftasonuda 2 gun tarih tekrarı yapacaktım coğrafyayı başkanım alıcam benim bu konum biterse coğrafyadan bölgeler kalıyor 7 bölgeyi calisicam vatandaşlığa başlayabiliriz ben Mayıs ortasi baslarım diyordum ama tarih gibi sürekli tekrar istiyorsa onu götürebilirz bana farketmez ama bugün ve yarın ben bu coğrafya konusunu bitirmek istiyorum bu hafta coğrafya almayalım vatandaşlığın ilk konusu olsun olurmu?bazı günlerde tarih tekrarı yapar onunla ilgilinsoru cevap yaparız hem iyi bir tekrar olur sen coğrafyada hangi konudasin vatandaşlık ben hiç başlamadım tarih bitti cografyadanda bölgeler kalacak bu konuyu bitirince

cnm coğrafyadan akdeniz bitti benim ama seninle tekrar çalışabilirim bölgeleri . . . hiç fark etmez benim için tekrar olur çok da iyi olur o zaman yarın sen coğrafyanı bitir bölgelere başlayacağın zaman haberim olsun birlikte başlayalım bir günde bir bölge hallolur . . .

yarın vatandaşlıktan devam cnm . . .

temel yurttaşlık bilgilerinden başlıyoruz . . .

okym yani ilk bölümü bitiriyoruz yarın vatandaşlıktan . . . şimdi ben kaçtım . . . kolaylıklar herkese . . .

okym yani ilk bölümü bitiriyoruz yarın vatandaşlıktan . . . şimdi ben kaçtım . . . kolaylıklar herkese . . .

Tamam canım yarın vatandaşlığın ilk konuşasınlar çalışıyoruz ben bölgelere Pazartesi gecerim bu hafta ici bu konuyu hallrdicem haftasonuda tarih tekrarı yapicam Pazartesi ilk bolgeyle baslariz

Rize ve Bingol ayni boylam uzerindeyken farkli enlemlerde bulunmakta.
Bundan kaynakli olarakta, aydinlanma sureleri farklilik gosterir. Bingolden Rizeye gittikce gece-gunduz sure farki artmaktadir cunku.
Yilin hicbir zamaninda ayni olamaz. 23 eylul ve 21 mart haric.
Gece-gunduz sicaklik farklari, Rizenin sicaklik degerleriyle, Bingolunkiler yil boyunca, karasalliktan, denizellikten, yukseltiden dolayi farklilik gostermektedir.
Ayni olmalari beklenemez.
Gunes isinlarinin dusme acisi, Rizeye dogru gidildikce daralacagindan, bu da yil boyunca ayni olamaz. Farkli enlemler uzerinden bulunmasindan dolayi.
Gunesin karsisindan gecis hizi, Bingolun daha yuksektir. Bu yil boyunca hicbir sekilde zaten farklilik gostermez.
Gun icinde golge boyunun en kisa oldugu an ise, tum ulke icin gecerli bu tarih, 21 hazirandir. 21haziranda gunes isinlari en dik aciyla duser ve her yerde golge boylari en kisadir. Aynisi 21 aralik icinde gecerli. 21 aralikta da gunes isinlari en dar aciyla duser ve tum ulkede golge boylari en uzundur.

kızlar ben geldim

yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler
bu akşam ben yokum kızlar çok yoruldum yarın ders çalışcam zinde olmam lazım
kolay gelsin hepinize

kızlar turkıyenın ekonomık cografyasını yarıya kadar bıtırdım 160 soru cozdum benden bugunluk bukadar yarın kalan yarı konuyu bıtırıp vatandaslıgın ılk konusuna baslıycam sabun sadece konumu calısıcaz soru cozumu ertesı gunmu olcak nerdesınn

Günaydın KPSS yoldaslarimKimseler yok yine gece ben kapattım sabah ben actım topigi çok ayip

güünaydın:)
ansılsn canım

Gunaydincanim İyiyim sen nasilsi? Coğrafyanın kalan konusunu bitiricem dün yarısını çalıştım bulgunda tamaliycam birsek bölgeler kaliyorHergüne bir bölge çalışıp haftaya bitiricem birsek vatandaşlık kaliyorSenin çalısmalar nasıl gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…