2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Benim ihtiyac kitabım bide Pegemin ders notlari var vatandaşlık ama kitap 50 sayfa almış yarısını çalışsam yargiyida yarın çalışayım kafam almaz 40 sayfa coğrafya çalıştım madenler faln zor soru çözücem şimdi aksamda yarım konu vatandaşlık bakayım olmazmı tam konu verme bana bugün nolur

ben kaçırdım bunu konu ne noluyo

hahahaha
hani mat sorusu 3 çıkan onun için teşekkür ettim

birde benim türkçem berbat ki de da derde ayrı yazılır yapamıyorum

yukarıda kurduğum çümlelerde doğru mu yazdım de da ki leri diye sordum

Osmanlı Devletinde XVII. yüzyilda ekonominin bozulması ve huzursuzluğun artması sonucu birçok insan üretici konumdan tüketici konuma geçmiştir. Buna göre;

I. Sosyo - ekonomik yapı değişmiştir.

II. Toprak bütünlüğü bozulmuştur.

III. Bazı iş yerleri kapanmıştır.

IV. istanbul'da isyanlar çıkmaya başlamıştır.

yargılarından hangilerine doğrudan ulaşılabilir?

A) Yalnız III

B) Yalnız II

C) I ve II

D) I ve III

E) II ve IV

UYARI: Ayrı yazılan da / de hiçbir zaman ta / te biçiminde yazılmaz: Gidip de gelmemek var, gelip de görmemek var (Gidip te gelmemek var, gelip te görmemek var değil)
UYARI: Ya sözüyle birlikte kullanılan da ayrı yazılır: ya da
UYARI: Da / de bağlacını kendisinden önceki kelimeden kesme ile ayırmak yanlıştır: Ayşe de geldi(Ayşe’de geldi değil). Kitabın kapağına da dikkat et (Kitabın kapağına’da dikkat et değil).
Bulunma durumu eki getirildiği kelimeye bitişik yazılır: devede (deve-de) kulak, yolda (yol-da)kalmak, ayakta (ayak-ta) durmak, işte (iş-te) çalışmak vb.

Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb.
irkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerVİRÜSden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.
Dilimizdeki bu üç farklı "-ki"yi birbiriyle karıştırmamak için şu pratik yöntemleri uygulayın.

Cümle içerisinde -ki'den sonra -ler çokluk ekini getirebiliyorsanız o -ki zamir olan -ki'dir. Ayrıca zamir olan -ki'nin bir ismin yerini tuttuğunu ve genellikle zamirlerin üzerine geldiğini de unutmamalıyız.

Sıfat yapan -ki de sıfat tamlaması kurar. Sıfat yapan -ki her zaman bitişik yazılır. Pratik olarak önündeki isme "hangi" sorusunu yönelterek bulur ve diğer -ki'lerden ayırt ederiz, öyleyse bu sıfat yapan -ki eklendiği sıfata daima bitişik yazılır.

Bağlaç olan "ki" ise daima ayrı yazılır. Diğer "ki" ekleriyle karıştırmamak için cümleden çıkartırız, cümlenin yapısında ciddi bir bozukluk olmuyorsa o "ki" bağlaç olan "ki"dir. Ayrıca bağlaç olan ki'nin daha vurgulu söylendiğini de göz önünde bulundurmak gerekir.

• Mademki, halbuki, oysaki.çünkü.sanki... sözcüklerindeki 'ki' ler bağlaç olmasına rağmen kalıplaştığı için bitişik yazılır.

C diyorum ben :26:

d dedim gitti

olur okym niye olmasın okadar coğrafya çalışmışsın cnm . . .

20 sayfayla başlıyorsun ama . . . akşam soru sorucaz biririmize . . .

şimdi kaçtım cnm ben bankada biraz işim var halledip vatandaşlık çalışıcam tarih tekrarı yapıcam coğrafyadan da kısa bi tekrar yapıp soru çözerim bol bol akşama görüşürüz cnm . . . :13:

ayrı cnm doğru yazdın . . .

okyanus cuğum bende 1 ve 2 dedm emme cevap d
guen neden d dedin açıklarmışın kuşum

kilit cümle şu çoğu üretici tüketici konumuna geçmiş yani tükkanlar kapanmış
toprakla alakalı bi durum söz konusu değil.soruda ticretten bahsedilmiş tarımdan değil

çok beğendi
ve bu sayfayıda sık kullanılanlara ekledim

okumayya fırsatım yok çocukların ikisinide alı p çıkıyorum
abiyi okula
küçüğü de bırakaca kimse yok yanımda götürüyorum hep

ve yukarıda da sanırım de ler ki ler hep yanlış
off
öğrenmem lazım

kilit cümle şu çoğu üretici tüketici konumuna geçmiş yani tükkanlar kapanmış
toprakla alakalı bi durum söz konusu değil.soruda ticretten bahsedilmiş tarımdan değil

bi kilit noktası daha var quuum doğrudan denilmiş öncüllerin hepsi 17.yy gelişmeleri fakat verilen bilgiyle ilgili kısmı alacağız sadece doğrudan ulaşılabilir dendiği için . . .

kolay gelsin kızlar . . .

kızlar ben geldim kısacık saçlarımla
ders çalışıyrom şimdi kolay gelsin hepsimize

kızlar ben geldim kısacık saçlarımla
ders çalışıyrom şimdi kolay gelsin hepsimize

Gecen ayda ben kestirdim saclarimiBunalıma girdimde boyaticaktim esim izin vermiyor doğal sac rengim İyiymis ama su dalgası Perma yaptırmak istiyorum benim sacım çok düz pirasa kökü gibi ne fon tutuyor ne bisi

Gecen ayda ben kestirdim saclarimiBunalıma girdimde boyaticaktim esim izin vermiyor doğal sac rengim İyiymis ama su dalgası Perma yaptırmak istiyorum benim sacım çok düz pirasa kökü gibi ne fon tutuyor ne bisi

bende kuaförle bugün düğünde saçımı nasıl yapıcam onu konuştum
dha bişey yok ortada konuyu açınca coştum
en güzeli doğal saç canım

Kız daha düğüne var sac modelimi düşünmeye basladin

ya aslında belli fön çekicem o kadar
ee dua nasıl takıcaz dedi artık o sizin marifetiniz dedim bide biizim yol olucak arada ya 2 saat gelinlikle yol gidicez
en iyisi fön.ama çıt çıt alabilirim dedim boya istemiyorum ama sen karar ver ben sana getiririm dedi
organizasyon sağlam yani

bu resimde tondora ya gelsin :13:
Eki Görüntüle 406305

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…