2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

Ben coğrafyanın ilk konusunda anlamamıştım sıkılmıştım sonradan zevkli gelmeye başladı Buda öyle olur ins.

Ben coğrafyanın ilk konusunda anlamamıştım sıkılmıştım sonradan zevkli gelmeye başladı Buda öyle olur ins.

insallah öyle olur
bizim hoca dediki önce ana hatlarını ögrenın sonra ayrıntıya girin dedi. Yoksa aşırı karısır sıkılırsınız dedi.

anlasılır anlatan bi video falan varmıdır kı

çok güzel anlatan kaynaklar var cnm kitap tabi bunlar onlardan bir tane edinebilirsin ... yeteneği kullanıyorum ben gereksiz detaya girmeden güzel anlatmış . . . çokta araştırmadım aslında dershanenin verdiği kaynak sen araştırarak sana hitap edeni edinebilirsin . . .

inşallah cnm . . .

cnm pekiştirmek adına bende bir soru sorayım ;

aşağıdakilerden hangisi mevzu hukukun içerisinde yer almaz ?

a kanunlar
b bakanlar kurulu kararları
c tüzükler
d uluslararası antlaşmalar
e yargı kararları​

pazartesi günü kızılaya gidicem ve alıcam mat kitaplarımı beni mutsuz eden herşeyi düşünerek 4 elle sarılıcam konulara iş yerinden bi arkadaşın matematiği iyimiş. istersen yardımcı olabilirim dedi çözemediğin sorularda. daha önceden bu topiktekilerde yardımcı olabileceğini söylemişti

yeteneğin küçük ince kitabı mı?
Sizin dershane hangı yayını verdi pekı?

D diyorum :26:

yeteneğin küçük ince kitabı mı?
Sizin dershane hangı yayını verdi pekı?

cnm evet dershane verdi yetenekle yediiklim verdi . . .

cnm şimdi hukukun dalları vardı hani
mevzu hukuk
maddi hukuk
dış hukuk
pozitif hukuk gibi

mevzu hukuk ülkenin yetkili makamları tarafından koyulan ve yürürlükteki YAZILI kurallardır.

kanunlar YAZILI kurallardır
Bakanlar kurulu kararları Yazılı kurallardır
tüzüklerde yazılıdır ve uluslararası antlaşmalarda yazılıdır . . .

lakin yargı kararları hukuk kuralları olamaz sadece yargı kararlarından faydalınabilinir alınacak kararda değerlendirilebilir de değirlendirilmeyebilirde o nedenle yargı kararları kural değildir . . .

Kızlar su soru nasıl çözülüyor yardımcı olursanız sevinirim.
Bir miktar esya hammala veya araba ile tasınacaktı. Hamal her gidiste 5 koli tasıyabilmektedir ve 20 tl almaktadır. Araba ise her gidiste 10 koli taşıyabilmekte ve 30 tl almaktadır.
Toplam 101 koli en az kaç liraya tasıtabilir?

anlaşılır olması bakımından şöyle bir örnek vereyim cnm mesela bir hakimin aldığı bir kararı başka bir hakim almayabilir ama alabilirde o hakimin kararı kanun değildir . . . yani yargı kararları hukukun yardımcı kaynaklarıdır.​

320 tl mi cnm doğruysa anlatim . . . bizim mat profersörümüz q kardeş ama o bu akşam yok yarın gelir ama . . .
oky de yapar bu soruyu . . .​

Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur.

________Konfüçyüs________​

dogru canım nasıl buldun

cnm öncelikle kendin taşıtacakmış gibi düşün en karlı nasıl çıkabilirim bu işin içinden diye . . .
5 koli 20 tl ise 10 koli 40 tl ye taşır hamal
e ben zaten arabayla 10 koliyi 30 tl ye taşıtabiliyorum
böylece hamal ihtimali bi dursun köşede
100 koliden 10 koli taşıyarak araba 10 sefer yapar ve benden de 10 sefer için 300 tl mi alır

e kaldı 1 kolim 1 koliyi kime taşıtmak daha karlı 1 seferi 30 tl ye yapan arabaya mı 1 seferi 20 tl ye yapan hamala mı

hamala da 1 sefer 1 koli için parası olan 20 tl yi verir işimi görürüm . . . 300 artı 20 320

aslında bana kalsa hiç 1 koli için hamal tutmam alırım sırtıma doğru yola . . .

bende aynısını yapardım. Çok tesekkurederım canım super anlattın .ben cıkıyorum iyi geceler canım.

okym sana bir kaç pekiştirme sorusu daha sorup çıkıcam cnm
girdiğinde bakarsın

aşağıdakilerden hang. hukuk kurallarının özellikleri arasında gösterilemez?

a süreklilik
b soyutluk
c değişmezlik
d genellik
e tarafsızlık

şahısların birbirleri ile ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen hukuka ne ad verilir ?

a maddi hukuk
b şekli hukuk
c mevzu hukuk
d milli hukuk
e konulmuş hukuk

müspet hukuk ne demektir ?

a yürürlükte olan yazılı ve sözlü bütün kuralları içeren hukuktur
b bir devletin kendi vatandaşlarının tabi olduğu hukuktur
c milletler arası topluluk üyelerinin aralarındaki ilişkileri düzenleyen hukuktur
d ulaşılmak istenen ideal hukuktur
e yürürlükte olan yazılı hukuktur

(625)2+(243)3+(64)2

parantez dışında kala 2 , 3 ve 2 üs dür

toplamın dokuza bölümüden kalan kaçtır..

z l y-4
---------
y+5

----
5

aslında soru bölünen bölen kalan seklinde ama klavyede böyle yazabildim. z nin y-4 e bölümünde sonuç y+5 ,kalan 5 dir
z nin en küçük değeri kaçtır

80 84 90 92 95

Son düzenleme:
of gece 1 d e yattım ama sabah 5;30 da uyandım
benim küçük sıpa uyandırdı beni sabahın bir köründe
zaten çıt dedimi uyanıyorum sorada uyuyamıyorum
benim gibi uyku problemi yaşayan var mı
doktora gidip uyku yapan ilaç mı yazdırsa diye düşünüyorum
günde en fazla 6-7 saat uyuyorum
fazlasını da uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum .kurulmuş saat gibi kalkıyorum

1. soru da uzun uzun yapma dışında aklıma bir şey gelmedi. 625 ve 64 sayıları 9'un katı olsalardı işimiz çok daha kolay olacaktı....

2. soru da kalan 5 olduğu için y sayısı en az 10 olur. Bu hususta Z = y-4 ( 10-4) x y+5 (10+5 ) + 5 = 95

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…