2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

1. 625^2 + 243^3 + 64^2 / 9 = ?
Sayilarin toplaminin karesini alirsak sonuca ulasabiliriz.
6+2+5 = 13 ^2 = 169
2+4+3 = 9^3 ==> 9ile bolumunden kalan 0 olacagindan toplama almayiz.
6+4 = 10^2 = 100
169 + 100 = 269 / 9 Kalan = 8

2. z / y-4 Bolum = y+5 Kalan = 5
Bolmede kural Kalan < Bolum
Kurala gore 5<y-4 == 9<y ==> y en kucuk 10 aliriz.
Diger bir kuralda, Bolunen = Bolen*Bolum + Kalan
z = (y-4)*(y+5) + 5
z = 6*15 + 5
z = 95 cikar.

1. soru bir türlü aklıma gelmedi, hatırlattığın için teşekkürler canım.

1b 2b 3e.

Günaydın canım dün gece internet bağlantım koptu kusura bakma düştüm netten

1b 2b 3e.

Günaydın canım dün gece internet bağlantım koptu kusura bakma düştüm netten

Günaydın cnmcm . . . :13::13:
Okymmmm anlaşılan çok fazla bakmamadın vatandaşlığa hadi bu gün tekrar anlayarak bi 20 sayfa oku ne dersin cnm her geçen gün sınava 1 gün daha yaklaşıyoruz ve bunlar çıkacak karşımıza ?

Tamam canım bugün tekrar bakicam dün baktığım kısımlara Bugün yemeği yaptıktan sonra bir deneme yapicam sonra bitirdiğim coğrafya konusundan soru çözücem az soru çözdüm türkce çözücem ksam yemekten sonra birguzel çalışayım yine gece sorayım anlamadıklarımı senin planın ne bugün?

cnmcm 1 c

hukukun kurallarını tekrar bir gözden geçirmelisin okymmmm . . . hukuk kuralları soyuttur olmamış olaylar için düzenlenmiştir fiil gerçekleştiğinde somut olur . an itibariyle soyuttur .

2 a
insanların birbiri ve toplumla olan kuralları düzenleyen hukuk maddi hukuktur okym mevzu hukuk sadece yazılı hukuktu di mi ama yazısız hukukta var örf ve adetler vs. yani insanların birbiri ve toplumla olan kuralları düzenleyen tüm kurallar maddi hukuktur.

3 a

müspet hukuk; yürürlükte olan yazılı ve sözlü bütün kuralları içeren hukuktur. Pozitif hukukla aynı manada . . .yani şıklarda pozitif hukuk varsa müspet hukuk yoktur , yürürlükteki hukukta aynı manada ya da olan hukuk manalarına da geliyor . . .​

Günaydın kızlar bende bugün deneme çözüp anayasa calısacagım insallah yapabilirim.:18:

cnm benimde bankada işlerim vardı ya dün çok yorgun geldim eve türkçe sorularımı çözemedim o yüzden bu gün 60 türkçe çözücem dün tarih tekrarı yapabildim onun konu sorularını çözerim 60 soruda o eder . . . yarın matematik etütüm var etüt için matematikte çözerim biraz yapamadıklarımı sorarım yarın . . .

ıspanakta yapıcam 2 kilo ıspanak yıkanıcak yapması değil yıkaması bitiriyo beni zaten . . .

akşamda birlikte vatandaşlığa bakarız . . . sorular sorarız birbirimize cnm . . .

Canım çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsin Bu arada mesaj kutuna bakarmısin:26:

Günaydın kızlar bende bugün deneme çözüp anayasa calısacagım insallah yapabilirim.:18:

günaydın çalışırsın cnm nie çalışamican . . .
anayasadan çok soru çıkıyo yarısı anayasa vatandaşlığın zaten . . . çalış cnm . . .
ben kaçtım kızlar herkese kolaylıklar . . . :13:​

Kolay gelsin canım bende bezelyeyapicam onları ayikliycam Ya bende hergüne türkce cosucem artık çok yanlışım çıkıyor Tarihi kaç günde bir tarih ediyorsun bir konusumu tekrar ediyorsun ben tarihin yarısını bir gun yarısını bir gun tekrar ediyorum

Asye bende biraz sonra deneme çözücem yemeği yapım biAksamda vatandaşlık calisicam gündüz coğrafya türkce çözücem

Ya ben bu anayasayı ne yapsam da öğrensem.Çok karışık.Onun yerine tarih sorusu çıksaydı keşke.

Asye bende biraz sonra deneme çözücem yemeği yapım biAksamda vatandaşlık calisicam gündüz coğrafya türkce çözücem

ay ne zor vatandaşlık
ben hayatta ögrenemem

bütün soruları mantıkla yapmaya çalıştım ama hepisini yanlış yapmışım

425 sayfalık bir kitabın sayfaları numaralandırılırken kaç tane rakam kullanılır

1167
1176
1197
1206
1221

poofffff çok zor ben yapamadım

10!+11!+12! sayısı aşağıdakilerden hangisine tam bölünemez

63
72
90
130
144

Son düzenleme:
1. 1 _________ 9 a kadar ==> 9 rakam
10 ____________ 99 a kadar ==> (99-10) + 1 = 90 * 2 = 180 tane rakam
100 __________ 425 a kadar ==> (425-100) + 1 = 326 * 3 = 978 tane rakam
9 + 180 + 978 = 1167 tane toplam

2. 10! + 11! + 12! == 10! ( 1+11+11*12) == 10!*144 ==> 2*3*4*5*6*7*8*9*10*144
144 e bolunur.
8*9 = 72 ye bolunur.
7*9 = 63 e bolunur.
9*10 = 90 a bolunur.
130 a bolunmez.

merhaba arkadaşlar şu işlem soruna bir türlü konsantre olamadım.

a*b = a/2 + b2 (b kare ) işlemi veriliyor.
4*3 = -10 * x olduğuna göre ,x kaçtır ? (şıklar :1-2-3-4-6 )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…